Köszönjük sokat megtudtunk. ESzia!
Én is 4000 sorozattal kezdtem a Trek nagyon jó választás. Sokan azt mondják van élet a Trek után is. Én mindig vissza kanyarodtam a gyökerekhez. Szerintem ahogy változik a bringás szenvedélyed, úgy változik a bicajra fordított pénzegységed(na jó ez túlzás volt). A 8500 2012 Trek váz jövõre is nagyon jó választás lesz, hajtottam egy ideig szuper érzés, ha pedig keményre vágysz akkor jöhet a Carbon érzés. Fék min. XT ha persze a pénztárcád engedi. Váltás akkor XT vagy SLX. Villa csak FOX!!!
ÜDV.
TREK CONCEPT
Jelentkezz be Regisztrálj
Milyen bringát vegyek?
Posted 2012. October 24. - 21:58
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2012. October 24. - 20:46
Én is 4000 sorozattal kezdtem a Trek nagyon jó választás. Sokan azt mondják van élet a Trek után is. Én mindig vissza kanyarodtam a gyökerekhez. Szerintem ahogy változik a bringás szenvedélyed, úgy változik a bicajra fordított pénzegységed(na jó ez túlzás volt). A 8500 2012 Trek váz jövõre is nagyon jó választás lesz, hajtottam egy ideig szuper érzés, ha pedig keményre vágysz akkor jöhet a Carbon érzés. Fék min. XT ha persze a pénztárcád engedi. Váltás akkor XT vagy SLX. Villa csak FOX!!!
ÜDV.
TREK CONCEPT
Posted 2012. October 24. - 20:15
Merev villával járok, jártam eddig.
ok. de azért az átlagbringások viszonylag csekély százaléka mazochista.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2012. October 24. - 18:36
Viszont másodsorban fel kell tennem a kérdést: úgy gondolod? Egyébként én is, de vannak bajaim.
Igen. Amit vettél, a többiek szerint jó vázzal rendelkezõ MTB. És rendes terepen használod. A cross csak hátráltatna. Ha nem szeretsz/tudsz/akarsz szerelni, de hosszabb távokat tervezel aszfalton, akkor a második kerékszett pont neked való. Szerencsédre tárcsafékes, így másik- akár következõ- bringába is jó lesz valószínûleg. És akkor annyi a munka vele, hogy túra elején terepes kerék ki, országútis be aztán hajrá!
A másik bajom pedig a teleszkóp (Spinner 300). Tudom 20 ezres telótól ne várjak csodát, de 20 fok alatt semmit sem várhatok tõle, mert merev villává változik. Pille súlyom erre csak "rásegít".
Merev villával járok, jártam eddig. Hosszú távú MTB maratonokon indultam nem egyszer. Szerintem a "telód" helyett jobb egy merev villa. Könnyebb lesz a bicaj, javul a fordulékonyság, plusz megtanulsz biciklizni.
Ha túl sok a pénzed, abban is segíthetünk:
jó teleszkóp (levegõs, például Recon 50-60ezer)
jó fék (SLX, XT 50-60ezer)
jó hajtókar (Deore, SLX, XT 30-80ezer)
kerékszett (50ezertõl)
Race, no Rest!
Posted 2012. October 24. - 12:10
féked jó eséllyel levegõs.
ha merev vázban gondolkodsz, én inkább ezt fejleszteném. gondolom ezt eladnád, de azt meg csak rettenet bukással tudnád.
Posted 2012. October 23. - 23:06
Jó a bringád, használd!
Elõször is köszönöm a biztatást. Viszont másodsorban fel kell tennem a kérdést: úgy gondolod? Egyébként én is, de vannak bajaim. A féken (Promax DSK-907 hidraulikus) minden hosszabb túra után, de fõleg aktívabb használat (értsd komolyabb terepezés, gyakori fékhasználat) után utána kell állítanom. Olyan drasztikus az eset, hogy amikor elviszem a gépet itthonról, a behúzott fék és a kormány markolat között van mondjuk 2.5 cm hely, mire hazahozom csak 1 cm. Ahogy azt írtam, nem 20 km után, hanem egy 50-60-as út után érzékelhetõ a fékkar lazulása. A másik bajom pedig a teleszkóp (Spinner 300). Tudom 20 ezres telótól ne várjak csodát, de 20 fok alatt semmit sem várhatok tõle, mert merev villává változik. Pille súlyom erre csak "rásegít". Abszolút érzem, mert amikor kikerül a lakásból az elsõ bukkanón finoman áthúzza magát, de ez fokozatosan romlik, majd csak azon veszem észre magam, hogy már alig mozog és amit mozog, azt is keményen. Hajtókar (Shimano M311) körül sem olyan smooth, pedig már ott is volt kétszer, ahol vettem és elvittem egy barát által javasolt helyre is, ahol szintén átnézték. Úgy érzem ennyit tudtak kihozni belõle (szét is szedték, be is kenték). A most leírtak sajnos nem egyedi esetek, mind mind olvastam, miután típus szerint rágugliztam ezekre az alkatrészekre (testbike).
Én külsõ szettre gondoltam. Kicsit bonyolult amit írsz. Egyenlõre még belsõt sem tudok cserélni. Éppen ezért is bátor dolog olyan messzire menni, ahogy azt az elõbb linkelt Strava mutatja. Egy másik túra a Duna mentén, majd hegyekbe aszfalton | KépekbenAmi az aszfalton tekerést illeti: ha mindenképpen vásárolni akarsz, akkor esetleg beruházhatsz egy plusz kerékszettre...
