Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Fehérvár

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6921 hozzászólás a témában

Csabber

Csabber

törzsvendég

• fórumtag
  • 254 hozzászólás

szia vaszárnap megyünk tekerni?

vaszárnap?
menjünk :)

bullbiker

bullbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás

Remélem összejön.

szia vaszárnap megyünk tekerni?

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

A Petzl fejlámpákat néztétek már:
Headlamps | Petzl
Árak, fehérvári sráctól(lehet alkudni is, nekem sikerült):
http://www.virage.hu/list/petzl.htm

Ezek a Petzl Lámpák tökre szépek ... és itt ki is fújt a történet sajnos, ezek kisded játékszerek a Magicshine lámpához ... és brutálisan drágák!!! :(
Futni nagyon jók .. csak mi bringázunk :)
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Headlamps | Petzl

Aminek kb feleakkora fényereje van mint a Magicshine-nak (ez a Petzl Ultra Belt) az 76,000 Ft...
Nekem van egy Petzl Myolite 3 lámpám, annak 10e körül van az ára és nem sokat tud, a minõségétõl sem vagyok elájulva.
Failure is always an option.

pugetto

pugetto

vendég

• fórumtag
  • 62 hozzászólás
Azért az RC akkukhoz egy programozható töltõ ajánlott!

pirga

pirga

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
Headlamps | Petzl

bullbiker

bullbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás

Annyiban tudok még segíteni, még infó ként a lámpával kapcsolatban:
- Ha valakinek van Airsoft fegyvere, vagy Notebook-ja, akkor nem kell töltõ, mert azok is 8,4 vagy 11V-ról mûködnek és a töltõ így Mo kompatibilis.
- Az aksit meg be lehet szerezni nem drága pénzért mondjuk egy akkor méretben ami belefér a zsebbe is kényelmesen (max 1600-3600mAh közötti) (A Denso-ban max 1-2 sör az ára)

A lámpa meg itt megvásárolható külön (persze biztos van olcsóbb is): Magicshine MJ-816 Light Head

kár hogy már nem dolgozok ott milyeneket lehetett seftelni bár öt év elég volt a densobol

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás
Annyiban tudok még segíteni, még infó ként a lámpával kapcsolatban:
- Ha valakinek van Airsoft fegyvere, vagy Notebook-ja, akkor nem kell töltõ, mert azok is 8,4 vagy 11V-ról mûködnek és a töltõ így Mo kompatibilis.
- Az aksit meg be lehet szerezni nem drága pénzért mondjuk egy akkor méretben ami belefér a zsebbe is kényelmesen (max 1600-3600mAh közötti) (A Denso-ban max 1-2 sör az ára)

A lámpa meg itt megvásárolható külön (persze biztos van olcsóbb is): Magicshine MJ-816 Light Head
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

Na urak!
Akkor én megrendelem a lámpákat, akinek kell, szóljon!
Ha úgy döntünk, hogy ne most, hanem pl. január közepén, akkor is oké!
Ebay-rõl szándékozom megvenni, esetleg a hazahozatalt is meg tudom oldani, de ez nem 100%
Eddig akkor Balu és én vagyunk?
Cs.

Én annyiban várnék vele egy hetet, hogy megy két kollégám japánba, és megnézetem odakint a cumót

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

Remélem összejön.

Most vasárnapra valami hasonló? Szombat sajnos munkanap lesz.

Szívesen csatlakoznék én is. Ha megjön holnapra a hideg, téli fagy, akkor jó lesz a terep. :D Még több tócsa, még több csúszkálás. :)
Olyan kicsi az izmom, hogyha borogatnám, elmúlna. :D

bringa

bringa

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás
Remélem összejön.

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

A hétvégi mikulás "rali", csak kicsit másképp.

Most vasárnapra valami hasonló? Szombat sajnos munkanap lesz.

bringa

bringa

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás
A hétvégi mikulás "rali", csak kicsit másképp.

