Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás
egyforma bovdennel (vmi alap ) több bringán párhuzamosan használva is ez volt a tapasztalatom

na majd jövõre kap a dawg, xt karokat meg xtr vagz ripcord bovdenezést aztán meglássuk
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

sram igénytelenebb a beállításra,
krosszbicóval elmentem tavaly május óta, 2000 km fölött még nem kelltt hozzányúlni. xt-t 4-500 kilcsi után már kéne állítani. 10 esnél persze nem tom mi a helyzet.

Szerintem inkább bowden függõ, nekem második szezont megy a Shimano XTR bowdennel és nem kell állítgatni, az elõzõ bicón sem kellett az XT rendszert az valami SP40 vagy 41...? lehetett.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
egyszer beallitottam az elejen, aztan kb 1200km korul tortent az ominozus lancfelkapas, ami utan allitgathattam mindent ujra.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás
sram igénytelenebb a beállításra,
krosszbicóval elmentem tavaly május óta, 2000 km fölött még nem kelltt hozzányúlni. xt-t 4-500 kilcsi után már kéne állítani. 10 esnél persze nem tom mi a helyzet.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

mongy ha lenne kijelzõ, akkor még mindig inkább x7-et vennék ha fejlesztek (hmû akkor is simano) de így biztos nem. sramok közt mûködésben nincs még annyi különbség sem mint egy deore meg egy xt közt, szal x7 fölött csak a grammosoknak éredemes beruházni. de drága az tény.

az elso sramos elmenyem egy x5/x7 kombo volt, es az volt az elso gondolatom az xt utan, banyek de gyorsan valt... azota nem eltem at ilyet, szvsz a 10es slx/xt mar semmivel sem rosszabb, mint amit korabban a 9es sram x5/7/9el tapasztaltam. jol es pontosan valt, es nem csapkod a lancfeszito sem.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás
mongy ha lenne kijelzõ, akkor még mindig inkább x7-et vennék ha fejlesztek (hmû akkor is simano) de így biztos nem. sramok közt mûködésben nincs még annyi különbség sem mint egy deore meg egy xt közt, szal x7 fölött csak a grammosoknak éredemes beruházni. de drága az tény.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

A sram montis szettjei jelentõsen túl vannak árazva. X0 999 euro, igaz ugyan hogy karbon a hajtókar de a 2012es xt szerintem ár/érték arányban verhetetlen. X7es árában van a szett majdnem.

jah ezt en is tapasztaltam, amikor bringat akartam epiteni. annyira meg nem erdekel a valtas, nekem egy slx/xt eleg.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

A sram montis szettjei jelentõsen túl vannak árazva..

valóban

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
A sram montis szettjei jelentõsen túl vannak árazva. X0 999 euro, igaz ugyan hogy karbon a hajtókar de a 2012es xt szerintem ár/érték arányban verhetetlen. X7es árában van a szett majdnem.
11:38:11 IM 2012

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
de durvan nyomjak :)
Speedgoat Bicycles / Custom Bike Builder

ps: a valasztekot nezzetek... ossze tudnek par bringat szemezgetni.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

már montin sem annyival "szimpibb" az új (és nálam ki is zárta magát, a kijelzõ hiánya miatt, de ebbõl se legyen flame :))
amúgy -mert mért ne- alapból másképp mûxik a fékváltókar mint a shimanónál.

jah mongy a 2007/2008as shimanok utan jo volt a sram, de a mostani 10est semmivel sem erzem rosszabbnak. nem csapkod a lancfeszito sem. en is szeretem a kijelzot, akarmilyen amator is :)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Ennyiért másutt is ezt kapod csak más festéssel szvsz jobban járnál ha itt az apróban néznél egyet.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

h0o2a7j6

h0o2a7j6

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 hozzászólás
50e ft-ig ennél jobb trekking alternatíva? Gepida Alboin 100
Alkalomszerû használat, szinte csak városban. Elsõ teleszkóp nem fontos, inkább agydinamó és/vagy fékváltókar.
A kérdés arra irányult, hogy ezt a felszereltséget más gyártónál olcsóbban, vagy ezért a pénzért jobb felszereltséget találok-e?
köszi

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Országutit már próbáltam, treckingemet meg amenyire lehet már országútisottam, (kormány teljesen elõredöntve, Continentál országúti vékony gumik), patentpedál ), hasonló majdnem a pozició mint országútin.
Voltam már versenyen is (Tiszta Tó Maraton).

