Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Fehérvár

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6921 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Köszi a lehetõséget, akkor csatlakoznék a "pákozd-lóberény" útvonalhoz, fél hatkor a szokásos helyen, ha neked ok.

Ok, ott leszek.

A sebesség mindent megold.

bringa

bringa

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás

Ma mit tervezek vagy azt, hogy mikor pótoljuk be a mait? Ma vagy egy pákozd-sukoró-velence-nadap-lovasberény körre vagy egy fehérvárcsurgói víztározó körre gondoltam fél hat körüli indulással. Mindkettõ végig aszfalton. Ha szeretnél jönni akkor választhatsz, hogy melyiket menjünk.

Köszi a lehetõséget, akkor csatlakoznék a "pákozd-lóberény" útvonalhoz, fél hatkor a szokásos helyen, ha neked ok.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Merre, mikor, mit tervezel?

Ma mit tervezek vagy azt, hogy mikor pótoljuk be a mait? Ma vagy egy pákozd-sukoró-velence-nadap-lovasberény körre vagy egy fehérvárcsurgói víztározó körre gondoltam fél hat körüli indulással. Mindkettõ végig aszfalton. Ha szeretnél jönni akkor választhatsz, hogy melyiket menjünk.

bringa

bringa

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás

Ok, akkor napoljuk el.
Mindenképpen mennem kell ma minimum 1,5órát, legalább lemossa az esõ a hétvégi koszt a biciklimrõl :) .

Merre, mikor, mit tervezel?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Sok változás biztos nem lesz..., elnapolhatjuk.

Ok, akkor napoljuk el.
Mindenképpen mennem kell ma minimum 1,5órát, legalább lemossa az esõ a hétvégi koszt a biciklimrõl :) .

bringa

bringa

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás

Egyelõre nem úgy néz ki, hogy tudunk biciklizni. :) Terepre nem hiszem, hogy kimegyek.

Sok változás biztos nem lesz..., elnapolhatjuk.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Egyelõre nem úgy néz ki, hogy tudunk biciklizni. :) Terepre nem hiszem, hogy kimegyek.

bringa

bringa

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás

Tényleg múlt héten írta. Holnap még írok, hogy ott leszek-e fél hatkor, függ az esõ mennyiségétõl meg a kedvemtõl.

Roger.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Szia!

Fél hatkor, a "szokásos" Budai úti buszmeg mögött szoktunk találkozni. Úgy néz ki, holnap ráérek, Fezso Eger környékén barangol.

Tényleg múlt héten írta. Holnap még írok, hogy ott leszek-e fél hatkor, függ az esõ mennyiségétõl meg a kedvemtõl.

bringa

bringa

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás

Bringa, Fezso!
Szerdánként mikor szoktatok kimenni bringázni?

Szia!

Fél hatkor, a "szokásos" Budai úti buszmeg mögött szoktunk találkozni. Úgy néz ki, holnap ráérek, Fezso Eger környékén barangol.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Bringa, Fezso!
Szerdánként mikor szoktatok kimenni bringázni?

bringa

bringa

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás

Bizti akarsz menni az XCO versenyre ... én elõször inkább javasolnék pár maratont.

Az OX nem élvezetrõl szól, hanem tömény fájdalom és végig a határon kell menni és maxon, ha hibázol nagyon tud fájni ...

Nem lebeszélni akarlak róla, de ha kíváncsi vagy rá milyen, egyszer kimehetünk gyakorolni, mutatok a "hegységben" egy jóvágású XCO pályát, ami beillene kupafutamnak is, na azt nyélen több körön át küldeni .....

Megnevettettél...Persze csak magamban, mert a famili többi tagja már így is lököttnek néz. Nyaraltunk és persze vinni kellett a bringákat is. Így a tavaly már gyalogosan bejárt pályarészen próbáltam most bringával evickélni. Vannak érdekes részei: meg sem próbáltam lejönni, felmenni rajtuk. Minden elismerésem azok elõtt akik ezen a pályán több körön keresztül repesztenek. Amúgy örömmel vennék egy (több) ilyen gyakorlást, bemutatót. A homokbánya vagy a kõbánya az a "jóvágású"?

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

Üdv!

Nem voltam idehaza, most olvasgatom a heti "terméseteket". A jövõ hétre jó nyaralást; a Bükk és a Mátra jó helyek tekergésre. A héten Zalakaroson ízlelgettem az augusztus 16-i xco verseny pályavonalát.

Bizti akarsz menni az XCO versenyre ... én elõször inkább javasolnék pár maratont.

Az OX nem élvezetrõl szól, hanem tömény fájdalom és végig a határon kell menni és maxon, ha hibázol nagyon tud fájni ...

Nem lebeszélni akarlak róla, de ha kíváncsi vagy rá milyen, egyszer kimehetünk gyakorolni, mutatok a "hegységben" egy jóvágású XCO pályát, ami beillene kupafutamnak is, na azt nyélen több körön át küldeni .....
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

Köszi, de egyébként is mindíg viszek magammal térképet, még a hegységbe is, pedig ott aztán nehéz lenne hosszú idõre eltévedni...

Nem tudom mit szoktál csinálni, de én az igazságosztásnak nem vagyok híve: egyrészt az értetlen ember úgysem fog megváltozni, másrészt egyszer úgyis jon olyan, aki gyorsabb, erõsebb, agresszívabb... (fiatalabb és hevesebb koromban én is törtem a tükröket meg karcoltam a pedállal, 2-3 embert orrbavágtam, aztán meg mások engem... ezt azért kár elkezdeni, mert sosincs vége...)

