Jelentkezz be Regisztrálj
Milyen bringát vegyek?
Posted 2011. March 08. - 22:37
Egyébként Hármashatár-hegy kategóriás helyekre mondjuk nem terveznék túrán menni (több naposon), inkább kisebb emelkedõk. Amúgy meg ezért mondtam, hogy 5 vagy 10 sebist akkor max. Lehet még olyanokra is szedni cuccot. Fõleg, hogy nem csak eladásra lehet hirdetést felrakni, hanem keresésre is. Eddig bármilyen elvetemült kérésem volt, mindig volt valaki aki jelentkezett, hogy "ki tudna elégíteni azt az igényem". :DDD Szóval megéri próbálkozni.
Másrészt, az 1 napos túra, az inkább kis tekerés, az olyanokra én nem is hátizsákolnék, legalább is az ilyen 50-80 km közöttiekre, hanem ahhoz is inkább egy nyereg táska, bringás felsõ mez, esetleg váz táska, abba belemehet 1 szenya, csoki, fényképezõgép. Kulacsban tea mondjuk.. Ami kell. Hátizsákot max akkor veszek, ha suliba megyek bringával.
Amúgy a trekking jó megoldás lehet, ja, egész jó kis gépek vannak, a fitnessz se rossz, de én az utóbbi idõben országúti vázak pártját fogom és az arra épített kerókét. Magamnak is mindenképpen olyanra akarok majd túra bringát építeni, ha meglesz rá a keret. Bár ez biztos csak nyáron lesz, addig kihúzom néha kölcsönkért bringával, ha hosszabb túrára akarok menni.
Posted 2011. March 08. - 21:51
pl
BikeFun - MERIDA - A KERÉKPÁROK - 56 cm - Speeder - 2011 - MERIDA 2011 SPEEDER T3 FEHÉR FEKETE
aztán ha sportosabbra vennéd a figurát ,-országútira- egy csomó alkatrészét fel tudod használni késõbb
vagy az alapváltozat
BikeFun - MERIDA - A KERÉKPÁROK - 56 cm - Speeder - 2011 - MERIDA 2011 SPEEDER T1 EZÜST FEHÉR
ennek sajna nincs olcsóbb változata
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2011. March 08. - 21:50
yep!
Posted 2011. March 08. - 21:43
Az is igaz, hogy elsõ biciklinek nem ragaszkodnék az „egybõl a legjobbhoz" (nekem kb. a harmadik v. negyedik biciklim (újraépítésem) érte el a 105 szintet, s az szerintem bõven elég versenyzésre is).
Dormi költséghatékony túrabicikli-javaslatával is majdnem egyetértek, kivéve a váltó kérdését: a Bp-i Hármashatár-hegyre nem láttam még váltó nélkül föltekerõket, de szóljon, aki mégis úgy megy föl, megnézném szívesen, tiszteletteljesen levetett kalappal.
Hát én úgy terveztem, hogy egy közepes hátizsák, bele az aznapi cucc és tekerés (többnapos túrákra nem készülök .... még).
Elõször egy olcsóbb trekking azért lenne jó, mert akkor már könnyebben el tudnám dönteni, hogy nekem milyen gépállat is kellene. Csak sajnos abszolút nem értek hozzá, így amikor váltókról és hasonlókról beszéltek nem igazán vágom, hogy mi a különbség két modell között. Ezért is vagyok kicsit bajba az épített bicajokkal - nem tudom besorolni õket, hogy jó-e vagy sem, jó áron van-e vagy sem.
Posted 2011. March 08. - 21:12
Elnézést kérek, igazad van az árban - egyszerûen elnéztem az átváltást (természetesen kb. ugyanolyan árút kerestem, s az a Canyon korábban is tetszett).Persze, hogy jobb a Canyon ha kb. 60ezerrel drágább mint a kocka meg a trek:) semmi baj nincs az általam említett kettõvel, kicsit gyengébb felszereltség az kétségtelen, de ha rákap az ízére és versenyezni akar úgyis grammániás lesz és majd jó kis váltókart, stb. fog venni.
A „bajt” megírtam korábban; emellett szerintem érdemesebb egy jó állapotban lévõ használt biciklit venni, Tiagrával, 105-össel (ha sikerül) vagy Xenonnal, Mirage-zsal stb. mint egy nem jól tervezett fékváltókarral (Sora) bajlódni. Kis szerencsével olcsóbb is.
Az is igaz, hogy elsõ biciklinek nem ragaszkodnék az „egybõl a legjobbhoz" (nekem kb. a harmadik v. negyedik biciklim (újraépítésem) érte el a 105 szintet, s az szerintem bõven elég versenyzésre is).