Mindenféle flame initási szándék nélkül, országúti kelly's-ekkel miért kell vigyázni ?

régebben ár/értékben nagyon jók voltak a kellizek, pár éve kezdik magukat nagynak érezni, és úgy is árazni. amúgy abszolut katalogúsvázak szép festéssel (bár ez ugye szubjektív). szal amíg ugynannyiért az ember "nevesebb" gyártótól is megkapja ugyanzt a konfigot, több féle méretbõl válogathatóan esetleg, garantáltan bevált jó geóval akkor addig inkább azokból válogatnék.
egyébként semmi bajom a márkával a cross bicóm equisite vázra építettem.

sram itt hogy viszonyul a shimanohoz? itt is jellemzo, hogy valtasnal inkabb a sram szimpibb, hajtasnal meg a shimano? bar a hajtast fontosabbnak tartom, mert valtassal meg sose volt igazan problemam. nem vagyok azon a szinten, hogy szamitson, nekem meg valtott eddig mindegyik rendesen.

már montin sem annyival "szimpibb" az új (és nálam ki is zárta magát, a kijelzõ hiánya miatt, de ebbõl se legyen flame :))
amúgy -mert mért ne- alapból másképp mûxik a fékváltókar mint a shimanónál.

quash

quash

új vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
Országutit már próbáltam, treckingemet meg amenyire lehet már országútisottam, (kormány teljesen elõredöntve, Continentál országúti vékony gumik), patentpedál ), hasonló majdnem a pozició mint országútin.
Voltam már versenyen is (Tiszta Tó Maraton).

Mindenféle flame initási szándék nélkül, országúti kelly's-ekkel miért kell vigyázni ?

vagy ha nem akarsz kintrõl akkor (s van még méretben jó) akkor

BikeFun - MERIDA - A KERÉKPÁROK - Road - 2011

azt meg csak úgy azért mielõtt beleugrassz ha van lehetõséged, próbálj ki egy outit. azért a trekking után lehet meglepõ élmény a teljesen más pozició stb...
outiból meg nem erõltetném a kellizt. s ezen a szinten (úgy értve amíg nem versenyzel komolynan :)) ezek a bringák kb kompromisszummentesek.

quash

quash

új vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
Köszönöm :) szimpatikusnak tûnik

Végre egy értelmes, kérdését megfogalmazni tudó bringás!!!

válaszom:
ez
Canyon | Rennrad | Roadlite AL 6.0

full 105,

999eur

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
sram itt hogy viszonyul a shimanohoz? itt is jellemzo, hogy valtasnal inkabb a sram szimpibb, hajtasnal meg a shimano? bar a hajtast fontosabbnak tartom, mert valtassal meg sose volt igazan problemam. nem vagyok azon a szinten, hogy szamitson, nekem meg valtott eddig mindegyik rendesen.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás
elméletben tán
de sztem inkább xt
valahol az ultegra olyan mintha montiban lenne még xtr és xt közt egy szint

aztán majd jönnek a profi virslisek és kiigazítanak :)

mongy virslis szettbõl tán a legalja sem annyira "gagyi" mint montis/terrking/recreationból a legalja (2200 vs TYakármennyi)

TheKop

TheKop

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 hozzászólás
Inkább XT-t tippelnék
You'll never walk alone!
„A fájdalom elmúlik, a gyõzelem örökké megmarad."

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

ez a 105 mtb szinten kb minek felel meg? deore?

Inkább LX-SLX szintet mondanék, lévén, hogy 105 fölött már csak az Ultegra és Dura Ace van. De elég erõltetett a hasonlítgatás.