Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

dirobi

dirobi

vendég

• fórumtag
  • 139 posts
http://forum.bikemag...nyi-miert-2210/

Itt a megfelelõ topik

Sziasztok!
Valaki ismeri azt a márkát, hogy Akisu?
Mert van egy Akisu 85-ös országúti villám és szeretném megtudni, hogy mennyit érhet.
Ebay-en se találtam ilyet, csak BMX villákat.
Ha valaki tud róla pontosabb információt, akkor ossza meg velem.
Köszönöm ( és bocsánat, ha rossz helyre írtam)

BTommy

BTommy

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Sziasztok!
Valaki ismeri azt a márkát, hogy Akisu?
Mert van egy Akisu 85-ös országúti villám és szeretném megtudni, hogy mennyit érhet.
Ebay-en se találtam ilyet, csak BMX villákat.
Ha valaki tud róla pontosabb információt, akkor ossza meg velem.
Köszönöm ( és bocsánat, ha rossz helyre írtam)

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
Szerintem ez sem rossz, ebben nem Suntour villa van, hanem Rock Shox, talán a fékek is jobbak, X7-el, Alivio elsõ váltóval és hajtómûvel.
Magnus Green - 2011 - Bike Berguson Kerékpárszaküzlet és Szervíz

Vagy esetleg ez:
http://www.berguson....white-2011.html

teckdeck

teckdeck

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Sziasztok!

Elhatároztam, hogy meglepem magamat egy új bicajjal, azonban szeretném kikérni nálam sokkal jobban hozzá értõk véleményét is. Mindenképpen Kelly's kerékpárban gondolkodom, nézegettem már a 2011-es modelleket is, illetve most találtam egyoldalt, ahol a 2012-es modellek is be vannak sorolva ár szerint. Az összeg, amit rászánnék, az 200.000Ft. Olyan kerékpárt szeretnék, ami jól bírja az erdei, hegyi utakat, hol szolidabb, hol pedig rázós, egyenletlen útviszonyokkal. Természetesen városban is szeretném használni, de fõleg ezek a kijáratlan utak hoznak lázba :)
Ennek fejében néztem ki ezt a 3 típust;

KELLYS MAGIC MASTER 2012
Kerékméret:26"
Típus:MTB
Gyártási év:2012
Váz anyaga:Kellys RideLite Premium 6061 3ple butted - RRC
Villa:SR Suntour Raidon X3 RL 100mm/air/Remote Speed Lockout
Váltókar:Shimano Deore SL-M591 Rapidfire Plus
Hátsó váltó:Shimano Deore M593
Elsõ váltó:Shimano Deore M591-10 (34.9mm)
Hajtómû:Shimano M552 Octalink (44x32x24)
Hajtómûcsapágy:Shimano Octalink (113mm)
Fogaskoszorú:Shimano CS-HG62-10 (11-34)
Lánc:KMC X10
Kerékagy:SRAM MTH-306 Disc
Felni:KLS Draft Disc 559x19
Fék:KLS Helix 3 160/160mm
Fékkar:KLS Helix 3
Külsõ Gumi:Schwalbe Rocket Ron Performance 57-559 (26x2.25)
Stucni:KLS Expert (diam 28.6/31.8mm/7°)
Kormány:KLS Expert RiseBar (31.8mm)
Nyeregcsõ:KLS Expert (diam 30.4mm)
Nyereg:Selle Royal Mach
Markolat:Kellys Codex 2Density
Pedál:KLS platform pedál
Rugóstag:
Kiegészítõk:
Súly:12,85kg (17,5")

KELLYS OXYGEN EXPERT WHITE 2012
Váz anyaga:Kellys Alutec Lite 6061 - RRC
Villa:SR Suntour Raidon X3 LO 100mm/air/Speed Lockout
Váltókar:Shimano Alivio SL-M430 Rapidfire Plus
Hátsó váltó:Shimano Deore M591
Elsõ váltó:Shimano Alivio M431 (34.9mm)
Hajtómû:KLS Master (44x32x22)
Hajtómûcsapágy:VP (116mm)
Fogaskoszorú:Shimano CS-HG20-9 (11-34)
Lánc:KMC Z99
Fék:Tektro Draco 160/160mm
Fékkar:Tektro Draco
Markolat:Kellys Codex 2Density
Rugóstag:
Kiegészítõk:
Súly:13,65kg (17,5")

KELLYS SALAMANDER GREY 2012
Váz anyaga:Kellys RideLite Premium 6061 3ple butted - RRC
Villa:SR Suntour Raidon X3 LO 100mm/air/Speed Lockout
Váltókar:Shimano Alivio SL-M430 Rapidfire Plus
Hátsó váltó:Shimano Deore XT M772
Elsõ váltó:Shimano Alivio M431 (34.9mm)
Hajtómû:KLS Race integrated (44x32x22)
Hajtómûcsapágy:KLS integrált
Fogaskoszorú:Shimano CS-HG20-9 (11-34)
Lánc:KMC Z99
Fék:KLS Helix 3 160/160mm
Fékkar:KLS Helix 3
Markolat:Kellys kraton
Rugóstag:
Kiegészítõk:
Súly:13,15kg (17,5")

Összességében egy strapabíró, megbízható kerékpárt szeretnék, ami tényleg bírja ezeket az egyenletlen, rázós útszakaszokat hosszú távon.

