Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11932 replies to this topic

Sanyci

Sanyci

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
Sziasztok!

Még új vagyok a fórumon, de rögtön azzal szeretném kezdeni, hogy segítséget szeretnék érni... :confused:

Szóval olyan területen lakok, ahol aszálymentes idõszakban is gyakori a mély homok az utakon, télen pedig gyakran van mély porhó.

Ez már a bejárásnál is gondot jelent, de a heti rendszeres túrázást a környéken lehetetlenné teszi az év jelentõs részében.

Olyan bringát akarok építeni/venni, aminek viszonylag alacsony a talajnyomása, napi 5-10km-es bejárásra is alkalmas, de 20-50km-es homok/hó-túrákra is.

Elsõre, és a netes képek és tapasztalatok alapján a fatbike-ok és a Hanebrink bringák jönnének be, de fatbike-ot itthon nem lehet kapni, a Hanebrink-ek ára pedig nagyon durva.

Van valakinek tapasztalata ilyen terepen? Ha van, kérem ossza meg velem!

Elõre is köszi!!!

blackdog7

blackdog7

vendég

• fórumtag
  • 13 posts
Köszi a válaszokat! A bajom az, hogy én is szeretném kipróbálni, de a bergusonban azzal utasítottak el, hogy 1-200 m-en úgysem derül ki, hogy jó-e, 10-20 kilcsire meg nem adják oda a bringát. :-(
Persze jogos a dolog, de én azért csak kipróbálnám 1-200 m-en is. Ismertek olyan boltot, ahol ezeket, tehát Merida Crossway és Gepida CRS, ki lehet próbálni?

kobormuki

kobormuki

vendég

• fórumtag
  • 192 posts

Tényleg ha már vázméret: Itt van egy oldal ami alapján kinéztem, hogy nekem mekkora kellene: Milyen kerékpár vázméret való nekem? GEPIDA Debrecen A ... Ez alapján a 181 centimhez szerintem az 56 kellene, de a bergusonban azt mondták, hogy szerintük elég nekem az 52-es méret is. Nem lesz olyan érzésem rajta, mintha állandóan pofára akarnék esni?

En 190 cm vagyok az Alboin CRS-bol nekem az 56-os jott be, Meridabol ennel nagyobb volt kenyelmes. 52 szerintem realis, de ez izles dolga is. Keress olyan uzletet, ahol ki tudod probalni. Budapesti bringaboltok listája | Criticalmass.hu

B13

B13

vendég

• fórumtag
  • 26 posts
Helló Mindenki!

Egy kis segítségre lenne szükségem. Nemrég vásároltam egy Cube Ltd Pro 29-es bicót. Nagyon meg vagyok vele elégedve. Most viszont egy DH bicót is szeretnék beszerezni. 197cm magas vagyok és erre a bicajra gondoltam: Rock Machine Cyclone/ Bomber 888 « kerékpár / váz « FREERIDE / DH « Kategóriák tallózása

A felsõ csõ 52 cm, magasság 43 cm. Csak DH-ra használnám. A srác 50ezret engedett az árából. Szerintetek megéri, jó lenne nekem???

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Bõven elég a 19"-os gép neked. 180cm vagyok és én is 19-essel tolom. Az elõzõ gépem meg 18-as volt és azzal sem volt semmi gond.

ezek szerintem trekkingek, nem mtb. annak a meretezese altalaban vhol az outi es az mtb kozott van.

blackdog7: a geometriatol es tipustol fugg, hogy melyikbol milyen kell. altalaban csinalnak s, m, les mereteket. te valahol az mes es az les hataran mozogsz, igy nezd a mereteket (tehat ha harom van, akkor ket nagyobbat). az meset lehet kenyelmesebbnek fogod trekkingbol talalni, mert nem olyan hosszu, es a kormany amugy is magasabban van. gepidaban ha 56os az les, akkor valszeg tenyleg jobban jarsz az 52essel.

az alboin nekem rendes turabringanak tunik (vagy a crsrol van szo?), a kellys cliff viszont crosstrekking.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház
Bõven elég a 19"-os gép neked. 180cm vagyok és én is 19-essel tolom. Az elõzõ gépem meg 18-as volt és azzal sem volt semmi gond.

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

blackdog7

blackdog7

vendég

• fórumtag
  • 13 posts
Ma voltam a Bergusonban. Megnéztem a bringákat. Kicsit tanácstalan vagyok, mert a Gepida Alboin 700-ason jobb a váltó, viszont rendelni kell, addig nem is láthatom élõben. A Merida 300 D pedig a festése nem tetszik. Sry. Ja és ahogy mondtam a váltója gyengébb. Ajánlották még a Kellys-tõl a Cliff-et. Szinte ugyanaz, mint a Merida 300D. Az Exquisite Disc-bõl pedig csak egy kisméretû váz van, amit nekem nem ajánlottak.
Tényleg ha már vázméret: Itt van egy oldal ami alapján kinéztem, hogy nekem mekkora kellene: Milyen kerékpár vázméret való nekem? GEPIDA Debrecen A ... Ez alapján a 181 centimhez szerintem az 56 kellene, de a bergusonban azt mondták, hogy szerintük elég nekem az 52-es méret is. Nem lesz olyan érzésem rajta, mintha állandóan pofára akarnék esni?

blackdog7

blackdog7

vendég

• fórumtag
  • 13 posts

Hajtanyban van nõiben :-) Egyeb ötletek:
...

Köszi a tippeket! Lehet hogy lesz kérdésem még.

