Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Fehérvár

- - - - -

• Please log in to reply
6921 replies to this topic

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

vagy nagyon megélénkült az országútis élet az elmúlt években a környéken, vagy mindenki a Tour közvetítés után indult el mint én... :D
viszont meleg szeretettel "gratulálok" a Berényi úti új "kerékpárút" tervezõjének.

Szerintem sokéves versenymúlttal rendelkezik az illetõ tervezõ "fenomén", és tudja mi kell a technikai képzéshez és a kanyartechnika gyakorlásához.

ui.: kíváncsi lennék, hogy melyik diploma munka témája: A Berényi út ....
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

fezso

fezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 497 posts

van valakinek kedve estefelé országutazni egyet? olyan régen ültem már a SárgaVillámon, hogy lassan már szégyellek elmenni mellette a pincében :)

vagy nagyon megélénkült az országútis élet az elmúlt években a környéken, vagy mindenki a Tour közvetítés után indult el mint én... :D
viszont meleg szeretettel "gratulálok" a Berényi úti új "kerékpárút" tervezõjének.
"too proud to beg, too dumb to steel"

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

Akkor szerintetek vegyek egy tartalék sisakot?

Szerintem a srácok és én csak arra buzdítanak, hogy hordjad a fejeden :)

A sisak témáról csak annyit, hogy engem egy statisztika gyõzött meg, miszerint valamelyik északi országban amikor kötelezõvé tették akkor jelentõsen megemelkedett a kerékpáros sérültek száma a kórházakban (kéztörés, lábtörés, ficamok, ilyesmik). Utánanéztek mi lehet az oka: korábban ezek nem kerültek korházba, ugyanis meghaltak...

Ez tényleg jó kis statisztika :), csak a temetkezési vállalkozások nem örültek neki :)

800-810g az M960 szériafüggõen.
Milyen középcsapival mérted? A tunninggal? :)
Az XX 756g.

Hát persze, hogy az Acros csapival, azzal használom!!! (98g) És mondjuk 4x tartósabb igaz 2x annyiba kerül, de még így is fele áron van mint az XTR :D.
Amúgy az Acros 7g-al könnyebb a shimano XTR-nél ha jól emlékszem ...
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Bloke!
Azt el tudjuk mondani, hogy hogyan jutsz át a városon.

Köszi, de képben vagyok, már sokszor átmentem, csak nem szeretek.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Bloke!
Azt el tudjuk mondani, hogy hogyan jutsz át a városon.

A sebesség mindent megold.

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,140 posts

a gugliföld-ön látszik egy út, amit a kép alapján valami murvás dolognak gondolnék, de én sem jártam arra sosem.
Aba, Belsõb

Egy belsõbárándi haveromat felhívtam:
Azt mondta, hogy volt ott út, csak megvette a területet valami olasz és le van kerítve, szóval nem lehet átmenni.
Failure is always an option.

fezso

fezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 497 posts
köszi - lehet hogy egyszer megnézem, de elõtte kicsit majd gyakorlom a vonalon menést, mert nem is tudom már mikor bolyoztam utoljára.

fezso

fezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 497 posts

Gondolom azért nem válaszolt senki mert senki nem ismeri azt az utat :)
Én sem. A térképen sem találtam :)
Seregélyes és Belsõbáránd között van földút a szántóföldek mellett, az szerintem elég necces országuti bringával. Onnan nem tudok róla hogy vezetne út Szabadbattyányra.

a gugliföld-ön látszik egy út, amit a kép alapján valami murvás dolognak gondolnék, de én sem jártam arra sosem.
Aba, Belsõb

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

tervezem, hogy majd úgy halok meg hogy végelgyengülésben lefordulok a biciklirõl, de azt csak olyan 50 év múlva gondoltam... :D

Általában mindig szembeszélnek indulnak és elég laza a tempó, lehet pihenni a bolyban, maximum egy-két ember akciózik, de velük nem kell foglalkozni, had menjenek :) . Visszafelé szokott nagyobb tempó lenni, de az sem olyan vészes, az utolsó pár km ami tényleg kemény, de onnan már egyedül is haza lehet érni.

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,140 posts

A térkép szerint Seregélyes és Szabadbattyán között van egy földút. Valamelyikõtök ment már arra, mennyire földút? Országúti bringával mennék, nem félek letérni az aszfaltról, de ha süppedõs akkor inkább kihagyom. A dolog lényege, hogy Fehérvár érintése nélkül mennék BP-Balaton vonalon, de ha van jobb ötletetek, meggyõzhetõ vagyok.