Elõre is köszönöm a segítséget! :)

Üdv,
TeckDeck

Tristis

Tristis

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Van egy nagy bajom, és sajnos a boltban nem tudtam kipróbálni a cangákat.. Kecskeméten fogok tekerni, nem egy bringa szeretõ város, ezt nyugodtan mondhatjuk. Utak is jó szarok, patka is van bõven. Munkára, piacra menésre, csavargásra, uszodába menésre használnám a cangát. Nekem nem kéne semmi, csak egy egyszerû canga, amit nem kell basztatni, mert egy rakás szar. Az a baj, hogy nekem nehezen megy a lassan tekerés dolog, inkább olyan száguldozós vagyok és a kecskeméti utak...

1. Median Granada (2011) - 47e Ft
Sima városi trekking canga, de van monoblokkja, van fémpedálja, van fasza láncvédõje, kényelmes ülés, normális sárvédõ, duplafalú szegecselt felnik stb. Korábban volt egy kis APEX-em, abba beletekertem 3000km-t úgy hogy semmi baja sem volt (bowden, ennyi)

2. Magellan Crater (2010 talán) - 62e Ft+sárvédõ+?csomagtartó?
Nem igazán értek az ilyen jobb felszereltségû cangákhoz. 20 métert tudtam vele menni, ülés megfelelõ lesz, patkázáshoz jól jönne a teleszkóp, de még kellene egy normális markolat is, ami elnyeli a rezgéseket, váltója brutál erõs, ilyesmit én nem éreztem, de nincs láncvédõ, nincs sárvédõ se, tehát plusz költség. Kereke vastag, ami lassít, Kecskeméten nincsenek hegyek... ennek a színe, olyan mint egy 10 éves schwinn-nek, nem is nagyon lopnák el.

Ti mit tennétek, montival öltönyben munkába járni? Vagy járjak mással és minden másra legyen egy jobb vas. Árban van köztük azért egy 40%-ék árkülönbség, nem tudom ez a félár mennyire félár a Crater cangánál. Igénybevétel csak annyi lenne, hogy szeretek repeszteni és nem nagyon nézek se jobbra se balra...

truczat

truczat

vendég

• fórumtag
  • 30 posts
Sziasztok, kaptam egy árajánlatot, új Authot Dexter 2011, 150.000Ft

Headset: FSA Integrated 1-1/8"
Bottom bracket: SUNTOUR XCM cartridge
Converter: SHIMANO Alivio
Freewheel: SHIMANO HG-30-9 11-32 (9)
Cartridges: QUANDO Disc 32 holes
Brake levers: TEKTRO Draco
Spokes: black steel
Pedals: AUTHOR alloy / resin
Stem: KALLOY alloy
Sleeve: AUTHOR (34.9)
Seat: AUTHOR Mega Top
Weight: 14,0 Kg / 19"

Mi a véleményetek?
Néztem még a Kross Level A3-at(2012)
GIANT Revel 1-et , Cube Aim Disc-et.
Ezek jelen pillanatban 140-170 között vannak, kinek melyik szimpibb?

Schumi

Schumi

vendég

• fórumtag
  • 41 posts

én a helyedben mielõtt elköltök ennyi pénzt, elsõ körben kijasználnám pl a merida tesztprogramot, több helyen is lesz 19"-es 29-er, próbálva csa könyebb eldönteni bejön-e a 29-es feeling. azzal a lendülettel kipróbálnék 26-as fullit is (mondjuk 100-at mozgót, de hogy érezd a trail binga lényegét is egy 120-ast is akár). meg tán lesz az alpinbike-nak is idén is tesztprogramja, ott giant meg trek volt tavaly (26-os fulli meg 29-er ht). 29-es fullit most így nem tudok, de azt az élményt már kikövetkezteted :)

szvsz így jobban jársz mint mi itt többen is hogy a cca 15-ik bringa lett az igazi, és kisérletezgetve elköltöttük bringára egy alsõközép új autó árát :)

köszi a tippet! mint kiderült az Alpinbike az irodától ahol dolgozok durván 150m-re van , csak nagyon eldugva :) de már egyeztettem is velük a teszt tekerésrõl

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Én 3 lánccal bõven végigmegyek egy szezont...

