Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Fehérvár

- - - - -

• Please log in to reply
6921 replies to this topic

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

pedig az enyém is annyi, úgyhogy lehet benne valami :) nyilván nem "határozza meg egyéni pulzusát 2 kérdésbõl" címû komolytalanságokra gondolok.

a mért legmagasabb meg az ajánlott az kettõ - terheléses EKG-ra szoktál menni?
csak azért kérdeztem, mert jó pár éve nekem 192-re lõtték be a sporiban, pedig kifejezetten a magas pulzussal dolgozók közé tartoztam.

Évente 2x megyek terhelésesre. A 195 futásnál és a 189 bringánál nem sok, ha valaki 35 éves és 200 a maxa, na az az ember tartozik a magas pulzusú emberek közé.

Azt értem (mennyire tudod kihajtani magad), hogy mi a mért, de az mit is jelent, hogy ajánlott maximális pulzus?

De határterhelésen ritkán megy az ember, az biztos, mert be van idõre korlátozva a teljesítmény.

Azonban ahogy én tudom a maximális pulzus az egy dolog, Aerob szinten kell nagyon erõsnek lenni és az Anaerob alján.
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

fezso

fezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 497 posts

Nem. A 220 - a kor= max pulzus kb annyira igaz, mint hogy minden felnõtt férfi lába 43as.

pedig az enyém is annyi, úgyhogy lehet benne valami :) nyilván nem "határozza meg egyéni pulzusát 2 kérdésbõl" címû komolytalanságokra gondolok.

Szerintem nem, nem tudom hogyan lehet, de pl. nekem a mért max pulzusom 195, igaz ez futásnál, de bringán a 189 teljesen penge. A maxpulzus egyéni, sok mindentõl függ.

a mért legmagasabb meg az ajánlott az kettõ - terheléses EKG-ra szoktál menni?
csak azért kérdeztem, mert jó pár éve nekem 192-re lõtték be a sporiban, pedig kifejezetten a magas pulzussal dolgozók közé tartoztam.
"too proud to beg, too dumb to steel"

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

nem sok az a "mi korunkban" ?

Szerintem nem, nem tudom hogyan lehet, de pl. nekem a mért max pulzusom 195, igaz ez futásnál, de bringán a 189 teljesen penge.
A maxpulzus egyéni, sok mindentõl függ.
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Nem. A 220 - a kor= max pulzus kb annyira igaz, mint hogy minden felnõtt férfi lába 43as.

A sebesség mindent megold.

fezso

fezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 497 posts

max:189

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

OK, én majd várlak a Meleg-hegyen :D

Nem láttalak pedig ott voltam :)

Hát béna voltam. :D
A Tomposról jöttem lefelé (fehérvár felé) és ahol olyan nagy tócsa volt ott sikerült kanyarodás közben úgy egy 40es tempónál belemennem egy sárfoltba, amiben elmerült az elsõ kerék és eldobott a paripa.
Pont mellettem ment a Popper Zsolti és mikor estem õ is elveszítette az egyensúlyát és mikor már hason csúsztam, lábam közt a bringámmal... véletlenül belelépett a hátsó kerekembe. :D
Eredmény: elsõ váltó kuka, hátsókerék majdnem kuka, XT fékkar és fékcsõ javításra szorul (mást még nem találtam)
Én: mindkét alkarom és könyököm legyalulva, de nem vészes, jobb sípcsontom összeverve (lerúgtam az elsõváltót és beleállt a lánctányér), jobb térd horzsolva a bal térd lett komolyabb mivel a súlyom, a bringa és a Zsolti súlyát is azon tartottam meg. Elég mélyen szétszakadt majdnem egy tenyérnyi felületen, lényegében rongyos lett a bõr és hús. :D
Éjszaka mentem a sürgõsségire, hálistennek szalag és csont nem sérült, de az izület problémás, mert amúgy is ez a rossz térdem. Majd a kontrolvizsgálatnál mondanak valamit rá a jövõ héten.
Legközelebb jobban figyelek. :)

