Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

kgabus

kgabus

vendég

• fórumtag
  • 74 posts
Az építéssel az a baj, hogy ilyen szinten nem értek hozzá, ill. a jelenlegi 2010-es Gepida Mundon Gepida MTB Kerkprok - Gepida úgy érzem sokmindent le kellene cserélnem (teleszkóp, fékek,...), hogy hasonló szintre kerüljön és ezeket a gyengébb, használt alkatrészeket nem is igen tudom pénzre váltani.
Egészben meg sztem olyan 50-55 körül el lehetne adni és akkor már inkább abba pótolnék.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Én azért meg sasolnám ezt is:) 150 900
KROSS
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
Szia.
Én mindenképp a KTM-et választanám,egyrészt felszereltség okán,másrészt jó vázaik vannak,kényelmesek,jól tekerhetõek.
Caprine katalógusabb váz a régebbi Kellysedhez képest,valszeg ezért nehézkes a tekerése.
Ment egy privi.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

FifiTheReal

FifiTheReal

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
Sziasztok!

Segítségért, illetve a véleményetekért fordulok hozzátok, mint itt sokan :)

Testi adottságaim: ~175cm és ~73kg

Kortörténet: 2005-ben vásároltam egy Kelly's trekkinget 21" cirka 70eFt-ért, a konkrét típust már nem tudom. Mivel télen, nyáron ezzel járok dolgozni és gyereküléssel is terhelve volt - valamint a karbantartásával sem foglalkoztam - kicsit elhasználódott, így vettem ~2 hónapja egy Caprine Voyage 18"-t 90eFt-ért. Sajnos valahogy a Caprine-t lomhának, lassúnak, olyan öregúrasnak érzem az elõzõ Kelly's-hez képest (Ez lehet a kisebb vázméret miatt is?), így elszántam magam, hogy lecserélem egy másik, lehetõleg sportosabbra, de mivel munkába járni és gyermeket cipelni kell, ezért a sárvédõrõl, lámpákról nem mondhatok le.

A legvégsõ ár max. 185eFt, amit kipréselhetnék magamból.

Mivel összeszerelésrõl - tudás és idõ hiánya miatt - nem lehet szó, ezért az alábbi modelleket néztem ki 20-21" méretben:
1. Ez tetszik a legjobban: Kelly's Aeron 2010: 178eFt
2. Egy új Hercules Trekking X-24-hez, ha minden igaz 140eFt körül juthatnék hozzá.
3. Esetleg még KTM Life Fun jöhetne szóba 185eFt-ért.

Ezek sportosabb, gyorsabb menetérzést biztosítanának a jelenlegi Caprine-hez képest vagy csak minõségibb alkatrészeket kapnék?

Ezek közül melyiket választanád és miért? Vagy van szerinted ennél jobb - kizárólag új és nem használt - ajánlat ezeknél?
Esetleg egy cross kerékpárt sárvédõvel, lámpával felszerelve járnék jobban?

Elõre is köszönöm segítségetek!

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts
Próbáltam, a másik bicómon saint fék van, de ettõl még nem vennék meg olyan kerékpárt, amin belépõ szintû hidraulikus fék van. Biztos jó az alivio, a stroker ryde meg a tektro, de valahogy nem bízok benne. Utóbbi kettõrõl sok jót nem hallottam még, sõt a traillel még rossz tapasztalatom is volt, pedig az elviekben jobb, ha jól tudom. És hidd el, attól még, hogy noname a váz, nem rosszabb annyival, sõt! A vicces az, hogy a papírja még megvan és ezt is cserélik 5 évig. :D Egyébként a D verzió amennyivel drágább, abba még belefért volna egy rendes váz is, persze lehet, hogy használtan, de nah, talán még jobb is lenne, akárcsak két v-fék. Eddig még rosszat nem hallottam róla, sõt, elég sokan dícsérték, olyan is, aki nem ma kezdte a kerékpározást. Én meg vagyok elégedve vele, majd fejlesztem tovább, de ez csak én vagyok, aki akar, az vegyen készen bicót.

