Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Fehérvár

- - - - -

• Please log in to reply
6921 replies to this topic

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

Az XCO futamhoz sok sikert; az "erdészt" úgy hívják (ha jók az infók): Popper Zsolti, ja és az öccse is besegített a keddi "takarításba". A piros háromszög meg, mint vmi vihar utáni táj...

Tehát akkor nem az erdészek voltak, hanem lelkes bringások ugye! Akkor nekik jövünk egy sörrel :)
Azt lehet tudni kik voltak? Gondolom Popper Zsolt és az öccse te Bringa, Bigcamera ...
Én csak tippeltem, mert gondoltam ugye, ha már erdõ, akkor az erdészek rakják rendbe ... de tévedtem!

Azért köszönet érte!

Én szombat vagy vasárnap délutánra tervezek egy piros 3szög takarítást, esetleg valaki csatlakozna?
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Üdv!

Ezen jártatok már? Úgy látom tavaly is megrendezték.

Tavaly voltam. Szinte végig aszfalt. Maximum 10km terep van benne (és az csak a leghosszabb távon, a rövidebbeken 3-4km). Elég unalmas, tavaly jó volt edzésnek úgy hogy Várpalotára is áttekertem meg haza is.

A sebesség mindent megold.

bringa

bringa

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 posts

Még nem, de sajnos most sem fogok menni, akkor lesz Szlovákgyarmaton is az idei elsõ XCO MK futam

más:

Mindenki jön egy sörrel az erdészeknek! Tegnap és ma Minden bedõlt fát kivágtak a Bodza és Hurka völgybõl. A Piros 3szöget még nem néztem, de sejtem, hogy abból csak társadalmi munka révén lesz valami ...

Az XCO futamhoz sok sikert; az "erdészt" úgy hívják (ha jók az infók): Popper Zsolti, ja és az öccse is besegített a keddi "takarításba". A piros háromszög meg, mint vmi vihar utáni táj...

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

Üdv!

Még nem, de sajnos most sem fogok menni, akkor lesz Szlovákgyarmaton is az idei elsõ XCO MK futam

más:

Mindenki jön egy sörrel az erdészeknek! Tegnap és ma Minden bedõlt fát kivágtak a Bodza és Hurka völgybõl. A Piros 3szöget még nem néztem, de sejtem, hogy abból csak társadalmi munka révén lesz valami ...
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...

bringa

bringa

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 posts
Üdv!

Specializedes

Specializedes

vendég

• fórumtag
  • 153 posts
a ráérõsebbeknek: holnap délelõtt tájban bringázás valaki?? szívesen vennék magam mellé egy társat:) csak szép laza tempó, betegségbõl lábalok ki éppen:)
Patrick Jr

Az amerikai sör olyan mint kenuban dugni, nagyon közel a vízhez!

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts
A Balatoni úti csapágy boltban biztos van, ha jól tudom filléres tétel

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

A kisebb erõkar az mibõl adódik? nem kötekszem, csak nem értem...

a 4 bar-vékonygumi tényleg nem túl szerencsés. a vastagabb gumma- alacsonyabb nyomás praktikusabb :)

Nem kötekszel, rajzold fel és meg tudod :) mérnöknek tanulsz vagy nem :)

Egyébként abból, hogy:
1: a kerék külsõ átmérõ fele - a benyomódott gumma
2: a felfekvõ felület hossza (nagy nyomásnál hossz - haladási iránnyal párhuzamos - irányú benyomódási profil) (ballonos guminál - alacsony nyomásnál merõleges a benyomódási profil) kisebb a felfekvõ felület hosszirányban. Kisebb az eredõ erõvektor.

