Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11928 hozzászólás a témában

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.239 hozzászólás

Még egyszer köszönöm a méretjavaslatot, a rövidke stucnival első ráülésre pont jó az M-es méret (stucni negatívba fordítva 0 hézagolóval alatta). Holnap reggel beállítom a guminyomást és gurulok vele egyet. Az összerakás nem volt egy nagy kaland, a bicikli tömege meglepett, 520-as SPD pedállal és egy kulacstartóval 12.9 kg. Képet majd rakok fel, miután feltöltöttem valahová a netre.

még mindig nincs mit. :) na igen, a gyári belsők gondolom ezen a gépen is jó nehezek (350gr körül volt az enyémben), de ha tubeless lesz, akkor mindegy. :) amire még érdemes figyelni, hogy valami korróziógátló löttyöt fújj a vázba/villába, biztos ami biztos alapon. pl crc 336, de kb bármi jó lehet, csak valami legyen. (én a vékony, filmszerű cuccokat preferálom.)

ss unitot vettél, ugye, nem a unit-x-et?

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

ttamas22

ttamas22

újonc

• fórumtag
  • 19 hozzászólás

nincs mit, de a te magasságodhoz szerintem kicsi az S méretű váz.

Még egyszer köszönöm a méretjavaslatot, a rövidke stucnival első ráülésre pont jó az M-es méret (stucni negatívba fordítva 0 hézagolóval alatta). Holnap reggel beállítom a guminyomást és gurulok vele egyet. Az összerakás nem volt egy nagy kaland, a bicikli tömege meglepett, 520-as SPD pedállal és egy kulacstartóval 12.9 kg. Képet majd rakok fel, miután feltöltöttem valahová a netre.

ttamas22

ttamas22

újonc

• fórumtag
  • 19 hozzászólás

szívesen. :) a "sima" unit lesz ugye? az ss? képet majd tegyél fel!

igen, a 300 eur-t el tudom képzelni, hogy fájdalmas volt. mikor tavasszal rendeltem, nagyon gondolkoztam a 2016-os modellen, nagyon tetszett a sárga-piros rasztás festés. aztán győzött a kíváncsiság (27,5+), de utólag sajnálom, hogy nem a régebbit/olcsóbbat vettem. az egyetlen "vigasz", hogy így a 27,5+-ról el tudom mondani, hogy "megvolt". :D

Elvileg hétfőn érkezik, keddre már kivettem egy nap szabadságot, képek természetesen lesznek. Én is gondoloztam a 2016-oson is, de abból is csak S méret volt és vonz, hogy a 29" fullmerev SS (Haro Mary SS, a tapasztaltak véleménye alapján a váza nem acélosan puha) után a 27.5". Majd elmesélem, hogy élem meg a pluszos gumit, de mivel technikailag béna vagyok, alighanem jól fog jönni a plusz tapadás.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

eleg csak jozan paraszti esszel vegiggondolni - a gumi passziv rugozo elem. tobb "rugout" nagyobb veszteseg. fontos a balansz a terepadottsagoknak es az izlesednek megfeleloen, mi az ami a megfelelo kenyelmet, gordulest, tapadast es hatekonysagot nyujtja.

aki ezerrel nyomja lefele, nyilvan az tobbre ertekeli a nagyobb csapadast es jobb csillapitast - en tekerni szeretem, a lefele masodlagos. de ezert nem szeretem az ossztelosat sem a ht helyett.

en speciel merve is gyorsabb vagyok a konnyu ht bringan, mint a tura osszteloson (mittomen 17 perc helyett 15 alatt erek fel vhova) - de nem az ido szamit, hanem, hogy mennyire elvezem kozben.

arn módosította - 2017. november 03. - 11:20

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.239 hozzászólás

Mi volt a gond a 27.5 plusszal? Lusta volt? Nekem még friss a gép, egyelőre tetszik. Elől 1.1, hátul 1.3, de nincs squirm meg pogózás. Síkon nem tűnt lassabnak, emelkedőn mackós. Még nem tubeless.

muti! :)

nekem lustának tűnt. lehet, hogy összességében nem vagyok vele lassabb, de nem a stoppert nézegetem, hanem élvezni akarom a bringázást. másnak biztosan bejön, sokan szeretik. :)

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Mi volt a gond a 27.5 plusszal? Lusta volt? Nekem még friss a gép, egyelőre tetszik. Elől 1.1, hátul 1.3, de nincs squirm meg pogózás. Síkon nem tűnt lassabnak, emelkedőn mackós. Még nem tubeless.

sisqo módosította - 2017. november 03. - 08:54

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

aki a merevbringat szereti... annal nem csodalom :) guminal is kell egy jo balansz az adott terepre.

en speciel utalom, amikor annyira ballonos mar, hogy maga a gumi pogozza el az energia egy reszet, a nyomasnal is gyakran bealdozom a kenyelem egy reszet ezert. a masik, hogy szeretem erezni, es megkapni a visszajelzest, hogy mi van a gumik alatt. xc bringanal 80kg melle is gumitol fuggoen 1.8-2 (conti, regebbi schwalbe), 1.9-2.1 bar (addix) valt be, mint az arany kozeput 2.1-2.25os gumikkal.

arn módosította - 2017. november 02. - 13:55

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.239 hozzászólás

es milyen volt? :)

Elsöként a 27,5plus kerekeket cseréltem 29er kerekekre, aztán az egész bringát egy másikra. A unit meg az apróban várja az új gazdit. Összefoglalva: nekem nem jött be.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

es milyen volt? :)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.239 hozzászólás