Látom fezsó lelkére vette a dolgot ... ez így van amit írsz, de azért néha a határozott fellépés segíteni szokott!

Régebben volt aki megfejelte az spd cipõmet :D
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...

fezso

fezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 497 hozzászólás

Üdv!Nem voltam idehaza, most olvasgatom a heti "terméseteket". A jövõ hétre jó nyaralást; a Bükk és a Mátra jó helyek tekergésre. A héten Zalakaroson ízlelgettem az augusztus 16-i xco verseny pályavonalát.

Közben beugrott, hogy mondtad... persze Zalakaroson csak tekertél, a medencéknek a közelébe sem mentél, mi? :)

bringa

bringa

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás

uppsz, azt hittem tovább tart a a montis idény... na jó, ha lesz sörcsap a hegy tetején, akkor megyek :)

más. jövõ héten Eger környékén nyaralunk, van valakinek tapasztalata, terepbringás szemmel merre érdemes bóklászni?

Bringa, a "hagyományos" szerda esti tekerés mehet?

Üdv!

Nem voltam idehaza, most olvasgatom a heti "terméseteket". A jövõ hétre jó nyaralást; a Bükk és a Mátra jó helyek tekergésre. A héten Zalakaroson ízlelgettem az augusztus 16-i xco verseny pályavonalát.

fezso

fezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 497 hozzászólás
és én még azt hittem, kivesztek az igazi férfiak, akik tudnak bánni a klasszikus fegyverekkel... :)
http://hvg.hu/itthon...s_biciklis.aspx

fezso

fezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 497 hozzászólás
Köszi, de egyébként is mindíg viszek magammal térképet, még a hegységbe is, pedig ott aztán nehéz lenne hosszú idõre eltévedni...

Nem tudom mit szoktál csinálni, de én az igazságosztásnak nem vagyok híve: egyrészt az értetlen ember úgysem fog megváltozni, másrészt egyszer úgyis jon olyan, aki gyorsabb, erõsebb, agresszívabb... (fiatalabb és hevesebb koromban én is törtem a tükröket meg karcoltam a pedállal, 2-3 embert orrbavágtam, aztán meg mások engem... ezt azért kár elkezdeni, mert sosincs vége...)

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

Szerintem a kerékpárút - mégha tökéletesre is van megcsinálva és karbantartva, nemúgy mint idehaza a 95%-uk - nem a sportkerékpározásra van, hanem közlekedésre, tehát 15-20km kényelmes tempóra.

Én sok ezer órát eltöltöttem már országúton, és hidd el: az hogy az autósoknak van minimális fogalma a közlekedésrõl, sajnos messze nem állja meg a helyét. Kezdve azzal a téves szemlélettel, hogy van kerékpáros, meg motoros, meg autós meg kamionos: valójában nincs, azonos jogú 1db ember, aki közlekedik - mégis úgy kezelnek, hogy bitorlod az autósok helyét. (Londonban a 3 sávos úton kiraktam a kezem hogy besorolnék, 3 sávban fékeztek hogy beengedjenek...) És még rengeteg példát lehetne mondani arra, hogy alapelvekkel nincsenek tisztában - és itt nem is a rosszindulatú, agresszív vezetõkrõl van szó, hanem arról hogy a többség nem is érti a közlekedés logikáját.

Annak hogy váltottam, a legfõbb oka, hogy kezdtem félni - és úgy nagyon nem jó biciklizni...

Lehet az a baj, hogy nem tudsz biciklizni? :)

Igazából nekem mostanában nem nagyon van bajom a közlekedõ autósokkal (persze korábban voltak), szerintem sokat fejlõdtek az elmúlt idõszakban és jobban elfogadják a bringásokat!

Vagy én gyorsultam fel :chin:, vagy már félnek tõlem ... :P

A bükkre visszatérve, egy javaslat: vigyél egy térképet a hátizsákba, mikor elindultál tekerni, menj a legmagasabb emelkedõ felé, ha már 3 lejtõn és emelkedõn túl vagy és eleget mentél balra-jobbra a kaja készleted majdnem kifogyott, akkor vedd elõ a térképet és keresd meg merre vagy, majd a legrövidebb úton menj haza, prioritást élvez a kék, zöld, piros ... utolsó legyen mindig a sárga!

Amúgy érdemes eltévedni, bitang szép a Bükk na és a Mátra.

Én Szilvás környékét javaslom, Bánkút, Csipkéskút és Jávorkút, és a Berva völgy zeg-zugait,

Amúgy ki van táblázva a bükki túrita utak 90%-a ... pl. így: +Bánkút 14.3km =>

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Tudom, hogy az autósok sincsenek képben (de szerintem többet tudnak a közlekedésrõl, mint a kerékpárosok), meg pl tudnak egyenesen haladni, nem kacsáznak az úton, többnyire elõre néznek (nem úgy mint néhány bringás akinek lóg a feje és a földet bámulja).
Az igaz, hogy nem tekintenek egyenlõ partnernek. Mondjuk én próbálom kiharcolni és védem magam, kint megyek az út közepén, nem hagyom magam elsodorni, ugyanúgy elõzöm õket, mintha autóval lennék. A dudálással meg nem foglalkozom. Aki meg nem olyan nyugodt fajta, mint én, lerendezheti õket úgy ahogy a Bálint szokta :D . Mondjuk én is voltam már úgy hogy utánamegyek, de sajnos városon kívül voltunk.