Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Fehérvár

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6921 hozzászólás a témában

fezso

fezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 497 hozzászólás
Szerintem a kerékpárút - mégha tökéletesre is van megcsinálva és karbantartva, nemúgy mint idehaza a 95%-uk - nem a sportkerékpározásra van, hanem közlekedésre, tehát 15-20km kényelmes tempóra.

Én sok ezer órát eltöltöttem már országúton, és hidd el: az hogy az autósoknak van minimális fogalma a közlekedésrõl, sajnos messze nem állja meg a helyét. Kezdve azzal a téves szemlélettel, hogy van kerékpáros, meg motoros, meg autós meg kamionos: valójában nincs, azonos jogú 1db ember, aki közlekedik - mégis úgy kezelnek, hogy bitorlod az autósok helyét. (Londonban a 3 sávos úton kiraktam a kezem hogy besorolnék, 3 sávban fékeztek hogy beengedjenek...) És még rengeteg példát lehetne mondani arra, hogy alapelvekkel nincsenek tisztában - és itt nem is a rosszindulatú, agresszív vezetõkrõl van szó, hanem arról hogy a többség nem is érti a közlekedés logikáját.

Annak hogy váltottam, a legfõbb oka, hogy kezdtem félni - és úgy nagyon nem jó biciklizni...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Nem tudom, de én szívesebben tekerek az autók között, mint a kerékpárosok között a kerékpárúton. Sokkal nagyobb biztonságban érzem magam ott.
Akik autót vezetnek, azoknak legalább van jogosítványa és minimális fogalma a közlekedésrõl. (meg persze, a lassú autó is majdnem olyan gyors, mint én és nem tart föl :) )
Támogatom a kerékpáros jogosítvány bevezetését.

A sebesség mindent megold.

fezso

fezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 497 hozzászólás
tanulságos...

Bringás sztráda, zöldhullám: így kell biciklis fõvárost építeni:
http://hvg.hu/vilag/...agyvarosok.aspx

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Most látom hogy hétvégén pont ott lesz az OB futam, majd a nyomok mentén megyek a középtávon egy egyéni idõfutamot :)
Hajrá, és várom a beszámolótokat!

A netrõl azért töltsd le a térképet. A nyomok megtréfálhatnak. :)
Felsõtárkány után ne lepõdj meg az emelkedõn, nem tévedtél el, azon a meredek hosszú emelkedõn kell felmenned. :D

fezso

fezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 497 hozzászólás

:)
Vigyél magaddal egy Bükk turistatérképet, amin jelölve vannak a túrakerékpáros útvonalak és nem fogsz eltévedni, végig bringázható utak vannak a Bükkben. Érdemes mondjuk a Berva bányától indulni, de csak azért írom ezt, mert ezt a környéket ismerem. Meg bepróbálkozhatsz az Eger topikban is, lehet találsz magadnak helyi kísérõt.

Most látom hogy hétvégén pont ott lesz az OB futam, majd a nyomok mentén megyek a középtávon egy egyéni idõfutamot :)
Hajrá, és várom a beszámolótokat!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Maga gúnyolódik velem, Safranek?! Jöjjön közelebb... :)

:)
Vigyél magaddal egy Bükk turistatérképet, amin jelölve vannak a túrakerékpáros útvonalak és nem fogsz eltévedni, végig bringázható utak vannak a Bükkben. Érdemes mondjuk a Berva bányától indulni, de csak azért írom ezt, mert ezt a környéket ismerem. Meg bepróbálkozhatsz az Eger topikban is, lehet találsz magadnak helyi kísérõt.

fezso

fezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 497 hozzászólás

Mindenfelé érdemes bóklászni, nagy a Bükk, jobbnál jobb utakkal. :)

Maga gúnyolódik velem, Safranek?! Jöjjön közelebb... :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

uppsz, azt hittem tovább tart a a montis idény... na jó, ha lesz sörcsap a hegy tetején, akkor megyek :)

más. jövõ héten Eger környékén nyaralunk, van valakinek tapasztalata, terepbringás szemmel merre érdemes bóklászni?