Nem szabad menõzni, tessék óvatosan kerékpározni és figyelni a társakra! A bringánál is fontos a követési távolság! Na de nem papolok, de vigyázzatok magatokra

Nem megyek. :)

Én kimentem és ki is sikerült nyírni magam
átlag:150
max:189
táv:120km
idõ:5:33
átlag:21,6 asszem

Merida-harcos

Merida-harcos

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 posts

A Tomposról jöttem lefelé (fehérvár felé) és ahol olyan nagy tócsa volt ott sikerült kanyarodás közben úgy egy 40es tempónál belemennem egy sárfoltba, amiben elmerült az elsõ kerék és eldobott a paripa.
Pont mellettem ment a Popper Zsolti és mikor estem õ is elveszítette az egyensúlyát és mikor már hason csúsztam, lábam közt a bringámmal... véletlenül belelépett a hátsó kerekembe. :D
Eredmény: elsõ váltó kuka, hátsókerék majdnem kuka, XT fékkar és fékcsõ javításra szorul (mást még nem találtam)
Én: mindkét alkarom és könyököm legyalulva, de nem vészes, jobb sípcsontom összeverve (lerúgtam az elsõváltót és beleállt a lánctányér), jobb térd horzsolva a bal térd lett komolyabb mivel a súlyom, a bringa és a Zsolti súlyát is azon tartottam meg. Elég mélyen szétszakadt majdnem egy tenyérnyi felületen, lényegében rongyos lett a bõr és hús. :D
Éjszaka mentem a sürgõsségire, hálistennek szalag és csont nem sérült, de az izület problémás, mert amúgy is ez a rossz térdem. Majd a kontrolvizsgálatnál mondanak valamit rá a jövõ héten.

Mikor ma hívott a Zsolti és mesélte, nagyon megijedtem! Idén mindenkinek beüt valami gázos eset ?...
Azért gázolni remélem már tudsz majd jönni, bent nagy a készülõdés. :)
Mihamarabbi gyógyulást és alacsony költségvetésû újjáépítést!! :D

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts

Mesélj! Mit csináltál?

Olyan kicsi az izmom, hogyha borogatnám, elmúlna. :D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Én sajnos kispadra kerültem két hétig egy elég nagy esés miatt.
Nem is baj, legalább ennyi idõ alatt a bringában esett károkat is rendbe lehet hozni. :D

Mesélj! Mit csináltál?

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts
Én sajnos kispadra kerültem két hétig egy elég nagy esés miatt.
Nem is baj, legalább ennyi idõ alatt a bringában esett károkat is rendbe lehet hozni. :D

fezso

fezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 497 posts

A menetrend a következõ: 9:30-9:40-kor indulás: Szfvár-Zámoly-Gánt-Kõhányásig(Kék- és a sárga-) - Várgesztesig (a kék-) Innen a Fánie völgy, majd a Körtvélyes a (piros-) majd a Szép Ilonka forrás (kék+) -Vitány vár (kék-) - Mátyáskút és Várgesztesig a (kék-) innen a Fánie völgyön keresztül Csákvár - Lovasberény - Nadap - Meleghegy - és innen a szokásos úton terepen hazagurulás. (olyan 120Km)

OK, én majd várlak a Meleg-hegyen :D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Sziasztok,

Ha valakit érdekel, holnap megyek egy hosszú menetet terepen. olyan 5-5,5 óra, aki szeretne csatlakozhat.

