Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Fehérvár

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6921 hozzászólás a témában

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

OK! Hazaérünk!

Nekem közbejött valami, nem tudok menni, de kajálni fogok :)
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

Jelentkezem :)
7-kor Kisfaludon? 9-ra haza kellene érnem.

OK! Hazaérünk!
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Esetleg holnap valakinek van kedve este hétkor kijönni a Tompos hegyi csillagvizsgálóhoz? :)

Kedvem van, de valószínûleg nem tudok elmenni. Ha mégis, akkor jelentkezem.

Jelentkezem :)
7-kor Kisfaludon? 9-ra haza kellene érnem.
Failure is always an option.

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Esetleg holnap valakinek van kedve este hétkor kijönni a Tompos hegyi csillagvizsgálóhoz? :)

Kedvem van, de valószínûleg nem tudok elmenni. Ha mégis, akkor jelentkezem.

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Akkor urak a Vértesi szintrajz, most meg tudtam magam erõszakolni, hogy ne dolgozzak és elszakadjak a magánélettõl :)

Képfeltöltés.hu - korlátlan ingyen tárhely képeidnek, regisztráció nélkül

Jó cikk-cakkos, tetszik :)

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás
Akkor urak a Vértesi szintrajz, most meg tudtam magam erõszakolni, hogy ne dolgozzak és elszakadjak a magánélettõl :)

Képfeltöltés.hu - korlátlan ingyen tárhely képeidnek, regisztráció nélkül

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás
Bocs, a linket valóban nem olvastam. De mivel hallottam már olyanról, hogy sportolót doppingvétségen kaptak olyan allergia/asztma elleni szerrel, amit orvos írt fel, magamban bezártam a történetet olyasmivel, amit explicite nem is jelentettél ki.
(De én tényleg nem használok kortikoszteroidot, de nem azért nem használom, hogy nehogy doppingvétségen kapjanak... Használnám, ha tudnám. (És segítene.))

Köszönöm a segítséget.
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

De nem használom, mert nem tudom használni... Nem tudom felszívni. Nem olvastad el figyelmesen, amit írtam.
(Amúgy én nem vagyok az a kategória, akinek a neve szóba kerülhetne egy doppingvizsgálatnál.)

Az Avamys meg megint más. Azt állítólag egyesületi sportorvos írta fel a tisztelt kollégának, tehát vélhetõleg dopping-kompatibilis.

Hejj!
Te sem olvastad el figyelmesen! Én nem azt írtam, hogy doppingolsz! Én azt írtam, hogy a szer kortikoszteroid!! (a kortikoszteroid pedig javaslat mellett használható versenyzésnél is) Olvass elõször! A linken is ez volt!
És nem is írtam azt, hogy Arany Gabi kokszolna! Nem is listás .... he-he ... :) Azért olvassad el még egyszer!
Engem különben abszolút nem érdekel ki mit szed ... csak jó olvasni a legendákat néha ... :) :)

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

El kell hogy keserítselek: a Rhinocort Turbuhaler készítmény
"20 mg budezonid por, az elfordítható csavar halványszürke színû és rajta "Budesonide 100" jelzés található" a (-| Magyar Antidopping Csoport |-)
Ez egy igen erõs koritoszeroid ... tehát használsz szteroidot!
És milyen jók ezek a fórumok ... megtudjuk ki mit használ ... :)
Attól, hogy Arany Gabi ezt használja, még nem biztos, hogy neked is használ ám! :)

De nem használom, mert nem tudom használni... Nem tudom felszívni. Nem olvastad el figyelmesen, amit írtam.
(Amúgy én nem vagyok az a kategória, akinek a neve szóba kerülhetne egy doppingvizsgálatnál.)

Az Avamys meg megint más. Azt állítólag egyesületi sportorvos írta fel a tisztelt kollégának, tehát vélhetõleg dopping-kompatibilis.
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás
VILLAPARK VÉRTES MARATON - VÁRGESZTES
2011.10.09.

