Jelentkezz be Regisztrálj
Milyen bringát vegyek?
Írta 2011. február 28. - 19:20
Kerékpár vásárlás elõtt állok, és a segítségeteket szeretném kérni. Cross bicikliket néztem, mert elsõsorban városban, illetve túrázásra szeretném használni. A lehetséges jelölteket háromra szorítottam:
- Caprine Tour Cross 2010;
- Neuzer X2 2011;
- Schwinn-Csepel Elite Acera
Elõnyöket - hátrányokat, javaslatokat, tapasztalatokat, tippeket egyszóval mindent a fenti gépekkel kapcsolatban szívesen várok.
Írta 2011. február 27. - 23:15
Kéne egy kis segítség, olyan kategóriával kapcsolatban amiben nem nagyon vagyok otthon.
- Apósomnak akar venni a család egy olyan biciklit, amin nincs váltó, azaz egy sebességes.
- El kéne bírni a 100kg-os súlyát.
- Megbízhatónak kéne lennie és mindezt max. 45.000 Ft-ért.
Valami ilyesmit:
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: Van Limburg, holland városi
Bármilyen tippet, tanácsot, vásárlási forrást szívesen fogadnék, mert én csak 27 sebesség felett vagyok képben.
"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager
Írta 2011. február 27. - 22:19
Írta 2011. február 26. - 11:06
szia!
A féken kívül nemigen van különbség a két bringa között. én a Pure verziót venném, mert annak a vázáról látható módon nem hagyták ki a "V-fék tüskét", illetve a Magura féket komolyabbnak tartják a Hayes strokernél, ha késõbb igényed lenne tárcsafékre, ez utóbbi "tárcsásítható", viszont fordítva a Nature verzióra nem tudsz abroncsféket tenni, ha késõbb meggondolnád magad.
Egyébként ha ennyiért hozzájutsz garanciával együtt, akkor akármelyik jó vétel én úgy gondolom (:
Szia(sztok)!
Köszönöm a választ! A Pure hidraulikus V fékkel szerelt, ez nem tudom mennyire megbízható vagy jobb rosszabb a tárcsaféknél. Nem vagyok profi, mindössze egy jó kerékpárt szeretnék venni újra, amivel heti 3 - 4 szer alakalmanként egy 70-100 Km-et eltekergetnék, és persze ez is bírja 4-5 évig
Még egy kérdés felmerült bennem, hogy elég e nekem az 54-es vázméret, vagy inkább az 58-ast válasszam. A karom kinyújtva válltól csuklóig kb. 60cm, az "ágyékom" a földtõl 80cm és 184 cm magas vagyok.
Köszönöm a válaszokat!
Írta 2011. február 24. - 22:19
viszonylag hosszúak a kezeim!
179cm vagyok és nekem az 54-es a kényelmes, pedig nekem is hosszúak a kezeim.Sztem az 51-es lesz a jó.
Írta 2011. február 24. - 21:14
Igen, szvsz, az Orbea jó. A felszereltsége is jó, a Tiagra csaknem olyan jó, mint a régebbi 105-ös, a kerék egyelõre teljesen megteszi, késõbb cserélheted jobbra.[...] országútikról, [...] ehhez a bringához mit szóltok?
BikeArt Center - kerkpr, alkatrsz
2010-es vázzal meg tudnám venni 230ezerért, és ezen az áron szerintem megérné, de mivel nem vagyok nagy szakértõ, kérdezlek titeket, mit szóltok? jó bringa lenne hobbi edzéshez? esetleg egyszer amatõr versenyzéshez?
Olvass vissza az Országútikról témában, több linket is találsz bicikliméretezésre. A(z egyik) fõ méret a saroktól combközig magasság (cm*0.66), ha hosszú a lábad (viszonylag, a törzsedhez képest), jó lehet az 54-es, ha nem, inkább kisebb.azt hittem a 172 centimmel 54-es váz kéne, de bringaboltban azt javasolták, hogy 51-eset vegyek!! most akkor mekkora lenne jó??
Írta 2011. február 24. - 21:11
Orbea Onix-ot 51-es vázzal használok 169 centivel. Szóval, ha nagyon hosszúak a kezeid csak akkor. Vagy cserélj stucnit jóval rövidebbre.
viszonylag hosszúak a kezeim!
Írta 2011. február 24. - 21:09
Írta 2011. február 24. - 20:55
múltkor már érdeklõdtem országútikról, de azóta még nem vettem bringát, viszont most megint lenne egy konkrét kérdésem, mert találtam egyet, ami tetszik. ehhez a bringához mit szóltok?
