Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Fehérvár

- - - - -

• Please log in to reply
6921 replies to this topic

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

Erre benevezek én is, de ne ilyen hidegben nyomjuk, hanem tavasszal, nem?
Amúgy megnézem, ki megy fel a Kékesre a Mátra maratonon középtányérral :)

Szerintem akkor be is mutatkozhatok :), vagy küldhetek fotót is, de ismerek még vagy 30-40 bringást aki megteszi ugyanezt :D
Ha jól tudom Jani is fel tudja nyomni 1x biztos is!

Nem nagyon értem miért tartjátok olyan keménynek a 26/34-et. Többek között itt jól ösze lehet hasonlítani ha beírod elöl a 22-24-26-ot, hátul a 28-30-32-34-et.
Az jön ki, hogy a 26/34 kicsit pörgõsebb áttétel mint a 22/28, és kicsit erõsebb, mint a 22/30. Tehát ha valaki a hagyományos 22-es kistányér mellett nem nagyon használja hátul a legnagyobbat, azt nem éri nagy meglepetés.

Mindemellett maximálisan egyetértek azzal, hogy ez divathullám és semmi értelme a mi szintünkön. Ha ezzel kisebb Q faktort lehet elérni (pl. Sram XX) akkor az OK, de a 3 tányérosról levenni egyet az hülyeség.

Itt nem csak az áttétel arány a lényeg (de csak abban van ~10% eltérés), változik az erõkar is. a 26-s tányér jóval nagyobb mint a 22. És szar érzés mikor váltanál és nincsen több ... !!! :)

Én nem azt mondom, hogy nem lehet elhajtani! A 40-26 / 11-34 az full versenyáttétel, ami nem arról szól, hogy nézelõdünk közben. Persze ki lehet próbálni és ha valakinek bejön, akkor lehet használni, de felesleges pénzkidobásnak érzem, amíg nem elég erõs valaki hozzá.
Aki pedig külföldön is szeretne túrázni, annak melegen ajánlott a a 3x9 :D

Erre ez a válasz:

Vagy a Bükkön, Szilváson Ördög-oldalon.
Vagy Tés és Jásd között a kéken fel vagy a k... emelkedõn fel.
Ezekhez mind kevés a 26os, kell a 22.

Tavaly nyáron a Bükkben készültem a 24 órásra. 1 hetes felkészülésem volt, ebbõl 3 nap mentem az Ördög-oldalhoz és simán fel lehet menni közép tányéron, én ott résztávoztam (3x; 4x; 5x fel)
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

bullbiker

bullbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 posts
Szia Zsolti! 11 órási indulás jó lesz neked?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Nem nagyon értem miért tartjátok olyan keménynek a 26/34-et. Többek között itt jól ösze lehet hasonlítani ha beírod elöl a 22-24-26-ot, hátul a 28-30-32-34-et.
Az jön ki, hogy a 26/34 kicsit pörgõsebb áttétel mint a 22/28, és kicsit erõsebb, mint a 22/30. Tehát ha valaki a hagyományos 22-es kistányér mellett nem nagyon használja hátul a legnagyobbat, azt nem éri nagy meglepetés.

Erre ez a válasz:

Vagy a Bükkön, Szilváson Ördög-oldalon.
Vagy Tés és Jásd között a kéken fel vagy a k... emelkedõn fel.
Ezekhez mind kevés a 26os, kell a 22.

A sebesség mindent megold.

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,140 posts

A 40-26 kontra 11-34 áttételrõl, ha elfogadtok egy véleményt: Abban az esetben váltson valaki erre az áttételre, ha legalább 300watt-al tud tartósan menni terepen, ez kb annyit jelent, hogy 4x fel tud menni a Z+ - on (az aljától a Meleg hegy tetejéig) egymás után minimum 32-32-ben.
A 26-34 elég kemény áttétel és sok erõ kell hozzá. És Janinak igaza van sok helyen kell tolni vele a velencei hegységen kívül.
Ez inkább verseny áttétel és divathullám .... :( egy picit felesleges pénzkidobásnak érzem, mert jobb áttételek nem lesznek tõle, sõt kompromisszumot kell kötni, hogy néha magasabb lábfordulattal mész, néha meg nagyobb nyomatékkal az optimálisnál ...
Én személy szerint azért próbáltam ki, mert igen olcsón meg tudtam oldani + némi átalakítás is csak szellemi apportot igényelt. :)

Maratonra a legjobb áttétel: 42-32-24 kontra 11-34; súlyban pedig a 42-32-22 kontra 11-32, és 9 sebességben!!!

