Jelentkezz be Regisztrálj
Fehérvár
Írta 2009. július 29. - 19:33
Én sok ezer órát eltöltöttem már országúton, és hidd el: az hogy az autósoknak van minimális fogalma a közlekedésrõl, sajnos messze nem állja meg a helyét. Kezdve azzal a téves szemlélettel, hogy van kerékpáros, meg motoros, meg autós meg kamionos: valójában nincs, azonos jogú 1db ember, aki közlekedik - mégis úgy kezelnek, hogy bitorlod az autósok helyét. (Londonban a 3 sávos úton kiraktam a kezem hogy besorolnék, 3 sávban fékeztek hogy beengedjenek...) És még rengeteg példát lehetne mondani arra, hogy alapelvekkel nincsenek tisztában - és itt nem is a rosszindulatú, agresszív vezetõkrõl van szó, hanem arról hogy a többség nem is érti a közlekedés logikáját.
Annak hogy váltottam, a legfõbb oka, hogy kezdtem félni - és úgy nagyon nem jó biciklizni...
Írta 2009. július 29. - 19:11
Akik autót vezetnek, azoknak legalább van jogosítványa és minimális fogalma a közlekedésrõl. (meg persze, a lassú autó is majdnem olyan gyors, mint én és nem tart föl )
Támogatom a kerékpáros jogosítvány bevezetését.
A sebesség mindent megold.
Írta 2009. július 29. - 15:03
Bringás sztráda, zöldhullám: így kell biciklis fõvárost építeni:
http://hvg.hu/vilag/...agyvarosok.aspx
Írta 2009. július 28. - 21:02
A netrõl azért töltsd le a térképet. A nyomok megtréfálhatnak.Most látom hogy hétvégén pont ott lesz az OB futam, majd a nyomok mentén megyek a középtávon egy egyéni idõfutamot
Hajrá, és várom a beszámolótokat!
Felsõtárkány után ne lepõdj meg az emelkedõn, nem tévedtél el, azon a meredek hosszú emelkedõn kell felmenned.
Írta 2009. július 28. - 20:45
Vigyél magaddal egy Bükk turistatérképet, amin jelölve vannak a túrakerékpáros útvonalak és nem fogsz eltévedni, végig bringázható utak vannak a Bükkben. Érdemes mondjuk a Berva bányától indulni, de csak azért írom ezt, mert ezt a környéket ismerem. Meg bepróbálkozhatsz az Eger topikban is, lehet találsz magadnak helyi kísérõt.
Most látom hogy hétvégén pont ott lesz az OB futam, majd a nyomok mentén megyek a középtávon egy egyéni idõfutamot
Hajrá, és várom a beszámolótokat!
Írta 2009. július 28. - 11:06
Maga gúnyolódik velem, Safranek?! Jöjjön közelebb...
Vigyél magaddal egy Bükk turistatérképet, amin jelölve vannak a túrakerékpáros útvonalak és nem fogsz eltévedni, végig bringázható utak vannak a Bükkben. Érdemes mondjuk a Berva bányától indulni, de csak azért írom ezt, mert ezt a környéket ismerem. Meg bepróbálkozhatsz az Eger topikban is, lehet találsz magadnak helyi kísérõt.
Írta 2009. július 28. - 07:06
Maga gúnyolódik velem, Safranek?! Jöjjön közelebb...Mindenfelé érdemes bóklászni, nagy a Bükk, jobbnál jobb utakkal.
Írta 2009. július 27. - 23:05
Augusztus utolsó hétvégéjén van a Magyar Kupa utolsó fordulója, aztán szeptember közepén a 24órás és ezzel vége a szezonnak, októberben lesz még egy kis verseny a Várpalota maraton.uppsz, azt hittem tovább tart a a montis idény... na jó, ha lesz sörcsap a hegy tetején, akkor megyek
más. jövõ héten Eger környékén nyaralunk, van valakinek tapasztalata, terepbringás szemmel merre érdemes bóklászni?
Bringa, a "hagyományos" szerda esti tekerés mehet?
Mi hétvégén leszünk Egerben, Bükk maraton.
Mindenfelé érdemes bóklászni, nagy a Bükk, jobbnál jobb utakkal.
Írta 2009. július 27. - 22:07
Ha vége lesz a szezonnak és már csak az öröm miatt tekerünk (mondjuk szeptember közepe) szervezzünk egy össznépi bringás kivonulást a Meleg-hegyig
uppsz, azt hittem tovább tart a a montis idény... na jó, ha lesz sörcsap a hegy tetején, akkor megyek
más. jövõ héten Eger környékén nyaralunk, van valakinek tapasztalata, terepbringás szemmel merre érdemes bóklászni?
Bringa, a "hagyományos" szerda esti tekerés mehet?
Írta 2009. július 27. - 20:10
:beer:
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X
Írta 2009. július 26. - 16:40
Írta 2009. július 26. - 15:24
Nekem nagyon hasznos és jó volt - de Jani szerintem kicsit unatkozott - becsületére legyen mondva, nagyon udvariasan tûrte...Üdv Jani, Fezso! Milyen volt, együtt tekertetek?
Írta 2009. július 26. - 14:43
A hegység=Velencei-hegység? Mert akkor lehet én is arra mennék, aztán mehetnénk együtt, úgysem találkoztunk még. Meg nálam a regeneráló edzés tényleg regeneráló edzés (nem úgy mint másnál ). A lejtõk alján megvárnálak.
Üdv Jani, Fezso!
Milyen volt, együtt tekertetek?
Írta 2009. július 26. - 09:33
Rendben, ott leszek.Akkor legyen 1/2 11-kor a kisfaludi kocsmánál(a sorompó elõtt).
Különös ismertetõjegyek: sárga mez, fehér bukó, szürke mongoose
Írta 2009. július 26. - 07:56
Akkor legyen 1/2 11-kor a kisfaludi kocsmánál(a sorompó elõtt).Igazából nekem mindegy, hogy mikor indulunk. Írd meg, hogy mikor hol találkozzunk, aztán addigra oda megyek.
Különös ismertetõjegyek: sárga mez, fehér bukó, szürke mongoose
Írta 2009. július 26. - 07:49
Igazából nekem mindegy, hogy mikor indulunk. Írd meg, hogy mikor hol találkozzunk, aztán addigra oda megyek.Örömmel! A 10 órás indulás áll még?
Írta 2009. július 26. - 07:20
A hegység=Velencei-hegység? Mert akkor lehet én is arra mennék, aztán mehetnénk együtt, úgysem találkoztunk még. Meg nálam a regeneráló edzés tényleg regeneráló edzés (nem úgy mint másnál ). A lejtõk alján megvárnálak.
Örömmel! A 10 órás indulás áll még?
Írta 2009. július 25. - 20:37
A hegység=Velencei-hegység? Mert akkor lehet én is arra mennék, aztán mehetnénk együtt, úgysem találkoztunk még. Meg nálam a regeneráló edzés tényleg regeneráló edzés (nem úgy mint másnál ). A lejtõk alján megvárnálak.Sajna õk se jönnek, úgyhogy szerintem csak a hegységbe megyek.
Írta 2009. július 25. - 17:00
Írta 2009. július 25. - 16:50
Üdv! Igen, tegnap még azt mondtam, hogy megyek...Jelen állás szerint másként alakul a vasárnap, sajna kihagyom. Ha nem gond akkor megadnám a telefonszámod Zsoltinak és Petinek tegnap úgy váltunk el, hogy mennének.
Sajna õk se jönnek, úgyhogy szerintem csak a hegységbe megyek.