én meg 1 lánccal simán 3-at :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,152 posts

én a helyedben mielõtt elköltök ennyi pénzt, elsõ körben kijasználnám pl a merida tesztprogramot, több helyen is lesz 19"-es 29-er, próbálva csa könyebb eldönteni bejön-e a 29-es feeling. azzal a lendülettel kipróbálnék 26-as fullit is (mondjuk 100-at mozgót, de hogy érezd a trail binga lényegét is egy 120-ast is akár). meg tán lesz az alpinbike-nak is idén is tesztprogramja, ott giant meg trek volt tavaly (26-os fulli meg 29-er ht). 29-es fullit most így nem tudok, de azt az élményt már kikövetkezteted :)

szvsz így jobban jársz mint mi itt többen is hogy a cca 15-ik bringa lett az igazi, és kisérletezgetve elköltöttük bringára egy alsõközép új autó árát :)

Pontosan.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

de zé, neked minek évi 3-4 lánc? nem értelek...

Én 3 lánccal bõven végigmegyek egy szezont...
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Sziasztok,

"Nagy" bringavásárlás elõtt állok vagyis 29er gépek között keresgélek.

Dani

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 posts

Giant Anthem X29er 2 ~530E HUF

Ez felszereltségre nagyon gyenge

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 posts
Ha tényleg ilyen magas a keret, akkor Specialized Epic 29er Comp. Én próbáltam, és qrva jó bringa.
Specialized Epic Fsr Comp 29 Blk/Char 12 [SPEC12_11205394] -
Ha jó helyrõl veszed a Carbon Comp is beleférhet, bár úgy látom, hogy az árak feljebb kúsztak kicsit.

Schumi

Schumi

vendég

• fórumtag
  • 41 posts

Dani!
Én ha a helyedben lennék 8 kilóért vennék egy HT-t, meg a fullyt is. hacsak nem nagyon topot akarsz vásárolni, szerintem nagyjából kifutja. Vagy ha így nem, akkor vegyél elõbb egy ht-t, de ne adj érte többet, mint 400e, és utána majd meglátod érdemes-e megvenni a fully-t is. A Rockrider után bõven elég nagy váltás lesz az is. Javasolom az XTC 29ert, itt többünknek nagyon jó tapasztalatai vannak vele

Sajnos hely szûke miatt csak 1 biciklinek van hely.
Jelenleg két (valójában 3) típust néztem ki: Mit gondoltok?

Giant Anthem X29er 2 ~530E HUF

CUBE AMS 29 külsõre ez a favorit ~500E HUF

CUBE AMS 29 RACE ~700E HUF

Ami mindegyik biciklinél kicsit zavar, hogy a teleszkóp egyiken se remote lockout-os, még a Rockrider -emen lévõ Rock Shox Reba race is az, pedig az legalább 2 árkategóriával lejjebb van, de gondolom túl lehet élni. (max ha találok remote lockout-os teleszkópot hasonló tudással akkor lesz egy eladó 0km-s darabom :) )

A másik amit kérdeznék tõletek, hogy a felhasználás sokkal inkább CC mint trail, a Cube-on soknak érzem már látványra is a 120mm-es elsõ teleszkópot, olyan érzésem van, hogy ez kanyarban nagyon túlkormányzottan viselkedhet....

Érdemes belevágni egy ilyen "nagy" teleszkóppal vagy inkább a Giant féle 100mm-es megoldás a jobb? Nem igazán tudom geometria adatokból melyikre kell leginkább figyelni :( És honnan számít "rossznak", vagyis CC-re alkalmatlannak.

Persze ha más hasonló árú és tudású biciklit tudtok, azt is szívesen fogadom :) Most úgy érzem a fully a fõ csapásirány

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 posts
Dani!
Én ha a helyedben lennék 8 kilóért vennék egy HT-t, meg a fullyt is. hacsak nem nagyon topot akarsz vásárolni, szerintem nagyjából kifutja. Vagy ha így nem, akkor vegyél elõbb egy ht-t, de ne adj érte többet, mint 400e, és utána majd meglátod érdemes-e megvenni a fully-t is. A Rockrider után bõven elég nagy váltás lesz az is. Javasolom az XTC 29ert, itt többünknek nagyon jó tapasztalatai vannak vele

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

nem elírás , legalább a fapados légitársaságok jól járnak velem :)

Ebben az esetben bármilyet amilyet elbírsz tekerni :D

Schumi

Schumi

vendég

• fórumtag
  • 41 posts
nem elírás , legalább a fapados légitársaságok jól járnak velem :)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

182cm 65kg? ezt nem írtad el?

