Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Fehérvár

- - - - -

• Please log in to reply
6921 replies to this topic

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

...
Eddig is volt országútim csak nem olyan amilyet szerettem volna, most összejöttek úgy a dolgok, hogy olyat választhattam amilyet szeretnék. Meg elindulok majd pár oúti versenyen is, aztán meglátjuk ... no meg persze nem szeretek lemaradni edzõtáborokban :)
...

az ára nem is érdekel igazán, mert egyrészt magánügy, másrészt annyira azért benne vagyok ezekben a bringás dolgokban, hogy egy listaárból kitalálhassam, hogy vajon mennyiért is érkezhetett Hozzád :)

a Hai-t azért kérdeztem, mert ugye a csapatot támogatja, gondoltam odatennének legalább a menõbb versenyzõknek beszerzési - országba érkezési - áron akármilyen cuccot...

az mondjuk tiszta, hogy nem egy lapon említendõk az általad is sorolt márkák.

és igaz, hogy lehet akármilyen jó, akármelyik tömegváz is, de aki megteheti a végére úgyis a "nagymenõ" gyártóknál kötnek ki, mert az az igazi úgyis...

gratula hozzá, remélem ügyesen bicajozol majd vele! :)

mod:
a Scott nem Pressfit-es?
a Speci az?

azt a hátrányát mondták, hogy nagy csapágyátmérõk, viszont közeli támasztási pontok?

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

hogyhogy újra vettél országútit?
hai-ból nem tudtak volna jobb ajánlatot adni?

amúgy eléggé odabaszós ez a bringa! :)

Az árát nem mondhatom meg, de nagyon olcsó volt az árához képest ...

Eddig is volt országútim csak nem olyan amilyet szerettem volna, most összejöttek úgy a dolgok, hogy olyat választhattam amilyet szeretnék. Meg elindulok majd pár oúti versenyen is, aztán meglátjuk ... no meg persze nem szeretek lemaradni edzõtáborokban :)

A Haibike az Haibike, egy tömeg cumó, mûanyag játékszer ... ez meg egy Scott. A kettõ nem összekeverendõ.
Haibike-t kérdeztem, még válaszra sem méltattak (vagyis említettek valami 30%-nyi engedményt ..., de semmi konkrét), én meg nem fogok könyörögni ha vásárolni akarok. Nem két forintot akartam ott hagyni ... nem kötelezõ senkinek sem válaszolni semmire!
Brno-ba pont azért mentem, hogy kipróbálgassam a dolgokat és a legjobbat vegyem. Itt jöttem rá, hogy a Pinarello egy szaloncukor-giccsparádé és egy kalap kula (bocs akinek a kedvence és az álma)

Beszélgettem 4 cég fejlesztõ mérnökével (Fondriest, Scott, Speci, Bianchi) és elmondták ha ilyen kategóriában gondolkodom, akkor Outit az alábbi márkákból válasszak, mert itt vannak fejlesztések a geoban és a carbon technologiában: Scott-Specialized(Merida)-Colnago-TREK(5.5 feletti)-Binachi-Fondriest-Orbea-Focus

A többi távol-keleti katalógus váz és tömeg öntött mûanyag(persze a csúcsmodell általában minden nagyobb márkánál kézzel készül)

Itt hívták fel a figyelmemet a PressFitt elõnytelenségére is, amit tudtam eddig is.
Valamint egy gyártóra aki a karbon technológia csúcsán van jelenleg (Scott) és arra is, hogy a Spec és Scott együtt fejleszt. Be is mérték a tetemet és két gyártó közül (Scott-Speci) a CR1 geoja volt tökéletes rám. A Tarmac és Addict modellt a derekam miatt nem ajánlották.
A CR1 egy SCOTT technológiás karbon váz Speci geoval .. tehát überalles ...