Dormi költséghatékony túrabicikli-javaslatával is majdnem egyetértek, kivéve a váltó kérdését: a Bp-i Hármashatár-hegyre nem láttam még váltó nélkül föltekerõket, de szóljon, aki mégis úgy megy föl, megnézném szívesen, tiszteletteljesen levetett kalappal.
Posted 2011. March 08. - 20:26
Persze, hogy jobb a Canyon ha kb. 60ezerrel drágább mint a kocka meg a trek:) semmibaj nincs az általam említett kettõvel, kicsit gyengébb felszereltség az kétségtelen, de ha rákap az ízére és versenyezni akar úgyis grammániás lesz és majd jó kis váltókart, stb. fog venni.A Treket meg a Cube-t drágállom (felét adnám értük, max., persze annyiért nem kínálják), s a Sora fékváltókart még kezdõnek sem javaslom (ennyiért - egyébként elmegy, csak tökéletlen). Sokkal jobb pl. ez a Canyon, Shimano 105-össel (a hasonlót, de SRAM kiszerelésben nem ismerem, valósz. az is jó), Mavic Aksium kerekekkel: Canyon | Roadbikes | Roadlite 6.0
Az igazi eddig a Wilier lenne, HA a mérete jó lenne (talán ..., de vsz. tényleg inkább nem) - magamnak mindenesetre azt venném (nekem jó lenne), a Canyonnál is sokkal jobb. Sõt, túl jó egy kezdõnek , komoly versenyzõ-ígéretek sokat megtennének, hogy megkaphassák...
yep!
Posted 2011. March 08. - 16:26
Posted 2011. March 08. - 15:12
Posted 2011. March 08. - 14:55
Posted 2011. March 08. - 13:07
30-ból össze lehet hozni egy bringát, ami túraalkalmas. Ismerõsöm is most csinált. Oda nem kell fv kar sem. Ahogy a végén írtad. Lényegében ha kifog egy jó alapot, mondjuk 20 körül (ki lehet, csak figyelni kell), 10bõl megvan minden apróság rá. Gumit lehet szerezni szintén az apróban, pályán használtat, olcsón. Fékpofa sem cserés azért minden esetben, van, hogy elég jók. Amit tapasztaltunk, hogy cserélni kell legtöbbször, az a hajtómû agy, lánc, esetleg bandázs/markolat csere. Mondjuk én is akarok majd egy ilyen bringát, mert a mostanimon szintén nincs a csomagtartónak tartó szem.
Egyenes kormányosan, max bullhorn, esetleg az a kifelé döntött pálya(?)kormány a teljesen hajlított. Meg alapnak egy Puch mondjuk. De alapból nem is raknék túra bringára még váltót sem, csak sima SS-nek csinálnám egy jó áttétellel, kevesebb hiba lehetõség, amit javítani kell, ha netán beüt a ménkû!
Amúgy nem jutott eszembe, hogy támvilla azért mondtam angol nevét.
Posted 2011. March 08. - 12:47
Csak ugye úgy nem beszélünk, hogy seat stay - támvilla az .
A 30-ból vett bicikli jó ötlet, továbbépítése egy újabb 30-as, de megéri (fékváltókar, hátsó kerék, új gumik, csomagtartó). Túrázni a Sora fvk is teljesen megfelel vagy még inkább 8-as Shimano 2300 (Shimano 8-9-10 kompatibilis, azaz a hátsó kerék jó lesz máshova is). Sõt, ha az alsócsövi váltó is elég, akkor csak mindent szétszedni, zsírozni, kónuszokat, golyókat ellenõrizni, esetleg cserélni (pár száz Ft), ha a kerék rendben, akkor is új fékpofák, új gumik.
Posted 2011. March 08. - 11:51
Ellenben aki túrázott már bringával tudja, hogy hosszabb úton nem a legjobb/kényelmesebb megoldás hátizsákba cuccolni, a súlypontod is megemeli, ami azért veszélyes lehet.
Ezért mondtam, hogy egy régi vázra épített 5 vagy 10 sebis országúti bringát, amivel eljár túrázni, ez megvan ~30 ezerbõl és el se lopják, felcuccolni is lehet rendesen.
170-180ból meg szintén lehet kapni igen csak jó bringákat, akár használtan, akár újonnan.
Amit én (is) kerülnék egyébként, az a Shimano alsó kategóriás fékváltókarjai, akkor már inkább Campa Xenon, Mirage, azok alsó kategóriák, de minõségre sokkal jobbak, mint mondjuk egy Sora, meg kényelmesebbek. Meg mondjuk alapból Campa párti vagyok, meg Sram lennék, ha lenne rá keretem.
Posted 2011. March 08. - 00:59
A Treket meg a Cube-t drágállom (felét adnám értük, max., persze annyiért nem kínálják), s a Sora fékváltókart még kezdõnek sem javaslom (ennyiért - egyébként elmegy, csak tökéletlen). Sokkal jobb pl. ez a Canyon, Shimano 105-össel (a hasonlót, de SRAM kiszerelésben nem ismerem, valósz. az is jó), Mavic Aksium kerekekkel: Canyon | Roadbikes | Roadlite 6.0Annyira nem nõttem nagyra. 172 cm vagyok, így ez nekem nagy lenne, ha jól gondolom.
