Közben rájöttem, hogy ki feküdt meg a legutóbb a Konával: hát én. Mindig is volt egy lassú defektje az elsõn, úgyhogy nem lepõdtem meg a múltkor se, amikor laposabb volt mint a hátsó. Felpumpáltam, aztán elindultunk egy laza terepezésre a gyerekkel, csak "keresztbe" a VH-en. (Pátka felõl be a sorompónál a zúzottkövesen, az nem túl nehéz terep.) De amikor elértünk a tábláig, javasoltam, hogy ne menjünk le a Bella tónál, hanem próbáljunk átjutni a lõtérig. De utunkat állta az a domb, amire a múltkor is úgy toltuk fel, úgyhogy inkább lementünk az Anikó forrás felé. Pont a vízmarásos, köves lejtõn jöttem rá, hogy nem tudom irányítani a biciklit. Ott még meg tudtam állni, leszálltam, megtapogattam a kereket: alig volt benne levegõ. Letoltam a forrásig, fogtam a minipumpát, de azzal kellett szembesülnöm, hogy eltört: kijött a szára a dugattyúból. A hegyrõl még levergõdtünk valahogy (érdekes módon a mély homokban jobban tartott a teljesen lapos gumi), és már a lovarda és az út között, szinte sík terepen csúsztam el egy alig látható rézsûn. Úgy odavertem a téredemet, hogy a váltó akkor eszembe sem jutott...
Kitoltuk az útig, hátha jön egy bringás, akitõl lehet pumpát kölcsönkérni. Szerencsére akkor már pont odáig kész lett a kerékpárút új szakasza, az sima, óvatosan el tudtam rajta gurulni felnin a hídig. A hídon innen aztán le tudtunk inteni egy kb. velem egykorú házaspárt, akiknél volt univerzális minipumpa. Magára is vette a nyomást a kerék, azt hittem, jó lesz hazáig, de amint ráterheltem, gyorsan leeresztett, a kisfaludi kocsmáig is alig jutottam el. (Késõbb megtaláltam benne az akáctüskét.) Onnan megint felnin az emelkedõ aljáig, ott feltoltuk, közben felhívtam az asszonyt, hogy jöjjön elénk a Baumaxhoz. Ott szétkaptam a bringát, beraktam az autóba, a gyerek eltekert, mi meg bementünk, vettem új belsõt, gyomirtót, stb. Utána mentünk szüleimhez ebédelni, úgyhogy a seb végül nem is lett ellátva. (El is felejtkeztem róla, csak akkor jutott eszembe, amikor vetettem volna le a bringásgatyát, és bele volt ragadva a sebbe...) De nem volt vele gondom, egészen két hét múlváig, amikor országúton mentünk a gyerekkel egy Lovasberény-Nadap kört. Akkor begyulladt, de úgy, hogy másnapra fel is ment a lázam. Létezik, hogy két hét után gyulladjon be egy seb? Vagy inkább valami más bajom volt, csak átterjedt a gyulladás oda is.
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!