És egy oútit bevállalnál (országútit)? Vagy neked nem jön be ez a 'görnyedõs' tekerés?Alapvetõen aszfalton használnám. Terepezni nem tervezek.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Milyen bringát vegyek?
Started by
Guest
, 2002. March 28. 19:03
Posted 2011. March 07. - 19:04
yep!
Posted 2011. March 07. - 00:00
Köszönöm a választ. A másik jelölt egy Magellan fornax, kb. ugyanennyiért, de használtan és nagyobb a váza. Mi a véleményetek: garis Taifun spider vagy egy éves Magellán fornax?
Posted 2011. March 06. - 20:55
Csak aszfalton vagy föld(esebb)úton is használnád? Ez az elsõ és legfontosabb kérdés:)
Alapvetõen aszfalton használnám. Terepezni nem tervezek.
Posted 2011. March 06. - 18:31
Csak aszfalton vagy föld(esebb)úton is használnád? Ez az elsõ és legfontosabb kérdés:)Sziasztok!
A bringákhoz abszolúte nem értek, és most jött el ideje, hogy a 15 éves Noname márkájú MTB helyett vegyek egy normális bicajt (terv szerint 1-1,5 hónapon belül)...
yep!
Posted 2011. March 06. - 15:24
Én azt mondanám, hogy túrázáshoz használtan vegyél mindenképpen. Ha van bringás ismerõs közelben, aki szokott szerelgetni, de akár magadnak is megcsinálhatod, itt kapsz a forumon elég szakértelmet hozzá, mert sok segítõkész van, szóval ha aszfaltos túrázásra gondoltál, akkor egy régi puch, favorit, ktm, bianchi, stb bringából építettet lehetne, arra mehet a csomagtartó, meg minden más, nem kell oda fékváltókar, jó az külön is és megvan kb ~30 ezerbõl.
A másik célra a bringát én szintén használtan venném, szintén alaposan utána tudsz érdeklõdni itt a bringának, ha találsz valami megfelelõt. De újonnan is kereshetsz. A triatlonra készült bringák mondjuk szerintem többe lesznek bõven, mint amennyit te szánnál rá (ha már levesszük azt a ~30 ezret ami elmegy túra bringára), szóval sima országúti bringa lehetne oda is, csak ugye arra +-ba könyöklõ, esetleg komplett kormány csere.
A másik célra a bringát én szintén használtan venném, szintén alaposan utána tudsz érdeklõdni itt a bringának, ha találsz valami megfelelõt. De újonnan is kereshetsz. A triatlonra készült bringák mondjuk szerintem többe lesznek bõven, mint amennyit te szánnál rá (ha már levesszük azt a ~30 ezret ami elmegy túra bringára), szóval sima országúti bringa lehetne oda is, csak ugye arra +-ba könyöklõ, esetleg komplett kormány csere.
Posted 2011. March 06. - 15:17
Sziasztok!
A bringákhoz abszolúte nem értek, és most jött el ideje, hogy a 15 éves Noname márkájú MTB helyett vegyek egy normális bicajt (terv szerint 1-1,5 hónapon belül).
Igazából kettõs célra kellene, de lehet, hogy a kettõ nem egyeztethetõ össze.
(1) Hosszabb hétvégi túrázások (50 km-tõl Balatonkörig kb).
(2) Futás (heti kb. 100 km) mellett bringa lenne jó keresztedzésnek. Esetleg duatlon versenyek is számításba jöhetnek (amatõr szinten persze).
Alapvetõen új bringában gondolkodtam, de látom többeknek ajánlottátok itt a fórumon a használtakat is (azért ódzkodom tõlük, mivel nem értek hozzájuk, és az újra ugye van garancia).
A keret max. 200E lenne rá (olcsóbb is lehet :-)), de ha ez felett lenne kicsivel sokkal jobb ajánlat az beleférhet.
Elõre is köszönöm a segítséget.
A bringákhoz abszolúte nem értek, és most jött el ideje, hogy a 15 éves Noname márkájú MTB helyett vegyek egy normális bicajt (terv szerint 1-1,5 hónapon belül).
