Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Fehérvár

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6921 hozzászólás a témában

Csabber

Csabber

törzsvendég

• fórumtag
  • 254 hozzászólás

Mit jelent az, hogy "csillapítás nélkül felütközött", és mit kellett hegeszteni?

Nem tudom pontosan, tesóm magyarázott valamit, de nem értettem túlzottan... Lényeg, hogy megfelelõ teleszkóp belsõ kéne ezen információk alapján!

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

Exile jelentkezett, ugyhogy megtelt az autó :)

Ja, kihasználtam a kínálkozó alkalmat... Így végül megkaptam, amit akartam: szombaton bringázás, vasárnap kiállítás. És még csak az sem volt baj, hogy tovább aludtunk reggel. (A fiam pedig nem bánta túlságosan, hogy kimaradt belõle.)

A kiállítás érdekes volt, és még Yasec mesterrel is kezet rázhattam, már csak ezért megérte felmenni... A sok, ugyanabban a kategóriában gyártótól függetlenül nagyjából ugyanazt tudó "szokványos" bicajt persze nem néztem végig, inkább a különlegességeket igyeleztem szpottolni, szíjhajtásos Trek ingázóbringát, összecsukható bringákat (veszettül drágák). Az ízlésem azért még mûködik, ha valamelyik standon kiszúrtam egy visszafogott színvilágú, de jó kiállású gépet, általában az volt ott a legdrágább... Ha egy bringát hazavihettem volna a kiállításról, a Cannondale Flash lett volna az, headshockkal, kéttányéros hajtómûvel. (Ahhoz, hogy effektíve hazavihessem, még kéne egy darabig a zsetont gyûjteni, mert 450e körül van az ára.)
A 100e körüli divatfixik nem tûntek jobbnak, mint a Maurice, sõt... A Neuzer standján meg volt egy nagyon igénytelenül singlespeedesített Whirlwind, az inkább csak annak érte volna meg, aki egyszerre két bringát akar építeni: a kerekeket, hajtást becsattintatni egy régi, ferde papucsos acélvázba munkába járósnak, az amúgy nem rossz vázra meg lehetne építeni egy jó fittnesszbringát, hiszen még a váltóbowden-akasztó fülek is rajta voltak... (A láncfeszítõt meg elhajítani messzire, esetleg elboltolni két sörért - vagy egy pár 3*7-es váltókarért. ;-)) Mert amúgy nem volt drága, 70-valahány e, annyiból alkatrészként nem jön ki. (Igaz, az "amúgy nem rossz" váz papucsain volt 2*2 szem sárvédõnek meg csomagtartónak, de felül már nem volt kialakítva csomagtartó-rögzítés.)
Komplett bringát én már nem igazán szándékozom venni, az alkatrészeket, kiegészítõket viszont alaposabban megnéztem. Találtam magamnak egy új márkát, az XLC-t, pontosabban annak egy SPD-platform pedálját, nem olyan buci keretes, mint a most birtokomban lévõ ilyen, hanem egy darab aluból készült a test, filigrán, de erõsnek tûnik, és jól tömített. A "soselesznekemilyen" nyálcsorgató kategóriában pedig az FRM hajtómûvek vitték a pálmát.
Még a Bemp standján kérdeztem rá egy Sanchez dirtvázra, hogy mennyi. Azt mondta a figura, hogy odakint 300 euro, de õ most engedménnyel adja, nem emlékszik pontosan, mennyiért. Megnéztem a honlapon, 100-valamennyi helyett most "csak" 75e. Az ízlésem tehát tényleg mûködik, csak a pénztárcám nem tudja követni... (Most õszintén: mi kerül ezeken ennyibe? Tömeggyártott cucc ez is...)
A nem tömeggyártott cuccok közül a Merényi-bringa annyira klasszikus konstrukció, hogy ha valamelyik standon bedugják a többi bringa közé, nem biztos, hogy észreveszem. (Fõleg, ha a Bianchik közé rakják.) Yasecnek jóval feltûnõbb stílusjegyei vannak. De a legnépszerûbbek szerintem a bambuszok voltak, azoknál mindenki megállt, csodálkozott, vigyorgott.
Még egy érdekességet láttam: olyan légrugós, össztelós váz, aminek a villa és a tag kamráját össze lehet kötni egy szeleppel. Így menet közben lehet változtatni a geometriáját, mászós legyen-e vagy downhilles. Szívesen kipróbálnám...
Felültem egy olyan, teljesítménymérõs hátsóaggyal ellátott országútira én is, amit Mjani mondott. Még utcakép-szimulátor is volt rá kötve. A tesítményemet nem tudtam leolvasni (nem tudtam, melyik szám volt az), viszont valaki nagyon kemény áttételen hagyta, megfájdult tõle a derekam... (A fenébe.)
Átnéztem a boatshow-ra is, de ott nagyon hamar végeztem. A vizisportok számomra az evezést, vitorlázást, szörfözést jelentik, az ilyen qrva nagy motoros yachtok akkor se jutnak az eszembe, ha éppen a "mit vennék a lottó ötösbõl" jellegû álmodozás van soron.
Hazafelé meg remek bambuszrúd könyöklõm volt a kocsiban, ezt szériafelszereléssé kéne tenni minden ilyen Mazdában... :-)
A poén az, hogy Kobike-nak is belépõjegyet kellett vennie voltaképpen azért, hogy hazavihesse a saját kiállított cuccait... Gratula a szervezéshez a Bikkmakkos fiúknak.
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Kérdés: Rock Shox Recon villa belseje van valakinek?
Belül valami gixer történt, mert csillapítás nélkül felütközött. Meg lett hegesztve, de most meg nem nyúlik ki 100 mm-re!
HELP PLEASE!

