Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

helyesírás
Started by
Zap
, 2005. May 01. 22:24
vendég_galuska_*
Posted 2007. August 06. - 14:12

Szerintem nem olyan óriási gond ez, mint elsõre annak tûnik. A bringás haverok közt, kint használjátok a bringás szlenget. Magyarul a megfelelõ közegben. Nyilvánvaló, ha a nagyi megkérdezi, hogy mitõl van olyan jó kedved, nem válaszolod azt: "végre beadtam a nagydörtöt, meg a kissoron is jót dzsampoltam, hazafelé meg még egy jót stríteltünk is, zsíradék volt nagyon..." Szegény nagyi egy kukkot sem értene az egészbõl, mint ahogy egy marketingstratégiás-újkampány-míting hablatyból sem.
Szerintem az a lényeg, hogy a különbözõ szleng- és szubkultúra kifejezéseket az adott közegükben használjuk és akkor nincs gond.
Természetesen az ocsmány, közönséges trágárkodás sehol nem kívánatos.
Szerintem az a lényeg, hogy a különbözõ szleng- és szubkultúra kifejezéseket az adott közegükben használjuk és akkor nincs gond.
Természetesen az ocsmány, közönséges trágárkodás sehol nem kívánatos.
Posted 2007. August 06. - 12:31

Posted 2007. August 06. - 12:12

Posted 2007. August 06. - 12:07

Igaz nem helyesírás, de nekem az angol szavakat magyar szövegkörnyezetben használással vannak gondjaim. Lehet ez inkább dohogó, de hülyét kapok, a "jumpoltam egyet", meg "shoppingolok" dolgoktól. Vannak szavak, amiknek nincs rendes magyar megfelelõje (downhill), de ezek teljesen alap dolgok, miért nem jó az, hogy ugráltam, meg vásároltam?
Az angollal kevert magyar nem menõ. Munkahelyen eleget hallom (a céges kommunikáció, levelezés, megbeszélés 80%-a angolul megy és egy magyar megbeszélésen is sokszor egyszerûbb dolgokat angolul mondain, hogy mindenki egybõl értse), sajnálom, hogy máshol is divatba jött.
Az angollal kevert magyar nem menõ. Munkahelyen eleget hallom (a céges kommunikáció, levelezés, megbeszélés 80%-a angolul megy és egy magyar megbeszélésen is sokszor egyszerûbb dolgokat angolul mondain, hogy mindenki egybõl értse), sajnálom, hogy máshol is divatba jött.

Posted 2007. July 29. - 11:31

Tetszik ez a rovat, kár hogy csak most leltem meg.
Így elsõre nekem az István a király címû rockoperából a "hét magyarok uruszága" ugrott be, ami ugye az ország szó régies alakja, de hát mégiscsak másik szó.
Uh találjátok ti is meg
Így elsõre nekem az István a király címû rockoperából a "hét magyarok uruszága" ugrott be, ami ugye az ország szó régies alakja, de hát mégiscsak másik szó.
Posted 2007. July 28. - 21:38

Köszönés - ékes anyanyelven:
"Hi-tok!"
:scared:
"Hi-tok!"
:scared:
"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"
vendég_Charon_*
Posted 2007. July 22. - 12:24

a vigaszág a helyes megfejtés
Párom kedvesen mosolyogva nézett rám és azt mondta Szméagol hangját utánozva: Drágaszág!

Posted 2007. July 21. - 21:27

pFF... teljesen más az hogy valaki pl. helyett helyett hejett-et iir mint hogy kisbeûtvel kezd egy mondatot..
Most akkor helyesírás, vagy pedig helyesírás immel-ámmal topic?

Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Posted 2007. July 21. - 15:42

Valóságban.
Nem -ba, hanem -ban. Ha már a vesszõk, pont, stb nem kell nekünk.
Nem kötelezõ a helyesírás topicba szövegelni. Ha mégis, ne sms-t írj!
Bár, oly mindegy....
Nem -ba, hanem -ban. Ha már a vesszõk, pont, stb nem kell nekünk.
Nem kötelezõ a helyesírás topicba szövegelni. Ha mégis, ne sms-t írj!
Bár, oly mindegy....
Posted 2007. July 21. - 14:31

pFF... teljesen más az hogy valaki pl. helyett helyett hejett-et iir mint hogy kisbeûtvel kezd egy mondatot.. Interneten, chat-en erre nem figyel az ember.
"valóságba" én a fogalmazásaimat és leveleimet 20szor átnézem
"valóságba" én a fogalmazásaimat és leveleimet 20szor átnézem
Posted 2007. July 21. - 14:17

Hát persze hogy tudatosan. azért raktam azt a smile-t a végére
csak ezek azok az alapvetõ hibák amiket elszoktak követni.. na meg a lesz--> lessz -t...
érdekel, nem pedig érdekell.
(1ik leányismerõsöm rendszeresen 2 L-el írja, hiába mondom neki, hogy az bizony 1 L-el a helyes)
Alapvetõ hibának tûnik a vesszõk és mondatvégi írásjelek teljes mellõzése, az új mondat kis betûvel kezdése is.
Posted 2007. July 21. - 11:24

érdekel, nem pedig érdekell.
(1ik leányismerõsöm rendszeresen 2 L-el írja, hiába mondom neki, hogy az bizony 1 L-el a helyes)
Posted 2007. July 21. - 10:08

Hát persze hogy tudatosan. azért raktam azt a smile-t a végére 
csak ezek azok az alapvetõ hibák amiket elszoktak követni.. na meg a lesz--> lessz -t...

Posted 2007. July 21. - 10:07

mivel nem ismerlek személyesen, felmerül bennem a kérdés, hogy tudatosan, vagy kevésbé tudatosan vétettél ennyi hibát?
"...nem kurva Õ, csak megadatott neki minden pasi..."

Posted 2007. July 21. - 08:45

nah örülök hogy van ez a hejesirás topik, már nagy szügség volt rá. de ez mégiscsak egy biciglis fórum!!!! :sloneczni
on
on
Posted 2007. June 20. - 14:24

a vigaszág a helyes megfejtés 
összetett szó, de egyben írják így nincs gond. A Bambusz-ág pl nem lenne jó mivel kötõjellel kell írni (elõször anno én erre gondoltam).
az indexfórumos okfejtés oktalanság: egy szó attól még nem létezik hogy beszélnek róla sokat.......
A vazzeg, a köcce ugyanúgy nem szó, hanem szleng.

összetett szó, de egyben írják így nincs gond. A Bambusz-ág pl nem lenne jó mivel kötõjellel kell írni (elõször anno én erre gondoltam).
az indexfórumos okfejtés oktalanság: egy szó attól még nem létezik hogy beszélnek róla sokat.......
A vazzeg, a köcce ugyanúgy nem szó, hanem szleng.
Meguntam az aláírásom....
Posted 2007. June 20. - 13:15

Posted 2007. June 20. - 13:14

összetett szóország
jószág
vigaszág?

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Posted 2007. June 20. - 13:12

Posted 2007. June 20. - 13:10