Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Ezek a használtak is olyan árban vannak mint egy belépõ új Cube. Alap használatra kellene és nem tudom h inkább vegyek 80-ért egy Meridát, Kellyst, Gepidát vagy maradjak a Cube érzésnél :)

ezt neked kell eldöntened. én nem vennék most újat, az tuti...

Desi

Desi

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
Ezek a használtak is olyan árban vannak mint egy belépõ új Cube. Alap használatra kellene és nem tudom h inkább vegyek 80-ért egy Meridát, Kellyst, Gepidát vagy maradjak a Cube érzésnél :)

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Felesleges várni.

ja, szerintem is. venni most a legjobb, eladni szopás.

ezek pl nem rossz bicajok:

http://apro.bikemag....uj-l117090.html

http://apro.bikemag....en-l115666.html

http://apro.bikemag....l-l109405.html#

kb mindegyikben kapásból telót cserélnék, de amúgy ezen kívül egész jók.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház
Felesleges várni.

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

Desi

Desi

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
Max. 120. Bár tudom h Cube bringa ennyi alatt nem igazán akad. Csak 2012-es v fékes (ami talán nem nagy hátrány, sõt) Aim vagy Analog. (utóbbi ilyen árért nagyon csábító)
Használt Cube-ot jó áron nem nagyon találok.
Amúgy a 178 magasságomhoz 63 kiló jár, így talán a 18-as méret lenne az ideális.
Szóval mikor érdemes bringát venni? Várjak tavaszig?

sztem apróban nézegess, vannak iszonyat jó áron alig használt bicajok. a Cube jó ötlet! mennyit szánsz rá? mekkora vázméret kéne?

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Sziasztok,

Bringa vásárlás elõtt állok és nagyon beleszerettem a Cube-okba. (aim, analog ami számomra elérhetõ)
Kisebb hegyi túrákhoz, erdei utakhoz na és persze sima túrákhoz lenne. Hobbikerékpáros vagyok + számítana hogyan is néz ki a bicó, na meg minõségi kerékpár kellene... Esetleg más márkát ajánlanátok?

Mikor érdemes vásárolni? Mikor vannak jobb akciók? Most vagy inkább kora tavasszal?

sztem apróban nézegess, vannak iszonyat jó áron alig használt bicajok. a Cube jó ötlet! mennyit szánsz rá? mekkora vázméret kéne?

Desi

Desi

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
Sziasztok,

Bringa vásárlás elõtt állok és nagyon beleszerettem a Cube-okba. (aim, analog ami számomra elérhetõ)
Kisebb hegyi túrákhoz, erdei utakhoz na és persze sima túrákhoz lenne. Hobbikerékpáros vagyok + számítana hogyan is néz ki a bicó, na meg minõségi kerékpár kellene... Esetleg más márkát ajánlanátok?

Mikor érdemes vásárolni? Mikor vannak jobb akciók? Most vagy inkább kora tavasszal?

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 posts
Nekem volt/van minden, csak azt tudom mondani, hogy ki kell próbálni. A kényelem vagy sebesség a fontosabb, illetve ezeknek milyen aránya? Szerintem a 29er merev a telitalálat a hazai pályákra. Fõleg ha karbon, egy 2,2es tubeless gumival. Mondjuk én turista vagyok, nem versenyzõ.

Sziasztok,

Lehet lerágott csont, de kíváncsi vagyok kinek mi a vélemény.

Vajon a nagy 29-es kerékméret mennyire "csak" divat? Vajon többet ér egy össztelós 26-os, mint egy merev 29-es a hazai maratonokra? Mert most kb. egy áron vannak. Én úgy gondolom, nagy kerék át megy mindenen téma olyan, hogy a hazai terepviszonyokon a 26-os is átmegy. Az össztelós komfortját pedig nem adja meg a 29-es...

Dr. Gonzo

Dr. Gonzo

vendég

• fórumtag
  • 61 posts
Sziasztok,

Lehet lerágott csont, de kíváncsi vagyok kinek mi a vélemény.

Vajon a nagy 29-es kerékméret mennyire "csak" divat? Vajon többet ér egy össztelós 26-os, mint egy merev 29-es a hazai maratonokra? Mert most kb. egy áron vannak. Én úgy gondolom, nagy kerék át megy mindenen téma olyan, hogy a hazai terepviszonyokon a 26-os is átmegy. Az össztelós komfortját pedig nem adja meg a 29-es...

Burqs82

Burqs82

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Sziasztok!
Hogyan lehet eldönteni egy vázról, hogy Cro-mo vagy hi-ten anyagból van? A súlya árulkodó? Vagy bele van ütve valahová?
Csepel Rapid-ról lenne szó és nem tudom eldönteni, hogy 3*-os vagy 4*-os vázat kaptam.

TheKop

TheKop

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 posts
Nem lenne egyszerûbb felhivni a tulajt?
You'll never walk alone!
„A fájdalom elmúlik, a gyõzelem örökké megmarad."

Zeke

Zeke

vendég

• fórumtag
  • 161 posts
Még egy kérdésem lenne. Nem nagyon találok információt azzal kapcsolatban , hogy milyen felni lehet a bringán. (Alexrims valami) A gumi ahogy nézem a Kenda small block eight típusa amibõl létezik 32 és 35mm szélességû is. A felni abból a szempontból érdekelne, hogy én 23as gumikkal szeretném majd használni (sõt , kipróbálnék rajta egy 18as conti gumit is ami itthon van) , de nem tudom , hogy ezeknek a szélessége elég szûk-e ahhoz , hogy elbírja-e az ennyire keskeny gumikat?