És nem tévedtek a mérnökök ... nagyon király Hegyimenõ-lejtõzõgép ...

röviden ennyi ... :)
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Amúgy egy ilyen tálti lett: Scott CR1 igaz egyedi festéssel (Giro Edition) rózsaszín, de kulturáltan
SCOTT CR1 SL - Bike Road

hogyhogy újra vettél országútit?
hai-ból nem tudtak volna jobb ajánlatot adni?

amúgy eléggé odabaszós ez a bringa! :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

Köszi a választ.
A merevségre szánt kérdésem annyira talán nem is hülye...
Jó példa a Funn stiffy merevvilla. Japán acél csoda, 20mm-es tengellyel, a nyaka mégis nyeklik mint egy megfõtt virsli. Tapasztaltam, ahogy a Bike+ cromo dirt merevvillájánál is. :)

Akkor úgy mondom, a merev az merev. Telóhoz képest merev, merev villák között passz, hogy milyen merev, errõl fogalmam sincsen.

Errõl Jani biztos tud mondani valamit, igaz neki nem volt P2, de majd felkeres neked valamit :)

Azt mondom, próbáld ki az enyémet és majd meglátod .... vagy megérzed :)
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,140 posts

Üdv Kobike, Balu!

Merre gurultatok?

Szokásos útvonalon, Meleg-hegy oda-vissza. Jó volt, egész jó a terep, már a ledózerolt rész sem olyan ijesztõen néz ki, mint a múltkor.
...ja és megint volt egy láncszakadásom.
Failure is always an option.

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts

Igen olyan van benne.

X-Factor forgalmazza, Bringa Bt lehozza, ~19e huf, súlyát nem tudom, merevnek merev ... ez hülye kérdés úgy érzem ... :)
Villa P2 26' V-Fkes Magastott (beptsi magassg: 440mm) - villk, teleszkpok / merev villa - Kona kerkprok, Kona kerkpr akci, Kona kiegsztk - MINDEN EGY HELYEN: KERKPROK, ALKATRSZEK, KIEGSZTK, SZEMVEGEK

Köszi a választ.
A merevségre szánt kérdésem annyira talán nem is hülye...
Jó példa a Funn stiffy merevvilla. Japán acél csoda, 20mm-es tengellyel, a nyaka mégis nyeklik mint egy megfõtt virsli. Tapasztaltam, ahogy a Bike+ cromo dirt merevvillájánál is. :)
Olyan kicsi az izmom, hogyha borogatnám, elmúlna. :D

bringa

bringa

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 posts
Üdv Kobike, Balu!

Merre gurultatok?

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

Hahó Balu!

Ha jól tudom a magellan pyxis team bringádban egy kona p2 440mm merevvilla volt/van.
Nekem is egy ilyenre lenne szükségem. Te hol és mennyi pénzért jutottál hozzá? Súly? Merevség?
Köszi!
B

Igen olyan van benne.

X-Factor forgalmazza, Bringa Bt lehozza, ~19e huf, súlyát nem tudom, merevnek merev ... ez hülye kérdés úgy érzem ... :)
http://xfactornet.hu...=20&keszleten=1

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts

Mikor mentek, én is csatlakoznék ...

Hahó Balu!

Ha jól tudom a magellan pyxis team bringádban egy kona p2 440mm merevvilla volt/van.
Nekem is egy ilyenre lenne szükségem. Te hol és mennyi pénzért jutottál hozzá? Súly? Merevség?
Köszi!
B
Olyan kicsi az izmom, hogyha borogatnám, elmúlna. :D

MSanyi

MSanyi

vendég

• fórumtag
  • 68 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Sziasztok!

Ha valakinek van kedve tekerni akkor megprobálhatunk összebeszélni. Mobilon elértek.

bringa

bringa

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 posts

Akkor ahogy telefonon megbeszéltük Bringával és Baluval fél 10-kor a buszmegállóban. Ha valaki még jönne húzzon bele :)

Bocs, másképp alakult, most nem megyek.

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,140 posts

Konkrétan nem beszéltünk meg semmit.Bringa kérdezte lesz e valami menés,én meg visszakérdeztem a ma délelõttre,de mivel tegnap estig nem jött válasz ezért már eligérkeztem máshová.Igy részemrõl storno.

