Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Fehérvár

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6921 hozzászólás a témában

Csabber

Csabber

törzsvendég

• fórumtag
  • 254 hozzászólás

szia KOBIKE mikor láthatom a bringát élõbe? mert olvastam és láttam hogy össze raktad ja és nagyon durva lett

Ha a bambusz fixirõl van szó, akkor én azt már ki is próbáltam :) Érdekes szerkezet, de jó vele menni! Dombra fel gyorsabban tudsz menni, lefele kb. 40-45 km/h.

bullbiker

bullbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás
szia KOBIKE mikor láthatom a bringát élõbe? mert olvastam és láttam hogy össze raktad ja és nagyon durva lett

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 hozzászólás

-FÉK: XT-XTR olajos tárcsafékem van és igen szarul fog, illetve 20 km/h alatt nyikorog, mint a rosseb. Múltkor egy bazi nagy és hosszú lejtõn jól bemelegítettem és leégett (?) róla a dzsuva, tök jól fogott, viszont most megint szar. Tisztítani kell csak a tárcsát + betétet vagy más a baja?
Cs.

Volt nekem is hasonló gondom egy deore 525-el. Betétcsere volt a megoldás, pedig sok mindennel próbálkoztam elõtte. Tisztító sprai, alkohol, csiszolás, égetés......
Csere után jó lett!
Élj a mának! Nem baj ha a pokolra jutsz, mert ott egy csomó haverral fogsz találkozni......

http://laciklon.fotoalbum.hu/index

meanmachine85

meanmachine85

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás
szombaton dolgozok sajna, nekem jó a : vas.hétfõ.kedd. amire töb szavazat lesz.

Taki83

Taki83

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás

vasárnap tekerés? szombaton dolgozok, utána hosszu 7vége, nekem a hétfõ is és kedd is jó ha jó az idõ.. péntektöl 13-15 fok.
taki, Zsolti?

Hello! :) Nekem szombat delelotton kivul csak a kedd jo!!! Udv, Taki

Csabber

Csabber

törzsvendég

• fórumtag
  • 254 hozzászólás

Ha gyári Shimano fémes fékbetét van benne(M06), akkor a csikorgás az természetes! A fémes betéteknek kell az üzemi hõfok, úgy fognak jól!

Tárcsafékhez Hobby bringára ill. XC vagy maraton versenyzésre fölösleges full fémes betétet használni (tudom a gyártó ezt teszi bele alapból). Bõven elégséges a félfémes betét (még sok is).
Ezekbõl a félfémes (semi-organic, vagy semi-sintered) betétekbõl az alábbiakat érdemes megvenni, ezek tuti, hogy jó és fognak is! És nincsenek fény árban 2600-3800HUF/pár
BBB (kék)
A2Z (kék)
EBC (zöld)
vagy esetleg ALLIGATOR

Ezeket ne tedd bele, mert még jobban fog csikorogni, és kevésbé lesz aktív a fék:
Gold Fren,
EBC (ARANY)
Ashima

Szerintem a csikorgás ettõl lehet, mert még valamikor 4 éve én is tapasztaltam ilyeneket, de mióta nem fékezek, nincsen bajom :) ... (ezt Jani mondta, õt idéztem) :)

Köszi az infót a Bálintoknak :)
Tisztítást mindenképpen megejtem, a betétcsere még kérdéses!

HeyBud

HeyBud

vendég

• fórumtag
  • 78 hozzászólás

Jövõre ilyen járgánnyal hasítom a hegyek habjait :)

Bejelentkezés | Facebook

b@sszus, ez tenyleg gyonyoruuuu!

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

2 kérdés, egy gumis, egy fékes:

- GUMI: a bütykös, behemótok mellé tervezek venni egy filigrán, minimál profilos, betonos gumit, ami egy Conti City Ride lenne. ellenbn erre az van írva, hogy 37-590 (26 x 1 3/8). Viszont a szokásos 26"-os gumik mérete 559 szokott lenni. Akkor most ezt fel tudom tenni a felnimre vagy sem?

-FÉK: XT-XTR olajos tárcsafékem van és igen szarul fog, illetve 20 km/h alatt nyikorog, mint a rosseb. Múltkor egy bazi nagy és hosszú lejtõn jól bemelegítettem és leégett (?) róla a dzsuva, tök jól fogott, viszont most megint szar. Tisztítani kell csak a tárcsát + betétet vagy más a baja?