Mit jelent az, hogy "csillapítás nélkül felütközött", és mit kellett hegeszteni?
Failure is always an option.

Csabber

Csabber

törzsvendég

• fórumtag
  • 254 hozzászólás
Kérdés: Rock Shox Recon villa belseje van valakinek?
Belül valami gixer történt, mert csillapítás nélkül felütközött. Meg lett hegesztve, de most meg nem nyúlik ki 100 mm-re!
HELP PLEASE!

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Holnap koradélután (is) megyek az expora, eddig egyedül. Zárásig (6 óra) ott leszek, utána haza. Ha valakit érdekel szóljon. 1 embert tudok vinni csak, mert hazafelé bent lesznek a bambuszok.

Exile jelentkezett, ugyhogy megtelt az autó :)

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás
Holnap koradélután (is) megyek az expora, eddig egyedül. Zárásig (6 óra) ott leszek, utána haza. Ha valakit érdekel szóljon. 1 embert tudok vinni csak, mert hazafelé bent lesznek a bambuszok.

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

Aki tartósan tud 700wattot az a világbajnok. Rengeteg profinak fent vannak a neten a versenyeken hajtott teljesítményadatai, de a 700 közelében messze senki nincs.
De mondom, hogy biztos rossz volt az a computer.

Ezt én tudom! De te mondtad, hogy megvernéd a világbajnokot képletesen :) én csak kontráztam :D bocs nem hagyhattam ki ... :)

Azt mondom, hogy spd-nél bekapcsoljuk a mozgásba azt a nagy combhajlító izmot és a húzásnak köszönhetõen sokkal megnõ a teljesítmény, ráadásul így elvileg már a súlyodnál nagyobb erõt is ki tudsz fejteni a pedálra, mert a húzással ellentartod magad.
A taposó is fixpályás, ott sem mozog elõre-hátra a lábad a pedálon. Az spd is elég sok jobbra-balra mozgást enged ahhoz, hogy csaljunk, pont ez idegesített amikor elkezdtem használni az országúti pedált, hogy nem tudom annyit jobbra-balra forgatni benne a lábam tekerés közben, mint a spd pedálnál.

Na ezt meg majd elmesélem telefonon, mert elég hosszú leírni. Nincsen kedvem ennyit írogatni. Utána meg fogod érteni.
Egyébként az SPD bevezetése és használata az energetikai gazdaságosság miatt volt ill. van, de ezt is elmesélem majd hétfõn.
ui.: a combhajlító megfogalmazás helytelenül van a köztudatban sajnos, elég furcsa lenne, ha a combunk hajlana :) elmozdulás csak az ízület mentén történik. Ezért a mozgató izmokat az elmozdulásban résztvevõ ízületrõl nevezték el. így helyes, de természetesen megértettem amit írtál :) :) (ld.: Gimnasztika, Anatómia, Gyógytornászat)
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás
bike-components -rõl tervez valaki vásárlást mostanság vagy 1-2 hónap múlva?
Olyan kicsi az izmom, hogyha borogatnám, elmúlna. :D

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

Merényi más stílusban utazik, szerintem megférünk egymás mellett :)
Amúgy megnéztem a bringáját amit kiállított, nagyon szép, igényes darab, ne haggyátok ki.

