Ok, ott leszek.Köszi a lehetõséget, akkor csatlakoznék a "pákozd-lóberény" útvonalhoz, fél hatkor a szokásos helyen, ha neked ok.
Jelentkezz be Regisztrálj
Fehérvár
Írta 2009. augusztus 05. - 16:57
A sebesség mindent megold.
Írta 2009. augusztus 05. - 16:56
Ma mit tervezek vagy azt, hogy mikor pótoljuk be a mait? Ma vagy egy pákozd-sukoró-velence-nadap-lovasberény körre vagy egy fehérvárcsurgói víztározó körre gondoltam fél hat körüli indulással. Mindkettõ végig aszfalton. Ha szeretnél jönni akkor választhatsz, hogy melyiket menjünk.
Köszi a lehetõséget, akkor csatlakoznék a "pákozd-lóberény" útvonalhoz, fél hatkor a szokásos helyen, ha neked ok.
Írta 2009. augusztus 05. - 16:44
Ma mit tervezek vagy azt, hogy mikor pótoljuk be a mait? Ma vagy egy pákozd-sukoró-velence-nadap-lovasberény körre vagy egy fehérvárcsurgói víztározó körre gondoltam fél hat körüli indulással. Mindkettõ végig aszfalton. Ha szeretnél jönni akkor választhatsz, hogy melyiket menjünk.Merre, mikor, mit tervezel?
Írta 2009. augusztus 05. - 16:35
Ok, akkor napoljuk el.
Mindenképpen mennem kell ma minimum 1,5órát, legalább lemossa az esõ a hétvégi koszt a biciklimrõl .
Merre, mikor, mit tervezel?
Írta 2009. augusztus 05. - 16:27
Ok, akkor napoljuk el.Sok változás biztos nem lesz..., elnapolhatjuk.
Mindenképpen mennem kell ma minimum 1,5órát, legalább lemossa az esõ a hétvégi koszt a biciklimrõl .
Írta 2009. augusztus 05. - 16:18
Egyelõre nem úgy néz ki, hogy tudunk biciklizni. Terepre nem hiszem, hogy kimegyek.
Sok változás biztos nem lesz..., elnapolhatjuk.
Írta 2009. augusztus 05. - 16:13
Írta 2009. augusztus 04. - 22:56
Tényleg múlt héten írta. Holnap még írok, hogy ott leszek-e fél hatkor, függ az esõ mennyiségétõl meg a kedvemtõl.
Roger.
Írta 2009. augusztus 04. - 22:28
Tényleg múlt héten írta. Holnap még írok, hogy ott leszek-e fél hatkor, függ az esõ mennyiségétõl meg a kedvemtõl.Szia!
Fél hatkor, a "szokásos" Budai úti buszmeg mögött szoktunk találkozni. Úgy néz ki, holnap ráérek, Fezso Eger környékén barangol.
Írta 2009. augusztus 04. - 22:12
Bringa, Fezso!
Szerdánként mikor szoktatok kimenni bringázni?
Szia!
Fél hatkor, a "szokásos" Budai úti buszmeg mögött szoktunk találkozni. Úgy néz ki, holnap ráérek, Fezso Eger környékén barangol.
Írta 2009. augusztus 04. - 21:04
Szerdánként mikor szoktatok kimenni bringázni?
Írta 2009. augusztus 03. - 22:01
Bizti akarsz menni az XCO versenyre ... én elõször inkább javasolnék pár maratont.
Az OX nem élvezetrõl szól, hanem tömény fájdalom és végig a határon kell menni és maxon, ha hibázol nagyon tud fájni ...
Nem lebeszélni akarlak róla, de ha kíváncsi vagy rá milyen, egyszer kimehetünk gyakorolni, mutatok a "hegységben" egy jóvágású XCO pályát, ami beillene kupafutamnak is, na azt nyélen több körön át küldeni .....
Megnevettettél...Persze csak magamban, mert a famili többi tagja már így is lököttnek néz. Nyaraltunk és persze vinni kellett a bringákat is. Így a tavaly már gyalogosan bejárt pályarészen próbáltam most bringával evickélni. Vannak érdekes részei: meg sem próbáltam lejönni, felmenni rajtuk. Minden elismerésem azok elõtt akik ezen a pályán több körön keresztül repesztenek. Amúgy örömmel vennék egy (több) ilyen gyakorlást, bemutatót. A homokbánya vagy a kõbánya az a "jóvágású"?
Írta 2009. augusztus 03. - 19:59
Üdv!
Nem voltam idehaza, most olvasgatom a heti "terméseteket". A jövõ hétre jó nyaralást; a Bükk és a Mátra jó helyek tekergésre. A héten Zalakaroson ízlelgettem az augusztus 16-i xco verseny pályavonalát.
Bizti akarsz menni az XCO versenyre ... én elõször inkább javasolnék pár maratont.
Az OX nem élvezetrõl szól, hanem tömény fájdalom és végig a határon kell menni és maxon, ha hibázol nagyon tud fájni ...
Nem lebeszélni akarlak róla, de ha kíváncsi vagy rá milyen, egyszer kimehetünk gyakorolni, mutatok a "hegységben" egy jóvágású XCO pályát, ami beillene kupafutamnak is, na azt nyélen több körön át küldeni .....
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X
Írta 2009. augusztus 03. - 18:35
Köszi, de egyébként is mindíg viszek magammal térképet, még a hegységbe is, pedig ott aztán nehéz lenne hosszú idõre eltévedni...
