Én anno építettem a bringámat, minden ebay-rõl jött meg CRC-rõl akciósan (kisker ár -30% volt minden minimum...) a váz a canyontól szezon végén félár körül...
100 eur-al lett volna több egy kicsit jobban felszerelt gyári canyon, kb 100g-al könnyebb, amin minden új lett volna.
Utólag bevallom magamnak hogy kapitális hülyeség volt, és jól megszivattam magam (használt fék hibás volt, stb.)
Bringát építeni mindenképp költségesebb, mint "gyárit" venni, én mindenkit lebeszélnék róla.
A kónuszos agytól pedig nem kell félni, évi 1-2szer szétszeded és semmi baj vele.
Oké... Van valami amit megtanultam informatikai kütyük terén. Nem vesz az ember mûszaki cikket az Ebayen. Tényleg. Max. akkor ha egy hivatalos bolt listázza a készletét marketing okokból. Rossz karma. Felejtõs.
Másik... A gyári gépek gyakran olyanok mint a gettós gyúrós csávók: hatalmas bicepsz meg mell, de életében egyetlen hátgyakorlatot sem csinált. Lehet hogy mondjuk a hátsó váltó kúlos, de közben 1000 forintos fostalicska agyak vannak fent, sárnehéz hajtókar, alsókategóriás kormánycsapágy, a legolcsóbb küllõ ami létezik, fos pedál, stb.
Ha csak a legalapabb dolgokat számítod hozzá, pl. a taposópedál cseréje SPD-re, már mindjárt nem olyan rohadt olcsó.
Én valahogy még egy gyári gépet sem láttam amit tisztességesen groupsetre építettek volna. Amit meg igen, annak az árából bõven kijönne a groupset plusz minden más.
Persze nincsenek nagy és örök igazságok, mindig azt kell csinálni ami jobban megéri. De ebayrõl mûszaki cikket rendelni, az szimplán rossz ötlet. Bármikor.