182cm 65kg? ezt nem írtad el?
Miért írta volna? Nem mindenki dagi, mint én a 78 kilómmal...
Schumi: egy 29er HT az egy HT, köze nincs egy fullyhoz - de komfortban jóval kényelmesebb, mint egy 26er HT.
182cm 65kg? ezt nem írtad el?
Sziasztok,
"Nagy" bringavásárlás elõtt állok vagyis 29er gépek között keresgélek.
Jelenleg egy hagyományos 26-os montit tekerek, (tudom egy biciklis fórumon ez bûnnek számít, de egy tipikus áruházit: decathlon rockrider 8.1 , 2008, ez egy hagyományos alu hardtail kiadás)
Felhasználásra HHH, Jánoshegy CC-s útvonalait mondanám, pár versenyen már indultam de nem ez a fõ felhasználási cél, hanem továbbra is hogy munka után párszor felmegyek a HHH irányába , és amikor idõ engedi akkor Dobogókõ, de 120km-mél többet terepen nem mentem még egyszerre, szóval messze vagyok hardcore versenyzõktõl, szeretek mászni is nagyon , de ahol lehet és bírja a bicikli eresztem a saját és bicikli képességeihez képest a határ környékén.
Ami gondolom fontos lehet, 182cm \ 65kg vagyok, szóval a súlyom nem ad nagy terhelést a váznak
Milyen 29-est ajánlanátok ha max 800e forint elkölthetõ magyar forint áll rendelkezésre?
Érdemes egybõl 29 fully-ra váltani? Olvastam olyat is , hogy 26-os hardtail után egy 29 hardtail majdnem olyan érzés mint egy 26-os fully-ra váltana az ember.. (személy szerint kicsit ezt kétlem)
A mostani biciklivel sokszor érzem, hogy szenvedek a nem fully kiépítés miatt bizonyos helyeken, mert látom és próbáltam hogy pl: hhh-ról lefelé a köves "ösvényen" az út mellett a 45-50 fölé alig alig merek menni a rosszabb részeken és így is 2 mavic felnit lenulláztam tavaly, egy 26-os fullyval pedig észre se venni szinte ugyanezt a sebességet, ez valyon ez 29-es hardtail-el is így lenne, vagy kell hozzá a 29 fully?
Nah de sok a duma már tudom, szóval ha tudtok valamit ajánlani azt nagyon megköszönném, Cube, Giant, Trek, Canyon, Merida bicikliket néztem eddig, de egyrészt biztos van még 10x ennyi, és már ebbõl a pár márkából se tudnám megmondani melyik lenne az igazi.
összefoglalva:
- 29 hardtail vagy fully ?
- ha hardtail akkor melyiket?
- ha fully akkor melyiket?
Köszi
Dani
A lánc témához, semmi különbséget nem érzek tartósságban sem váltásban Pl: a point és a Hg93 közt úgy meg végképp nem ha bele gondolok hogy évi 3-4 láncnál mennyi a frontális különbség.
Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.
Ott a pont. Marketing.
...versenyre van kihegyezve, mindennapi használat mellett nem adok neki egy évet. És ha bármi csere rajta, bûn drága.
A monti meg nem arra való, amire a srác használni szeretné.
az átlagos magyar gyalogtúra ösvényen kerékpározni tilos
Szerintetek az Ultegra meg az XT nem mindennapi használatra van? Akkor mire? Ünneplõsre?
az erdei ösvénynél az átlagos magyarországi gyalogtúra útvonalakra gondoltam, az monti vagy cross?
179 centi vagyok
Jogos, ezzel egyetértek, bár szerintem nem túlzás, csupán felesleges
. Jártam én már melóba karbon össztelóssal, elvitt rendben
Ez igaz, de nem is Dura Ace, Ultegra, Xtr-re, Xt-re gondoltam....ezek a szettek nem a mindennapi használatra valók szerintem se. De azért acera helyett biztosan Deore-t, Lx-et, Slx-et választanám, szerintem ez egy jó kompromisszum. De lehet más gyártóktól is válogatni.
Azért ezt némi tapasztalattal a hátam mögött nem írnám alá. Az a véleményem, ha valaki napi szinten teker az felejtse el a felsõ kategóriát. Csak drága lesz.Szerintem is menj el, ott körül tudsz nézni és kapsz egy átfogó képet. Biztos segít a döntésben, hogy milyet is szeretnél. Bátran kérdezhetsz a kiállítóktól. a másik dolog amit zeezoltano is írt, hogy érdemes az aprót böngészni. Nagyon jó áron lehet bringát venni. Pl. adott áron sokkal jobban felszerelt bringát kapsz, mintha újonnan vennéd. Pl. nem egy alap kategóriás szett lesz rajta, hanem közép vagy felsõ kategóriás, amiben hosszabb távon több örömöd lesz.