Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Fehérvár

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6921 hozzászólás a témában

fezso

fezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 497 hozzászólás
köszi a felajánlásokat, légyszi' küldjetek privátban egy számot hogy megbeszéljük.
"too proud to beg, too dumb to steel"

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

egy kérés: tudna valaki nélkülözni 1-2db jobbféle tetõcsomagtartóra való kerékpártartót vasárnaptól-péntekig? (én balga is 1 nappal a nyaralás elõtt jövök rá hogy az enyém csak országúti kerékszélességhez jó... )

Ha a hátsó nem jó rá, akkor tudok adni 2 Thule tetõre valót.
Failure is always an option.

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

...

Szevasz papikám!
Bár a térdem még közelsem gyógyult meg, mégis egy "próbatekerést" megbeszélhetnénk hétvégére.
A paripát átnéztem, összeszereltem, centíroztam, úgyhogy menetkész. :)
Majd jelezz és szervezd meg. :D
Olyan kicsi az izmom, hogyha borogatnám, elmúlna. :D

pugetto

pugetto

vendég

• fórumtag
  • 62 hozzászólás

elõre is köszönöm!

Szerintem felmegy.
Posted Image

fezso

fezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 497 hozzászólás

Az nem biztos, hogy akadály....de megnézem!

elõre is köszönöm!

pugetto

pugetto

vendég

• fórumtag
  • 62 hozzászólás

lépcsõshátú az autó...

Az nem biztos, hogy akadály....de megnézem!

fezso

fezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 497 hozzászólás

Hátulra szerelhetõ nem jó?

lépcsõshátú az autó...

pugetto

pugetto

vendég

• fórumtag
  • 62 hozzászólás

egy kérés: tudna valaki nélkülözni 1-2db jobbféle tetõcsomagtartóra való kerékpártartót vasárnaptól-péntekig? (én balga is 1 nappal a nyaralás elõtt jövök rá hogy az enyém csak országúti kerékszélességhez jó... )

Hátulra szerelhetõ nem jó?

fezso

fezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 497 hozzászólás

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás
Nem nagyon volt senki ma kint ....

Viszont figyeljetek a Bodza-Hurka völgyben, mert a száraz talaj miatt dõlnek, vagy dõlhetnek ki a fák.
Ma ismét lett egy az úton, egy termetesebb példány!
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

sziasztok holnap megyek tekerni a velencei hgy 18:00kor indulok a Budai és a zombori ut sarok tol ha van kedvetek gyertek

én itthonról kb. 17:30-kor indulok, majd kint a terepen találkozunk, kint leszek 9-1/2 9-ig

A szokásos Meleg hegy oda-vissza+egy kis kitérõ pár helyen :)
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...

bullbiker

bullbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás
sziasztok holnap megyek tekerni a velencei hgy 18:00kor indulok a Budai és a zombori ut sarok tol ha van kedvetek gyertek

fezso

fezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 497 hozzászólás

Ez valóban így van, nem max pulzuson kell edzeni és versenyezni, az csak egy mutató a szervezet rugalmasságáról és a szív és érrendszer állapotáról.
A versenyeken az aerob ~70-80% és anaerob ~80-90% tartományokat használjuk, azt meg sok-sok hosszú és néha-gyakran unalmas edzésekkel lehet erõsíteni
versenyen is az átlag pulzus mindig ebbe a tartományba esik, legalább is nekem :) Hogy melyikbe az a verseny hosszától függ :)

jobban végiggondolva rájöttem hol tévedtem: ott hogy más a sportág :)
konkrétan triatlonban oxigénhiányosan ülsz fel a biciklire és kvázi "pihenten" kell leszállni róla a futáshoz, ezért az alacsonyabbra kalkulált pulzus.

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

Hát ha ilyen gyakran jársz akkor biztosan jó, bár nekem a futás/kerékpár között sokkal nagyobb különbséget szoktak megadni. Csak azért értetlenkedek, mert nekem folyamatosan azt szajkózták hogy lejjebb kéne vinni a pulzusomat... más kérdés hogy sosem rajongtam az alapozós hosszú/lassú edzésekért, úgyhogy sosem lett belõle semmi :)

Ez valóban így van, nem max pulzuson kell edzeni és versenyezni, az csak egy mutató a szervezet rugalmasságáról és a szív és érrendszer állapotáról.
A versenyeken az aerob ~70-80% és anaerob ~80-90% tartományokat használjuk, azt meg sok-sok hosszú és néha-gyakran unalmas edzésekkel lehet erõsíteni

versenyen is az átlag pulzus mindig ebbe a tartományba esik, legalább is nekem :)

Hogy melyikbe az a verseny hosszától függ :)

fezso

fezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 497 hozzászólás

Évente 2x megyek terhelésesre. A 195 futásnál és a 189 bringánál nem sok, ha valaki 35 éves és 200 a maxa, na az az ember tartozik a magas pulzusú emberek közé.

