Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Fehérvár

- - - - -

• Please log in to reply
6921 replies to this topic

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts

Állítólag már nincs sár a Velencei-hegységben, csak kicsit gyurmás a talaj.

Az erdõs/földes ösvények még kicsit sárosak, de szerintem vasárnapra az is eltûnik, ha ilyen napsütés lesz.
Olyan kicsi az izmom, hogyha borogatnám, elmúlna. :D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

De mostmár azok is el fognak tûnni mert itt a jó idõ:) bringára fel!

Állítólag már nincs sár a Velencei-hegységben, csak kicsit gyurmás a talaj.

A sebesség mindent megold.

Specializedes

Specializedes

vendég

• fórumtag
  • 153 posts
De mostmár azok is el fognak tûnni mert itt a jó idõ:) bringára fel!
Patrick Jr

Az amerikai sör olyan mint kenuban dugni, nagyon közel a vízhez!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Felnéztem ma a Tési-fennsíkra, hó már csak egy-két helyen az árnyékosabb árkokban van, de az út végig száraz. A szápári szerpentin és végig teljesen tiszta, arrafelé már hófoltok sincsenek az erdõben, viszont az úton lett néhány nagyobb kátyú plusz vannak rajta törmelékes részek, ráadásul a kanyarokban. Mindenki vigyázzon a felsõ szakaszon. A legérdekesebb az, hogy Zámoly és Fehérvár között vannak még nagyobb hófoltok a szántóföldeken. Mekkora hófalak lehettek ott, hogy még mindig nem olvadt el...

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

nah, Bazsáék el tudnak indulni ilyen korán is? :D
emlékszem tavaly, megbeszéltük 10-re és 11-kor még sehol nem voltak :D
teljesen jól csináltad - amikor tehetem én is korán indulok...

Idén is ugyan ez volt ... az elsõ 4-5 nap szarrá idegeskedtem magam pont emiatt és egyedül edzettem inkább korán reggel, aztán utána mikor megjött a jó idõ inkább lazultam addig, és mikor az mondták készen vannak felöltöztem 5 perc alatt és még mindig elsõnek értem ki a kapu elé ...

Tehát ez sem változott ...
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Bazsaek 2x elaztak, engem elkerult az eso ... tudod rutinbol nyomtam ... nem huztam az idot, reggel 8-kor mar tekertem, letoltam egy 120-130-s karikat, rendesn idoben ebedeltem, es mire visszaertem pont mind a 2x elkezdett esni ... Bazsaek meg indultak 10:30 korul es 2 orat esoben teketek ...

nah, Bazsáék el tudnak indulni ilyen korán is? :D
emlékszem tavaly, megbeszéltük 10-re és 11-kor még sehol nem voltak :D
teljesen jól csináltad - amikor tehetem én is korán indulok...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts
Eso bringazni nem voltam, de hobringazni igen! Senki nem jott ki velem ... valszeg, mert csak nekem volt sarvedom ... :) ez is egy 130-s nap volt!
Azert az Istrian eleg bizarr volt a havas palmafak latvanya ...
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

reggel magamra kaptam a szélálló szerkót, a végére kicsit melegem lett, de nem bántam meg a plusz ruhát :D

esõ volt felétek valamikor? :)
az esõ is csak úgy ér valamit, ha 3-5°C van :D

Bazsaek 2x elaztak, engem elkerult az eso ... tudod rutinbol nyomtam ... nem huztam az idot, reggel 8-kor mar tekertem, letoltam egy 120-130-s karikat, rendesn idoben ebedeltem, es mire visszaertem pont mind a 2x elkezdett esni ... Bazsaek meg indultak 10:30 korul es 2 orat esoben teketek ...

A rutin meg az evek ... :)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Rövidgatya, pali ujj kombos ido van arrafel? :)

reggel magamra kaptam a szélálló szerkót, a végére kicsit melegem lett, de nem bántam meg a plusz ruhát :D

esõ volt felétek valamikor? :)
az esõ is csak úgy ér valamit, ha 3-5°C van :D

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

Nem voltam. Kímélem az ízületeimet meg nem fagyasztom szét magam.

papirkutyus ... :D

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

Jani
jah, olvasom :)
én pont a szél miatt indultam korán ma, fél 8 kor rajtoltam, Pápa oda-vissza.
hazafelé támadt fel csak a szél, leginkább oldalról fújt...

a szél azért odaver az átlagnak, hiába fúj egyszer szembe, másszor meg hátulról...

Rövidgatya, pali ujj kombos ido van arrafel? :)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
Jani
jah, olvasom :)
én pont a szél miatt indultam korán ma, fél 8 kor rajtoltam, Pápa oda-vissza.
hazafelé támadt fel csak a szél, leginkább oldalról fújt...

a szél azért odaver az átlagnak, hiába fúj egyszer szembe, másszor meg hátulról...