Igazából kettõs célra kellene, de lehet, hogy a kettõ nem egyeztethetõ össze.
(1) Hosszabb hétvégi túrázások (50 km-tõl Balatonkörig kb).
(2) Futás (heti kb. 100 km) mellett bringa lenne jó keresztedzésnek. Esetleg duatlon versenyek is számításba jöhetnek (amatõr szinten persze).
Alapvetõen új bringában gondolkodtam, de látom többeknek ajánlottátok itt a fórumon a használtakat is (azért ódzkodom tõlük, mivel nem értek hozzájuk, és az újra ugye van garancia).
A keret max. 200E lenne rá (olcsóbb is lehet :-)), de ha ez felett lenne kicsivel sokkal jobb ajánlat az beleférhet.
Elõre is köszönöm a segítséget.
Posted 2011. March 04. - 21:28
Nem tûnik rossz vételnek!Elsõ komolyabb bringának mindenképpen jó.A kerék és a teleszkópos villa kicsit gyenge eresztés,de ha nem üti-vágja nagyon a fiatalember,jó ideig bírhatja!Ha megadják magukat,szánsz rá pénzt és a fiadat is érdekli még a bringázás,lehet majd erõsebb/komolyabb villát és kerekeket rakni bele.Hogy szakszerûen állítják-e be(agyak futása,váltó precízsége,stb.),azt nem tudom,pedig sokat jelent a bringa élettartama szempontjából.
Magellan-os
Posted 2011. March 04. - 20:09
Sziasztok,
12 éves fiamnak keresem iskolába járásra, meg haverokkal light túrázásra a megfelelõ montit. Az Intersportban most akciós Taifun Spiderrõl szeretném, ha véleményt mondanátok, mert nem értek hozza, megéri-e a 40e Ft-ot. Leírása: biaxiális Alu váz 7005, váltó/kar: 21 seb. Shimano TX-31/revoshift, fék: Tektro 837 AL, villa: Suntour M-2025, hajtókar/elsõ váltó: Suntour XCC/Shimano TY-10. A felni szimplafalú. Egyébként 26-os kerekû, többféle vázmagassággal. Valami észszerû megoldást szeretnék, árértékarányosan, pláne, hogy én fizetem a révészt.
Itt van kép is:
INTERSPORT Ajánlatok
Nagyon köszönöm a véleményeket!
12 éves fiamnak keresem iskolába járásra, meg haverokkal light túrázásra a megfelelõ montit. Az Intersportban most akciós Taifun Spiderrõl szeretném, ha véleményt mondanátok, mert nem értek hozza, megéri-e a 40e Ft-ot. Leírása: biaxiális Alu váz 7005, váltó/kar: 21 seb. Shimano TX-31/revoshift, fék: Tektro 837 AL, villa: Suntour M-2025, hajtókar/elsõ váltó: Suntour XCC/Shimano TY-10. A felni szimplafalú. Egyébként 26-os kerekû, többféle vázmagassággal. Valami észszerû megoldást szeretnék, árértékarányosan, pláne, hogy én fizetem a révészt.
Itt van kép is:
INTERSPORT Ajánlatok
Nagyon köszönöm a véleményeket!
Posted 2011. March 04. - 16:31
Sziasztok!
Bicikli vásárlás elõtt állok és 1 kicsit elbizonytalanodtam!
2 bringa van ami nagyon tetszik, de nem tudok dönteni,
ebben szeretném a segítségeteket kérni! Árban ezek
felelnek meg! Városban, túrázásra és terepen is szeretném
használni, normál körülmények között!
1. Skarpea X300 72000Ft
2. Gepida Mundo 69000Ft
Ti melyiket ajánljátok? Leírnátok a jó és a rossz
tulajdonságokat is? Melyik gyártó megbízhatóbb?
Elõre is köszi a segítséget!
Bicikli vásárlás elõtt állok és 1 kicsit elbizonytalanodtam!
2 bringa van ami nagyon tetszik, de nem tudok dönteni,
ebben szeretném a segítségeteket kérni! Árban ezek
felelnek meg! Városban, túrázásra és terepen is szeretném
használni, normál körülmények között!
