Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Fehérvár

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6921 hozzászólás a témában

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Én javasolnám a 175-ös hajtókar hosszt,mivel 75 centi átlépésig ajánlják a 170-et!
A bambusz vázat meglesném,ha majd elkészül!!! Mekkora tömegûek lettek az eddig elkészült semi-bio vázak? :)

Van ahol 80-81cm-ig 170-est ajánlanak, de nem is ez a lényeg. Szerintem inkább függ az egyéni stílustól: aki pörgõsebben teker annak jobb a rövidebb hajtókar. Akinek térdproblémái vannak, annak is. Rám mindkettõ igaz.
Az elsõ vázban még régi CroMo vázbol származnak a fém részek meg kicsit túlbiztosítottam mindent. Ennyi a súlya.
A második váz meg ennyi. Bár ezt hamarosan szétfürészelem, kicserélem a láncvillát kicsit erõsebbre.
Failure is always an option.

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

Azért az elég érdekes, hogy adott magassághoz a belsõ lábhossz növekedésével nagyobb vázat ajánlanak, pedig ilyenkor egyre jobban rövidül a felsõtest, ami miatt kisebb váz kell.

Na igen. A fél testem láb. :D
Olyan kicsi az izmom, hogyha borogatnám, elmúlna. :D

Robbbeee

Robbbeee

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Ez Bálint esetében igaz,az õ elmondása szerint is! Ahol az arány nem igazán szembeötlõ,ott használhatóak a méret táblázatok sztem!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Azért az elég érdekes, hogy adott magassághoz a belsõ lábhossz növekedésével nagyobb vázat ajánlanak, pedig ilyenkor egyre jobban rövidül a felsõtest, ami miatt kisebb váz kell.

A sebesség mindent megold.

Robbbeee

Robbbeee

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Én javasolnám a 175-ös hajtókar hosszt,mivel 75 centi átlépésig ajánlják a 170-et!
A bambusz vázat meglesném,ha majd elkészül!!! Mekkora tömegûek lettek az eddig elkészült semi-bio vázak? :)

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Annyi a bajom a váz adatokkal,hogy nagyon nem tudok mit kezdeni velük!
Kútfejbõl nem tudom milyen hosszú csövekbõl kell állnia és hány fokos szögek zárják be ami illik hozzám!
Segítségül csupán váz méret táblázatokat tudok hívni,hogy még is mekkora vázat vegyek!
Találtam egy hirdetést még néhány hónapja,miszerint ha jól emlékszem 15 ezer forintért elvégeznek egy teljes geometriai mérést és javaslatot adnak,milyen váz milyen értékekkel való a páciensnek! Magyarázták a jelentõségeit,nyilván van is tartalma!

Nézegettem a 2010 19" Pyxis Team váz adatait és összevetettem a 2009 20" as Polaris-al és úgy tûnt ,nagyobb a 19 es Pyxis!
Hogy is van ez? Milyen segítséget szoktál igénybe venni váz választásnál,vagy csak nagy a tapasztalat?

Szerintem a legegyszerübb, ha a jelenlegi vázadat veszed alapul, ha az jó akkor ahhoz hasonló kell, ha valamelyik méretét kisebbnek vagy nagyobbnak szeretnéd akkor olyant keress ami olyan. Ezen a szinten ahogy mi tekerünk annyira nem kell belemerülni, szögeknél nagy meglepetés amúgy sincs: fejcsõ 70-71 fok, nyeregcsõ majdnem mindenkinél 73 fok. A csõhosszoknál 2-3 cm-t lehet korrigálni stucnival meg nyeregcsõvel.

Most tervezgetem a leendõ bambusz montim vázát. Sokat agyaltam rajta, akárcsak a korábbi SS-eken. Azok jók lettek, ez meg jelen állás szerint ilyen lesz:
fejcsõ: 70,5 fok
nyeregcsõ: 74 fok
effektív felsõcsõ hossz: 580
üléscsõ hossza a felsõcsõ tetejéig: 440
láncvilla: 430
középcsapágy magasság: 300
100-at mozgó telóval (480-as beépítási magasság) és 170-es hajtókarral fogom használni.
178 magas vagyok, 81 körüli átlépési magassággal.

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

Amikor beszerzed a fehér/narancssárga pyxis vázat, - a piros váz további piaci értékesítésében gondolj rám! :D

A piros pyxis míg el nem éri az ipari hulladék kategóriát, addig bizony be lesz fogva. :)

Robbbeee

Robbbeee

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Amikor beszerzed a fehér/narancssárga pyxis vázat, - a piros váz további piaci értékesítésében gondolj rám! :D

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

Ez valami DH-s film?