Cs.

Ha gyári Shimano fémes fékbetét van benne(M06), akkor a csikorgás az természetes! A fémes betéteknek kell az üzemi hõfok, úgy fognak jól!

Tárcsafékhez Hobby bringára ill. XC vagy maraton versenyzésre fölösleges full fémes betétet használni (tudom a gyártó ezt teszi bele alapból). Bõven elégséges a félfémes betét (még sok is).
Ezekbõl a félfémes (semi-organic, vagy semi-sintered) betétekbõl az alábbiakat érdemes megvenni, ezek tuti, hogy jó és fognak is! És nincsenek fény árban 2600-3800HUF/pár
BBB (kék)
A2Z (kék)
EBC (zöld)
vagy esetleg ALLIGATOR

Ezeket ne tedd bele, mert még jobban fog csikorogni, és kevésbé lesz aktív a fék:
Gold Fren,
EBC (ARANY)
Ashima

Szerintem a csikorgás ettõl lehet, mert még valamikor 4 éve én is tapasztaltam ilyeneket, de mióta nem fékezek, nincsen bajom :) ... (ezt Jani mondta, õt idéztem) :)
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

vasárnap tekerés? szombaton dolgozok, utána hosszu 7vége, nekem a hétfõ is és kedd is jó ha jó az idõ.. péntektöl 13-15 fok.
taki, Zsolti?

Ha normális lesz a tempó és értelmes a táv, akkor csatlakozom. :)
Olyan kicsi az izmom, hogyha borogatnám, elmúlna. :D

meanmachine85

meanmachine85

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás
taki, Zsolti?

meanmachine85

meanmachine85

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás
a 26x 1/3/8 ad nem monti 26" os méret! nagyobb annál!

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

- GUMI: a bütykös, behemótok mellé tervezek venni egy filigrán, minimál profilos, betonos gumit, ami egy Conti City Ride lenne. ellenbn erre az van írva, hogy 37-590 (26 x 1 3/8). Viszont a szokásos 26"-os gumik mérete 559 szokott lenni. Akkor most ezt fel tudom tenni a felnimre vagy sem?

Cs.

Gumiból én a lehetõ legolcsóbb 1.75-es kenda köpenyeket használom aszfaltra.
4-4.5bar -ig ajánlott fújni, én fújtam már 7-re is és elég szépen gurult. :)

Én '08-as XT fékeket használok, de ilyen problémával még nem találkoztam.
Egy tavaszi karbantartás nem árthat neki.
A tárcsát alkohollal töröld át és ellenõrizd, hogy a tárcsák rendesen fent vannak-e az agyakon. Utána vedd ki a fékbetéteket és csekkold, hogy nem-e koptak el túlságosan. Ha még jó, én ilyenkor egy finom polír papíron picit meghúzom a betétet, hogy a koszos rész eltûnjön, ill. lehet kicsit alakítani a ferodoron, ha nagyon ferdén kopott (de ez az én eljárásom, lehet nem ez a tökéletes).
Ha a fékkarok nem "koppanósan" fognak, lehet játszani a légtelenítéssel vagy akár le is cserélheted az olajat, ha már régen volt.
Azt mindenképp csináld meg, hogy alaposan megpucolod a féktestet és a munkahengerekhez cseppentesz egy minimális ásványi fékolajat.
Jó dolog eltökörészni a fékekkel. :D
Olyan kicsi az izmom, hogyha borogatnám, elmúlna. :D

bullbiker

bullbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás
Bringás Fail

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Az más méret, nem jó rá. Annyi csak a közös, hogy a "nép" 26-osnak hívja mindkettõt.
Innen ki lehet okosodni a témában. :)
Failure is always an option.

Csabber

Csabber

törzsvendég

• fórumtag
  • 254 hozzászólás

Cs.

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

Hú, ez nem csak jónak tûnik, de szép is :)
2x9 ?

Köszike :)

Igen 2x9, 40-26 és 11-34 osztásban.
A2x10-nek nincsen jobb áttétele és a lánc pl. 2x annyiba kerül ... takarékossági kérdés :)
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
2x9 volt tavaly is a szezon második felében.

A sebesség mindent megold.

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Bejelentkezés | Facebook

Hú, ez nem csak jónak tûnik, de szép is :)
2x9 ?
Failure is always an option.

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

Bejelentkezés | Facebook

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Egy hozzáértõvel is megnézetném.

A sebesség mindent megold.