OK! Hazaérünk!
Nekem közbejött valami, nem tudok menni, de kajálni fogok

OK! Hazaérünk!
Jelentkezem
7-kor Kisfaludon? 9-ra haza kellene érnem.
Esetleg holnap valakinek van kedve este hétkor kijönni a Tompos hegyi csillagvizsgálóhoz?
Kedvem van, de valószínûleg nem tudok elmenni. Ha mégis, akkor jelentkezem.
Esetleg holnap valakinek van kedve este hétkor kijönni a Tompos hegyi csillagvizsgálóhoz?
Akkor urak a Vértesi szintrajz, most meg tudtam magam erõszakolni, hogy ne dolgozzak és elszakadjak a magánélettõl
Képfeltöltés.hu - korlátlan ingyen tárhely képeidnek, regisztráció nélkül
De nem használom, mert nem tudom használni... Nem tudom felszívni. Nem olvastad el figyelmesen, amit írtam.
(Amúgy én nem vagyok az a kategória, akinek a neve szóba kerülhetne egy doppingvizsgálatnál.)
Az Avamys meg megint más. Azt állítólag egyesületi sportorvos írta fel a tisztelt kollégának, tehát vélhetõleg dopping-kompatibilis.
El kell hogy keserítselek: a Rhinocort Turbuhaler készítmény
"20 mg budezonid por, az elfordítható csavar halványszürke színû és rajta "Budesonide 100" jelzés található" a (-| Magyar Antidopping Csoport |-)
Ez egy igen erõs koritoszeroid ... tehát használsz szteroidot!
És milyen jók ezek a fórumok ... megtudjuk ki mit használ ...
Attól, hogy Arany Gabi ezt használja, még nem biztos, hogy neked is használ ám!
Köszi.
Mint mondtam, az idén megpróbáltam fokozatosan növekvõ terheléssel, tervszerûen edzeni. (Még a bringabanda.hu-ról töltöttem le egy Oli-féle edzéstervet, és abból ugyan a legenyhébbet, a hobbi-bringásoknak szántat csináltam, de azt igyekeztem betartani.) Még januárban kezdtem, a szállodai tekerentyûn mindig annak megfelelõ programot választva, hogy országút, vagy terep szerepelt-e aznapra a tervben. Aztán, ahogy az idõjárás engedte, nyomtam a való világban is. Ha valamilyen okból (idõjárás, vagy egyéb elfoglaltság) kimaradtak az edzések, akkor újrakezdtem az adott heti programot, olyanról tehát szó sem volt, hogy hirtelen túlterheljem magamat. Éreztem is valamennyi fejlõdést, de aztán nyár közepe táján egyszer csak azon vettem észre magamat, hogy már Istvánmajor felõl a kavicsoson se tudok a hegyre felmenni anélkül, hogy meg ne kelljen állnom lihegni. Ventolin Evohalert vittem magammal, de nem segített az se... Ugyanez Velence felõl: azokat a sziklás részeket ki tudtam mászni, tehát lábbal-technikával bírom, csak utána meg kellett állnom lihegni... És az allergiaszezon még csak ezután jött.
Szteroid tartalmú szereket én nem használok, csak antihisztamint (Xyzal, Sefaller, Lertazin, tökmindegy, mindegyikben 5 mg cetirizin van.) Illetve van olyanom, hogy Rhinocort Turbohaler, amiben az lenne a poén, hogy egy kis kapszulát tör el, és csak a hatóanyag porát szippantod fel, ballasztanyag nélkül. Csak nekem annyira átjárhatatlanok az orrjárataim, hogy ezt már nem tudom felszippantani... Jól meg lettem segítve vele.
Allergia-specifikus orrspray-m most nincs, valami bármilyet használok csak este, hogy nyissa ki, hogy el tudjak aludni. Napközben most a számon át lélegzem, az orromon nem fér át annyi levegõ sem, amennyi terhelés nélkül kell... Volt olyanom, hogy Avamys (Arany Gábor is olyat használ), de az elfogyott tavasszal, és azóta még nem tudtam újat iratni. (Ha most kérek idõpontot a tüdõgondozóban, akkor november végére kapok, kb.)