Hát ha ilyen gyakran jársz akkor biztosan jó, bár nekem a futás/kerékpár között sokkal nagyobb különbséget szoktak megadni. Csak azért értetlenkedek, mert nekem folyamatosan azt szajkózták hogy lejjebb kéne vinni a pulzusomat... más kérdés hogy sosem rajongtam az alapozós hosszú/lassú edzésekért, úgyhogy sosem lett belõle semmi :)

bringa

bringa

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás

sziasztok valaki megy hétvégén gázlóra ?

Volt valaki?

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

Hát...ez még gombócból is sok. Mielõbbi felépülést.

Köszi! :D
A gyógyulgatás jól halad. A dokibácsi azt javasolta, hogy 2 hétig ne mozogjak, de szerintem már a héten nyeregbe pattanok ha a brinyót helyre tudom hozni. :)
Olyan kicsi az izmom, hogyha borogatnám, elmúlna. :D

bringa

bringa

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás

Hát béna voltam. :D
A Tomposról jöttem lefelé (fehérvár felé) és ahol olyan nagy tócsa volt ott sikerült kanyarodás közben úgy egy 40es tempónál belemennem egy sárfoltba, amiben elmerült az elsõ kerék és eldobott a paripa.
Pont mellettem ment a Popper Zsolti és mikor estem õ is elveszítette az egyensúlyát és mikor már hason csúsztam, lábam közt a bringámmal... véletlenül belelépett a hátsó kerekembe. :D
Eredmény: elsõ váltó kuka, hátsókerék majdnem kuka, XT fékkar és fékcsõ javításra szorul (mást még nem találtam)
Én: mindkét alkarom és könyököm legyalulva, de nem vészes, jobb sípcsontom összeverve (lerúgtam az elsõváltót és beleállt a lánctányér), jobb térd horzsolva a bal térd lett komolyabb mivel a súlyom, a bringa és a Zsolti súlyát is azon tartottam meg. Elég mélyen szétszakadt majdnem egy tenyérnyi felületen, lényegében rongyos lett a bõr és hús. :D
Éjszaka mentem a sürgõsségire, hálistennek szalag és csont nem sérült, de az izület problémás, mert amúgy is ez a rossz térdem. Majd a kontrolvizsgálatnál mondanak valamit rá a jövõ héten.
Legközelebb jobban figyelek. :)

Hát...ez még gombócból is sok. Mielõbbi felépülést.

bullbiker

bullbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás

Gratulálok, jó kis átlag ezen a távon/útvonalon. Nem nagyon értek hozzá, de szerintem a 189 teljesen rendben van, én 40 multam és 192 a maxom.

Hú ez kemény lehetett, gyógyulj meg hamar! Ha szánsz rá 20 ezret + a vizitdíjat akkor a Mohácsi doktor tud MR-t csinálni, abbol kiderül mi van a porccal, egyebekkel odabenn. Zsolti nem sérült meg?

szia én rendbe vagyok

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

átlag:150
max:189
táv:120km
idõ:5:33
átlag:21,6 asszem

Gratulálok, jó kis átlag ezen a távon/útvonalon. Nem nagyon értek hozzá, de szerintem a 189 teljesen rendben van, én 40 multam és 192 a maxom.

Hát béna voltam. :D
A Tomposról jöttem lefelé (fehérvár felé) és ahol olyan nagy tócsa volt ott sikerült kanyarodás közben úgy egy 40es tempónál belemennem egy sárfoltba, amiben elmerült az elsõ kerék és eldobott a paripa.
Pont mellettem ment a Popper Zsolti és mikor estem õ is elveszítette az egyensúlyát és mikor már hason csúsztam, lábam közt a bringámmal... véletlenül belelépett a hátsó kerekembe. :D
Eredmény: elsõ váltó kuka, hátsókerék majdnem kuka, XT fékkar és fékcsõ javításra szorul (mást még nem találtam)
Én: mindkét alkarom és könyököm legyalulva, de nem vészes, jobb sípcsontom összeverve (lerúgtam az elsõváltót és beleállt a lánctányér), jobb térd horzsolva a bal térd lett komolyabb mivel a súlyom, a bringa és a Zsolti súlyát is azon tartottam meg. Elég mélyen szétszakadt majdnem egy tenyérnyi felületen, lényegében rongyos lett a bõr és hús. :D
Éjszaka mentem a sürgõsségire, hálistennek szalag és csont nem sérült, de az izület problémás, mert amúgy is ez a rossz térdem. Majd a kontrolvizsgálatnál mondanak valamit rá a jövõ héten.
Legközelebb jobban figyelek. :)

Hú ez kemény lehetett, gyógyulj meg hamar! Ha szánsz rá 20 ezret + a vizitdíjat akkor a Mohácsi doktor tud MR-t csinálni, abbol kiderül mi van a porccal, egyebekkel odabenn. Zsolti nem sérült meg?
Failure is always an option.