Gondolom azért nem válaszolt senki mert senki nem ismeri azt az utat :)
Én sem. A térképen sem találtam :)
Seregélyes és Belsõbáránd között van földút a szántóföldek mellett, az szerintem elég necces országuti bringával. Onnan nem tudok róla hogy vezetne út Szabadbattyányra.

fezso

fezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 497 posts

A szingósok minden szombat, vasárnap 9kor indulnak a vidi stadion elõl. Kedden, csütörtökön pedig 17órakor változó helyrõl, a szingós fórumon mindig írják, hogy hol van a találkozó hely.

tervezem, hogy majd úgy halok meg hogy végelgyengülésben lefordulok a biciklirõl, de azt csak olyan 50 év múlva gondoltam... :D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

van valakinek kedve estefelé országutazni egyet? olyan régen ültem már a SárgaVillámon, hogy lassan már szégyellek elmenni mellette a pincében :)

A szingósok minden szombat, vasárnap 9kor indulnak a vidi stadion elõl. Kedden, csütörtökön pedig 17órakor változó helyrõl, a szingós fórumon mindig írják, hogy hol van a találkozó hely.

Csak azt mondjuk, hogy hordjad. :)

pugetto

pugetto

vendég

• fórumtag
  • 62 posts

fezso

fezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 497 posts

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
A térkép szerint Seregélyes és Szabadbattyán között van egy földút. Valamelyikõtök ment már arra, mennyire földút? Országúti bringával mennék, nem félek letérni az aszfaltról, de ha süppedõs akkor inkább kihagyom. A dolog lényege, hogy Fehérvár érintése nélkül mennék BP-Balaton vonalon, de ha van jobb ötletetek, meggyõzhetõ vagyok.

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,140 posts

Köszönni nem kötelezõ ... és ebben a megyében nem szoktak (sajnos). De valóban igaza van, ha sisakra gondolt a kolléga. Egy sisak olcsóbb, mint az életed! Igaz van egy jó mondás: " ...A profik fejvédõt hordanak, az amatõrök nyakmerevítõt viselnek... "

A sisak témáról csak annyit, hogy engem egy statisztika gyõzött meg, miszerint valamelyik északi országban amikor kötelezõvé tették akkor jelentõsen megemelkedett a kerékpáros sérültek száma a kórházakban (kéztörés, lábtörés, ficamok, ilyesmik). Utánanéztek mi lehet az oka: korábban ezek nem kerültek korházba, ugyanis meghaltak...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

718g pontosan középcsapival és minden bizbasszal ... (nem 77Xg volt az M960súlya?), az XX mennyi is ... 760g körüli ugye?

800-810g az M960 szériafüggõen.
Milyen középcsapival mérted? A tunninggal? :)
Az XX 756g.

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

57g-mal lett könnyebb, mint az eredeti 3 tányéros verzió? Mert akkor csak egy hajszállal könnyebb az XX-nél. A 970es könnyebb lenne nála.

718g pontosan középcsapival és minden bizbasszal ... (nem 77Xg volt az M960súlya?), az XX mennyi is ... 760g körüli ugye?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Pontosan 57g jött le a súlyából.
De az M970-hez nem kell semmilyen extra tuning ... az csak tányércserés ... semmi extra

57g-mal lett könnyebb, mint az eredeti 3 tányéros verzió? Mert akkor csak egy hajszállal könnyebb az XX-nél. A 970es könnyebb lenne nála.

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

És tényleg, utánaszámoltam. 15-20g ráversz.

De ha a 970est kéttányérosítod az is könnyebb az XX-nél.

Pontosan 57g jött le a súlyából.
De az M970-hez nem kell semmilyen extra tuning ... az csak tányércserés ... semmi extra

Nézegettétek már az új, 2011-es eXTRa szettet? A fékek és a hajtókar parádés. :D
Érdekes, hogy van Trail és Race változat is...
XTR

A hajtókar lehet, hogy szép, de szarok az áttétel kiosztások. a 40-28 és a 42-30 az hajthatatlan a 11-32-vel és 11-36-al, fõleg, hogy a shimano által fejlesztetett fogkiosztást tették hozzá ... próbáltak a Japánok újat csinálni, és megint belecsaptak egy kalap kakába ... tipikus Japán koppincs egy kis agyaskodással.

Az nekem is feltûnt, hogy megint csak gyári tányért lehet feltenni mint az M960-as esetében...
Kifejtenéd jobban, hogy miért bukta a jp cuccos? A technikai részébe annyira nem mentem bele, inkább csak megcsodáltam, mint a nõk a ferrari sportkocsit... "jééé piros..." :D

fentebb beírtam

Sziasztok!

Nem kenyerem az ilyen post-olás, de ezt most nem tudom megállni.

Ez egy kedves (vagy nem) kerékpáros sporttársnak szól! Aki ma Pákozd elõtt (Fehérvár felõl) vehemensen verte a kobakját, jelezvén, hogy rajtam miért nincs bukó.
Barátom(vagy nem)! Akkor adj majd közlekedésbiztonsági tanácsokat, majd ha te és a kerékpárod is 100%-ig megfelel a közúti kerékpáros közlekedés szabályainak! Addig is tanulj meg köszönni!

Szép estét!

Köszönni nem kötelezõ ... és ebben a megyében nem szoktak (sajnos). De valóban igaza van, ha sisakra gondolt a kolléga. Egy sisak olcsóbb, mint az életed! Igaz van egy jó mondás: " ...A profik fejvédõt hordanak, az amatõrök nyakmerevítõt viselnek... "