Bringa, a "hagyományos" szerda esti tekerés mehet?

Augusztus utolsó hétvégéjén van a Magyar Kupa utolsó fordulója, aztán szeptember közepén a 24órás és ezzel vége a szezonnak, októberben lesz még egy kis verseny a Várpalota maraton.

Mi hétvégén leszünk Egerben, Bükk maraton.
Mindenfelé érdemes bóklászni, nagy a Bükk, jobbnál jobb utakkal. :)

fezso

fezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 497 hozzászólás

Ha vége lesz a szezonnak és már csak az öröm miatt tekerünk (mondjuk szeptember közepe) szervezzünk egy össznépi bringás kivonulást a Meleg-hegyig

uppsz, azt hittem tovább tart a a montis idény... na jó, ha lesz sörcsap a hegy tetején, akkor megyek :)

más. jövõ héten Eger környékén nyaralunk, van valakinek tapasztalata, terepbringás szemmel merre érdemes bóklászni?

Bringa, a "hagyományos" szerda esti tekerés mehet?

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás
Ha vége lesz a szezonnak és már csak az öröm miatt tekerünk (mondjuk szeptember közepe) szervezzünk egy össznépi bringás kivonulást a Meleg-hegyig
:beer:
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Nem unatkoztam. Ha nem egyedül tekerek akkor mindig kell valakire várni, egyáltalán nem okoz gondot. Egyébként arra számítottam, hogy a lejtõk alján többet kell majd várnom, szóval pozitív csalódás volt.

fezso

fezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 497 hozzászólás

Üdv Jani, Fezso! Milyen volt, együtt tekertetek?

Nekem nagyon hasznos és jó volt - de Jani szerintem kicsit unatkozott - becsületére legyen mondva, nagyon udvariasan tûrte... :)

bringa

bringa

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás

A hegység=Velencei-hegység? Mert akkor lehet én is arra mennék, aztán mehetnénk együtt, úgysem találkoztunk még. Meg nálam a regeneráló edzés tényleg regeneráló edzés (nem úgy mint másnál :) ). A lejtõk alján megvárnálak. :)

Üdv Jani, Fezso!

Milyen volt, együtt tekertetek?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Akkor legyen 1/2 11-kor a kisfaludi kocsmánál(a sorompó elõtt).
Különös ismertetõjegyek: sárga mez, fehér bukó, szürke mongoose :)

Rendben, ott leszek.

fezso

fezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 497 hozzászólás

Igazából nekem mindegy, hogy mikor indulunk. Írd meg, hogy mikor hol találkozzunk, aztán addigra oda megyek.

Akkor legyen 1/2 11-kor a kisfaludi kocsmánál(a sorompó elõtt).
Különös ismertetõjegyek: sárga mez, fehér bukó, szürke mongoose :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Örömmel! A 10 órás indulás áll még?

Igazából nekem mindegy, hogy mikor indulunk. Írd meg, hogy mikor hol találkozzunk, aztán addigra oda megyek.

fezso

fezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 497 hozzászólás

A hegység=Velencei-hegység? Mert akkor lehet én is arra mennék, aztán mehetnénk együtt, úgysem találkoztunk még. Meg nálam a regeneráló edzés tényleg regeneráló edzés (nem úgy mint másnál :) ). A lejtõk alján megvárnálak. :)

Örömmel! A 10 órás indulás áll még?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Sajna õk se jönnek, úgyhogy szerintem csak a hegységbe megyek.

bringa

bringa

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás

Ha jó az idõpont és jössz akkor szólj.

OK köszi, de nem valószínû.

fezso

fezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 497 hozzászólás

Üdv! Igen, tegnap még azt mondtam, hogy megyek...Jelen állás szerint másként alakul a vasárnap, sajna kihagyom. Ha nem gond akkor megadnám a telefonszámod Zsoltinak és Petinek tegnap úgy váltunk el, hogy mennének.

Sajna õk se jönnek, úgyhogy szerintem csak a hegységbe megyek.