BikeArt Center - kerkpr, alkatrsz
2010-es vázzal meg tudnám venni 230ezerért, és ezen az áron szerintem megérné, de mivel nem vagyok nagy szakértõ, kérdezlek titeket, mit szóltok? jó bringa lenne hobbi edzéshez? esetleg egyszer amatõr versenyzéshez?
és még egy kérdés, azt hittem a 172 centimmel 54-es váz kéne, de bringaboltban azt javasolták, hogy 51-eset vegyek!! most akkor mekkora lenne jó??
köszi!!
Írta 2011. február 24. - 16:01
A féken kívül nemigen van különbség a két bringa között. én a Pure verziót venném, mert annak a vázáról látható módon nem hagyták ki a "V-fék tüskét", illetve a Magura féket komolyabbnak tartják a Hayes strokernél, ha késõbb igényed lenne tárcsafékre, ez utóbbi "tárcsásítható", viszont fordítva a Nature verzióra nem tudsz abroncsféket tenni, ha késõbb meggondolnád magad.
Egyébként ha ennyiért hozzájutsz garanciával együtt, akkor akármelyik jó vétel én úgy gondolom (:
Írta 2011. február 22. - 20:58
Segítségeteket, tanácsotokat szeretném kérni.
Cube NATURE 2010 vagy PURE 2010 között hezitálok. Pro és kontra vélemények.
A kerékpárokat 160.000 és 180.000 között tudnám beszerezni, tehát kb. 20-ezer forintal drágább a PURE.
Esetleg más ajánlások érdekelnének ebben az árkategóriában.
Segítségeteket, javaslataitokat, tapasztalataitokat, tanácsaitokat, egyszóval mindent ezúton is köszönök!
Írta 2011. február 22. - 17:33
ezt megérzésre?
mert van olasz menetes tiagra is, pont erre célzott bloke, hogy nem tudjuk milyen bringában használta és ahhoz milyen középrész kellett.
a mali angol.
Áhhá, nem tudtam, h van belõle olasz is,akkor sorry!
Írta 2011. február 22. - 17:02
Írta 2011. február 22. - 16:38
Jónak kell lennie, mind2 angol menetes.
ezt megérzésre?
mert van olasz menetes tiagra is, pont erre célzott bloke, hogy nem tudjuk milyen bringában használta és ahhoz milyen középrész kellett.
a mali angol.
Írta 2011. február 22. - 16:34
Jónak kell lennie, mind2 angol menetes.Hello, nem tudom, hogy egyforma-e ezért kérdeztem, hátha vki tudja?
Írta 2011. február 22. - 15:33
Hello, nem tudom, hogy egyforma-e ezért kérdeztem, hátha vki tudja?
A te Tiagrádat neked kell tudni, hogy milyen.
Írta 2011. február 22. - 15:31
Írta 2011. február 22. - 15:25
A Crossride meg nem egy túl high end gyári kerék, max egy kicsivel könnyebb a Radonénál. A crossride hátránya még, hogy nehezebb hozzá alkatrészt szerezni, ha javítani kell (pl csapágy, spéci küllõ), viszont a májerfaktor nagyobb
WD-40: Enduro/All mountain volt a kérdés, az meg nálam össztelós, bár biztos akad aki egy polarx vázba beerõltet egy lyriket
Írta 2011. február 22. - 15:21
Sziasztok!
Mali Ironmant Tiagrát tervezek vásárolni, de a saját hajtókaromat kívánom beépíteni a vázba, az a kérdésem, hogy a Shimano Tiagra '07 (FC-4500) integrált hajtókar (ez a sajátom) jó-e a váz középcsapágyházába?
Elõre is köszi a válaszokat!
UI: A Malihoz egy korábbi nem integrált tiagra hajtókar jár alapból.
Ha egyforma a menet, akkor igen. Feltételezem, hogy a Mali angol menetes.
Írta 2011. február 22. - 15:04
Mali Ironmant Tiagrát tervezek vásárolni, de a saját hajtókaromat kívánom beépíteni a vázba, az a kérdésem, hogy a Shimano Tiagra '07 (FC-4500) integrált hajtókar (ez a sajátom) jó-e a váz középcsapágyházába?
Elõre is köszi a válaszokat!
UI: A Malihoz egy korábbi nem integrált tiagra hajtókar jár alapból.

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére