Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

blackdog7

blackdog7

vendég

• fórumtag
  • 13 posts

Hajtanyban van nõiben :-) Egyeb ötletek:
...

Köszi a tippeket! Lehet hogy lesz kérdésem még.

B13

B13

vendég

• fórumtag
  • 26 posts
Helló Mindenki!

Egy kis segítségre lenne szükségem. Nemrég vásároltam egy Cube Ltd Pro 29-es bicót. Nagyon meg vagyok vele elégedve. Most viszont egy DH bicót is szeretnék beszerezni. 197cm magas vagyok és erre a bicajra gondoltam: Rock Machine Cyclone/ Bomber 888 « kerékpár / váz « FREERIDE / DH « Kategóriák tallózása

A felsõ csõ 52 cm, magasság 43 cm. Csak DH-ra használnám. A srác 50ezret engedett az árából. Szerintetek megéri, jó lenne nekem???

kobormuki

kobormuki

vendég

• fórumtag
  • 192 posts

Sziasztok!
Most olvasom, hogy nem szerelnek többé wenson bringákat. A múlt hétvégén hajtottam egy Splice-t és nagyon bejött
Tudtok nekem esetleg ajánlani a Wenson Splice 7500 helyett valamit?
Köszi!

Hajtanyban van nõiben :-) Egyeb ötletek:

Gepida Alboin:
BigBike - Gepida Alboin 500 CRS | Cross | 2012
Gepida Alboin 500 CRS (férfi) - 2012 - Bike Berguson Kerékpárszaküzlet és Szervíz
Gepida Alboin 700 CRS (férfi) - 2012 - Bike Berguson Kerékpárszaküzlet és Szervíz
BigBike - Gepida Alboin 900 CRS | Cross | 2012

Kellys Exquisite:
Kellys Exquisite - 2011 - Bike Berguson Kerékpárszaküzlet és Szervíz
Kellys Exquisite (férfi) - 2012 - Bike Berguson Kerékpárszaküzlet és Szervíz

Merida Crossway:
BigBike - Merida Crossway 100 D | Cross | 2012
BigBike - Merida Crossway 300 D | Cross | 2012

blackdog7

blackdog7

vendég

• fórumtag
  • 13 posts
Sziasztok!
Most olvasom, hogy nem szerelnek többé wenson bringákat. A múlt hétvégén hajtottam egy Splice-t és nagyon bejött
Tudtok nekem esetleg ajánlani a Wenson Splice 7500 helyett valamit?
Köszi!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
szerintem egykutya, egyiknek sincs igazan presztizse.

wolf80

wolf80

vendég

• fórumtag
  • 25 posts
Sziasztok,

Éppen ezt nézegetem: Haibike Comp Line Edition RX vázszett! 19" « MTB váz « MOUNTAIN BIKE « Kategóriák tallózása
Szerintetek megéri az árát?
Érdemes volna lecserélni egy 2010-es cube acid vázat erre?
Tudnátok segíteni abban, h hol tudnék tesztet olvasni róla,
esetleg webshop ahol kapható komplett kerékpárként?

gergossian

gergossian

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Köszi! 60-65 ezer amit most rá tudok szánni maximum, úgyhogy így keresgélek. Van még egy 65-ért mondjuk az kicsit többet volt használva de Magura fékekkel meg Deore váltókkal van szerelve. Szted?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Annyit megér.
Többet nem.
Helyedben azért egy 10est még alkudnék, mivel használt.
Bulls Wildtail Test
Bulls Wildtail (2012) Hardtail: Mountainbike Preisvergleich - Preise bei idealo.de
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

gergossian

gergossian

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Sziasztok! Kinek mi a véleménye a BULLS Wildtail kerékpárról? 60ezer forintért tudnék most venni egy gyakorlatilag új állapotban lévõt. Kisebb túrákhoz ill. városban járkáláshoz kéne. (egy nap nagyon max 60-70 km) Ilyenfajta kerékpárokhoz kérnék szépen tanácsokat de másfajták is érdekelnének (magellan scott stb, lehetõleg CC alkalmas bicajok) Köszi!

Balias1

Balias1

újonc

• fórumtag
  • 2 posts

300-400bol mar kapsz keves kmes bringat az aprobol :) a stumpjumper az mar par eve 140et mozog (inkabb am).

speci epic, giant anthem amit keresel.

Köszi srácok, úgy látom a legjobb az lesz ha már pénzzel a kezemben keresgélek:).

kobormuki

kobormuki

vendég

• fórumtag
  • 192 posts

A váz ... nekem kicsi, így a késõbbiekben ezt is cserélném valami komolyabbra.

Ha a vaz is kicsi es az alkatreszeket is cserelni akarod, tenyleg nem ertem miert foglakozol ezzel a bringaval.... Foleg, hogyt 15 eves (gondolom acel, nem?) Hallgass Arn velemenyere, vagy nehany ezer forintbol hozd rendbe a hajtast vagy csereld az egeszet. Attol, hogy a trabantba Audi futomuvet raksz, nem lesz jo autod....
Ha mindenkeppen a integralt Deore-ra cserelsz gondolj arra is, hogy valoszinuleg az elso valtot is cserelned kell, de ehhez tobb info kellene a mostani bringadrol.

bagaba

bagaba

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Egyelõre nem tervezek teljes bringavásárlást. Mostanra marad a hajtás cseréje egy Deore integrált tengelyesre, és majd késõbb szeretnék venni egy Cross trekking vázat, lockolható villával.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

pl geometriaban a turabringakhoz all a legkozelebb, egyenesebb hattal ulsz rajta, mint egy versenyzesre szant mtbn.

.

ez azért erõsen gyártófüggõ. pl M-es speci crosstrail hoszabb mint egy átlag monti azonos méretben.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
pl teljesen mas a geometria :) ha a sulybeli, stb dolgoktol eltekintunk. leteznek amugy ilyen atmenetek: cross trekking, vagy cyclocross. az elobbi a turabringak felol, a masik az outi felol kozeliti a dolgot. szerintem egy crosstrekkingel jarnal a legjobban. olyan mint egy sportosabb turabringa, csak a montialkatreszek es a cyclocross gumival siman lehet lightosabb terepeken kozlekedni (dongolt, sotteres, utak etc). aszfalton pedig haladosabb, mint egy mtb. geometriaban a turabringakhoz all a legkozelebb, egyenesebb hattal ulsz rajta, mint egy versenyzesre szant mtbn.

ha mindenkepp 26os, leteznek olyan aszfaltszaggatok, mint pl a cannondale badboy. szerintem vagy minimalis atalakitast erdemes eszkozolnod a bringan, vagy kukazni az egeszet es menni egy masikat. az alkatreszek sokkal dragabbak, mintha pl vennel egy joallapotu hasznaltat. szakmailag is sokkal jobban bele kell asnod magad, ha tudni szeretned, hogy mit valassz, illetve, hogy mi mihez passzol.

bagaba

bagaba

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Tudom hogy a hibrid sosem a legjobb út, de ezt járhatónak véltem. Némi fogalomzavarban szenvedek természetesen, csak nem rég óta tanulmányozom a biciklis fórumokat, próbálok minél több infót összeszedni. Az általam vázolt összeállítás, országúti gumikkal, mikben különbözik egy outi biciklitõl (a villát leszámítva)? Egy lock-outolt villa hobbi eszközként használva, mennyire tér el egy merev villától? Tehát ilyen hibridnél mik lehetnek az esetleges buktatók? Én is a Deore szériát nézegettem, Ezeknél milyen méretekre kell odafigyelni, kompatibilitás szempontjából?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
24" monti váz? Szerintem valamit Nagyonelmértél valamit, 20körllül már deore hajtást kapsz integrált tengellyel. Attól hogy egy montiba slick gumit raksz nem lesz outi csak egy jobnan guruló monti.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház
Hibrid technológia? :) Ami mindenre jó, az semmire se.

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

bagaba

bagaba

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Sziasztok!

Van egy merevvázas MTB biciklim, és szeretném kicsit kipofozni. 15 év körüli lehet, régebbi darab, alap shimano szerelékekkel. A monoblokk négyszögtengelyes, és a hajtás mind a két oldalon rendszeresen leszokott lazulni, így arra gondoltam, kicserélem valami komolyabb darabra. 3 lánctányéros, 22/32/44-es, de a következõben jó lenne valami 48 körüli lánctányér rá. Monoblokkal együtt, 30.000Ft körül szánnék rá, alig használtan, esetleg újonnan. Miket ajánlanátok? A váz 24"-os, ami nekem kicsi, így a késõbbiekben ezt is cserélném valami komolyabbra. Jelenleg 1,5"-es országúti köpenyek vannak rajta, de néha azért használnám terepen is, de sajnos 2 biciklit nem tudnék fenntartani. Arra gondoltam, hogy a következõbe egy lock-outolható villát teszek, és lenne 2 szett kerék is, más-más gumikkal. Így lenne egy teljes értékû(?) országútim, és egy montim is. Tippeket, ötleteket tudnátok adni?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Bringát szeretnék venni, majd jövõre, de már nézelõdöm.Tudnátok segíteni, hogy mit lenne érdemes? Xc-re elöl-hátulk 100at mozgó, Specialized Stumpjumper FSR-hez hasonló bringák közül.(~300-400-ebõl)Gaint,Cube,Merida, vagy újabb Specializedok? A Haibike-kal van valakinek tapasztalata?

Nekem is ilyen van tökéletes.
Egyedi SCOTT SPARK 19,5" Bõven FÉLÁR alatt! FULL CARBON! « MTB kerékpár « MOUNTAIN BIKE « Kategóriák tallózása
Volt Anthemem is azt is nagyon szerettem ezt azért érzem közelebb a szívemhez mert
1; teljesen le lehet hátul is zárni
2; félig nyitott útja van azaz egyik "mászó" fokozat amikor már elég köves felfelé akkor tipustól függõen 80 vagy 95mm-t mozog és nehezebben, keményebben indul meg
3;teljesen nyitott tag a lejtõzéshez
A mostani alkatrészekkel számomra a tökéletes XC gép.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
300-400bol mar kapsz keves kmes bringat az aprobol :) a stumpjumper az mar par eve 140et mozog (inkabb am).

speci epic, giant anthem amit keresel.