Annyi a bajom a váz adatokkal,hogy nagyon nem tudok mit kezdeni velük!
Kútfejbõl nem tudom milyen hosszú csövekbõl kell állnia és hány fokos szögek zárják be ami illik hozzám!
Segítségül csupán váz méret táblázatokat tudok hívni,hogy még is mekkora vázat vegyek!
Találtam egy hirdetést még néhány hónapja,miszerint ha jól emlékszem 15 ezer forintért elvégeznek egy teljes geometriai mérést és javaslatot adnak,milyen váz milyen értékekkel való a páciensnek! Magyarázták a jelentõségeit,nyilván van is tartalma!
Nézegettem a 2010 19" Pyxis Team váz adatait és összevetettem a 2009 20" as Polaris-al és úgy tûnt ,nagyobb a 19 es Pyxis!
Hogy is van ez? Milyen segítséget szoktál igénybe venni váz választásnál,vagy csak nagy a tapasztalat?
Szerintem a legegyszerübb, ha a jelenlegi vázadat veszed alapul, ha az jó akkor ahhoz hasonló kell, ha valamelyik méretét kisebbnek vagy nagyobbnak szeretnéd akkor olyant keress ami olyan. Ezen a szinten ahogy mi tekerünk annyira nem kell belemerülni, szögeknél nagy meglepetés amúgy sincs: fejcsõ 70-71 fok, nyeregcsõ majdnem mindenkinél 73 fok. A csõhosszoknál 2-3 cm-t lehet korrigálni stucnival meg nyeregcsõvel.
Most tervezgetem a leendõ bambusz montim vázát. Sokat agyaltam rajta, akárcsak a korábbi SS-eken. Azok jók lettek, ez meg jelen állás szerint ilyen lesz:
fejcsõ: 70,5 fok
nyeregcsõ: 74 fok
effektív felsõcsõ hossz: 580
üléscsõ hossza a felsõcsõ tetejéig: 440
láncvilla: 430
középcsapágy magasság: 300
100-at mozgó telóval (480-as beépítási magasság) és 170-es hajtókarral fogom használni.
178 magas vagyok, 81 körüli átlépési magassággal.