szia KOBIKE mikor láthatom a bringát élõbe? mert olvastam és láttam hogy össze raktad ja és nagyon durva lett
Ha a bambusz fixirõl van szó, akkor én azt már ki is próbáltam

szia KOBIKE mikor láthatom a bringát élõbe? mert olvastam és láttam hogy össze raktad ja és nagyon durva lett
Volt nekem is hasonló gondom egy deore 525-el. Betétcsere volt a megoldás, pedig sok mindennel próbálkoztam elõtte. Tisztító sprai, alkohol, csiszolás, égetés......-FÉK: XT-XTR olajos tárcsafékem van és igen szarul fog, illetve 20 km/h alatt nyikorog, mint a rosseb. Múltkor egy bazi nagy és hosszú lejtõn jól bemelegítettem és leégett (?) róla a dzsuva, tök jól fogott, viszont most megint szar. Tisztítani kell csak a tárcsát + betétet vagy más a baja?
Cs.
vasárnap tekerés? szombaton dolgozok, utána hosszu 7vége, nekem a hétfõ is és kedd is jó ha jó az idõ.. péntektöl 13-15 fok.
taki, Zsolti?
Ha gyári Shimano fémes fékbetét van benne(M06), akkor a csikorgás az természetes! A fémes betéteknek kell az üzemi hõfok, úgy fognak jól!
Tárcsafékhez Hobby bringára ill. XC vagy maraton versenyzésre fölösleges full fémes betétet használni (tudom a gyártó ezt teszi bele alapból). Bõven elégséges a félfémes betét (még sok is).
Ezekbõl a félfémes (semi-organic, vagy semi-sintered) betétekbõl az alábbiakat érdemes megvenni, ezek tuti, hogy jó és fognak is! És nincsenek fény árban 2600-3800HUF/pár
BBB (kék)
A2Z (kék)
EBC (zöld)
vagy esetleg ALLIGATOR
Ezeket ne tedd bele, mert még jobban fog csikorogni, és kevésbé lesz aktív a fék:
Gold Fren,
EBC (ARANY)
Ashima
Szerintem a csikorgás ettõl lehet, mert még valamikor 4 éve én is tapasztaltam ilyeneket, de mióta nem fékezek, nincsen bajom... (ezt Jani mondta, õt idéztem)
Jövõre ilyen járgánnyal hasítom a hegyek habjait
Bejelentkezés | Facebook
2 kérdés, egy gumis, egy fékes:
- GUMI: a bütykös, behemótok mellé tervezek venni egy filigrán, minimál profilos, betonos gumit, ami egy Conti City Ride lenne. ellenbn erre az van írva, hogy 37-590 (26 x 1 3/8). Viszont a szokásos 26"-os gumik mérete 559 szokott lenni. Akkor most ezt fel tudom tenni a felnimre vagy sem?
-FÉK: XT-XTR olajos tárcsafékem van és igen szarul fog, illetve 20 km/h alatt nyikorog, mint a rosseb. Múltkor egy bazi nagy és hosszú lejtõn jól bemelegítettem és leégett (?) róla a dzsuva, tök jól fogott, viszont most megint szar. Tisztítani kell csak a tárcsát + betétet vagy más a baja?
Cs.
vasárnap tekerés? szombaton dolgozok, utána hosszu 7vége, nekem a hétfõ is és kedd is jó ha jó az idõ.. péntektöl 13-15 fok.
taki, Zsolti?
2 kérdés, egy gumis, egy fékes:
- GUMI: a bütykös, behemótok mellé tervezek venni egy filigrán, minimál profilos, betonos gumit, ami egy Conti City Ride lenne. ellenbn erre az van írva, hogy 37-590 (26 x 1 3/8). Viszont a szokásos 26"-os gumik mérete 559 szokott lenni. Akkor most ezt fel tudom tenni a felnimre vagy sem?
-FÉK: XT-XTR olajos tárcsafékem van és igen szarul fog, illetve 20 km/h alatt nyikorog, mint a rosseb. Múltkor egy bazi nagy és hosszú lejtõn jól bemelegítettem és leégett (?) róla a dzsuva, tök jól fogott, viszont most megint szar. Tisztítani kell csak a tárcsát + betétet vagy más a baja?
Cs.
Hú, ez nem csak jónak tûnik, de szép is
2x9 ?
Jövõre ilyen járgánnyal hasítom a hegyek habjait
Bejelentkezés | Facebook