Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Fehérvár

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6921 hozzászólás a témában

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

...(Vevõi audit lesz, ha ez mond valamit itt egyeseknek...)...

Nekem többet mond mint gondolnád. :P :D
Olyan kicsi az izmom, hogyha borogatnám, elmúlna. :D

fezso

fezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 497 hozzászólás

A túrára biztos nem megyek. Minek fizessek nevezési díjat egy tókörért, amit bármikor letekerhetek? Az MTB próbára viszont biztos, hogy megyek, hacsak nem betegszem meg, vagy küldenek megint számûzetésbe akkorra.

A tókör elõnevezéssel 0Ft.
...mondjuk ez minden versenyre igaz lenne, hogy egyedül is letekerheted - szerintem az ilyen esemény inkább arról szól, hogy hasonló gondolkodású emberekkel együtt töltesz pár órát vagy egy napot, ill. ha akarod össze is mérheted az erõdet másokkal.
"too proud to beg, too dumb to steel"

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás
Eszembe sem lett volna SS-el menni oda. (A másik lehetõség a Pyxis lett volna, ami használhatóvá épült közben, bár még nincs kész, pl. nincs benne teló. Azért nem mentem volna azzal, mert a kerekeket úgy raktam bele, ahogy megvettem õket a Maxi-Bikeban, pedig egy újrazsírzás-beállítás nem ártana az agyaknak komolyabb bevetés elõtt.)

De közben bent kellett maradnom a melóban, mindenképpen el kellett végeznem valamit még ma. (Vevõi audit lesz, ha ez mond valamit itt egyeseknek...) Még mindig bent vagyok, most már haza nem érek fél hatig, nemhogy Várpalotára... Úgyhogy ne keressétek a vén f...t az Alfával, legfeljebb elmegyek majd külön VHG, vagy valahova.
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Köszi. Google maps-on láttam egy olyan ferdén beállós parkolót a vártól keletre, ott fogok megállni. Ha jól láttam, a tõle délre lévõ utcával nincs összeköttetése, tehát meg kell kerülni a várat.
Azt már eldöntöttem, hogy melyik bringát viszem, ha megyek (Kona), csak még azt nem, hogy megyek-e... Attól tartok, hogy ha kilépek a légkondicionált irodából, hamar el fogom dönteni.

Lovarda:
Én a múltkor csak kifelé jöttem ott (Pátka Istvánmajornál mentem "be".) De akkor úgy tûnt, hogy az úttól jobbra van a villanypásztor, tehát az a lovardáé. De ha az összekötõ murvás is a lovardáé, akkor az az út eltûnik a semmibe?

Tour de Velence:
A túrára biztos nem megyek. Minek fizessek nevezési díjat egy tókörért, amit bármikor letekerhetek? Az MTB próbára viszont biztos, hogy megyek, hacsak nem betegszem meg, vagy küldenek megint számûzetésbe akkorra.

Ha jössz váltóssal gyere, mert SS-sel esélytelen vagy, így is lesz néhány necces emelkedõ.
A tókör túra ingyenes ha most benevezel.

A lovardának lehet utána kéne nézni, mert nem vagyok benne biztos, hogy azt a területet valóban megvehették, mintha az az erdészeté lenne. Egyébként a hegységben lovagolni tilos.

A sebesség mindent megold.

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

A nyolcasról felkanyarodva a vár felé, a túloldalán fogod találni õket!
Így talán már ok...

Köszi. Google maps-on láttam egy olyan ferdén beállós parkolót a vártól keletre, ott fogok megállni. Ha jól láttam, a tõle délre lévõ utcával nincs összeköttetése, tehát meg kell kerülni a várat.
Azt már eldöntöttem, hogy melyik bringát viszem, ha megyek (Kona), csak még azt nem, hogy megyek-e... Attól tartok, hogy ha kilépek a légkondicionált irodából, hamar el fogom dönteni.

Lovarda:
Én a múltkor csak kifelé jöttem ott (Pátka Istvánmajornál mentem "be".) De akkor úgy tûnt, hogy az úttól jobbra van a villanypásztor, tehát az a lovardáé. De ha az összekötõ murvás is a lovardáé, akkor az az út eltûnik a semmibe?

Tour de Velence:
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

fecco

fecco

vendég

• fórumtag
  • 121 hozzászólás

Köszi nagyon a fuvart !

:) Nincs mit, de igazából a behûtött dinnyédre pályáztam volna. hahahaha :D :D

fecco

fecco

vendég

• fórumtag
  • 121 hozzászólás

Fél 6-kor a várnál? Van ott valahol a környéken vízvételi lehetõség? Mintha valamelyik kis utcában lenne egy csap.
A tési út bal oldalán vezetõ pályanyomvonalat ismerem végig (ha ott tévedtetek el :) ).

Szia!