B13

B13

vendég

• fórumtag
  • 26 posts
Helló Mindenki!

Egy kis segítségre lenne szükségem. Nemrég vásároltam egy Cube Ltd Pro 29-es bicót. Nagyon meg vagyok vele elégedve. Most viszont egy DH bicót is szeretnék beszerezni. 197cm magas vagyok és erre a bicajra gondoltam: Rock Machine Cyclone/ Bomber 888 « kerékpár / váz « FREERIDE / DH « Kategóriák tallózása

A felsõ csõ 52 cm, magasság 43 cm. Csak DH-ra használnám. A srác 50ezret engedett az árából. Szerintetek megéri, jó lenne nekem???

kobormuki

kobormuki

vendég

• fórumtag
  • 192 posts

Sziasztok!
Most olvasom, hogy nem szerelnek többé wenson bringákat. A múlt hétvégén hajtottam egy Splice-t és nagyon bejött
Tudtok nekem esetleg ajánlani a Wenson Splice 7500 helyett valamit?
Köszi!

Hajtanyban van nõiben :-) Egyeb ötletek:

Gepida Alboin:
BigBike - Gepida Alboin 500 CRS | Cross | 2012
Gepida Alboin 500 CRS (férfi) - 2012 - Bike Berguson Kerékpárszaküzlet és Szervíz
Gepida Alboin 700 CRS (férfi) - 2012 - Bike Berguson Kerékpárszaküzlet és Szervíz
BigBike - Gepida Alboin 900 CRS | Cross | 2012

Kellys Exquisite:
Kellys Exquisite - 2011 - Bike Berguson Kerékpárszaküzlet és Szervíz
Kellys Exquisite (férfi) - 2012 - Bike Berguson Kerékpárszaküzlet és Szervíz

Merida Crossway:
BigBike - Merida Crossway 100 D | Cross | 2012
BigBike - Merida Crossway 300 D | Cross | 2012

blackdog7

blackdog7

vendég

• fórumtag
  • 13 posts
Sziasztok!
Most olvasom, hogy nem szerelnek többé wenson bringákat. A múlt hétvégén hajtottam egy Splice-t és nagyon bejött
Tudtok nekem esetleg ajánlani a Wenson Splice 7500 helyett valamit?
Köszi!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
szerintem egykutya, egyiknek sincs igazan presztizse.

wolf80

wolf80

vendég

• fórumtag
  • 25 posts
Sziasztok,

Éppen ezt nézegetem: Haibike Comp Line Edition RX vázszett! 19" « MTB váz « MOUNTAIN BIKE « Kategóriák tallózása
Szerintetek megéri az árát?
Érdemes volna lecserélni egy 2010-es cube acid vázat erre?
Tudnátok segíteni abban, h hol tudnék tesztet olvasni róla,
esetleg webshop ahol kapható komplett kerékpárként?

gergossian

gergossian

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Köszi! 60-65 ezer amit most rá tudok szánni maximum, úgyhogy így keresgélek. Van még egy 65-ért mondjuk az kicsit többet volt használva de Magura fékekkel meg Deore váltókkal van szerelve. Szted?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Annyit megér.
Többet nem.
Helyedben azért egy 10est még alkudnék, mivel használt.
Bulls Wildtail Test
Bulls Wildtail (2012) Hardtail: Mountainbike Preisvergleich - Preise bei idealo.de
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

gergossian

gergossian

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Sziasztok! Kinek mi a véleménye a BULLS Wildtail kerékpárról? 60ezer forintért tudnék most venni egy gyakorlatilag új állapotban lévõt. Kisebb túrákhoz ill. városban járkáláshoz kéne. (egy nap nagyon max 60-70 km) Ilyenfajta kerékpárokhoz kérnék szépen tanácsokat de másfajták is érdekelnének (magellan scott stb, lehetõleg CC alkalmas bicajok) Köszi!

Balias1

Balias1

újonc

• fórumtag
  • 2 posts

300-400bol mar kapsz keves kmes bringat az aprobol :) a stumpjumper az mar par eve 140et mozog (inkabb am).

speci epic, giant anthem amit keresel.

Köszi srácok, úgy látom a legjobb az lesz ha már pénzzel a kezemben keresgélek:).

kobormuki

kobormuki

vendég

• fórumtag
  • 192 posts

A váz ... nekem kicsi, így a késõbbiekben ezt is cserélném valami komolyabbra.

Ha a vaz is kicsi es az alkatreszeket is cserelni akarod, tenyleg nem ertem miert foglakozol ezzel a bringaval.... Foleg, hogyt 15 eves (gondolom acel, nem?) Hallgass Arn velemenyere, vagy nehany ezer forintbol hozd rendbe a hajtast vagy csereld az egeszet. Attol, hogy a trabantba Audi futomuvet raksz, nem lesz jo autod....
Ha mindenkeppen a integralt Deore-ra cserelsz gondolj arra is, hogy valoszinuleg az elso valtot is cserelned kell, de ehhez tobb info kellene a mostani bringadrol.

bagaba

bagaba

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Egyelõre nem tervezek teljes bringavásárlást. Mostanra marad a hajtás cseréje egy Deore integrált tengelyesre, és majd késõbb szeretnék venni egy Cross trekking vázat, lockolható villával.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,278 posts

pl geometriaban a turabringakhoz all a legkozelebb, egyenesebb hattal ulsz rajta, mint egy versenyzesre szant mtbn.

.

ez azért erõsen gyártófüggõ. pl M-es speci crosstrail hoszabb mint egy átlag monti azonos méretben.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való