Jelentkezz be Regisztrálj
Fehérvár
Posted 2010. July 16. - 14:39
Posted 2010. July 16. - 14:01
egy kérés: tudna valaki nélkülözni 1-2db jobbféle tetõcsomagtartóra való kerékpártartót vasárnaptól-péntekig? (én balga is 1 nappal a nyaralás elõtt jövök rá hogy az enyém csak országúti kerékszélességhez jó... )
Ha a hátsó nem jó rá, akkor tudok adni 2 Thule tetõre valót.
Posted 2010. July 16. - 13:55
...
Szevasz papikám!
Bár a térdem még közelsem gyógyult meg, mégis egy "próbatekerést" megbeszélhetnénk hétvégére.
A paripát átnéztem, összeszereltem, centíroztam, úgyhogy menetkész.
Majd jelezz és szervezd meg.
Posted 2010. July 16. - 13:50
Posted 2010. July 16. - 13:30
Az nem biztos, hogy akadály....de megnézem!
elõre is köszönöm!
Posted 2010. July 16. - 13:24
Posted 2010. July 16. - 13:19
Posted 2010. July 16. - 13:17
egy kérés: tudna valaki nélkülözni 1-2db jobbféle tetõcsomagtartóra való kerékpártartót vasárnaptól-péntekig? (én balga is 1 nappal a nyaralás elõtt jövök rá hogy az enyém csak országúti kerékszélességhez jó... )
Hátulra szerelhetõ nem jó?
Posted 2010. July 16. - 13:10
Posted 2010. July 15. - 21:51
Viszont figyeljetek a Bodza-Hurka völgyben, mert a száraz talaj miatt dõlnek, vagy dõlhetnek ki a fák.
Ma ismét lett egy az úton, egy termetesebb példány!
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X
Posted 2010. July 14. - 22:33
sziasztok holnap megyek tekerni a velencei hgy 18:00kor indulok a Budai és a zombori ut sarok tol ha van kedvetek gyertek
én itthonról kb. 17:30-kor indulok, majd kint a terepen találkozunk, kint leszek 9-1/2 9-ig
A szokásos Meleg hegy oda-vissza+egy kis kitérõ pár helyen
Posted 2010. July 14. - 19:19
Posted 2010. July 14. - 17:55
Ez valóban így van, nem max pulzuson kell edzeni és versenyezni, az csak egy mutató a szervezet rugalmasságáról és a szív és érrendszer állapotáról.
A versenyeken az aerob ~70-80% és anaerob ~80-90% tartományokat használjuk, azt meg sok-sok hosszú és néha-gyakran unalmas edzésekkel lehet erõsíteni
versenyen is az átlag pulzus mindig ebbe a tartományba esik, legalább is nekem Hogy melyikbe az a verseny hosszától függ
jobban végiggondolva rájöttem hol tévedtem: ott hogy más a sportág
konkrétan triatlonban oxigénhiányosan ülsz fel a biciklire és kvázi "pihenten" kell leszállni róla a futáshoz, ezért az alacsonyabbra kalkulált pulzus.
Posted 2010. July 13. - 21:54
Hát ha ilyen gyakran jársz akkor biztosan jó, bár nekem a futás/kerékpár között sokkal nagyobb különbséget szoktak megadni. Csak azért értetlenkedek, mert nekem folyamatosan azt szajkózták hogy lejjebb kéne vinni a pulzusomat... más kérdés hogy sosem rajongtam az alapozós hosszú/lassú edzésekért, úgyhogy sosem lett belõle semmi
Ez valóban így van, nem max pulzuson kell edzeni és versenyezni, az csak egy mutató a szervezet rugalmasságáról és a szív és érrendszer állapotáról.
A versenyeken az aerob ~70-80% és anaerob ~80-90% tartományokat használjuk, azt meg sok-sok hosszú és néha-gyakran unalmas edzésekkel lehet erõsíteni
versenyen is az átlag pulzus mindig ebbe a tartományba esik, legalább is nekem
Hogy melyikbe az a verseny hosszától függ
Posted 2010. July 13. - 06:33
Évente 2x megyek terhelésesre. A 195 futásnál és a 189 bringánál nem sok, ha valaki 35 éves és 200 a maxa, na az az ember tartozik a magas pulzusú emberek közé.