A "beférésre" eddig azért nem reagáltam, mert még nem biztos, hogy 3-an megyünk, lehet hogy 4-en. Még mindig nem döntötték el ezek a nõk...

Tudom, hogy más stílus, és más a célja is, csak vicceltem...
Sajnos attól tartok, ma Magyarországon nem fog tudni vázépítésbõl megélni, akármilyen igényesek is a munkái... (Bár tévednék.)
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

Ha velem jönne valaki, akkor kb. 9:45-kor indulok. Ha nem jön senki, akkor is :)
Ha mégis: 30/3 965 929
(Aki megy, fotózzon sokat, mert nekem lemerült a gépem és a cégnél van a töltõ :( )

Köszi, de akkor még jóformán fel se keltünk...
Laciklont sem tudtam felhívni, hogy ne számítson ránk, mert akkor rajtam kívül még mindenki aludt, nem akartam hangosan beszélni.

Legalább késõbb süttetem egy kicsit az arcomat a nappal a nyeregben ülve (Közben tekertem is persze, bár nem sokat.)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Na világbajnok verésre befizetek!

Aki tartósan tud 700wattot az a világbajnok. Rengeteg profinak fent vannak a neten a versenyeken hajtott teljesítményadatai, de a 700 közelében messze senki nincs.
De mondom, hogy biztos rossz volt az a computer.

A hajtást meg gondold végig! Nem kell magyarázni tudományosan szerintem! ... Az spd nem erõt ad és nem lesz nagyobb izmod tõle! Csak a talpadat fixálja le egy pozícióban. Attól nem lesz erõsebb a lábad, hogy spd pedálban tekersz! Szerintem ez egyszerû. Ugyan az mintha bicepsz gyakorlatot hajtasz végre szabad súllyal és utána scott padon ... nem lesz erõsebb az izmod, csak fixált ... könnyíti az optimális pozíciót.

Sõt, még több izmot tudsz bekapcsolni egy mozgásba, mert mondjuk úgy ... szabálytalan mozdulatokkal is tudsz kifejteni erõt.

Azt mondom, hogy spd-nél bekapcsoljuk a mozgásba azt a nagy combhajlító izmot és a húzásnak köszönhetõen sokkal megnõ a teljesítmény, ráadásul így elvileg már a súlyodnál nagyobb erõt is ki tudsz fejteni a pedálra, mert a húzással ellentartod magad.
A taposó is fixpályás, ott sem mozog elõre-hátra a lábad a pedálon. Az spd is elég sok jobbra-balra mozgást enged ahhoz, hogy csaljunk, pont ez idegesített amikor elkezdtem használni az országúti pedált, hogy nem tudom annyit jobbra-balra forgatni benne a lábam tekerés közben, mint a spd pedálnál.

A sebesség mindent megold.

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

Azt a 700wattot akár fél órán át is elhajtom. :)

Ezzel a teljesítménnyel bármelyik síkidõfutamon elverném a világbajnokot is akár 100kg-osan. :)

Erre tudsz valami tudományos érvelést, mert elég nagy hülyeségnek hangzik. Kb olyan mintha azt állítanád, hogy egy kézzel nagyobb súlyt lehet felemelni, mint kettõvel.

Ha szerinted hülyeség amit írok, akkor szeretném megkérdezni, hogy szerinted miért használnak a kerékpár versenyeken spd vagy más patent pedált?

Kifejtheted nyugodtan ...
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

Ezzel a teljesítménnyel bármelyik síkidõfutamon elverném a világbajnokot is akár 100kg-osan. :)

Erre tudsz valami tudományos érvelést, mert elég nagy hülyeségnek hangzik. Kb olyan mintha azt állítanád, hogy egy kézzel nagyobb súlyt lehet felemelni, mint kettõvel.

Na világbajnok verésre befizetek!