Mindemellett maximálisan egyetértek azzal, hogy ez divathullám és semmi értelme a mi szintünkön. Ha ezzel kisebb Q faktort lehet elérni (pl. Sram XX) akkor az OK, de a 3 tányérosról levenni egyet az hülyeség.
Failure is always an option.

Csabber

Csabber

törzsvendég

• fórumtag
  • 254 posts

Igen, értettem. Szinte biztos vagyok benne, hogy nem sikerül, de megpróbálom.
Ha elbukok, legalább "harcban" bukjak el. :)

Erre benevezek én is, de ne ilyen hidegben nyomjuk, hanem tavasszal, nem?

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts

De egymás után azonnal kell mászkálni felfelé és 32-32-tõl felfelé - közép és tányér áttételeket használhatsz csak. :)

Igen, értettem. Szinte biztos vagyok benne, hogy nem sikerül, de megpróbálom.
Ha elbukok, legalább "harcban" bukjak el. :)
Olyan kicsi az izmom, hogyha borogatnám, elmúlna. :D

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

Irány gyakorolni! Esetleg egy csoportos hegymászásra ki jelentkezne? 4x felmenni. Ez a cél. :D

Megpróbálom azt a Z+ -t 4szer. :) Tetszik az az emelkedõ, de ennyiszer nem kíséreltem meg feljutni rajta.
Ha sikerül teljesítenem 4x, akkor kipróbálom azt a 40-26 -ot... ha elvérzek, akkor (még többet tekerek) és maradok az általad javasolt 42-32-24 -nél.
Köszi a kielégítõ választ és tanácsot!!!

De egymás után azonnal kell mászkálni felfelé és 32-32-tõl felfelé - közép és tányér áttételeket használhatsz csak. :)

Én lehet rendelek valamikor hamarabb is. Meg lesz egy közös fórumos rendelés január végén a bike-components.de-rõl, lehet abba szállok be. Majd még meglátom, a giantre úgysem ülök áprilisnál hamarabb.

Ha maraton alatt a külföldi maratonokat is érted akkor egyetértek. De ha csak a hazaiakat nézzük akkor szerintem a kéttányér egy nagyon jó dolog (persze ha elég erõs vagy:) ).

Ugyan így gondoltam én is a zárójelessel együtt :)
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...

Gabor69

Gabor69

vendég

• fórumtag
  • 16 posts
Hello. Mennyetek elõbb nyugodtan, de nekem délután 3 óra elõtt suli miatt nem alkalmas. Üdv.

bringa

bringa

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 posts
Pár fotó 2010 év vége-2011 eleje.

Hogy lehet ebbõl olyan galériát kreálni, mint Janinak? Regisztrálás?

bringa

bringa

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 posts

oké nekem jó lesz a szerda de mehetnénk korában is mind egy óra

Ha Gábor 69-nek is ok, akkor mehetünk korábban.

bullbiker

bullbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 posts

Talán szerda délután 1 körül, Baglyas felé mennék; majd még fixáljuk.

oké nekem jó lesz a szerda de mehetnénk korában is mind egy óra

bullbiker

bullbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 posts

Ja, sár az "vót", de inkább a visszaúton Moha felé. A Baglyas teljesen ok volt, talán a toronyhoz vezetõ domb volt "lágyabb".

ez nekem való túra lett volna én imádom a sarat

bringa

bringa

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 posts

Sár?

Ja, sár az "vót", de inkább a visszaúton Moha felé. A Baglyas teljesen ok volt, talán a toronyhoz vezetõ domb volt "lágyabb".

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

igen ez az oldal is jó, valamint a bike24.com; bike-x-perts.com és egyib mások .... a starbike a legjobb a szállításban, én tervezek majd rendelni, de csak márciusban, ha akkor kell valakinek valami akkor jelezzen majd. De én is írok majd ide.

Én lehet rendelek valamikor hamarabb is. Meg lesz egy közös fórumos rendelés január végén a bike-components.de-rõl, lehet abba szállok be. Majd még meglátom, a giantre úgysem ülök áprilisnál hamarabb.