Az igazi eddig a Wilier lenne, HA a mérete jó lenne (talán ..., de vsz. tényleg inkább nem) - magamnak mindenesetre azt venném (nekem jó lenne), a Canyonnál is sokkal jobb. Sõt, túl jó egy kezdõnek , komoly versenyzõ-ígéretek sokat megtennének, hogy megkaphassák...
Posted 2011. March 07. - 23:45
Ja, a Wilier kb. 180cm felett kényelmes.
Annyira nem nõttem nagyra. 172 cm vagyok, így ez nekem nagy lenne, ha jól gondolom.
Posted 2011. March 07. - 23:41
Köszönöm legfõképpen a konkrét ajánlatot. Kiindulásnak jó. Megmondom õszintén csak így hasra (minden tudás nélkül) Merida Cyclocross-t kezdtem el nézegetni, de eltanácsoltak tõle hamar (lévén speciális használat, specko canga).
Kezdõként mi az a minimum amit egy ilyen bringához pluszban be kell szerezni (pedál, cipõ, világítás, stb.)?
Ez elég konkrét, bár egy kicsit több, mint amit rászánsz, de nem sokkal:
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: WILIER TRESTINA MORTIROLO FULL CARBON
Ha mégsem outit akarsz, akkor szerintem vegyél egy fitnesz bringát (egyenes kormány, v vagy patkó fék, trekking áttét, virsli gumik,), az elég haladós és kifejezetten aszfaltra van.Azzal mondjuk nem tudsz versenyezni, elõször el kell döntened mit is szeretnél.
Ja, a Wilier kb. 180cm felett kényelmes.
Posted 2011. March 07. - 23:30
ha versenyezni akarsz és neked nem kell se teleszkóp se tárcsafék csak egy jó könnyû bringa 'virsligumikkal' akkor oúti egyértelmû. tényleg nem kényelmetlen, jó mondjuk nem is a legjobb érzés, de ha megszokod akkor teljesen jól érzed magad rajta. de hogy ajánljak konkrét bringákat is:
Trek 1.2 2010 - Kerékpár webshop
Cube AERIAL 2010 - Kerékpár webshop
Köszönöm legfõképpen a konkrét ajánlatot. Kiindulásnak jó. Megmondom õszintén csak így hasra (minden tudás nélkül) Merida Cyclocross-t kezdtem el nézegetni, de eltanácsoltak tõle hamar (lévén speciális használat, specko canga).
Kezdõként mi az a minimum amit egy ilyen bringához pluszban be kell szerezni (pedál, cipõ, világítás, stb.)?
Posted 2011. March 07. - 23:26
Azt írtad, hogy esetleg versenyeznél is, akkor egyértelmû, nem?
Hát azt hiszem kezd egyértelmû lenni ... bár a verseny az egyenlõre jövõbeni terv, elsõsorban tekerni kéne hosszúakat ...
Posted 2011. March 07. - 22:33
ha versenyezni akarsz és neked nem kell se teleszkóp se tárcsafék csak egy jó könnyû bringa 'virsligumikkal' akkor oúti egyértelmû. tényleg nem kényelmetlen, jó mondjuk nem is a legjobb érzés, de ha megszokod akkor teljesen jól érzed magad rajta. de hogy ajánljak konkrét bringákat is:Hát az az igazság, hogy nemtudom. Még nem volt ilyen bicajom. Ma valaki szerint az országúti sem olyan kényelmetlen, ha jól be van állítva ... Eddig a trekkingeket nézegettem, de az olyan lelassult embereknek lehet ideális talán ...
Trek 1.2 2010 - Kerékpár webshop
Cube AERIAL 2010 - Kerékpár webshop
yep!
Posted 2011. March 07. - 21:42
Hát az az igazság, hogy nemtudom. Még nem volt ilyen bicajom. Ma valaki szerint az országúti sem olyan kényelmetlen, ha jól be van állítva ... Eddig a trekkingeket nézegettem, de az olyan lelassult embereknek lehet ideális talán ...
Azt írtad, hogy esetleg versenyeznél is, akkor egyértelmû, nem?
Posted 2011. March 07. - 21:38
És egy oútit bevállalnál (országútit)? Vagy neked nem jön be ez a 'görnyedõs' tekerés?
Hát az az igazság, hogy nemtudom. Még nem volt ilyen bicajom. Ma valaki szerint az országúti sem olyan kényelmetlen, ha jól be van állítva ... Eddig a trekkingeket nézegettem, de az olyan lelassult embereknek lehet ideális talán ...