Neeeee!
Kerékpárlift meredek utcákhoz
Ha most akkor igen, de szezonon kívül egy hónapon belülre kapsz idõpontot és utána egy évig felírhatja a háziorvosod a gyógyszert.
Köszi.
Mint mondtam, az idén megpróbáltam fokozatosan növekvõ terheléssel, tervszerûen edzeni. (Még a bringabanda.hu-ról töltöttem le egy Oli-féle edzéstervet, és abból ugyan a legenyhébbet, a hobbi-bringásoknak szántat csináltam, de azt igyekeztem betartani.) Még januárban kezdtem, a szállodai tekerentyûn mindig annak megfelelõ programot választva, hogy országút, vagy terep szerepelt-e aznapra a tervben. Aztán, ahogy az idõjárás engedte, nyomtam a való világban is. Ha valamilyen okból (idõjárás, vagy egyéb elfoglaltság) kimaradtak az edzések, akkor újrakezdtem az adott heti programot, olyanról tehát szó sem volt, hogy hirtelen túlterheljem magamat. Éreztem is valamennyi fejlõdést, de aztán nyár közepe táján egyszer csak azon vettem észre magamat, hogy már Istvánmajor felõl a kavicsoson se tudok a hegyre felmenni anélkül, hogy meg ne kelljen állnom lihegni. Ventolin Evohalert vittem magammal, de nem segített az se... Ugyanez Velence felõl: azokat a sziklás részeket ki tudtam mászni, tehát lábbal-technikával bírom, csak utána meg kellett állnom lihegni... És az allergiaszezon még csak ezután jött.
Szteroid tartalmú szereket én nem használok, csak antihisztamint (Xyzal, Sefaller, Lertazin, tökmindegy, mindegyikben 5 mg cetirizin van.) Illetve van olyanom, hogy Rhinocort Turbohaler, amiben az lenne a poén, hogy egy kis kapszulát tör el, és csak a hatóanyag porát szippantod fel, ballasztanyag nélkül. Csak nekem annyira átjárhatatlanok az orrjárataim, hogy ezt már nem tudom felszippantani... Jól meg lettem segítve vele.
Allergia-specifikus orrspray-m most nincs, valami bármilyet használok csak este, hogy nyissa ki, hogy el tudjak aludni. Napközben most a számon át lélegzem, az orromon nem fér át annyi levegõ sem, amennyi terhelés nélkül kell... Volt olyanom, hogy Avamys (Arany Gábor is olyat használ), de az elfogyott tavasszal, és azóta még nem tudtam újat iratni. (Ha most kérek idõpontot a tüdõgondozóban, akkor november végére kapok, kb.)
A sebesség mindent megold.
Nem azt mondja, tedd tönkre magad és max terhelésen nyomjad ezerrel! Értelmesen felépített terhelési szinttel és fokozatosan növekvõ terheléssel megtanulod saját szervezeted reakciói és tudod majd kezelni õket.Azt mondod, hogy ne foglalkozzak semmivel, csak nyomjam keményen, aztán majd meglátom, mi lesz?
Az a baj, hogy nagyon nem így érzem magam, a padláslépcsõre alig bírok felmászni, hogy lehozzam a bringát, nemhogy még eltekerjek valahova...
És neked, amikor leszállsz a bringáról, és "visszakapcsol" az immunrendszer, nem szokott minden bajod lenni a belélegzett, megtapadt pollen miatt?
Múlt hét szombaton elvittem a gyerekeket viziparkba, persze én is csúszdáztam velük, szóval volt némi terhelés meg adrenalin, de volt kitettség is, úgyhogy azóta nem jön levegõ az orromon, pedig az Afrint már nem is úgy permetezem, hanem úgy öntöm bele...