New World Disorder meg a Chain reaction sorozatot tudom ajánlani mindenkinek. :)
Ilyenkor mindig feltörnek a régi emlékek... :D

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

Kútfejbõl nem tudom milyen hosszú csövekbõl kell állnia és hány fokos szögek zárják be ami illik hozzám!
Segítségül csupán váz méret táblázatokat tudok hívni,hogy még is mekkora vázat vegyek!
Találtam egy hirdetést még néhány hónapja,miszerint ha jól emlékszem 15 ezer forintért elvégeznek egy teljes geometriai mérést és javaslatot adnak,milyen váz milyen értékekkel való a páciensnek! Magyarázták a jelentõségeit,nyilván van is tartalma!

Nézegettem a 2010 19" Pyxis Team váz adatait és összevetettem a 2009 20" as Polaris-al és úgy tûnt ,nagyobb a 19 es Pyxis!
Hogy is van ez? Milyen segítséget szoktál igénybe venni váz választásnál,vagy csak nagy a tapasztalat?

Én is csak a mostani vázamhoz tudok viszonyítani (20"-os 2007-es Pyxis team).
Mindenképp 400mm-es nyeregcsõvel számolok, ami egyenes, nem nyúlik hátra. Ez az elsõ dolgom, utána ehez próbálok minél rövidebb vázat találni. :D

és igen, a 19-es pyxis hosszabb de alacsonyabb, mint a 20as polaris vagy pyxis

fezso

fezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 497 hozzászólás

Ez valami DH-s film?

amennyire az elõzetesbõl meg tudom ítélni, eléggé DH/freeride-ra kiélezett lehet, de nagyon látványosnak ígérkezik. Itt több kép van.
"too proud to beg, too dumb to steel"

Robbbeee

Robbbeee

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Esetleg nem ülünk össze egy autóba szerdán? Nincs olyan nagyon messze, a forgatási képeket nézegetve biztos nagyon jó a film:
Life Cycles magyarországi filmpremier

Ez valami DH-s film?

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

2008 as Pyxis team váz nekem is bejön fehér/narancs színben,de szívesen ráhelyezném a testem tömegét egy 2010 es team-re is! :)
Nem kell 29 es váz!
Utcai szetten agyaltam - beférne a vázamba egy 622 es ráf slick gumikkal,de valójában felesleges! Monti hegyre való!
Egy outi bringát is el tudnék használgatni - és majd lesz is,de a monti a first!

Igen, a '10-es pyxis team világi lett. De mikor a geometriájáról megláttam a paramétereket le is mondtam róla.
19"-os méretben nekem túl hosszú a felsõcsõ és túl rövid a nyeregvázcsõ. Egy átlagos méretû embernek biztos jó lehet, de egy "létralábú" elfelejtheti ezt a típust.

Robbbeee

Robbbeee

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
2008 as Pyxis team váz nekem is bejön fehér/narancs színben,de szívesen ráhelyezném a testem tömegét egy 2010 es team-re is! :)
Nem kell 29 es váz!
Utcai szetten agyaltam - beférne a vázamba egy 622 es ráf slick gumikkal,de valójában felesleges! Monti hegyre való!
Egy outi bringát is el tudnék használgatni - és majd lesz is,de a monti a first!

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

Ha esetleg ingerenciád lenne az 559-es felniket 622-re cserélni nem okozna fejtörést az a lelógó fél centi! :D

"tventinájner"-re cserélni a szettet?? :P
A mostani vázamban nem sok sár-férõhej lenne, 29er vázat meg nem veszek. Nem vagyok milliomos.:)

Robbbeee

Robbbeee

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Ha esetleg ingerenciád lenne az 559-es felniket 622-re cserélni nem okozna fejtörést az a lelógó fél centi! :D

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

Magellan Serpens 21"
Egy baj van a 180 mm es hajtómûvel amire nekem is váltani kéne, csak xt és xtr ben készült ,46 ezer a legolcsobb! :)

Azon gondolkodom, hogy 19"-os 2008-as pyxis team (fehér/narancssárga) vázat kéne vennem valahonnan olcsón és hozzá egy 180-as XT-t. De az meg fél centivel lejjebb lóg a föld felé. Könnyebben összeverõdik. :D
Nehéz ügy. :D

Robbbeee

Robbbeee

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Magellan Serpens 21"
Egy baj van a 180 mm es hajtómûvel amire nekem is váltani kéne, csak xt és xtr ben készült ,46 ezer a legolcsobb! :)

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

Hali Zsolti!
Itt a link: http://www.ebicycles...ntain-bikes.pdf
Értelemszerûen a testmagasság és az átlépési magasság metszésében van az ideális vázméret,valamit a táblázat alján a hajtókar méret,ami inkább az átlépési magasság függvénye!

R

Jó kis táblázat, bár eszerint nekem 21"-os váz kéne 180mm-es hajtókarral.
Csakhogy a felsõtestem rövid, szóval a 21-es váz már hasonfekve bringázás lenne. :D
Azért kösz, hasznos cucc!