1. Skarpea X300 72000Ft
2. Gepida Mundo 69000Ft
Ti melyiket ajánljátok? Leírnátok a jó és a rossz
tulajdonságokat is? Melyik gyártó megbízhatóbb?
Elõre is köszi a segítséget!
Posted 2011. March 04. - 11:44
Arpi 07 hirdetett
már kemény 250ért is deoral szerelt anthemet
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: Giant Trance X5 ez most is fent van maratonozásra túrázásra ez is igen jó darabb rúgózási rendszere ugyan az mint az anthemé
Ahogy öregszem miatt vettem fullyt és nem bántam meg, azóta nem ráz ellenben tudok mosolyogni ott is ahol neked kirázza a lelked.
már kemény 250ért is deoral szerelt anthemet
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: Giant Trance X5 ez most is fent van maratonozásra túrázásra ez is igen jó darabb rúgózási rendszere ugyan az mint az anthemé
Ahogy öregszem miatt vettem fullyt és nem bántam meg, azóta nem ráz ellenben tudok mosolyogni ott is ahol neked kirázza a lelked.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2011. March 04. - 10:39
Ne terelj el az eredeti kérdésemtõl Max 300-at tudok kiadni és mivel a mostani pyxis-em kemény seggével meg vagyok elégedve, eltekintve egy-két szituációt amikor kirázódik belõlem a lélek, bár a "szituáció" is egyre kevesebb ahogy öregszem. Még egy pár évig "merevedek". Az Anthem -ahogy látom- 350 felett van...
Posted 2011. March 04. - 10:27
Mennyi is az annyi?
Posted 2011. March 04. - 10:25
Posted 2011. March 04. - 10:04
Amíg nem próbáltál ki egy jó ösztelost addig szerintem ne nyilatkozz hogy mi a neked való és nem. Speciel az giant anthemet inkább mászásra tervezték mint lejtõzésre igaz a lejtõzés is sokkal nagyobb élmény mint egy merevseggûvel.
Amenyiben a tagot 3-as állásban lezárom akkor gyakorlatilag merevként viselkedik és vidáman tekerek vele outon
Amenyiben a tagot 3-as állásban lezárom akkor gyakorlatilag merevként viselkedik és vidáman tekerek vele outon
Posted 2011. March 04. - 09:57
Kösz a választ. Bár még nem próbáltam ki össztelós bringát, de nem érzem szükségét. Nem zavar, ha néha pattog alattam a hátulja, meg elõfordulok out-on is, inkább mászok mint lefelé száguldok, szóval assz'em nem nekem való.
Posted 2011. March 03. - 20:29
Ja! Most nézem, hogy 260 az a 285. Akkor szerintem nem rossz vétel. 450 biztos van az új ára.
Posted 2011. March 03. - 16:31
Errõl mi a véleményetek? Köszönöm
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: FIX 260eFT!! Új KTM Race Outland 19" (RS SID, FULL XT!) ÁR ALATT
Nekem ugyanezzel a vázzal, csak KTM festéssel volt egy full SLX-es gépem, RECON SL-lel. Én nagyon szerettem, csak nekem kicsit hosszú volt a váz. De egyébként nagyon merev és strapabíró volt. Én azt annak idején 200-ért vettem, ugyanígy az apróból, újan. Az jó vétel volt, ha ezt vesszük alapul akkor ez is jó vétel lehet, de én tuti megpróbálnék alkudni.
Mire szeretnéd használni? Mindenképp merevfarút szeretnél? Ilyen árban már lehet elgondolkoznék egy össztelóson, igaz, az nyilván alacsonyabb felszereltségû lenne.
Posted 2011. March 03. - 12:16
Posted 2011. March 03. - 11:15
Posted 2011. March 03. - 10:23
Nagyon köszi a segítséget, mert az eladókban nem bízom, fõleg itt õ a tulaj is!és hát minden szentnek maga felé...Akkor azt hiszem megveszem ennyiért, pont erre voltam kiváncsi, hogy ár-érték arányt tekintve jó érte-e a 100!köszönöm mégegyszer!