A tési út bal oldalának egy részét és a jobb oldalának a teljes részét fogjuk benyelezni. Cirka 20km körüli táv perverz mászásokkal tarkítva.
Valahol biztosan akad vízvételi lehetõség, de ha gondolod, akkor hozhatok egy ásványvizes üvegnyi scietec iso-t is (feltéve ha van a boltban, mert tegnap elfogytam belõle)...........és olyan fél hat körül a vár mögött.

fecco

fecco

vendég

• fórumtag
  • 121 hozzászólás
Szia! :)

A tési út bal oldalának egy részét és a jobb oldalának a teljes részét fogjuk benyelezni. :) Cirka 20km körüli táv perverz mászásokkal tarkítva.
Valahol biztosan akad vízvételi lehetõség, de ha gondolod, akkor hozhatok egy ásványvizes üvegnyi scietec iso-t is (feltéve ha van a boltban, mert tegnap elfogytam belõle)...........és olyan fél hat körül a vár mögött.

fezso

fezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 497 hozzászólás

VELENCE MARATON

hmmm... ezt nekem találták ki, egyik nap outi, másik nap mtb :)

egy ilyen leosztásra csatlakozna (izé... megvárna :( ) valaki?
2011.07.30.:
- Velence kör – 30 km, rajt: 11’20
2011.07.31.:
- Velence MTB próba – 30 km, rajt: 11’00

fezso

fezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 497 hozzászólás

Megbeszéltük, hogy ez az õ magánterületük, nappal biciklizhetünk arra, de azért este 11-kor ne...

...azért ez a lovarda megérne 1(2) misét: bár nem láttam a telekkönyvet, de élek a gyanúperrel hogy a magánterületük az csak a murvás úttól balra van, az utat azt meg csak önhatalmúlag tekintik annak - arról nem is beszélve, hogy hegység-szerte fellazítják/rázópályává teszik az utakat a pacik patkói, akkor az egész hegység a magánterületük lenne?!

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Ma este 10 után eljön velem valaki a hegyre?

Érdeklõdés hiányában egyedül mentem. Izgalmas volt.
Elõször bementem balra Kisfalud után, közvetlenül ahogy átmegyünk a patakon. A murvás uton jött szembe 2 terepjáró és keresztbe álltak elõttem. Olyan mozdulattal szálltak ki, hogy szétütjük ezt a köcsög biciklist, de a határozott és udvarias fellépésem zavarba hozta õket :) Megbeszéltük, hogy ez az õ magánterületük, nappal biciklizhetünk arra, de azért este 11-kor ne...
Következõ próbálkozásom a másik lovardánál volt, ott meg szembe találtam magam 3-4 kutyával, akik kicsit meg voltak szeppenve a lámpámtól, de úgy döntöttem mégsem megyek arra, visszafordultam és ettõl megjött a bátorságuk, nyomtam egy sprintet a mûútig.
Nem adtam fel, következõ lehetõség az ablakgyárnál. Kicsit féltem, mert korábban ott már volt összeütközésünk egy rotival, de most nem volt semmi gond, ahogy kiértem a civilizációból már minden rendben volt. Onnan csak nyulakkal találkoztam, azok szeretettel fogadtak :)
Még egy kaland volt: ott ahol átmegyünk egy völgyben a kis vízátfolyáson (ami most éppen száraz) leesett az akksim és hirtelen tök sötét lett. Szerencsére miután megszokta a szemem a fényviszonyokat megtaláltam, visszaraktam és mentem tovább. Ennek a felfogatását még tökéletesíteni kell....
Az ingókõig mentem, ott keveregtem kicsit, megpróbáltam párszor felmenni a "tesztemelkedõnkön", egyszer sem sikerült, nagyon elkaparós, murvás most.
Failure is always an option.

Merida-harcos

Merida-harcos

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 hozzászólás

Megpróbálok én is elmenni. Ha láttok egy vén f@szt, aki egy Alfáról levesz egy biciklit, aztán tanácstalalanul bóklászik a vár körül, akkor szóljatok rám, mert ez a "vár eleje/hátulja " dolog nekem sem tiszta.

A nyolcasról felkanyarodva a vár felé, a túloldalán fogod találni õket!
Így talán már ok...

Merida-harcos

Merida-harcos

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 hozzászólás

Ahoj!

Szerdai napon ismét útra kelünk a leendõ Thury maraton nyomvonalán randalírozni, de sajnos ma nem sikerült a kitûzött nyomvonalat végig masírozni, így csak részleges pályabejárás van tervben........................így ha valaki csatlakozni szeretne, akkor nem a teljes nyomvonalon fogunk menni. ( a kockázatok és a mellékhatások elkerülése végett) Érdeklõdni Laciklon-nál!

Köszi nagyon a fuvart !