De a Bike-magazin valamelyik számában, nagyon pengén kielemezte és még lenyomat mintát is vett a gumikról

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts
Valakinek nincs véletlenül 28-as becsúszójú villához elhasznált szimeringje?
Pontosabban a szimeringek rugói kellenének!
Fontos és SOS!
Elõre is köszi!
Olyan kicsi az izmom, hogyha borogatnám, elmúlna. :D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Érdekesen alakult a mai edzés. Kinéztem magamnak a Balatonkenese oda-vissza utat (kb 80km), alap tempóban 125-144as zónában úgy 3 órának tippeltem.
Elindulok és kivel találkozok a lidlnél? A Baltával. Kérdezi hogy merre megyek meg milyen gyorsan, mert õ még nem tudja merre megy. Aztán jött velem, elõször úgy volt, hogy õ majd elfordul Palotának és felmegy a hegyre, de nem így lett, Mihálynál elõreállt és végig vezetett nekem a Balatonig. Kicsit nagyobb lett a tempó (150-155), mint akartam. Hazafelé meg csak gurulni kellett a 7esen a hátszélben meg a lejtõn. 2:45 és 78km lett a vége. Tipikus olyan edzés volt a mai, hogy az átlag pulzus semmit nem ér, mert sokkal felette és alatta voltam. :)
Szép idõ volt ma. :)

Boldog szülinapot MJani!

Köszi.

A sebesség mindent megold.

Specializedes

Specializedes

vendég

• fórumtag
  • 153 posts
Van esetleg a vasárnapra nézve valami közös találkozási pont?
üdv :)
Patrick Jr

bringa

bringa

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 posts

Bringa Úr!
Vasárnap megyek tekerni Meleg-hegy felé a peremartoni barátommal (piros s-works) és ha gondolod, csatlakozhatsz. Inkább túristázós tempó lesz.
Popper Zsoltinak is szólok, hátha õ és más is jönne.

Köszönöm, de locsolkodni megyek, Zsolti emlegette, hogy menne.

bringa

bringa

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 posts
Boldog szülinapot MJani!

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Az 1,8 és 2,0-s gumikat felejtesd el ... az kb 10 évvel ezelõtti elavult, amatõr, lassú és szar rendszer. A király az 2,1-2,4-ig a ballonos gumma alacsony nyomáson! Kisebb erõkar, nagyobb tapadás és nagyobb kényelem a könnyebb kezelhetõséggel

A többi amit a Szingósok mondanak, hogy vékony gumi 4-bar-on ... az hülyeség és országútis berögzõdés, õk nem értenek az MTB-hez, már várom mikor egyszer eljönnek majd velem a 4 baros gumikkal :) az egy kabaré lesz!

A kisebb erõkar az mibõl adódik? nem kötekszem, csak nem értem...

a 4 bar-vékonygumi tényleg nem túl szerencsés. a vastagabb gumma- alacsonyabb nyomás praktikusabb :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

Igen, ezt már megtanultam.
A guminyomásra írtam, hogy nem 1.8 vagy 2.0 bar -ral fogom használni.
Akkor meg is kérdem...
Bringa ~11kg, én ~68kg és 2.25-ös vékonyfalú Nobby Nick köpenyeket használok sima belsõvel. Mi lenne az optimális nyomás ehhez a kombóhoz?
Eddig 1.8bar környékén használtam.
(és bocs, hogy nem a gumi topikban érdeklõdök...)

OK értem!

Semmi gond :), itt nyugodtan kérdezhetsz büntetlenül, kb én is ilyen súlyban vagyok ...

Na akkor UST-nél ez a nyomás majdnem jó, de ott is legalább 2,0-2,2 kell hátra elõre a 2,0 elég

Normál belsõnél ez úgy alakul, hogy hátul legalább 2,5-2,6; elöl lehet 2,4-2,5bar +alfa

alfa= a csapkodási faktor, ki mennyire kíméletesen veri oda a bringát lefelé

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts

Az 1,8 és 2,0-s gumikat felejtesd el ... az kb 10 évvel ezelõtti elavult, amatõr, lassú és szar rendszer. A király az 2,1-2,4-ig a ballonos gumma alacsony nyomáson! Kisebb erõkar, nagyobb tapadás és nagyobb kényelem a könnyebb kezelhetõséggel

A többi amit a Szingósok mondanak, hogy vékony gumi 4-bar-on ... az hülyeség és országútis berögzõdés, õk nem értenek az MTB-hez, már várom mikor egyszer eljönnek majd velem a 4 baros gumikkal :) az egy kabaré lesz!