A Vértes hegység változatos, gyönyörû tájain elsõ alkalommal várjuk a Villaparkba, az MTB maraton kedvelõit. A célban az Absolute-live frissítõvel, sok-sok tortával és süteménnyel, bablevessel kedveskednek a rendezõk.

A verseny helye és ideje: Várgesztes Villapark, 2011. 10. 09. (vasárnap) 10 óra.

Résztvevõk: a versenyen üzemképes, biztonságos 26” ill. 29” MTB kerékpárral, saját felelõsségére és elhatározásából bárki elindulhat. Fejvédõ viselése a verseny teljes idõtartama alatt kötelezõ ! A fejvédõ nem viselése, azonnali kizárást von maga után! Balesetért a rendezõk felelõsséget nem vállalnak ! Kártérítés semmilyen jogcímen nem követelhetõ !!! A maraton verseny szabályzatát ismerem és magamra nézve kötelezõnek tekintem. A maraton verseny nehézségi fokát ismerem és tisztában vagyok vele. A versenyzõ tudomásul veszi, hogy kizárásra kerül, ha nem teljesíti a verseny kijelölt teljes távját, rajtszámát nem a kormányra erõsíti, összehajtja vagy eltakarja. A nevezési lap kitöltésével a versenyzõ elismeri, hogy fizikailag jó állapotban van, a versenyre edzésekkel felkészült, a fenti okokra visszavezethetõ bármilyen károsodásért, ill. balesetért, anyagi kárért a rendezõ felelõsséget nem vállal, kártérítésre nem kötelezhetõ. A versenyzõ elfogadja, hogy a versenyrõl készült film és képanyagokon, valamint azok reklámcélú felhasználásán szerepelhet és ezért ellenszolgáltatást nem kap.

Rendezõ: Tatabányai Kerékpáros és Triatlon Klub, ( TKTK )
2800 Tatabánya Farkastó u. 48.
Rónai Ferenc: 06-34/339 - 948, +36-30/645-2742.
Búr Zsolt: pálya infó, +36-70/514-5297

Pálya, 48 km: I. kör 23 km, II. kör 25 km, kiskör 14 km.
Elõnevezés Helyszíni nevezés
Rövidtáv: 13km 10:30 1.000.- 1,500.-
Középtáv: 23 km 10:15 2.500.- 3.500.-
Hosszútáv: 48 km 10:00 2.500.- 3.500.-

Rajt: A Várgesztes Villaparktól sárga jelzésen Vérteskozmáig, zöld jelzésen tovább az aszfalt útig, aszfaltúton Kõhányásig, tovább az országos kéken a Gesztesi vár aljáig, a sárga jelzésen tovább a Kaloda vágásig, onnan jelöletlen földúton a Villaparkig, tovább. A második körben a sárga jelzésen Vérteskozmáig, itt jobbra a zöld jelzésen Sárkánylyuk-völgyön át Kapberek-pusztán át, kékkereszten Körtvélyes-pusztáig, tovább az országos kéken Vitányvár, Mátyás-kút, Várgesztes, Villaparkig, (cél).

A PÁLYÁT CSAK RAJTSZÁMMAL ELLÁTOTT KERÉKPÁRRAL LEHET HASZNÁLNI !

