Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Fehérvár

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6921 hozzászólás a témában

bringa

bringa

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás
Üdv mindenkinek!

Aki holnap nem a Balaton Maratont választja az a Vhg.-be jöhet délelõtt, kb. 1/4 10 körül leszünk a kisfaludi kocsmánál.
A BM részereknek meg hajrá!

fezso

fezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 497 hozzászólás
Kösz mindenkinek, sejtettem én hogy tisztás helyett csak sûrûbb erdõbe jutok :D
holnap (minél korábban) reggel 1-2 órára valaki?
"too proud to beg, too dumb to steel"

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

kis technikai segítségkérés: a váltó/fék mechanikát, bowdeneket, kormánycsapágyat mivel kenitek? (WD40?) Ja, és az agyra meg monoblokkra MTB-n is igaz hogy "inkább ne nyúlj hozzá" ?

Én személy szerint wd40-et sehova nem használok.
A kormánycsapágyat és sikló, forgó részeket skf csapágyzsírral vagy lítiumos zsírral kenem.
A bowdenházakat szoktam mûszerészolajjal megkenni, mikor még nincs benne a bowden, de ezt csak olyan házaknál, ahol van gumi porvédõ (pl. xtr vagy avid).
A középrészt kár szerelgetni. Olcsón kapsz újat.
Az agy más helyzet. Az rendszeres karbantartást igényel. Ha kónuszos, akkor szedd szét, pucold meg, ha a golyók vagy kónuszok szarok, cseréld le és adj neki minél sûrûbb csapágyzsírt.
A kazettatestet is érdemes átnézni, pucolni (ha könnyen szerelhetõ). Kilincseket ellenõrizni, a rugót ugyancsak, a régi koszos zsírt kipucolni és zsír helyett mûszerészolajjal megkenni. (én véleményem)
Láncra pedig würth nehézipari lánc és siklófelületekre való spray-t használok.
remélem segítettem :)
Olyan kicsi az izmom, hogyha borogatnám, elmúlna. :D

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

kis technikai segítségkérés: a váltó/fék mechanikát, bowdeneket, kormánycsapágyat mivel kenitek? (WD40?) Ja, és az agyra meg monoblokkra MTB-n is igaz hogy "inkább ne nyúlj hozzá" ?

Asszem ezt másik topikokon szokták kivesézni, de a váltó forgáspontjaihoz én most egy teflonos sray-t használok, amit igazából a teló becsuszójának a kenésére vettem. Korábban sima olajat, amit a lánchoz is. A WD-40-et inkább tisztításra használom, az nem ken annyira.
A kormánycsapágyhoz viszont abszolút nem jó a WD-40, azt nem kell kenegetni, csak néha szétszedni/tisztítani/zsírozni. Itt a víz/trutyi kívül tartása a cél, tehát vmi ilyen zsír kell (de igazából a sima LZS-2 is jó, csak esetleg sürübben kell újrakenni).
Kerékcsapágy kb. ugyanez.
Monoblokk az megy ameddig megy...oszt csere. Szétszedhetetlen/kenhetetlen ipari csapágy van általában bennük.

...ja igen, a bowdenröl nem írtam, azt nem kell kenegetni ha saválló és teflonos a bowdenház. Én korábban szoktam olajozni, össze is szedte a port.
Failure is always an option.

bringa

bringa

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás

Szia! Talán ez segít. Kormánycsapágynál csapágyzsír, ebbõl vannak spéci termékek is...A WD 40 meg jó a nyikorgás szüneteltetésére (is), de szerintem a zsírt, kenõanyagot meg lemossa. Még a "kenoanyagok-tisztitas-karbantartas" topikban is nézelõdj, ahogy Kobike írta.

fezso

fezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 497 hozzászólás

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 hozzászólás

semmi gond majd legközelebb én ott maradok veled kitartást

Köszi szépen a biztatást mindenkinek. De nem kell velem ottmaradni, nem voltam sem kiszáradva, sem lemerülve, egész egyszerûen ennyit tudok most.
Biztos azt hiszitek, hogy de legalább országúton sokat megyek, pedig nem... Idén még tán 100km-t sem tekertem összesen. (Egyszer voltam a Velencei-tó körül, kb 8-as átlaggal, a feleségem általános iskolai osztályát kísértem el kirándulásra...)
Sajnos egy jó darabig hanyagoltam a bringázást, az utóbbi években kezdtem el megint, amikor már a gyerekek elég nagyok lettek ahhoz, hogy velük együtt is lehessen menni. (Eleinte persze gyerektempóban, most meg már lenyomnak.) A fiammal az idén komolyan nekiálltunk, el akartunk menni a Kürtös kupára, el is jártunk spinningelni még az év elején. De aztán ki kellett mennem két hónap kiküldetésbe, ott csak egy olyan TV-s izét tudtam tekerni a szálloda konditermében, mint amilyenek a Magmában is vannak a spinningteremmel szemben. De azt legalább többé-kevésbé rendszeresen, mióta meg megjöttem, más program, betegség, pocsék idõ... Igazából az elsõ héttõl kezdhetem újra az edzéstervemet.
Nem kívánok én már huszon-harmincasokkal versengeni, de tegnap saját magamhoz képest is gyengén ment. Ezzel együtt pozitívan itélem meg az alkalmat, egyrészt mert találkozhattam a társaság egy részével, másrészt meg okulásképp...
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

Ja. :)

Igen most szólóba nyomta Jani .... :) Figyuzzatok má, lehet a 24h-ra készül sumákba :)

Halihó!
Ha máskor is lesz hasonló, nem túl brutális edzésed, akkor szívesen csatlakoznék... ha nem is végig de egy szakaszon mindenképp. Ameddig bírom. :)
Persze ha nem zavarok!!