A menetrend a következõ: 9:30-9:40-kor indulás: Szfvár-Zámoly-Gánt-Kõhányásig(Kék- és a sárga-) - Várgesztesig (a kék-) Innen a Fánie völgy, majd a Körtvélyes a (piros-) majd a Szép Ilonka forrás (kék+) -Vitány vár (kék-) - Mátyáskút és Várgesztesig a (kék-) innen a Fánie völgyön keresztül Csákvár - Lovasberény - Nadap - Meleghegy - és innen a szokásos úton terepen hazagurulás. (olyan 120Km)

Nem megyek. :)

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts
Sziasztok,

Ha valakit érdekel, holnap megyek egy hosszú menetet terepen. olyan 5-5,5 óra, aki szeretne csatlakozhat.

bullbiker

bullbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 posts
Sziasztok! Holnap megyek tekerni a Velencei hgy-be. Akinek van kedve tartson velem,a találkozó:18:00-kor lesz a Nagyszombati-Budai sarkánál!!!

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts

bigcamera:

Egy 1,9-es Ritchey-t tudok felajánlani, a futófelületete jó.
Jut eszembe, nekem meg egy parasztbringa-villa kéne, de 20cm-nél nagyobb nyakhosszal. Orosz vázba lenne, úgyhogy "trekking" méret, de végül is mindegy. Van valakinek esetleg a fáskamrában?

Köszönöm szépen, de Kobike -tól beszereztem 2db vékonyabb terepkülsõt és Mjani is felajánlott egy darabot. Azt hiszem ennyi elég lesz egy darabig. :)
A felajánlást köszi Neked és mindenki másnak is!!!

Porckopás/repedés miatt.
A keresztszalagom sérült, de tart, az jó úgy ahogy van.

Ejha! Nem is tudtam, hogy ilyen komoly gondok vannak!
Az én térdeimmel is vannak gondok, úgyhogy ez ügyben (is) majd értekezhetünk. :)
(Köszi még egyszer, hogy reggel beugrottál a külsõkkel, a tartozásomat mihamarabb rendezem. :))

sziasztok 18:00körül indulunk a nagyszombati és a budai út keresztedöszétöl velencei hegységbe

Sorry, de ma sem tudok csatlakozni. Jön az állatorvos beoltani a kutyánkat és otthon kell lennem.
Jó tekerést!

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,140 posts

Remélem még a mûtétedig bringázunk együtt és közben kitárgyaljuk a terdsérülések fajtáit.Egyébként a mûtétet a szallagsérülés vagy a porckopás miatt javasolta?

Porckopás/repedés miatt.
A keresztszalagom sérült, de tart, az jó úgy ahogy van.
Failure is always an option.

secutor

secutor

vendég

• fórumtag
  • 146 posts

Ma voltam a Mohácsi doktornál a Béla úton, nekem is mûtétet javasolt, csinált MR-t a térdemlöl (ott helyben azonnal!), szarul néz ki... Kicsit még azért koptatom tovább, majd a nyár végén rászánom magam.

Remélem még a mûtétedig bringázunk együtt és közben kitárgyaljuk a terdsérülések fajtáit.Egyébként a mûtétet a szallagsérülés vagy a porckopás miatt javasolta?
"Nem vagyok egy bajnok.Rosszak a reflexeim.Egyszer elütött egy autó,amit két pasas tolt."

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,140 posts

Sajnos ma se tudok menni,kéthetes felmentést kaptam kerékpározás alól.Talán majd utánna.Üdv!

Ma voltam a Mohácsi doktornál a Béla úton, nekem is mûtétet javasolt, csinált MR-t a térdemlöl (ott helyben azonnal!), szarul néz ki... Kicsit még azért koptatom tovább, majd a nyár végén rászánom magam.
Failure is always an option.

secutor

secutor

vendég

• fórumtag
  • 146 posts

oké és holnap jöttök?

Sajnos ma se tudok menni,kéthetes felmentést kaptam kerékpározás alól.Talán majd utánna.Üdv!
"Nem vagyok egy bajnok.Rosszak a reflexeim.Egyszer elütött egy autó,amit két pasas tolt."

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 posts
Na tessék, most meg kétszer... Javítani meg nem tudok.
Moderátorok, légyszi töröljétek ezt, meg az elõzõt.
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!