Kategóriák:
I. Gyermekmaraton U9 (2002-03, 7-8 évesek) 13 km
II. Gyermekmaraton U11 (2000-01, 9-10 évesek) 13 km
III. Gyermekmaraton U11 (1998-99, 11-12 évesek) 13 km
IV. Családi maraton 13 km
V. Közép táv Hobby Nõi 23 km
VI. Közép táv Hobby Férfi 23 km
VII. Közép táv U 15 Nõi (1996-97, 13-14 évesek) 23 km
VIII. Közép táv U 15 Férfi 23 km
IX. Közép táv U 17 Nõi ( 1994-95, 15-16 évesek) 23 km
X. Közép táv U 17 Férfi 23 km
XI. Hosszú táv U 19 Nõi (1992-93, 17-18 évesek) 48 km
XII. Hosszú táv U 19 Férfi 48 km
XIII. Hosszú táv Felnõtt Nõi (1981-91, 19-29 évesek) 48 km
XIV. Hosszú táv Felnõtt Férfi 48 km
XV. Hosszú táv Masters 1 Nõi (1971-80, 30-39 évesek) 48 km
XVI. Hosszú táv Masters 1 Férfi 48 km
XVII. Hosszú táv Masters 2 Nõi (1961-70, 40-49 évesek) 48 km
XVIII. Hosszú táv Masters 2 Férfi 48 km
XIX. Hosszú táv Masters 3 Férfi (1960, 50 és felettiek) 48 km

Nevezni elõzetesen: a ( név, szül.év, egyesület, rövid- közép- hosszútáv, kategória megjelölésével) a katalin.ronai@avetatabanya.hu, email címen, lehet 2011.10. 04.ig,nevezési díjat a helyszínen kell fizetni. A helyszínen nevezni a Villaparkban 8:30-tól -10:00-óráig lehet. A nevezési lap pontatlan kitöltésébõl adódó problémákért, a TKTK nem vállal felelõsséget.

Értékelés: A kategóriák I - III. helyezettje érmet és serleget kap. Hosszú távon, az abszolút I. 25.000.-, II. 15.000.-, III. 10.000.- Ft pénzdíjat vehet át. Az egyes távokon a célvonalon elsõként áthaladó nõi és férfi versenyzõ a gyõztes, a további helyezések érkezési sorrendben. Az abszolút elsõ nõ és férfi a Villapark felajánlásából, egy hétvégét tölthet el a Villaparkban.
A verseny végén mindenki kedvére fogyaszthat bablevest, sütit, tortát, üdítõt.

Óvás: az adott futam eredmény listájának kifüggesztését követõ 30 percen belül, az óvási díj 10.000.- Ft.

Eredményhírdetés: kb. 14 órakor.
A rendezvény frissítõ itala az ABSOLUTE - LIVE.
Információ, eredmények a tktk.tade.hu web oldalon.

Szállás: Várgesztesi Villapark, tel: 0634-494494, www. villapark.hu

MINDENKIT SZERETETTEL VÁRNAK A RENDEZÕK !

Nyitottam neki topikot is: http://forum.bikemag...47/#post1125322

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

Köszi.
Mint mondtam, az idén megpróbáltam fokozatosan növekvõ terheléssel, tervszerûen edzeni. (Még a bringabanda.hu-ról töltöttem le egy Oli-féle edzéstervet, és abból ugyan a legenyhébbet, a hobbi-bringásoknak szántat csináltam, de azt igyekeztem betartani.) Még januárban kezdtem, a szállodai tekerentyûn mindig annak megfelelõ programot választva, hogy országút, vagy terep szerepelt-e aznapra a tervben. Aztán, ahogy az idõjárás engedte, nyomtam a való világban is. Ha valamilyen okból (idõjárás, vagy egyéb elfoglaltság) kimaradtak az edzések, akkor újrakezdtem az adott heti programot, olyanról tehát szó sem volt, hogy hirtelen túlterheljem magamat. Éreztem is valamennyi fejlõdést, de aztán nyár közepe táján egyszer csak azon vettem észre magamat, hogy már Istvánmajor felõl a kavicsoson se tudok a hegyre felmenni anélkül, hogy meg ne kelljen állnom lihegni. Ventolin Evohalert vittem magammal, de nem segített az se... Ugyanez Velence felõl: azokat a sziklás részeket ki tudtam mászni, tehát lábbal-technikával bírom, csak utána meg kellett állnom lihegni... És az allergiaszezon még csak ezután jött.