gapue

gapue

vendég

• fórumtag
  • 20 posts
Meg is adtad a választ- noname váz, v-fék..
A bringa menettulajdonságait leginkább a váz határozza meg, nem az iparis agy, persze ettõl persze még a te vázad is lehet tök jó. Viszont attól, hogy az xc400d-re(merthogy erre gondoltam, nem a v-fékesre) az van írva, h merida ez azt is jelenti, hogy 5 éven belül cserélik ha eltöröd... Ha pedig próbáltál már normális tárcsafékkel szerelt bringát, akkor nem kérdés, h melyik a jobb.

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts
Drágábbra? Sram x9 váltószett, trigger váltókar, deore lx, novatech agyak, mavic xc717 felnik, vedestein külsõ, sajnos még csak taposó pedál, bbb ülõ alkalmatosság, truvativ kormány, stucni , igaz, hogy csak dart 2 teló van benne és noname váz, tektro v-fék bbb pofákkal, avid fékkar; de nem volt 150 az egész és ami használt volt belõle, az csupán a két váltókar. Nekem nem az volt a priorítás, ami másnak ( Legyen rajt fék+teló? ). Én sem vérprofiként kezdtem, rengeteget olvastam és jártam utána. Nem hinném, hogy az xcm telóval jobban jár, esetleg kónuszos agyakkal. Örömmel nézegetem, hogy ezek mellé felraknak hidarulikus tárcsaféket, ahelyett, hogy tettek volna bele komolyabb hajtást etc. Persze van aki szeret szórakozgatni a kónuszokkal, édesapám pl. ilyen, bár neki retro országútija van. És igaz, hogy nincs hidraulikus tárcsafékem, de így legalább nem kell belépõ szintû alkatészekkel szórakoznom. Nálam egy rendes kerék, hajtás, váltórendszer fontosabb volt. A fékem, vázam, teleszkópom és a pedál lóg már csak ki a sorból, de az sem sokáig. Most lesz idõm gyûjteni. Persze ezzel nem azt mondom, hogy a felsorolt bringák szarok, de szerintem jobban megéri elbíbelõdni, fõleg azért, mert így legalább az ember beletanul a dolgokba. Persze idõ, de nem hinném, hogy a köv 6 hónapban olyan sokat lehetne túrázni. És akkor miben jobb az xc400v? Rá van írva, hogy merida. Az én vázam pedig csak vmi gagyi 6061es hervises akármi.

gapue

gapue

vendég

• fórumtag
  • 20 posts
Ez miért is olyan egyértelmû??? Ha az új alkatrészeket megveszed külön-külön tuti hogy drágábban jössz ki, mintha ugyanolyan szintû komplett bringát veszel. (Használt cuccokkal nyilván lehet olcsóbban, de új bringához új alkatrészeket kellene hasonlítani...) Még ha fel is kutatod az akciós cuccokat, az sem lesz olcsóbb mint az akciós bringa(tapasztalat..).
Egyébként ennyi pénzért szerintem az akciós meridák a legjobbak- TFS XC 100-as 140.-ért, vagy az XC 400-as 160-ért elég jó vételnek tûnik...

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 posts
Egyértelmû hogy a bicóépítéssel messze sokkal jobban járhat az ember, viszont kezdõként ez elég nehéz út, fõleg ha nincs építésben járatos közeli haver aki segítsen...
Ha az ember kicsit még fázik a gondolattól, hogy apró pöckökbõl rakjon össze egy jármûvet, és mondjuk nem ismerõs szó neki a monoblokkbehajtó meg hajtókarlehúzó, akkor alighanem jobban jár egy épített géppel, idõ és frusztráció tekintetében is.