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás
Megpróbálok én is elmenni. Ha láttok egy vén f@szt, aki egy Alfáról levesz egy biciklit, aztán tanácstalalanul bóklászik a vár körül, akkor szóljatok rám, mert ez a "vár eleje/hátulja " dolog nekem sem tiszta.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Ahoj!

Szerdai napon ismét útra kelünk a leendõ Thury maraton nyomvonalán randalírozni, de sajnos ma nem sikerült a kitûzött nyomvonalat végig masírozni, így csak részleges pályabejárás van tervben........................így ha valaki csatlakozni szeretne, akkor nem a teljes nyomvonalon fogunk menni. ( a kockázatok és a mellékhatások elkerülése végett) Érdeklõdni Laciklon-nál!

Fél 6-kor a várnál? Van ott valahol a környéken vízvételi lehetõség? Mintha valamelyik kis utcában lenne egy csap.
A tési út bal oldalán vezetõ pályanyomvonalat ismerem végig (ha ott tévedtetek el :) ).

A sebesség mindent megold.

fecco

fecco

vendég

• fórumtag
  • 121 hozzászólás
Ahoj!

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás
Ma este 10 után eljön velem valaki a hegyre?
Failure is always an option.

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás
VELENCE MARATON

Emlékeztek még? Június elsõ hétvégéjén a Tour de Pelso-n 2.000 kerékpáros tekert, ezzel a legnagyobb indulószámú hazai bringás rendezvény lett. Egy új koncepció, az amatõrök és a „profik” mezõnyeinek szétválasztása hozta a nagy áttörést a számokban, az indulóknak pedig az elégedettséget: végre mindenki a saját erõnlétének megfelelõ mezõnyben bringázhatott. A teljes Balaton kört akkor, a tavalyi évnél majd ötszázzal többen, mintegy 1.400-an teljesítették.

A Pelso fõszervezõje, Prohászka Attila a balatoni sikereken felbuzdulva újabb nagy fába vágta a fejszéjét és még ebben az évben két nagyszabású eseményt rendez hazánk legfontosabb tavai körül, a Pelsonál megismert színvonallal és szolgáltatásokkal. Július 30-31.-én a Tour de Velence, míg szeptember 24-25.-én a Tisza-tó Maraton várja, ezúttal már nem csak országúton a résztvevõket!

A Tour de Velence programja igen változatosra sikerült. Július 30.-án, szombaton, az országúté a fõszerep! A túrázókat, nevezési díj nélkül várják a tó megkerülésére, a versenyzõk és maratonozók pedig 30 és 110 km-es távok közül választhatnak, utóbbi érinti a Gerecse hegységet is. Másnap, azaz július 31.-én a Velence-hegység legszebb terep útvonalain a 30 és 60 km-es maraton távja várja a montisokat.A rendezvény fõdíja, melyet az adott nap összes indulója közt sorsolnak ki a szombati napon 1 db CUBE MTB, vasárnap 1 db CUBE országúti kerékpár.

A rajt és célterület, mindkét napon a velencei Panoráma kemping lesz, ahol az ingyenes parkolás mellett, elsõ osztályú zuhanyzók és ingyenes strandolási lehetõség várja az indulókat és kísérõiket. A nevezési díjban a chipes idõmérés mellett egy ajándék póló és kulacs is helyet kapott.

Tour de Velence 2011 programja röviden:

2011.07.30.:

- Velence túra – 30 km (ingyenes), rajt: 12’00
- Velence kör – 30 km, rajt: 11’20
- Velence Kupa – 110 km (versenyzõknek) , rajt: 11’00
- Velence Maraton – 110 km (maratonozóknak) , rajt: 11’10

2011.07.31.:

- Velence MTB próba – 30 km, rajt: 11’00
- Velence MTB maraton - 60 km, rajt: 11’00

Tour de Velence - Bringa.hu
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

Nekem van/volt mindkettõ.
Most a Greed-n Jagwire van, mivel alsó vezetésû és végig kell bowden védõzni.
Mivel az XTR darabolva van ezért választottam a Jagwire-t. Semmi gond nincsen vele. azonban az XTR-nek jobb a kupakozása.

Bálint

Köszi Balu! :)
Olyan kicsi az izmom, hogyha borogatnám, elmúlna. :D

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

Valakinek van esetleg tapasztalata Shimano XTR és Jagwire Ripcord váltóbowden készlettel kapcsolatban? Esetleg valamelyikõtök használta/használja mindkét típust?
Nekem most XTR van és tökéletes, Jagwire -t még nem használtam, de ha jó, kipróbálom az új bicón.
Köszi!
B

Nekem van/volt mindkettõ.
Most a Greed-n Jagwire van, mivel alsó vezetésû és végig kell bowden védõzni.
Mivel az XTR darabolva van ezért választottam a Jagwire-t. Semmi gond nincsen vele. azonban az XTR-nek jobb a kupakozása.

Bálint
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X