Télen a hó bringázás is az volt :) ... meg is sértõdtek, hogy lemaradtak :) ... mondták is ... legközelebb gyere el velünk országúton! Hát igen .. a bolyban el lehet bújni, de a hóban nem :)

Igen, ezt már megtanultam.
A guminyomásra írtam, hogy nem 1.8 vagy 2.0 bar -ral fogom használni.
Akkor meg is kérdem...
Bringa ~11kg, én ~68kg és 2.25-ös vékonyfalú Nobby Nick köpenyeket használok sima belsõvel. Mi lenne az optimális nyomás ehhez a kombóhoz?
Eddig 1.8bar környékén használtam.
(és bocs, hogy nem a gumi topikban érdeklõdök...)

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

Hát mindenképp tyúkbeles rendszert szeretnék!
A jelenlegi belsõs kivitelnél a defekt átlagom: 1lyuk/2tekerés :D
A 819-es felnin gondolkodom már régóta és azt hiszem az is lesz a végleges választás. (...úgy év vége felé...)
Addig pedig marad a belsõs megoldás és akkor nem 1.8, nem is 2.0 hanem picit felette. Sok nem kell, csak 68kg vagyok, belsõt meg viszek magammal. :)
Az "occssó tyúblesz" dolgot megjegyeztem, ha nem jön össze a 819, akkor felkereslek átalakítás ügyben! Köszi elõre is!

Télen a hó bringázás is az volt :) ... meg is sértõdtek, hogy lemaradtak :) ... mondták is ... legközelebb gyere el velünk országúton! Hát igen .. a bolyban el lehet bújni, de a hóban nem :)

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts

Én is kint leszek, majd összefutunk remélem! Én kb 10-kor indulok a itthonról

Én is remélem!
Mivel túristáskodunk, valószínûleg csak szépen félreállunk ha jössz és éljenzünk meg integetünk! :D

Specializedes

Specializedes

vendég

• fórumtag
  • 153 posts

Én is kint leszek, majd összefutunk remélem! Én kb 10-kor indulok a itthonról

nah akkor én is megyek ha már mindenki kinnt lesz:D
Patrick Jr

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts

Ha lehet egy javaslatom, akkor belsõs rendszernél javasolnám a 2,4-2,5bar-t latex belsõvel, normál butil belsõvel 2,6-2,7 ... sajnos ez kell a talaj miatt.

A tubeless az a rendszer aminél lehet használni az ilyen alacsony nyomást mint a 2.0bar. De ahhoz zárt felni kell, az meg húzós árban.

Azonban ha érdekel el tudom mondani hogyan kell átalakítani, vagy meg tudom csinálni neked, a normál felnit és normál gummát Tubeless-re (ez az úgynevezett occssó tyúblesz). Ha érdekel keress meg és nem lesz kígyóharapásod :)

Hát mindenképp tyúkbeles rendszert szeretnék!
A jelenlegi belsõs kivitelnél a defekt átlagom: 1lyuk/2tekerés :D
A 819-es felnin gondolkodom már régóta és azt hiszem az is lesz a végleges választás. (...úgy év vége felé...)
Addig pedig marad a belsõs megoldás és akkor nem 1.8, nem is 2.0 hanem picit felette. Sok nem kell, csak 68kg vagyok, belsõt meg viszek magammal. :)
Az "occssó tyúblesz" dolgot megjegyeztem, ha nem jön össze a 819, akkor felkereslek átalakítás ügyben! Köszi elõre is!