Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gödöllõ Maraton. Biztos, hogy lehetetlen?

- - - - -

• Please log in to reply
517 replies to this topic

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

...nem hülyéket kérdezel, csak hülyeséget.
Mindenki úgy megy ahogy tud. (Vonat, hajó, kerékpár, Hév...)

De a kocsi a legtutkóbb, mert akkor van hová pakolni / van nálad váltásruha, s nem kell a sars/izzadt/véres cuccban hazamenned. Közeli versenyre meg ki kell tekerni. Azt ismegkönnyíti, ha haza tudsz kerekezni utána, s nem kell vonattal (stb.) tökölni.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
A képeket ma este felrakom. Sajnos úgy néz ki, hogy elfogyasztottam a rendelkezésre álló tárhelyet, ezért este egy kicsit szortírozok és utána rakom fel az újakat. Pite "hasalós" képei nagyon jók lettek.

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
...nem hülyéket kérdezel, csak hülyeséget.
Mindenki úgy megy ahogy tud. (Vonat, hajó, kerékpár, Hév...)

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Koszi az infokat! Az ilyen versenyekre mindenki autoval megy vagy vonattal is esetleg? Mert auto nincs jelenleg. Bocs ha hulyeket kerdezek, de meg sosem voltam versenyen.

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Sziasztok!

Van valahol a neten egy verseny gyujtemeny? Tehat valami hely, ahol meg lehetne nezni, hogy iden milyen versenyek lesznek? Nyar vegen amatorkent megprobalnek egy 30-50km tavot jelento versenyt. hol tudok infot szerezni versenyekrol?

sztem kezdésnek nyugodtan bevállalhatsz egy duna maatoni, rövidtávot is...vagy közepest legfeljebb együtt toljuk :)
jövöre a Gödöllõ marcira meg már profi maratonozó leszel :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts

Sziasztok!

...Nyar vegen amatorkent megprobalnek egy 30-50km tavot jelento versenyt....

Szerintem a Mátra maraton az ideális. Szeptember elején van,
van rövidtáv, nem túl kemény, és szép helyeken megy.

Hajrá.

thread

thread

vendég

• fórumtag
  • 217 posts
http://www.mountainbikesport.hu

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Sziasztok!

Van valahol a neten egy verseny gyujtemeny? Tehat valami hely, ahol meg lehetne nezni, hogy iden milyen versenyek lesznek? Nyar vegen amatorkent megprobalnek egy 30-50km tavot jelento versenyt. hol tudok infot szerezni versenyekrol?

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Igen, hangja van, de csak 1 hétig, azután hozzáidomul. Egy lánccal 5-6000 km-t megyek - s van, amikor egy évet kibír, van, amikor kevesebbet. (idén attól tartok kevesebbet...) De fogsortól is függ, akármelyikkel nem lehet ezt megcsinálni. Pl a Deore fogsornál nem mûködött - az xt-nél meg igen.

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Nem tudom, de ha egy 10000km-es fogsorra felraksz egy vadi új láncot, annak már hangja van, nem?
Mennyit mész egy lánccal?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
OFF Csak nem "vetésforgózol"? Sokan csinálják, fene tudja... De az FSA tányérok nagyon kopásállóak, s az xt sor is sokkal jobb mint az addigi soraim, azoknál belefér azért a ~15000 km-enkénti csere. Én a "mindent hagyok a régiben és a láncot teljesen megsemmisítem" elvet vallom. Az a "vetésforgó" elvi hibája, szerintem, hogy kikényszeríti a különbözõ kopású fogasok egyenbekopását, ezáltal gyorsítván az amortizációt. (kicsit mint matekban a legkisebb közös többszörös) Különösen igaz ez, ha pl acél fogsorod van hozzá valami nagyonkemény alu lánctányérokkal, s a tányérok lassabban kopnának...Bár tutira rendszer függvénye, mert a Shimano lánctányérok nálam 2-3000-et bírnak - az FSA meg ennek 5szörösét...ráadásul ócsóbb is.

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
...én 1500- után cseréltem láncot, de majd még azt visszateszem (3000 múlva).

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
OFF Hihi, nem olyan sok, 5-6000 km körül, még csak õsz óta van fent. Már cserére megérett, de elõször még leölöm az összes fogaskerék alakú alkatrészt, már minden elég régi, kivégzésre váró darab. A fogas már több mint 15000 km-e fent van - mondjuk gyakran tisztítom/felületkezelem. A lánctányérok is - mondjuk ez a garnitúra már 4 lácot túlélt...(legalább azt gyakrabban cserélem) Igazából sok módszer van a hosszú meghajtás-élettartamra, én a gyakori lánccsere mellett vagyok. (és minden mást gyakran tisztítok/kenek) Sajna nem úszom meg idén a fogaskoszorú/váltógörgõ/lánc/lánctányér cserét, de remélem a nyarat kibírom vele.

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
OFF
Te Dante! Mennyi volt abban a láncban?
Legalább minden új vázhoz vehetnél egy új láncot...
A vadászt meg csókoltatom.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Na ma én is beismételtem. Viszont a tegnapi ugráló lánc/váltóprobléma láncszakadássá eszkalálódott :( , még jó hogy volt láncbontóm. Teljesen összenõtt 2 helyen (2 forgócsap gyakorlatilag egyáltalán nem mozgott) a lánc, s ezért leugrott a váltógörgõrõl, s a fogas hátul egy harmadik helyen szét is tépte kiállva tekeréskor. Szóval éppen csak 3 helyen kellett összeszerelnem - s kövekkel az elhajlott lánclemezt kiegyengetnem.

Mellesleg a "vadásszal" ma is ugyanott sikerült összefutni - mint kiderült, az "este ne tekerjetek erre..." kijelentés már délután 3 után érvényes...

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Ma még megyünk tekerni egyet, ezért majd csak este rakom fel a képeket a tegnapi napról.

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts

... Most már igazi bringás lettem.

Bárcsak ilyen egyszerû lenne. Rögtön vennék magamnak mégegyet.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Na képek fent...tessék csekkolni. Bocsi, ezúttal sok beremegett, de már remegett a kezem kissé...Többiektõl (Hozé, Valeria) is képeket várunk!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Most már igazi bringás lettem.

Ki mondta neked? :D

Hát én csirke 94 km-el zártam, nem bánom, hogy nem mentem veletek Mogyoródig, 120-at mára soknak éreztem volna - a begyulladt szem pedig kihagyható lett volna, (és annak konzekvenciái) Utólag már úgy látom, hogy SOKKAL hamarabb (Erzsébet park) haza kellett volna lépni új lencséért, vakon elég gáz menni. És kell pótot cipelni a zsákban, ha már van.

Én érdekesmód annyira sokat enni nem bírtam, de indításnak 1 liter itt is becsusszant. Képeket majd küldöm, de hová?

Pitechus

Pitechus

törzsvendég

• fórumtag
  • 660 posts
Igen, mindenkinek sikeres regenerálódást kívánok.
Hoz, úgy tûnik, hogy kb. ugyanolyan messze lakunk HÉV-megállótól, mert nekem is pont annyi lett.
És köszi a kulacstartót+kulacsot. Nagyon tetszik, hazafele végig azt csodáltam. Most már igazi bringás lettem.

Legközelebb majd kihagyjuk az erdészeket meg a vadászokat, és persze felmegyünk a bajtira is, ha ma már kimaradt.
Ha valami elromlik, félvállról kell venni!