Szóval a fentiek miatt gondoltam, hogy egy éven belül/múlva inkább cserélném komolyabb valamire, mint ráköltenék. Csak nem tudom milyen irányba mozduljak. Korábban leírtakra azért továbbra is várom a javaslatokat. Ki mit venne, vagy merre indulna az alábbi igények mellett?! Írhat akár márkákat is. Most már tudom, hogy budapesti vásárlás sem okozna problémát, mert simán hazatekerek.
Egyébként 168 cm-hez 16"-ost adtak el nekem. Nincs összehasonlítási alapom, szerintetek is jó méretet kaptam? 40-50 km után is csak az a bizonyos testrészem szokott fájni, amin ülni szoktam. Hát fájás, tarkó környéki égetõ érzés és hasonló problémák nincsenek. Esetleg belülrõl ég a lábam a harmadik hegy mászása után, de ez nyilván természetes.
Posted 2012. October 23. - 22:16
Ami az aszfalton tekerést illeti: ha mindenképpen vásárolni akarsz, akkor esetleg beruházhatsz egy plusz kerékszettre, rajtuk sima, aszfaltra tervezett abroncsokkal. Ezután vagy még egy lánc+fogaskoszorú, és akkor tereptõl függõen, patentszem segítségével csak cseréled a kerekeket, láncot. Kicsit bonyolultabb, ha racsni leszedõt veszel, és akkor a fogaskoszorút teszed egyik kerékrõl a másikra.
Race, no Rest!
Posted 2012. October 23. - 20:36
Feltöltöttem néhány képet egy public albumba a pár nappal korábban készült utunkról. Ez lenne a legdurvább terep, ahol megfordulnék.
Viszont tegnap mentem egy ilyet, ami a vége felé már nem volt olyan kellemes (ezt okozhatta felkészületlenségem is, vagy az XR2-es külsõ).
Azonban jöttünk már haza így is. Másnap természetesen elsõ utunk egy kézi mosóhoz vezetett a legközelebbi benzinkútra, mert ezzel itthon már nem tudtam mit kezdeni a szobában (tarthatnám garázsban is, de ahogy jönnek a hidegek, ezt rajtam kívül más sem tartja jó ötlet).
Nem csak tekerni szeretek, de szeretem tudni, mit tekerek (a matrica alatt), így nem vagyok lusta sokat olvasni. Mit javasoltok következõ bringának? Nem típus szerint gondolom, hanem kategórikusan. Pld. Trek Stache sorozat. Így gondolom. A példa annyiban lehet megtévesztõ, hogy nem feltétlen ragaszkodom márkához, esetemben a Trek-hez (bár az ég egy adta világon semmi bajom vele). A fullyt és az outit mondjuk ki is zárnám. Elõbbi nem jó országúton, utóbbi nem jó terepen. Crosstrekking országúton talán a legjobb kompromisszum, viszont bizonyos terepen már kevés lehet (mondjuk olyan lejtõn ahol dupla fékkel is csúszik a bringa). Vannak a 29er gépek és még megannyi típus a fully és outin belül. Mit javasoltok? Egy dolgot semmiképpen nem szeretnék. Két alsó(bb) kategóriás biciklit tartani (venni a mostani mellé mondjuk egy akciós Trek 1.1-t). Inkább egy bringám legyen, de az egy jó erõs közepes.
Ha ez számít: 168 cm vagyok 60 kg-al.
P.S.:
Nem is tudtam, hogy beöltözött bringások ha lehetetlen helyeken találkoznak, ahol térerõ sincs, bólintanak egymásnak. Az elsõ ilyen rám köszönés valahogy olyan elismerõ érzéssel töltött el, vagy hogyan is fogalmazzak?! Persze nem offolok/kalandozok.
Posted 2012. October 20. - 21:23
„A fájdalom elmúlik, a gyõzelem örökké megmarad."
Posted 2012. October 20. - 21:20
vezettem már egy pár mercit,örültem ha megérkeztem...;-)
Természetesen.Ez nem is lehetne másképp.
Posted 2012. October 20. - 21:19
Posted 2012. October 20. - 21:19
Gondolom itt is legalább olyan
konkrét összehasonlítási alapod van mint a bringáknál...
vezettem már egy pár mercit,örültem ha megérkeztem...;-)
Posted 2012. October 20. - 21:15
Posted 2012. October 20. - 21:12
Gondolom itt is legalább olyan(úgy vagyok ezzel mint autómárkában a mercivel-drága fos)
konkrét összehasonlítási alapod van mint a bringáknál...
Posted 2012. October 20. - 21:08
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2012. October 20. - 20:58
Ha valóban túlárazott lenne,akkor nem lenne ennyi Cube pl. egy maraton versenyen.
)
viszont azért azok általában nem belépõ szintû modellek.
viszonylag kevés (tudom megkeresni bõven sok) pénzbõl nem túl célszerû "nagy" (azért a kocka már annak számít, árazásilag is) márka alapmodelljét venni . szerintem.
Posted 2012. October 20. - 20:34
Az utóbbi években valóban nagyon csicsás a festésük,nekem a mai napig az anodizált fekete reaction tetszik a legjobban.
Ami túlárazott az szerintem a speci-tuti nem vennék ilyet(úgy vagyok ezzel mint autómárkában a mercivel-drága fos)
Posted 2012. October 20. - 18:07
Túlárazott, divat márka. Szerintem.
CX gumi eladó! http://apro.bikemag....es-l191180.html
Posted 2012. October 20. - 13:32