Az eleje ameddig leváltam az csak a bemelegítés volt, mikor a Z+ -nál leváltam onnan kezdõdött a haddel-hadd ... onnantól nyomtam fel 3x8 versenytempóban, majd hazafelé 155-ig (azaz 30alatt sehol sem lehet menni) tempómenet. A vége volt kemény.

De jól mész ne aggódj, szerintem el kellene jönnöd egy XCO versenyre és Haladóba nevezz (Másodosztály ... most így hívják :( ) legalább lesz meglepetés mindenkinek!
Javasolnám a Pilisszántói versenyt, Július 18.-án! Leszek az edzõd, felkészítelek :) És elintézem, hogy a Szingó kifizesse a nevezési díjat!
Az elsõ versenyen egyszerû lesz a feladatom (már tudom is mit kell mondani neked) :)
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Pákozd felé magányosan? :D

Ja. :)

A sebesség mindent megold.

fezso

fezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 497 hozzászólás

Köszönöm a jóindulatot meg a türelmet azoknak a srácoknak, akik ott voltak ma Kisfalud-Pákozdnál. (A neveket nem tudtam megjegyezni sajnos.)

semmi pánik, én is országútról nyergeltem át tavaly, és még engem sem hagytak ott sosem kiszáradva és lemerülve az árokparton a srácok :)
Országútra más fajta állóképesség kell, úgyhogy menj minél többet terepre! A Pákozd feletti részen nem túl nehéz a terep, nagyon jó gyakorolni/kalandozni, és eltévedni sem lehet (legalábbis nehéz :) )

bullbiker

bullbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás

Köszönöm a jóindulatot meg a türelmet azoknak a srácoknak, akik ott voltak ma Kisfalud-Pákozdnál. (A neveket nem tudtam megjegyezni sajnos.)
Végül azon az úton mentem ki, ami a szúnyog-szigeti lejáróval szemben ér ki a mûútra. Pedig utálom, mert zötyögõs, de a Bodza-völgyet már nem lett volna értelme bevállalni... Sejtettem, hogy le vagyok pukkanva, de azt nem, hogy ennyire. Asszem, jobb lesz, ha még vagy hat hétig országúton "építkezek", mielõtt úja megpróbálkozom a heggyel.

semmi gond majd legközelebb én ott maradok veled kitartást

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

Köszi, de egyikünk sem tud menni/mehet.

Pákozd felé magányosan? :D

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

Végül azon az úton mentem ki, ami a szúnyog-szigeti lejáróval szemben ér ki a mûútra. Pedig utálom, mert zötyögõs, de a Bodza-völgyet már nem lett volna értelme bevállalni... Sejtettem, hogy le vagyok pukkanva, de azt nem, hogy ennyire. Asszem, jobb lesz, ha még vagy hat hétig országúton "építkezek", mielõtt úja megpróbálkozom a heggyel.

Halihó!
Örülök, hogy csatlakoztál és bocsi, hogy elmentünk elõre.
A lelkesedésedet ne veszítsd el, gyere máskor is egész nyugodtan. Figyeld a fórumot és ha többen összeverõdünk, mindenképp gyere.

Szerintem...

Ha máskor is lesz hasonló, nem túl brutális edzésed, akkor szívesen csatlakoznék... ha nem is végig de egy szakaszon mindenképp. Ameddig bírom. :)
Persze ha nem zavarok!!

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

Szerintem semmi szégyellni valód nincsen, a terep teljesen más ám mint az országút! Itt nem elég erõsnek lenni, sokszor kell ill. nélkülözhetetlen az ügyesség és a gyakorlat.
Gyere gyakrabban és egyre jobban fog menni :)
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

körberúgtam a középtávot. 2-3x tettem le középsõ tányérra... iszonyat gyors

Én mondtam Janinak, hogy kb. 28-s átlagot fogunk menni a hosszún ... Egy párszor már tekertem ott Sanyával és Umbival.

Az elsõ gummán még Gondolkodom, hogy Racing Ralph 2,25 vagy Nobby Nic 2,1.......majd kiszámolom ... ec-pec kimehetsz el :D

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 hozzászólás
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

körberúgtam a középtávot. 2-3x tettem le középsõ tányérra... iszonyat gyors

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

Hali!

Ma 17:00 körül (+15 perc késés fenntartva) indulunk a Kisfaludi kocsma elõl egy Meleg hegy karikára.
Ha kedvetek van, gyertek.
A "nagyok" is csatlakozhatnak, ha épp ma nem Rambo-s edzésük van. :)
(Nyilván a tempónk nem lesz szuperszónikus.)

Üdv,

Mingyá indulok!

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

Sajnálom, de nem tudok menni, a feleségem szervezett már magának programot estére úgyhogy én "babysitter"-kedek otthon.

Semmi probléma, máskor úgy is bepótoljuk. :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Bálint, Jani:
van kedvetek (idõtök/lehetõségetek) ma délután 15.00 kor BBF középtávot bejárni?
indulás Veszprémfajsz/Hidegkút/Balatonfüred...

A sebesség mindent megold.