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts
Szerintem ha építenél egyet jobban járnál. Én építettem egyet, és ekkora keretbõl szerintem jobbat hoztam ki. Nem azt mondom, hogy ezek rossz biciklik, és nincs tárcsafékem, de van xc717es felnim, aminek darabjáért 7000 Ftért jutottam hozzá, van ipari csapágyas agyam, amit legalább nem kell szervízelni túl gyakran, van hollowtech 2 hajtómûvem és sram x9es váltószettem. Igaz, hogy ezt azt használtan vettem, de nekem jobban megérte a dolog. Persze idõigényes, de legalább olyan lesz, amilyet te akarsz és nem kell komromiszumot kötni. Nekem nem feltétlen kéne suntour xcm és kónuszos agy, csak azért, hogy legyen tárcsafék, meg persze nem is cube van a vázamra írva.

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 posts

Sziasztok,

szeretnék szert tenni max 150-170e Ft körüli összegig egy elsõtelós, tárcsafékes bringára.

Amiket eddig néztem:

Kelly's Quartz Disc 2010
Kelly's Spider 2010
Cube Analog 2010
Magellan Polaris
Merida Matts TFS XC vagy Trail sorozat 100-700-ig

Ár-minõség arányban melyik éri meg jobban? Vagy esetleg vmi új javaslat?

Köszönöm a segítséget elõre is!

Ezek közül merida-matts-tfs-xc-700-d-2010 vagy trail-700-d-2010 lenne a legjobb igy leárazva bár kereten tul van
De ha tartod a keretet akkor Magellan Polaris

"just chillin killin"

kgabus

kgabus

vendég

• fórumtag
  • 74 posts
Sziasztok,

szeretnék szert tenni max 150-170e Ft körüli összegig egy elsõtelós, tárcsafékes bringára.

Amiket eddig néztem:

Kelly's Quartz Disc 2010
Kelly's Spider 2010
Cube Analog 2010
Magellan Polaris
Merida Matts TFS XC vagy Trail sorozat 100-700-ig

Ár-minõség arányban melyik éri meg jobban? Vagy esetleg vmi új javaslat?

Köszönöm a segítséget elõre is!

HEX77

HEX77

vendég

• fórumtag
  • 136 posts
Köszi a gyors választ! Vérzik picit a szívem, mert jó vétel lett volna... ;(

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: TREK-8000 ÚJ!!!!!FÉLÁRON!!!
TrekBikes.com Bike Archive | 2009 8000 WSD

Barátnõmnek néztem ki ezt a bringát, de kicsit tanácstalan vagyok mert 16.5"-os a váza, bnõm pedig csak 162cm tehát 15.5"-os váz lenne neki a tökéletes. Szerintetek belefér még ez a nagyobb 16.5"-os méret, vagy lehetnek belõle problémák?

Nagy lesz neki egyértelmûen. 14-15"-os lenne neki kb jó.

A sebesség mindent megold.

HEX77

HEX77

vendég

• fórumtag
  • 136 posts
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: TREK-8000 ÚJ!!!!!FÉLÁRON!!!
TrekBikes.com Bike Archive | 2009 8000 WSD

Barátnõmnek néztem ki ezt a bringát, de kicsit tanácstalan vagyok mert 16.5"-os a váza, bnõm pedig csak 162cm tehát 15.5"-os váz lenne neki a tökéletes. Szerintetek belefér még ez a nagyobb 16.5"-os méret, vagy lehetnek belõle problémák?