Nem tudom mit szoktál csinálni, de én az igazságosztásnak nem vagyok híve: egyrészt az értetlen ember úgysem fog megváltozni, másrészt egyszer úgyis jon olyan, aki gyorsabb, erõsebb, agresszívabb... (fiatalabb és hevesebb koromban én is törtem a tükröket meg karcoltam a pedállal, 2-3 embert orrbavágtam, aztán meg mások engem... ezt azért kár elkezdeni, mert sosincs vége...)
Látom fezsó lelkére vette a dolgot ... ez így van amit írsz, de azért néha a határozott fellépés segíteni szokott!
Régebben volt aki megfejelte az spd cipõmet
Írta 2009. augusztus 02. - 18:43
Üdv!Nem voltam idehaza, most olvasgatom a heti "terméseteket". A jövõ hétre jó nyaralást; a Bükk és a Mátra jó helyek tekergésre. A héten Zalakaroson ízlelgettem az augusztus 16-i xco verseny pályavonalát.
Közben beugrott, hogy mondtad... persze Zalakaroson csak tekertél, a medencéknek a közelébe sem mentél, mi?
Írta 2009. augusztus 02. - 17:25
uppsz, azt hittem tovább tart a a montis idény... na jó, ha lesz sörcsap a hegy tetején, akkor megyek
más. jövõ héten Eger környékén nyaralunk, van valakinek tapasztalata, terepbringás szemmel merre érdemes bóklászni?
Bringa, a "hagyományos" szerda esti tekerés mehet?
Üdv!
Nem voltam idehaza, most olvasgatom a heti "terméseteket". A jövõ hétre jó nyaralást; a Bükk és a Mátra jó helyek tekergésre. A héten Zalakaroson ízlelgettem az augusztus 16-i xco verseny pályavonalát.
Írta 2009. július 31. - 12:30
http://hvg.hu/itthon...s_biciklis.aspx
Írta 2009. július 30. - 07:21
Nem tudom mit szoktál csinálni, de én az igazságosztásnak nem vagyok híve: egyrészt az értetlen ember úgysem fog megváltozni, másrészt egyszer úgyis jon olyan, aki gyorsabb, erõsebb, agresszívabb... (fiatalabb és hevesebb koromban én is törtem a tükröket meg karcoltam a pedállal, 2-3 embert orrbavágtam, aztán meg mások engem... ezt azért kár elkezdeni, mert sosincs vége...)
Írta 2009. július 29. - 22:18
Szerintem a kerékpárút - mégha tökéletesre is van megcsinálva és karbantartva, nemúgy mint idehaza a 95%-uk - nem a sportkerékpározásra van, hanem közlekedésre, tehát 15-20km kényelmes tempóra.
Én sok ezer órát eltöltöttem már országúton, és hidd el: az hogy az autósoknak van minimális fogalma a közlekedésrõl, sajnos messze nem állja meg a helyét. Kezdve azzal a téves szemlélettel, hogy van kerékpáros, meg motoros, meg autós meg kamionos: valójában nincs, azonos jogú 1db ember, aki közlekedik - mégis úgy kezelnek, hogy bitorlod az autósok helyét. (Londonban a 3 sávos úton kiraktam a kezem hogy besorolnék, 3 sávban fékeztek hogy beengedjenek...) És még rengeteg példát lehetne mondani arra, hogy alapelvekkel nincsenek tisztában - és itt nem is a rosszindulatú, agresszív vezetõkrõl van szó, hanem arról hogy a többség nem is érti a közlekedés logikáját.
Annak hogy váltottam, a legfõbb oka, hogy kezdtem félni - és úgy nagyon nem jó biciklizni...
Lehet az a baj, hogy nem tudsz biciklizni?
Igazából nekem mostanában nem nagyon van bajom a közlekedõ autósokkal (persze korábban voltak), szerintem sokat fejlõdtek az elmúlt idõszakban és jobban elfogadják a bringásokat!
Vagy én gyorsultam fel :chin:, vagy már félnek tõlem ...
A bükkre visszatérve, egy javaslat: vigyél egy térképet a hátizsákba, mikor elindultál tekerni, menj a legmagasabb emelkedõ felé, ha már 3 lejtõn és emelkedõn túl vagy és eleget mentél balra-jobbra a kaja készleted majdnem kifogyott, akkor vedd elõ a térképet és keresd meg merre vagy, majd a legrövidebb úton menj haza, prioritást élvez a kék, zöld, piros ... utolsó legyen mindig a sárga!
Amúgy érdemes eltévedni, bitang szép a Bükk na és a Mátra.
Én Szilvás környékét javaslom, Bánkút, Csipkéskút és Jávorkút, és a Berva völgy zeg-zugait,
Amúgy ki van táblázva a bükki túrita utak 90%-a ... pl. így: +Bánkút 14.3km =>
Írta 2009. július 29. - 20:08
Az igaz, hogy nem tekintenek egyenlõ partnernek. Mondjuk én próbálom kiharcolni és védem magam, kint megyek az út közepén, nem hagyom magam elsodorni, ugyanúgy elõzöm õket, mintha autóval lennék. A dudálással meg nem foglalkozom. Aki meg nem olyan nyugodt fajta, mint én, lerendezheti õket úgy ahogy a Bálint szokta . Mondjuk én is voltam már úgy hogy utánamegyek, de sajnos városon kívül voltunk.