Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Fehérvár

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6921 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Szia!

Részletek?

Mondjuk egy 10órás indulás. Egész nap ráérek, csak a befutót szeretném látni a tour-on (kb 17óra).

Ha jó az idõpont és jössz akkor szólj.

A sebesség mindent megold.

fezso

fezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 497 hozzászólás

Fontos, hogy megtanulj kb azon a szinten lejtõzni, ahol a mezõnyben tekersz

Köszi, rajta leszek! Sajnos országúton is az óvatos duhajok közé tartoztam DH-ban, amit nyertem felfelé, elvesztettem lefelé - bár így lehetett heccelni a többieket hogy el vannak hízva, azért gurulnak olyan jól ;)
Egyébként éppen tegnap volt elõször olyan érzésem, hogy nem én és a bicaj élünk külön életet - pl. Pákozd felett a sárgán van egy rövid meredek átkötés - na ott elõször fel se tudtam menni, aztán csak kaparva, tegnap végre sikerült megtalálni azt az ütemet/áttételt, hogy egy lendülettel, tapadó kerékkel felmentem. Tudom, apróság, de nekem örömet okozott :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Szia!

Részletek?

Mondjuk egy 10órás indulás. Egész nap ráérek, csak a befutót szeretném látni a tour-on (kb 17óra).

bringa

bringa

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás

Holnap egyáltalán nem akarsz/tudsz tekerni? Mert én megyek egy tényleg laza 2-3 órát (mondjuk egy Baglyas-hegy vagy egy Gánt fölötti hegy oda-visszát).

Szia!

Részletek?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Semmi "rosszat", csak láttam hogy technikailag/erõnlétileg sokat kell fejlõdnöm.
Jövõre remélem már vállalható lesz egy verseny.

Fontos, hogy megtanulj kb azon a szinten lejtõzni, ahol a mezõnyben tekersz, mert különben abból fog állni a versenyed, hogy lefelé folyamatosan elõznek és nem tudsz az optimális nyomban menni, felfelé meg végig elõzni fogsz, amit szintén nem tudsz az optimális nyomban megtenni, elég élvezhetetlen így a verseny. Meg ha nagyon lassan mész lefelé azzal nagyon veszélyezteted magad, mert pl gurulsz 10km/h-val lefelé és jön hátulról valaki 40km/h-val és van köztetek egy kanyar, nem fog tudni kikerülni a hátulról érkezõ. Duna maratonon én is imádkoztam minden kanyar elõtt, hogy ne legyen elõttem egy lassú középtávos.

fezso

fezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 497 hozzászólás

Velem való tekerés? Miért mit csináltam ...

Semmi "rosszat", csak láttam hogy technikailag/erõnlétileg sokat kell fejlõdnöm.
Jövõre remélem már vállalható lesz egy verseny.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Üdv!

Igen, tegnap még azt mondtam, hogy megyek...Jelen állás szerint másként alakul a vasárnap, sajna kihagyom. Ha nem gond akkor megadnám a telefonszámod Zsoltinak és Petinek tegnap úgy váltunk el, hogy mennének.

Holnap egyáltalán nem akarsz/tudsz tekerni? Mert én megyek egy tényleg laza 2-3 órát (mondjuk egy Baglyas-hegy vagy egy Gánt fölötti hegy oda-visszát).

bringa

bringa

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás

Köszi - de ott lesznek bringáék is, majd irányítank (vagy összesöpörnek...)

Üdv!

Igen, tegnap még azt mondtam, hogy megyek...Jelen állás szerint másként alakul a vasárnap, sajna kihagyom. Ha nem gond akkor megadnám a telefonszámod Zsoltinak és Petinek tegnap úgy váltunk el, hogy mennének.

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

a veled való tekeréskor már beláttam, hogy "kissé" korai lenne még megméretni magam...:slimak:

Velem való tekerés? Miért mit csináltam ...
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

tedd hátra a súlypontot, fúzd a hátsó féket és szorítsad össze a fogadat ... :)

A többit megoldja a gravitáció :)
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...

fezso

fezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 497 hozzászólás

Dehogyis. :) Csak a hegy tetején kell letolni néhány métert, utána már könnyû.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

látom már hogy merényletre készülsz ellenem :)

Dehogyis. :) Csak a hegy tetején kell letolni néhány métert, utána már könnyû.

fezso

fezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 497 hozzászólás

Persze. Ahol nem mer lemenni, ott letolja. Meg kis sebességnél egyáltalán nem nehéz lejtõ.

látom már hogy merényletre készülsz ellenem :)

fezso

fezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 497 hozzászólás

Hétvégén Balaton Régió maraton Kislõdön

a veled való tekeréskor már beláttam, hogy "kissé" korai lenne még megméretni magam...:slimak:

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Leküldenéd fezso-t a kéken?

Persze. Ahol nem mer lemenni, ott letolja. Meg kis sebességnél egyáltalán nem nehéz lejtõ.

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

Eszembe se jutott, arra ott van a szép sárga országúti cirkáló :) Gyalog már bejártam keresztül kasul a megyét (Vöszprémi gyerök lévén a Bakony-Balaton-felvidék a szûkebb hazám), érdekes lesz két keréken "felfedezni"...

Hétvégén Balaton Régió maraton Kislõdön

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

A Kõrisre nehogy aszfalton menjetek fel. A piros tökéletes felfelé :icon_twis, a kék meg lefelé :matrix:, a felsõ 100méteren érnek össze és a kilátó aljából indulnak.

Leküldenéd fezso-t a kéken?

fezso

fezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 497 hozzászólás

A Kõrisre nehogy aszfalton menjetek fel. A piros tökéletes felfelé :icon_twis, a kék meg lefelé :matrix:, a felsõ 100méteren érnek össze és a kilátó aljából indulnak.

Eszembe se jutott, arra ott van a szép sárga országúti cirkáló :) Gyalog már bejártam keresztül kasul a megyét (Vöszprémi gyerök lévén a Bakony-Balaton-felvidék a szûkebb hazám), érdekes lesz két keréken "felfedezni"...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

fezso

fezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 497 hozzászólás

Ha akkorák lesznek, mint a Gázlón voltak, szerintem nem fogsz átmenni mindegyiken (ugyanaz kell hozzá, mint a lejtõzéshez, fék nélkül, lazán, gondolkodás nélkül átmenni).

Köszi!
Legfeljebb lesz extra lábmosás... a régi szépemlékû LeFaGYSz túrák egyikén a 2. keresztezésnél sikerült belecsúsznom a patakba, úgyhogy caplathattam 40km-t decemberben vizes bakanccsal...
DH-ban még egyelõre a "gondolkodós" stílust ûzöm, ami tudom hogy csak a fékbetétgyártóknak jó... De szép lassan szokok össze a technikával, ahogy Talma mondaná "kis lépésekkel haladok elõre". Az a jó ebben, hogy minden biciklizésre jut még valami "elsõ..." :)

Vasárnaponként a Cuha völgy úgy néz ki, mint a pláza karácsony elõtt. :)

Nem chipses-turistás/plázalátogatós idõpontban lesz az indulás :)