Hát ha ilyen gyakran jársz akkor biztosan jó, bár nekem a futás/kerékpár között sokkal nagyobb különbséget szoktak megadni. Csak azért értetlenkedek, mert nekem folyamatosan azt szajkózták hogy lejjebb kéne vinni a pulzusomat... más kérdés hogy sosem rajongtam az alapozós hosszú/lassú edzésekért, úgyhogy sosem lett belõle semmi
Posted 2010. July 12. - 21:23
Posted 2010. July 12. - 21:09
Hát...ez még gombócból is sok. Mielõbbi felépülést.
Köszi!
A gyógyulgatás jól halad. A dokibácsi azt javasolta, hogy 2 hétig ne mozogjak, de szerintem már a héten nyeregbe pattanok ha a brinyót helyre tudom hozni.
Posted 2010. July 12. - 20:00
Hát béna voltam.
A Tomposról jöttem lefelé (fehérvár felé) és ahol olyan nagy tócsa volt ott sikerült kanyarodás közben úgy egy 40es tempónál belemennem egy sárfoltba, amiben elmerült az elsõ kerék és eldobott a paripa.
Pont mellettem ment a Popper Zsolti és mikor estem õ is elveszítette az egyensúlyát és mikor már hason csúsztam, lábam közt a bringámmal... véletlenül belelépett a hátsó kerekembe.
Eredmény: elsõ váltó kuka, hátsókerék majdnem kuka, XT fékkar és fékcsõ javításra szorul (mást még nem találtam)
Én: mindkét alkarom és könyököm legyalulva, de nem vészes, jobb sípcsontom összeverve (lerúgtam az elsõváltót és beleállt a lánctányér), jobb térd horzsolva a bal térd lett komolyabb mivel a súlyom, a bringa és a Zsolti súlyát is azon tartottam meg. Elég mélyen szétszakadt majdnem egy tenyérnyi felületen, lényegében rongyos lett a bõr és hús.
Éjszaka mentem a sürgõsségire, hálistennek szalag és csont nem sérült, de az izület problémás, mert amúgy is ez a rossz térdem. Majd a kontrolvizsgálatnál mondanak valamit rá a jövõ héten.
Legközelebb jobban figyelek.
Hát...ez még gombócból is sok. Mielõbbi felépülést.
Posted 2010. July 11. - 13:44
Gratulálok, jó kis átlag ezen a távon/útvonalon. Nem nagyon értek hozzá, de szerintem a 189 teljesen rendben van, én 40 multam és 192 a maxom.
Hú ez kemény lehetett, gyógyulj meg hamar! Ha szánsz rá 20 ezret + a vizitdíjat akkor a Mohácsi doktor tud MR-t csinálni, abbol kiderül mi van a porccal, egyebekkel odabenn. Zsolti nem sérült meg?
szia én rendbe vagyok
Posted 2010. July 11. - 01:38
átlag:150
max:189
táv:120km
idõ:5:33
átlag:21,6 asszem
Gratulálok, jó kis átlag ezen a távon/útvonalon. Nem nagyon értek hozzá, de szerintem a 189 teljesen rendben van, én 40 multam és 192 a maxom.
Hát béna voltam.
A Tomposról jöttem lefelé (fehérvár felé) és ahol olyan nagy tócsa volt ott sikerült kanyarodás közben úgy egy 40es tempónál belemennem egy sárfoltba, amiben elmerült az elsõ kerék és eldobott a paripa.
Pont mellettem ment a Popper Zsolti és mikor estem õ is elveszítette az egyensúlyát és mikor már hason csúsztam, lábam közt a bringámmal... véletlenül belelépett a hátsó kerekembe.
Eredmény: elsõ váltó kuka, hátsókerék majdnem kuka, XT fékkar és fékcsõ javításra szorul (mást még nem találtam)
Én: mindkét alkarom és könyököm legyalulva, de nem vészes, jobb sípcsontom összeverve (lerúgtam az elsõváltót és beleállt a lánctányér), jobb térd horzsolva a bal térd lett komolyabb mivel a súlyom, a bringa és a Zsolti súlyát is azon tartottam meg. Elég mélyen szétszakadt majdnem egy tenyérnyi felületen, lényegében rongyos lett a bõr és hús.
Éjszaka mentem a sürgõsségire, hálistennek szalag és csont nem sérült, de az izület problémás, mert amúgy is ez a rossz térdem. Majd a kontrolvizsgálatnál mondanak valamit rá a jövõ héten.
Legközelebb jobban figyelek.
Hú ez kemény lehetett, gyógyulj meg hamar! Ha szánsz rá 20 ezret + a vizitdíjat akkor a Mohácsi doktor tud MR-t csinálni, abbol kiderül mi van a porccal, egyebekkel odabenn. Zsolti nem sérült meg?