A számok a barátaim, áttanulmányoztam a geo táblázatot és összehasonlítottam a Haro Mary SS 18-as méreteivel, elolvastam a Kona méretezési javaslatát és még a Probikeshop oldalán is kérdeztem. Mivel minden az "inkább M" irányba mutatott, 2018-as M-est rendeltem. (Így édesanyámnak nem tudom beadni, hogy ez ugyanaz a bicikli, mint a Mary) A fekete-sárga szín jobban is tetszik, az az igazság. A plusz 300 EUR elég fájdalmas volt a lelkemnek, de azt hiszem amint megérkezik a bicikli, ez megszűnik :)

Köszönöm az információkat, jó tekerést!

szívesen. :) a "sima" unit lesz ugye? az ss? képet majd tegyél fel!

igen, a 300 eur-t el tudom képzelni, hogy fájdalmas volt. mikor tavasszal rendeltem, nagyon gondolkoztam a 2016-os modellen, nagyon tetszett a sárga-piros rasztás festés. aztán győzött a kíváncsiság (27,5+), de utólag sajnálom, hogy nem a régebbit/olcsóbbat vettem. az egyetlen "vigasz", hogy így a 27,5+-ról el tudom mondani, hogy "megvolt". :D

ttamas22

ttamas22

újonc

• fórumtag
  • 19 hozzászólás

A számok a barátaim, áttanulmányoztam a geo táblázatot és összehasonlítottam a Haro Mary SS 18-as méreteivel, elolvastam a Kona méretezési javaslatát és még a Probikeshop oldalán is kérdeztem. Mivel minden az "inkább M" irányba mutatott, 2018-as M-est rendeltem. (Így édesanyámnak nem tudom beadni, hogy ez ugyanaz a bicikli, mint a Mary) A fekete-sárga szín jobban is tetszik, az az igazság. A plusz 300 EUR elég fájdalmas volt a lelkemnek, de azt hiszem amint megérkezik a bicikli, ez megszűnik :)

Köszönöm az információkat, jó tekerést!

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.239 hozzászólás

...és van is a Probikeshop-ban S-es 2017-es... ezer köszönet!

ttamas22

ttamas22

újonc

• fórumtag
  • 19 hozzászólás

Ausztriába? Inkább nézz be az apróba, az enyém éppen eladó.2017-es. ;)

Ha mindenképpen új kell, akkor:
probikeshop.com

...és van is a Probikeshop-ban S-es 2017-es... ezer köszönet!

ttamas22

ttamas22

újonc

• fórumtag
  • 19 hozzászólás

probikeshop.com

L-est hirdetsz, most adom el a Haro Mary SS-emet, mert nagy, S-es méretet keresek, csak 172 cm-nyire nőttem :) Köszönöm a javaslatot, körülnézek a probikeshopban.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.239 hozzászólás

probikeshop.com

ttamas22

ttamas22

újonc

• fórumtag
  • 19 hozzászólás

Sziasztok!

Jelenleg van magyarországi importőre a Konának vagy Ausztriába kell mennem, ha egy Kona Unit-ot szeretnék rendelni/vásárolni?

Kösz,

Tamás

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

Ez a Superior nem tudom hogy volt versenyben nálad a RM Blizz-el szemben ? Egészen más világ a két gép. Az egyik egy vér XC gép, a Blizz meg a "merev-trail" kategória. Nézd meg pl a fejcsőszögeket, rugóutat,.

Amúgy szerintem jól választottál a Blizz-el. Majd írj róla néhány mondatot, milyen vele menni !

Amúgy a német bringatesztekben ájuldoznak 27+ kerekű masináktól, a nagyobb tapadás szerintük egészen más világ.

Hát tudnám soká fejtegetni, de röviden bár imádom a sup-ot, de amellé nekem kéne egy fulli előbb utóbb. ehhez meg - úgy érzem- nem.

persze egy kicsit szebb világban, lenne a sup (persze egy jobb telóval) meg egy b+-os blizzard (14 centi rugóút), hogy házon belül maradjunk :)

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.693 hozzászólás

Ez a Superior nem tudom hogy volt versenyben nálad a RM Blizz-el szemben ? Egészen más világ a két gép. Az egyik egy vér XC gép, a Blizz meg a "merev-trail" kategória. Nézd meg pl a fejcsőszögeket, rugóutat,.

Amúgy szerintem jól választottál a Blizz-el. Majd írj róla néhány mondatot, milyen vele menni !

Amúgy a német bringatesztekben ájuldoznak 27+ kerekű masináktól, a nagyobb tapadás szerintük egészen más világ.

marton módosította - 2017. október 15. - 23:39

Marci

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

szerintem jó döntés volt a 29er-t rendelni, teljesen jó az okfejtés is, amivel eljutottál hozzá. :) nem tudom, neked mennyire tetszett  a B+ mikor próbáltad, szerintem nem akkora truváj, mint amekkora felhajtás van körülötte.

nekem nagyon bejött. lehet csak ez a konfig sikerült borzasztó jól,- az alu verziót nem tudtam kipróbálni mert csak 18-as tesztgépünk volt, és abból csak 70 centis ülőmagasságot tudok csinálni, az meg nagyon kevés. de ez olyannyira meggyőzött hogy shifteltem is az eredeti jelöltet :

https://superiorbike...cyan-blue-black

igazából a merevfarú normál 650b-nek nem nagyon érzem létjogosultságát.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.239 hozzászólás

szerintem jó döntés volt a 29er-t rendelni, teljesen jó az okfejtés is, amivel eljutottál hozzá. :) nem tudom, neked mennyire tetszett  a B+ mikor próbáltad, szerintem nem akkora truváj, mint amekkora felhajtás van körülötte.