Akkor ahogy telefonon megbeszéltük Bringával és Baluval fél 10-kor a buszmegállóban. Ha valaki még jönne húzzon bele :)

secutor

secutor

vendég

• fórumtag
  • 146 posts

Konkrétan nem beszéltünk meg semmit.Bringa kérdezte lesz e valami menés,én meg visszakérdeztem a ma délelõttre,de mivel tegnap estig nem jött válasz ezért már eligérkeztem máshová.Igy részemrõl storno.
"Nem vagyok egy bajnok.Rosszak a reflexeim.Egyszer elütött egy autó,amit két pasas tolt."

bringa

bringa

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 posts

Esetleg holnap délelõtt a Vh-ba egy laza túra?

Ok, délre haza kell érnem; részletek?

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

Nekem úgy néz ki OK, de tényleg csak laza, 2 hete nem tekertem és éppenhogy kigyógyultam ebbõl a takonykórból.

6,66 kg, ez komoly?
Amúgy pont tegnap beszélgettem egy sráccal, aki fikázta a Dura-Ace-t azt állította, hogy az Ultegra mennyivel jobb, tartósabb és finomabban is mûködik. Gondolom azért ebben a véleményben az is közrejátszik hogy neki Ultegrája van és nem engedhet meg magának Dura-Ace szettes bringát :)

Igen komoly! Súlya az nem sok van, gyakorlatilag nincs! Persze pedál nélkül ennyi!

Hmmmm, Ultegra kontra Dure Ace .... a pontosság gyakorlatilag képtelenség, a Dure Ace, az Ace ... a tartósságról nem tudok mit mondani, mert Ha 2-3 lánccal használod a rendszereket akkor elmegy cirka 15-20.000 km-t mindegyik. A lánc és a sor. Ez Ultegra-nál 23e HUF, Dure Ace-nél 38eHUF, de a ugye mint tudjuk a Dure Ace könnyebb. Na ezt kell megfizetni, ez a plusz 15e HUF. Tehát a Km/HUF az igen jobb az Ultegra javára.
De Ultegrával nincsen ~6,7kb-s bringád!!!

Én Brno-ban kipróbáltam mindegyik rendszert felsõ 3 kategóriáját, (Campa-Sram-Shimano). Mind a 3x3 rendszer használható és mindegyik gyártónál a mûködésben-pontosságban-súlyban-ergonómiában van különbség. pl én a Campával nem tudtam váltani ... kényelmes a kar fogása, de nem tudok vele váltani.

Az ultegra váltókarja bunkó nagy és nyomta a kezemet, a szett pedig nehéz, akkor inkább a kicsivel drágább Sram Force, az Dure Ace súlyban van! (itt döntöttem el, hogy feljebb váltok)

Nálam az elsõ 6 így nézki, mindent figyelembe véve (a Campa csak a súlya miatt van a 4. helyen)
1. Dure-Ace, 2. Sram Red, 3. Sram Force, 4. Campa Rekord-Super Rekord, 5. Ultegra, 6. Sram Rival

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,140 posts

Nekem úgy néz ki OK, de tényleg csak laza, 2 hete nem tekertem és éppenhogy kigyógyultam ebbõl a takonykórból.

Brno-ban? Mert ott nem vettem :)

Amúgy egy ilyen tálti lett: Scott CR1 igaz egyedi festéssel (Giro Edition) rózsaszín, de kulturáltan
SCOTT CR1 SL - Bike Road

6,66 kg, ez komoly?
Amúgy pont tegnap beszélgettem egy sráccal, aki fikázta a Dura-Ace-t azt állította, hogy az Ultegra mennyivel jobb, tartósabb és finomabban is mûködik. Gondolom azért ebben a véleményben az is közrejátszik hogy neki Ultegrája van és nem engedhet meg magának Dura-Ace szettes bringát :)

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

szia Balu szeretnék érdeklõdni milyen kerékpárt vetél

Brno-ban? Mert ott nem vettem :)

SCOTT CR1 SL - Bike Road

secutor

secutor

vendég

• fórumtag
  • 146 posts

Vmikor, valami menés?

"Nem vagyok egy bajnok.Rosszak a reflexeim.Egyszer elütött egy autó,amit két pasas tolt."

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Vmikor, valami menés?

Hétfõn reggel 6tól 9ig jó lesz? :)

A sebesség mindent megold.