Szteroid tartalmú szereket én nem használok, csak antihisztamint (Xyzal, Sefaller, Lertazin, tökmindegy, mindegyikben 5 mg cetirizin van.) Illetve van olyanom, hogy Rhinocort Turbohaler, amiben az lenne a poén, hogy egy kis kapszulát tör el, és csak a hatóanyag porát szippantod fel, ballasztanyag nélkül. Csak nekem annyira átjárhatatlanok az orrjárataim, hogy ezt már nem tudom felszippantani... Jól meg lettem segítve vele.
Allergia-specifikus orrspray-m most nincs, valami bármilyet használok csak este, hogy nyissa ki, hogy el tudjak aludni. Napközben most a számon át lélegzem, az orromon nem fér át annyi levegõ sem, amennyi terhelés nélkül kell... Volt olyanom, hogy Avamys (Arany Gábor is olyat használ), de az elfogyott tavasszal, és azóta még nem tudtam újat iratni. (Ha most kérek idõpontot a tüdõgondozóban, akkor november végére kapok, kb.)

El kell hogy keserítselek: a Rhinocort Turbuhaler készítmény
"20 mg budezonid por, az elfordítható csavar halványszürke színû és rajta "Budesonide 100" jelzés található" a (-| Magyar Antidopping Csoport |-)
Ez egy igen erõs koritoszeroid ... tehát használsz szteroidot!
És milyen jók ezek a fórumok ... megtudjuk ki mit használ ... :)
Attól, hogy Arany Gabi ezt használja, még nem biztos, hogy neked is használ ám! :)

Lelenc

Lelenc

vendég

• fórumtag
  • 13 hozzászólás

Friss, hegyi levegõ

Ezt a kedves autós kollégát szívesen fejbe lõném az út szélén.

Neeeee! :D

Kerékpárlift meredek utcákhoz

Hát ez szégyenletes :D
Bár az öreg mamika a boltból hazafelé biztos szívesen használja.
Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

Ha most akkor igen, de szezonon kívül egy hónapon belülre kapsz idõpontot és utána egy évig felírhatja a háziorvosod a gyógyszert.

Jó, majd utánajárok.

Szóval, akkor mi történik veled, amikor ilyenkor leszállsz a biciklirõl, és "visszakapcsol" az immunrendszered?

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás
Neeeee! :D

Kerékpárlift meredek utcákhoz
Olyan kicsi az izmom, hogyha borogatnám, elmúlna. :D

bullbiker

bullbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás
Friss, hegyi levegõ

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Köszi.
Mint mondtam, az idén megpróbáltam fokozatosan növekvõ terheléssel, tervszerûen edzeni. (Még a bringabanda.hu-ról töltöttem le egy Oli-féle edzéstervet, és abból ugyan a legenyhébbet, a hobbi-bringásoknak szántat csináltam, de azt igyekeztem betartani.) Még januárban kezdtem, a szállodai tekerentyûn mindig annak megfelelõ programot választva, hogy országút, vagy terep szerepelt-e aznapra a tervben. Aztán, ahogy az idõjárás engedte, nyomtam a való világban is. Ha valamilyen okból (idõjárás, vagy egyéb elfoglaltság) kimaradtak az edzések, akkor újrakezdtem az adott heti programot, olyanról tehát szó sem volt, hogy hirtelen túlterheljem magamat. Éreztem is valamennyi fejlõdést, de aztán nyár közepe táján egyszer csak azon vettem észre magamat, hogy már Istvánmajor felõl a kavicsoson se tudok a hegyre felmenni anélkül, hogy meg ne kelljen állnom lihegni. Ventolin Evohalert vittem magammal, de nem segített az se... Ugyanez Velence felõl: azokat a sziklás részeket ki tudtam mászni, tehát lábbal-technikával bírom, csak utána meg kellett állnom lihegni... És az allergiaszezon még csak ezután jött.

