Erre benevezek én is, de ne ilyen hidegben nyomjuk, hanem tavasszal, nem?
Amúgy megnézem, ki megy fel a Kékesre a Mátra maratonon középtányérral
Szerintem akkor be is mutatkozhatok

Ha jól tudom Jani is fel tudja nyomni 1x biztos is!
Nem nagyon értem miért tartjátok olyan keménynek a 26/34-et. Többek között itt jól ösze lehet hasonlítani ha beírod elöl a 22-24-26-ot, hátul a 28-30-32-34-et.
Az jön ki, hogy a 26/34 kicsit pörgõsebb áttétel mint a 22/28, és kicsit erõsebb, mint a 22/30. Tehát ha valaki a hagyományos 22-es kistányér mellett nem nagyon használja hátul a legnagyobbat, azt nem éri nagy meglepetés.
Mindemellett maximálisan egyetértek azzal, hogy ez divathullám és semmi értelme a mi szintünkön. Ha ezzel kisebb Q faktort lehet elérni (pl. Sram XX) akkor az OK, de a 3 tányérosról levenni egyet az hülyeség.
Itt nem csak az áttétel arány a lényeg (de csak abban van ~10% eltérés), változik az erõkar is. a 26-s tányér jóval nagyobb mint a 22. És szar érzés mikor váltanál és nincsen több ... !!!

Én nem azt mondom, hogy nem lehet elhajtani! A 40-26 / 11-34 az full versenyáttétel, ami nem arról szól, hogy nézelõdünk közben. Persze ki lehet próbálni és ha valakinek bejön, akkor lehet használni, de felesleges pénzkidobásnak érzem, amíg nem elég erõs valaki hozzá.
Aki pedig külföldön is szeretne túrázni, annak melegen ajánlott a a 3x9

Erre ez a válasz:
Vagy a Bükkön, Szilváson Ördög-oldalon.
Vagy Tés és Jásd között a kéken fel vagy a k... emelkedõn fel.
Ezekhez mind kevés a 26os, kell a 22.
Tavaly nyáron a Bükkben készültem a 24 órásra. 1 hetes felkészülésem volt, ebbõl 3 nap mentem az Ördög-oldalhoz és simán fel lehet menni közép tányéron, én ott résztávoztam (3x; 4x; 5x fel)