A 40-26 kontra 11-34 áttételrõl, ha elfogadtok egy véleményt: Abban az esetben váltson valaki erre az áttételre, ha legalább 300watt-al tud tartósan menni terepen, ez kb annyit jelent, hogy 4x fel tud menni a Z+ - on (az aljától a Meleg hegy tetejéig) egymás után minimum 32-32-ben.
A 26-34 elég kemény áttétel és sok erõ kell hozzá. És Janinak igaza van sok helyen kell tolni vele a velencei hegységen kívül.
Ez inkább verseny áttétel és divathullám .... :( egy picit felesleges pénzkidobásnak érzem, mert jobb áttételek nem lesznek tõle, sõt kompromisszumot kell kötni, hogy néha magasabb lábfordulattal mész, néha meg nagyobb nyomatékkal az optimálisnál ...
Én személy szerint azért próbáltam ki, mert igen olcsón meg tudtam oldani + némi átalakítás is csak szellemi apportot igényelt. :)

Maratonra a legjobb áttétel: 42-32-24 kontra 11-34; súlyban pedig a 42-32-22 kontra 11-32, és 9 sebességben!!!

Ha maraton alatt a külföldi maratonokat is érted akkor egyetértek. De ha csak a hazaiakat nézzük akkor szerintem a kéttányér egy nagyon jó dolog (persze ha elég erõs vagy:) ).

A sebesség mindent megold.

bringa

bringa

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 posts

szia én megyek csak még nem tudom melyik nap és mikor

Talán szerda délután 1 körül, Baglyas felé mennék; majd még fixáljuk.

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts

Köszönöm a válaszokat; van hová fejlõdni, a zõd keresztet amúgy is kedvelem...

Irány gyakorolni! Esetleg egy csoportos hegymászásra ki jelentkezne? 4x felmenni. Ez a cél. :D

Megpróbálom azt a Z+ -t 4szer. :) Tetszik az az emelkedõ, de ennyiszer nem kíséreltem meg feljutni rajta.
Ha sikerül teljesítenem 4x, akkor kipróbálom azt a 40-26 -ot... ha elvérzek, akkor (még többet tekerek) és maradok az általad javasolt 42-32-24 -nél.
Köszi a kielégítõ választ és tanácsot!!!
Olyan kicsi az izmom, hogyha borogatnám, elmúlna. :D

bullbiker

bullbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 posts

Sziasztok!
Mentek hétköznap délután valamerre?

szia én megyek csak még nem tudom melyik nap és mikor

bringa

bringa

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 posts
Köszönöm a válaszokat; van hová fejlõdni, a zõd keresztet amúgy is kedvelem...

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

Én is a 40-26 -ra váltáson vagyok... :)

Jani! Te nem tervezed/tervezted a lánctányér vételt? Valaki mellé szívesen betársulok.
Én idén próbáltam mindenhol a 44-32-22 11-32 rendszerembõl a 22-es kistányért kiiktatni.
Két alkalom kivételével (mikor beteg voltam) le kellett tennem a kicsire, de egyébként megoldottam. Bátorkodjak váltani a "kettes" rendszerre? :)

Igen, én is hasonlóra gondoltam. Mégis érdekelne; esetleg valami számomra tekerhetõbb fogszámmal?

Sokat tolnád a bringát a Velencei-hegységen kívül.

Ezt az oldalt nem ismerem, de jók a szállítási költségek és lehet kártyával fizetni.
Viszont drága.

Köszönöm, kis turkálás után itt is megleltem.
Már csak azt nem tudom, hogy én mire lennék képes ezzel a 40-26-al...

igen ez az oldal is jó, valamint a bike24.com; bike-x-perts.com és egyib mások .... a starbike a legjobb a szállításban, én tervezek majd rendelni, de csak márciusban, ha akkor kell valakinek valami akkor jelezzen majd. De én is írok majd ide.

Csak bike-components.de vagy starbike.com .

bringa

bringa

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 posts

Sokat tolnád a bringát a Velencei-hegységen kívül.

Igen, én is hasonlóra gondoltam. Mégis érdekelne; esetleg valami számomra tekerhetõbb fogszámmal?