Csak tudjátok mi a baj ezekkel?! Amit írt, hogy túrázni, emg balaton körültekergészés, meg hasonlókra is kellene neki. Amire viszont nem jók ezek a már versenyre, vagy komolyabb edzésre kitalált bringák, mert nem tud rájuk cuccolni (nincs a seat stayen csomagtartónak felfogató szem). A nyeregre szerelt csomagtartók viszont nem bírják el a táskát + hálózsák + sátor +akármilyen más opcionális cuccot, ami mondjuk bringás túrához kell. Max kormány táskába tud pakolni, meg hátizsákban, meg kisebb vázra rakható táskákba.
Ellenben aki túrázott már bringával tudja, hogy hosszabb úton nem a legjobb/kényelmesebb megoldás hátizsákba cuccolni, a súlypontod is megemeli, ami azért veszélyes lehet.
Ezért mondtam, hogy egy régi vázra épített 5 vagy 10 sebis országúti bringát, amivel eljár túrázni, ez megvan ~30 ezerbõl és el se lopják, felcuccolni is lehet rendesen.
170-180ból meg szintén lehet kapni igen csak jó bringákat, akár használtan, akár újonnan.
Amit én (is) kerülnék egyébként, az a Shimano alsó kategóriás fékváltókarjai, akkor már inkább Campa Xenon, Mirage, azok alsó kategóriák, de minõségre sokkal jobbak, mint mondjuk egy Sora, meg kényelmesebbek. Meg mondjuk alapból Campa párti vagyok, meg Sram lennék, ha lenne rá keretem.