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

Ma megvolt az elsõ idei bringázásom. Elmentem a szingósokkal edzeni. 80km, 29km/h átlag, erõs szél. Nem volt könnyû. Dolgozni kellet sokszor a lejtõkön meg a hátszélben, hogy ne szakadjak le.
Andris, ha olvasod, ez neked való edzés volt. :)

Akkor gyenge vagy és visszafogtad õket .... :) a multkor nagyon lazan mentünk 88km-n 30-s átlagot ... legalább is nekem nagyon laza volt ... :)

Atért az Isztrián lepasszoltam 1100km-t ... 14200m szittel 9 nap alatt, még holnap egy laza levezetõ 70km és utna irány haza ... :)

Az utolsó 3 napból a mai penzum utolsó órája az fingatós volt ... 450km 3 nap alatt (150km-155km-145km)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Nem voltál még idén kinnt edzeni? :o

Nem voltam. Kímélem az ízületeimet meg nem fagyasztom szét magam.

Specializedes

Specializedes

vendég

• fórumtag
  • 153 posts
Nem voltál még idén kinnt edzeni? :o
Patrick Jr

Az amerikai sör olyan mint kenuban dugni, nagyon közel a vízhez!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Ma megvolt az elsõ idei bringázásom. Elmentem a szingósokkal edzeni. 80km, 29km/h átlag, erõs szél. Nem volt könnyû. Dolgozni kellet sokszor a lejtõkön meg a hátszélben, hogy ne szakadjak le.
Andris, ha olvasod, ez neked való edzés volt. :)

fezso

fezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 497 posts

De a cégünknél van rendörségi szóvivõ, majd kérek tõle állásfoglalást és kedd-szerda magasságában megosztom veletek.

Az a gyanúm, a válasz az lesz, hogy a user-nek nincs mérlegelési joga :)
"too proud to beg, too dumb to steel"

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

Valóban egyszerûsített - de sajnos hibásan egyszerûsít, a valóság az amit írtam lentebb.
részletesen: 54 pr. (11) Ha az út mellett, annak vonalvezetését követve kerékpárutat vagy gyalog- és kerékpárutat jelöltek ki, a kétkerekû kerékpároknak a kerékpárúton vagy a gyalog- és kerékpárúton kell közlekedni. Ha a lakott területen a nem fõútvonalként megjelölt út mellett annak vonalvezetését követve kerékpárutat vagy gyalog- és kerékpárutat jelöltek ki és az úton kerékpár nyomot (158/k. ábra) is kijelöltek - ha a közúti jelzésekbõl más nem következik - a kétkerekû kerékpárok az úttesten is közlekedhetnek.

.... tehát közlekedhetnek .... az utolsó sorban bennvan :)

De a cégünknél van rendörségi szóvivõ, majd kérek tõle állásfoglalást és kedd-szerda magasságában megosztom veletek.

Az alábbi pontokra kihegyezve:
- ha a kerekpar ut utburkolat minosege jarhatatlan!
- ha tiltotabla jelzi a kerekparral valo behajtast az utszakaszra, de van kerekparut es a kerekparut minosege nem alkalmas kerekparos kozlekedesre!
- ha tiltotabla jelzi a kerekparral valo behajtast az utszakaszra, de van kerekparut es a kerekparutra valo athaladast vagy athajtast a kerekparos veszelyesebbnek erzi mint a tiltotabla utszakaszan valo athajtast!
- ha tiltotabla jelzi a kerekpar behajtasat és van kerekpar ut!
- ha tiltotabla jelzi a kerekpar behajtasat és nincsen kerekpar ut!
- ha foutvonalon behajtani tilos tabla van kerekparral!
- ha foutvonalon behajtani tilos tabla van kerekparral, de kiveve célforgalom!
- ha csak azert nem hasznalom a kerekparutat, mert eros vagyok, versenyzek es gyorsan megyek :)

es bukosisak minden esetben van rajtam!

fezso

fezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 497 posts

KRESZ-m
A 6.dia.

Valóban egyszerûsített - de sajnos hibásan egyszerûsít, a valóság az amit írtam lentebb.
részletesen: 54 pr. (11) Ha az út mellett, annak vonalvezetését követve kerékpárutat vagy gyalog- és kerékpárutat jelöltek ki, a kétkerekû kerékpároknak a kerékpárúton vagy a gyalog- és kerékpárúton kell közlekedni. Ha a lakott területen a nem fõútvonalként megjelölt út mellett annak vonalvezetését követve kerékpárutat vagy gyalog- és kerékpárutat jelöltek ki és az úton kerékpár nyomot (158/k. ábra) is kijelöltek - ha a közúti jelzésekbõl más nem következik - a kétkerekû kerékpárok az úttesten is közlekedhetnek.
"too proud to beg, too dumb to steel"

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

Év elejétõl van valamilyen módosítás.
Most õszintén. Érdekel valakit is, hogy mi a szabály? Komolynak tûnõ versenyzõ látszatát kell kelteni, bent kell menni a sáv közepén és semmivel nem kell foglalkozni (a rendõrrel se, látod, hogy ott vannak, belegyorsítasz, lógatod a fejed és úgysem fog eléd ugrani).

Ez igy van :)