Szteroid tartalmú szereket én nem használok, csak antihisztamint (Xyzal, Sefaller, Lertazin, tökmindegy, mindegyikben 5 mg cetirizin van.) Illetve van olyanom, hogy Rhinocort Turbohaler, amiben az lenne a poén, hogy egy kis kapszulát tör el, és csak a hatóanyag porát szippantod fel, ballasztanyag nélkül. Csak nekem annyira átjárhatatlanok az orrjárataim, hogy ezt már nem tudom felszippantani... Jól meg lettem segítve vele.
Allergia-specifikus orrspray-m most nincs, valami bármilyet használok csak este, hogy nyissa ki, hogy el tudjak aludni. Napközben most a számon át lélegzem, az orromon nem fér át annyi levegõ sem, amennyi terhelés nélkül kell... Volt olyanom, hogy Avamys (Arany Gábor is olyat használ), de az elfogyott tavasszal, és azóta még nem tudtam újat iratni. (Ha most kérek idõpontot a tüdõgondozóban, akkor november végére kapok, kb.)

Ha most akkor igen, de szezonon kívül egy hónapon belülre kapsz idõpontot és utána egy évig felírhatja a háziorvosod a gyógyszert.

A sebesség mindent megold.

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás
Köszi.

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

Azt mondod, hogy ne foglalkozzak semmivel, csak nyomjam keményen, aztán majd meglátom, mi lesz?
Az a baj, hogy nagyon nem így érzem magam, a padláslépcsõre alig bírok felmászni, hogy lehozzam a bringát, nemhogy még eltekerjek valahova...

És neked, amikor leszállsz a bringáról, és "visszakapcsol" az immunrendszer, nem szokott minden bajod lenni a belélegzett, megtapadt pollen miatt?
Múlt hét szombaton elvittem a gyerekeket viziparkba, persze én is csúszdáztam velük, szóval volt némi terhelés meg adrenalin, de volt kitettség is, úgyhogy azóta nem jön levegõ az orromon, pedig az Afrint már nem is úgy permetezem, hanem úgy öntöm bele...

Nem azt mondja, tedd tönkre magad és max terhelésen nyomjad ezerrel! Értelmesen felépített terhelési szinttel és fokozatosan növekvõ terheléssel megtanulod saját szervezeted reakciói és tudod majd kezelni õket.
Szoktasd hozzá magad a mozgáshoz és a szervezeted kompenzálni fogja a szterodikat.
Valamint, én is asthma-s vagyok és tudok mellette sportolni, semmi extra nincsen ezzel, jó kezelés mellett simán mehet akár az élsport is.
Pár apró dologra kell figyelni, ilyen pl.: a hirtelen terhelés abba hagyása (kell a levezetés), az allergi szezonban a magasabb szteroid használat, edzések és verseny után a fürdés, ha fulladsz, akkor használj azonnal hörgõtágítót stb-stb.
Persze ezeket konzultáld meg kezelõorvosoddal.
De lehet mellette sportolni, sõt még jót is tesz. Egy idõ után majd elhagyod a gyógyszerek kb 50%-t Én is már csak a töredékét használom, sõt rohamoldót nem is kell alkalmaznom, csak evente 1-2x alkalommal. Tehát van élet az asthma után :)

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás
Azt mondod, hogy ne foglalkozzak semmivel, csak nyomjam keményen, aztán majd meglátom, mi lesz?
Az a baj, hogy nagyon nem így érzem magam, a padláslépcsõre alig bírok felmászni, hogy lehozzam a bringát, nemhogy még eltekerjek valahova...

És neked, amikor leszállsz a bringáról, és "visszakapcsol" az immunrendszer, nem szokott minden bajod lenni a belélegzett, megtapadt pollen miatt?
Múlt hét szombaton elvittem a gyerekeket viziparkba, persze én is csúszdáztam velük, szóval volt némi terhelés meg adrenalin, de volt kitettség is, úgyhogy azóta nem jön levegõ az orromon, pedig az Afrint már nem is úgy permetezem, hanem úgy öntöm bele...