A hajtást meg gondold végig! Nem kell magyarázni tudományosan szerintem! ... Az spd nem erõt ad és nem lesz nagyobb izmod tõle! Csak a talpadat fixálja le egy pozícióban. Attól nem lesz erõsebb a lábad, hogy spd pedálban tekersz! Szerintem ez egyszerû. Ugyan az mintha bicepsz gyakorlatot hajtasz végre szabad súllyal és utána scott padon ... nem lesz erõsebb az izmod, csak fixált ... könnyíti az optimális pozíciót.

Sõt, még több izmot tudsz bekapcsolni egy mozgásba, mert mondjuk úgy ... szabálytalan mozdulatokkal is tudsz kifejteni erõt.

Csabber

Csabber

törzsvendég

• fórumtag
  • 254 hozzászólás

Köszi, de asszem, ezt most kihagyjuk. A feleségem nagyon megbetegedett (õt nem érdeklik a bringák, de nem akarom így magára hagyni), a gyerek meg még fel se kelt...

Ha velem jönne valaki, akkor kb. 9:45-kor indulok. Ha nem jön senki, akkor is :)
Ha mégis: 30/3 965 929
(Aki megy, fotózzon sokat, mert nekem lemerült a gépem és a cégnél van a töltõ :( )

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás
Köszi, de asszem, ezt most kihagyjuk. A feleségem nagyon megbetegedett (õt nem érdeklik a bringák, de nem akarom így magára hagyni), a gyerek meg még fel se kelt...

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 hozzászólás

Laciklon: fel tudnál minket venni a Kadocsán a Honda szalonnál (amennyiben a régi 7-esen tervezed menni), vagy a MOL kútnál (amennyiben M7)?
És ha igen, mikor?

Hali.
Most jutottam géphez. Kb 1/29- 3/4 9-kor indulunk Palotárolól. Vissza a korábban írtak alapján jövünk.
Itt elérsz: 06709436603
Élj a mának! Nem baj ha a pokolra jutsz, mert ott egy csomó haverral fogsz találkozni......

http://laciklon.fotoalbum.hu/index

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Hát igen ... erõs vagy biztos egy-két másodpercig ...! :)

Lassan profi lesz belõled ha ilyen erõvel tekersz, persze ha 60-65kg között leszel akkor még Világbajnok is lehetsz! :D

Spd-vel sem ment volna több, ne áltassad magad! Attól nem vagy erõsebb, csak optimálisabb a wattok eloszlása a kör alkotóján
Engem már mértek spd-vel és nélküle is.
Sõt taposóval magasabb volt a wattszám!

A sebesség mindent megold.

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

Itthon is jó meleg van. Tegnap éjszaka pörögtem a kocsival a hóban. :D
Gyûlnek a km-ek, ráadásul kint. De brutálisan beálltak a lábaim a sprintektõl :D .

Ja, és ma lazán 700wattot tekertem taposópedállal egy cube országútin az expón.:D Biztos rosszul mért. :D

Hát igen ... erõs vagy biztos egy-két másodpercig ...! :)
Lassan profi lesz belõled ha ilyen erõvel tekersz, persze ha 60-65kg között leszel akkor még Világbajnok is lehetsz! :D

Én csak 515wattot tudtam hajtani teljesítmény mérésen (de 5 perces lépcsõkben és 30wattonként emelve) Sajnos Gyenge vagyok ... ez van kevés a km a lábamba és nincsen erõm sem, de majd felszívom magam a Dunára, hátha lehet még belõlem majd esetleg bajnok ....

Spd-vel sem ment volna több, ne áltassad magad! Attól nem vagy erõsebb, csak optimálisabb a wattok eloszlása a kör alkotóján
Engem már mértek spd-vel és nélküle is.
Sõt taposóval magasabb volt a wattszám!

Taki83

Taki83

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás

9-kor a Gaja-hídnál ha neked is megfelel. Priviben légyszíves küldj elérhetõséget, hogy tudjunk beszélni.

Persze jo lesz, priviben ment a szamom!

MSanyi

MSanyi

vendég

• fórumtag
  • 68 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Szia Sanyi! Hol lesz a talalka es mikor? Csatlakoznek en is. Udv, Gergo

9-kor a Gaja-hídnál ha neked is megfelel. Priviben légyszíves küldj elérhetõséget, hogy tudjunk beszélni.