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
Én most nyáron vettem a fiamnak 20-as gyerek montit, de õ még csak 6 éves, már épp jó neki, de 7-8 éves korában lesz ideális. Egy 8 évesnek (ha átlagos vagy magasabb testméretû) viszont inkább egy kis vázas 24-est keresnék, mert a 20-ast nagyon hamar kinövi majd.
Elég sokat túrtam a netet, végül a mongoose rockadile 20 AL lett a befutó. Az elõzõ, (16-os) bicója acélvázas volt és dögnehéz, abban bíztam, hogy ha veszek egy ilyen drágább aluvázasat az majd könnyebb lesz... a frászt a saját montim (Kona Kula 2010) könnyebb mint ez az apró mongoose ... utólag találtam egy siteot ahol ott a súlyadat (MONGOOSE Rockadile AL 20 Boys 2010) basszus 11,7 kg, azaz a gyerek a saját súlyának kb. a felét cipelheti felfelé az emelkedõn. Mintha én egy 40kg-os bicót hajtanék...
Sajnos a többi (amit néztem pl.: KTM, Kellys) sem sokkal könnyebb.
Tehát ha választanék valami merev villás, könnyebb mtb-t néznék, ezek az olcsó suntour telók amúgy sem nagyon moccannak meg a gyerek súlya alatt, viszont jó nehezek.
Ha van ismerõs Angliában és a pénz nem számít akkor nincs kérdés, valamelyik islabike a jó választás. Könnyû, a gyerek anatómiai sajátosságaira van tervezve pl. 20-as méretben ez, 8.8 kg: Islabikes Beinn 20 Large ? lightweight bike for kids aged 6+
Ha a hazai boltok készletébõl választanék akkor a mai eszemmel az lenne, ez is 10 kg alatt van: Kerkpr Superior 10 XC 20 6spd Pir/Feh Vfk 20x11.0' - kerkprok / gyerek, bmx - MINDEN EGY HELYEN: KERKPROK, ALKATRSZEK, KIEGSZTK, SZEMVEGEK
Egy ismerõs decathlonos 20-as acélvázas biciklit vett a fiának, megemelve kb ua. súlya van mint mongoosenak és az alaktrészválasztéka sem gagyibb viszont 50 helyett csak 30eFt volt, akkor már érdemesebb azt választani szerintem.

bengalika

bengalika

vendég

• fórumtag
  • 14 posts
Sziasztok!
Fiamnak (8éves) akarok egy montit amivel feltud velem jönni enyhe terepre a hegyekbe. Csak ilyen könnyebb leveles-kiskavicsos utak semmi öklömnyi vagy fejméretü kövek. 20-as kerékméretben tudtok ajánlani valami megbizhatobb gépet?Legalább elsõ telo kell. 24-be találtam jókat de az még nagy neki.

fsanyee

fsanyee

újonc

• fórumtag
  • 11 posts
köszi
hmm, még eza trek 7.2 fx is jonak tünik A Trek Magyarorszgon picit dragabb crosswaynel.
szerintetek? vagy vmi mas ilyen kategoriaban?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

hat nem gondoltam volna hogy ilyen nehéz bicajt választani :D még mindig nem siekrult eldonteni hogy mit vegyek. eddig az mtb-k fele hajlottam, de nem igazan jarok en terepre, es csak azert mert olyan f***an nez ki lehet nem azt kene venni :) most a Merida Crossway TFS 100-V Rigid tetszik 112k az ara, megér ez ennyit? es méretben jó az 55 a 179cm-es magassághoz? a bringat mindenkepp neten rendelnem mert nincs errefele rendes bringasbolt...
ja es munkaba jarnek vele naponta 5km oda-vissza es delutanonkent 15-20km-t tekernek a varosban meg orszaguton.

jó választás de az 55ös nagy
ha nem mész terepre vele az 52-es jó lehet, de sztem inkább 48
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

fsanyee

fsanyee

újonc

• fórumtag
  • 11 posts
hat nem gondoltam volna hogy ilyen nehéz bicajt választani :D még mindig nem siekrult eldonteni hogy mit vegyek. eddig az mtb-k fele hajlottam, de nem igazan jarok en terepre, es csak azert mert olyan f***an nez ki lehet nem azt kene venni :) most a Merida Crossway TFS 100-V Rigid tetszik 112k az ara, megér ez ennyit? es méretben jó az 55 a 179cm-es magassághoz? a bringat mindenkepp neten rendelnem mert nincs errefele rendes bringasbolt...
ja es munkaba jarnek vele naponta 5km oda-vissza es delutanonkent 15-20km-t tekernek a varosban meg orszaguton.