Csabber

Csabber

törzsvendég

• fórumtag
  • 254 hozzászólás

A hazahozatalt Hong Kongból gondoltad? Amit én találtam normális áron, az mind onnan jön, aki Európában árul ilyent az sokkal drágábban adja. Olyan hong kongit sem találtam, aki a 3 darabot ne 3 szoros áron szállítaná.
Hacsak nem talál valaki ugyanilyen áron (szállítással együtt 76 USD körül) Európában, akkor jobban járunk, ha mindenki magának rendel, mert ha rendelünk 3 lámpát 50e forintért azt már valószínûbb hogy kiszurják a vámon és fizethetünk érte. Egy-egy kis csomag inkább átcsúszik. Én rendeltem már ezt-azt USA-ból, Ausztráliából, Kínából és semmire sem kellett vámot fizetnem, de egy ilyen nagyob tételnél már necces.
A VÁM elvileg csak 4-5%, de van hozzá kezelési költség, meg egyebek, ami nem tudom mennyi.

Amcsiból gondoltam megvenni, onnan tudok esetleg intézni ingyen fuvart!
Nemrég vettem a FOX telómat Amcsiból és átcsúszott a vámon :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

A hazahozatalt Hong Kongból gondoltad? Amit én találtam normális áron, az mind onnan jön, aki Európában árul ilyent az sokkal drágábban adja. Olyan hong kongit sem találtam, aki a 3 darabot ne 3 szoros áron szállítaná.
Hacsak nem talál valaki ugyanilyen áron (szállítással együtt 76 USD körül) Európában, akkor jobban járunk, ha mindenki magának rendel, mert ha rendelünk 3 lámpát 50e forintért azt már valószínûbb hogy kiszurják a vámon és fizethetünk érte. Egy-egy kis csomag inkább átcsúszik. Én rendeltem már ezt-azt USA-ból, Ausztráliából, Kínából és semmire sem kellett vámot fizetnem, de egy ilyen nagyob tételnél már necces.
A VÁM elvileg csak 4-5%, de van hozzá kezelési költség, meg egyebek, ami nem tudom mennyi.

Az áfa a sok.

A sebesség mindent megold.

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Na urak!
Ebay-rõl szándékozom megvenni, esetleg a hazahozatalt is meg tudom oldani, de ez nem 100%
Cs.

Csabber

Csabber

törzsvendég

• fórumtag
  • 254 hozzászólás

Hát ... pont terepre kell a jobb ill. a nagyobb fényerõ és a jobb színhõmérséklet! Mert nem mindegy, hogy egy vízmosást esetleg sík szakasznak nézel vagy sem!
(A led lámpák nagy hátránya, hogy túl hideg fényt adnak, így a mélységet nem érzékeled) Ezért fontosabb a fényerõnél a színhõmérséklet!

De el kell dönteni ki mire szeretné használni, ha csak hobbi célra veszed akkor elégséges a gyengébb, ha mondjuk teljesítmény orientált vagy, versenyzel, stb. ott kell a nagyobb, mert ha fáradsz akkor lehetnek gondok ...

Na urak!
Cs.

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

Szerintem felesleges a nagyot megvenni. Terepre elég az egyszerûbb is, ha meg aszfalton használnád, akkor még inkább.

Hát ... pont terepre kell a jobb ill. a nagyobb fényerõ és a jobb színhõmérséklet! Mert nem mindegy, hogy egy vízmosást esetleg sík szakasznak nézel vagy sem!
(A led lámpák nagy hátránya, hogy túl hideg fényt adnak, így a mélységet nem érzékeled) Ezért fontosabb a fényerõnél a színhõmérséklet!

De el kell dönteni ki mire szeretné használni, ha csak hobbi célra veszed akkor elégséges a gyengébb, ha mondjuk teljesítmény orientált vagy, versenyzel, stb. ott kell a nagyobb, mert ha fáradsz akkor lehetnek gondok ...

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Szia Bálint!

Van valami jó híred a számomra?

Üdv, enté

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

Szintén ebben, vagy a nagyobb tesóban gondolkodom. Megérné a nagyobbat venni, vagy ez is elég a biztonságos haladáshoz ? Nem szeretnék feleslegesen többet költeni.
Erre gondolok:
DealExtreme: $119.05 SSC-P7 + 2*XP-E 16W 3-Mode 1400-Lumen LED Bike Light Set (4*18650 included)
A bolt megbízhatóságáról van valakinek infója ?

Szórt fényben jobb a drágább. (tehát amit gyakrabban használsz) de nem tudom megéri e a több kiadást. a 900Lumen-el is tökéletesen lehet látni.

Bálint