Miért írta volna? Nem mindenki dagi, mint én a 78 kilómmal...:D

Schumi: egy 29er HT az egy HT, köze nincs egy fullyhoz - de komfortban jóval kényelmesebb, mint egy 26er HT.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Sziasztok,

Jelenleg egy hagyományos 26-os montit tekerek, (tudom egy biciklis fórumon ez bûnnek számít, de egy tipikus áruházit: decathlon rockrider 8.1 , 2008, ez egy hagyományos alu hardtail kiadás)

Felhasználásra HHH, Jánoshegy CC-s útvonalait mondanám, pár versenyen már indultam de nem ez a fõ felhasználási cél, hanem továbbra is hogy munka után párszor felmegyek a HHH irányába , és amikor idõ engedi akkor Dobogókõ, de 120km-mél többet terepen nem mentem még egyszerre, szóval messze vagyok hardcore versenyzõktõl, szeretek mászni is nagyon , de ahol lehet és bírja a bicikli eresztem a saját és bicikli képességeihez képest a határ környékén.

Ami gondolom fontos lehet, 182cm \ 65kg vagyok, szóval a súlyom nem ad nagy terhelést a váznak :)

Milyen 29-est ajánlanátok ha max 800e forint elkölthetõ magyar forint áll rendelkezésre?

Érdemes egybõl 29 fully-ra váltani? Olvastam olyat is , hogy 26-os hardtail után egy 29 hardtail majdnem olyan érzés mint egy 26-os fully-ra váltana az ember.. (személy szerint kicsit ezt kétlem)

A mostani biciklivel sokszor érzem, hogy szenvedek a nem fully kiépítés miatt bizonyos helyeken, mert látom és próbáltam hogy pl: hhh-ról lefelé a köves "ösvényen" az út mellett a 45-50 fölé alig alig merek menni a rosszabb részeken és így is 2 mavic felnit lenulláztam tavaly, egy 26-os fullyval pedig észre se venni szinte ugyanezt a sebességet, ez valyon ez 29-es hardtail-el is így lenne, vagy kell hozzá a 29 fully?

Nah de sok a duma már tudom, szóval ha tudtok valamit ajánlani azt nagyon megköszönném, Cube, Giant, Trek, Canyon, Merida bicikliket néztem eddig, de egyrészt biztos van még 10x ennyi, és már ebbõl a pár márkából se tudnám megmondani melyik lenne az igazi.

összefoglalva:
- 29 hardtail vagy fully ?
- ha hardtail akkor melyiket?
- ha fully akkor melyiket?

Köszi
Dani

182cm 65kg? ezt nem írtad el?

Schumi

Schumi

vendég

• fórumtag
  • 41 posts
Sziasztok,

Jelenleg egy hagyományos 26-os montit tekerek, (tudom egy biciklis fórumon ez bûnnek számít, de egy tipikus áruházit: decathlon rockrider 8.1 , 2008, ez egy hagyományos alu hardtail kiadás)

Felhasználásra HHH, Jánoshegy CC-s útvonalait mondanám, pár versenyen már indultam de nem ez a fõ felhasználási cél, hanem továbbra is hogy munka után párszor felmegyek a HHH irányába , és amikor idõ engedi akkor Dobogókõ, de 120km-mél többet terepen nem mentem még egyszerre, szóval messze vagyok hardcore versenyzõktõl, szeretek mászni is nagyon , de ahol lehet és bírja a bicikli eresztem a saját és bicikli képességeihez képest a határ környékén.

Ami gondolom fontos lehet, 182cm \ 65kg vagyok, szóval a súlyom nem ad nagy terhelést a váznak :)

Milyen 29-est ajánlanátok ha max 800e forint elkölthetõ magyar forint áll rendelkezésre?

Érdemes egybõl 29 fully-ra váltani? Olvastam olyat is , hogy 26-os hardtail után egy 29 hardtail majdnem olyan érzés mint egy 26-os fully-ra váltana az ember.. (személy szerint kicsit ezt kétlem)

A mostani biciklivel sokszor érzem, hogy szenvedek a nem fully kiépítés miatt bizonyos helyeken, mert látom és próbáltam hogy pl: hhh-ról lefelé a köves "ösvényen" az út mellett a 45-50 fölé alig alig merek menni a rosszabb részeken és így is 2 mavic felnit lenulláztam tavaly, egy 26-os fullyval pedig észre se venni szinte ugyanezt a sebességet, ez valyon ez 29-es hardtail-el is így lenne, vagy kell hozzá a 29 fully?

Nah de sok a duma már tudom, szóval ha tudtok valamit ajánlani azt nagyon megköszönném, Cube, Giant, Trek, Canyon, Merida bicikliket néztem eddig, de egyrészt biztos van még 10x ennyi, és már ebbõl a pár márkából se tudnám megmondani melyik lenne az igazi.

összefoglalva:
- 29 hardtail vagy fully ?
- ha hardtail akkor melyiket?
- ha fully akkor melyiket?

Köszi
Dani