A morcos.

Zeke

Zeke

vendég

• fórumtag
  • 161 posts
a hátsó gumi biztos nem bír el több fékerõt mint a jelenlegi tricolor 600as fékjeimmel elérhetõ , de az elsõ azért szerintem még növelhetõ lenne
a cromo azért tetszik benne mert görgõznék is rajta. tudom , kéne venni valami csótányt erre a célra , de nem tudnám hova rakni , egyszerûen nincs elég helyem hozzá.
Súlyban amúgy olyan 11 körülre saccolnám , a jelenlegi országútim 10.74
az ára ami miatt vacillálok rajta , az összes kiszemelt közül ez a legdrágább (és valószínûleg a legnehezebb is)

A morcos.

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 posts
Biztos jó ez a JAB, de azért nézd meg a geometriáját elõször. Egyébként szerintem nem olcsó és valószínûleg eléggé nehéz is. A tárcsa szerintem felesleges, a gumik úgysem bírnak el túl nagy fékerõvel.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Sziasztok!

Van egy Canyon össztelós montim és használok tavasz óta egy acélvázas régebbi országútit amit talán most elvisznek tõlem. Kinéztem pár országútit ami tetszene , de van köztük egy fekete bárány , egy cx bringa , amit igazából országúton szeretnék használni vékony gumival (23).
Új cyclocross!!! « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása
róla lenne szó , nagyon tetszik a tárcsafék (montin évek óta csak azt használok) és az is , hogy esetleg a cx miatt néha elvinném olyan helyre is ahova pont ez való (pl kicsit dzsuvásabb téli napokra , hóra!)
A kérdésem az volna , hogy mennyire kompromisszumos egy ilyet használni aszfalton? a cincogó tárcsaféket én nem utálom annyira , gumiból felraknék (ha fel lehet) egy 700x23-ast , de nem tudom ezekre a felnikre ezt fel lehet-e rakni!?
Az áttételek ahogy számolgattam jól lehetnek nekem mivel országúton legtöbbször az 52x17 környékét használom ki , a legkisebb fogam 13-as ahol még talán sosem járt a váltó (nem igaz , úgy rakom mindig le , hogy koppig leváltok , így kímélve a váltórugókat) , de a 14esre sem emlékszem , hogy lejtõn kívül lett volna.

apám, ez a bringa odab..z :) kérünk képeket ha megvetted! tegyél rá nyugodtan 25ös gumit is akár. simaliba.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Vedd meg, én is téli edzõgépnek vettem a Tunturit cx700-at azonban egyre többet megyek vele terepen is. Nagyon szeretem hogy még cx gumival is elég haladós, de sokkal kényelmesebb mint egy outi viszont akár mikor befordulhatok egy könnyedebb terepezésre.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Zeke

Zeke

vendég

• fórumtag
  • 161 posts
Sziasztok!

Van egy Canyon össztelós montim és használok tavasz óta egy acélvázas régebbi országútit amit talán most elvisznek tõlem. Kinéztem pár országútit ami tetszene , de van köztük egy fekete bárány , egy cx bringa , amit igazából országúton szeretnék használni vékony gumival (23).
Új cyclocross!!! « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása
róla lenne szó , nagyon tetszik a tárcsafék (montin évek óta csak azt használok) és az is , hogy esetleg a cx miatt néha elvinném olyan helyre is ahova pont ez való (pl kicsit dzsuvásabb téli napokra , hóra!)
A kérdésem az volna , hogy mennyire kompromisszumos egy ilyet használni aszfalton? a cincogó tárcsaféket én nem utálom annyira , gumiból felraknék (ha fel lehet) egy 700x23-ast , de nem tudom ezekre a felnikre ezt fel lehet-e rakni!?
Az áttételek ahogy számolgattam jól lehetnek nekem mivel országúton legtöbbször az 52x17 környékét használom ki , a legkisebb fogam 13-as ahol még talán sosem járt a váltó (nem igaz , úgy rakom mindig le , hogy koppig leváltok , így kímélve a váltórugókat) , de a 14esre sem emlékszem , hogy lejtõn kívül lett volna.

A morcos.

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 posts
Az eredeti SB cikkben sincs sokkal több ilusztráció, de a kettõbõl tán össze tudsz hozni valamit:
Derailer Adjustment
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

kobormuki

kobormuki

vendég

• fórumtag
  • 192 posts
Ugyan nem olvastam végig a cikket, a megjelenés helyébõl és a cikk hosszából ítélve nyilvánvalóan részletes és alapos, nekem egyedül képek v. egy videó hiányzik belõle fõleg a kezdõknek....

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 posts

Ha a terepen való bringázást komolyan gondolod, akkor meg kell tanulnod a váltó beállítását, erre szükséged lehet útközben.

Az angol megy, ha egy szórakoztató elektronikai review-t olvasok. Megértem az elemzést, értékelést, de kizárt hogy megértsem a váltó beállítását angolul. Ez nem jó? A váltók mûködése és pontos beállítása. Elég hosszú, igen részletesnek tûnik.