Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

2006 - Újdonságok

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
1609 hozzászólás a témában

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.608 hozzászólás

valószínüleg egy automata forgácsológép (nevezzük CNC-nek)

A CNC annyit jelent hogy Computer Numerically Controlled. Ez így magában pedig csak a vezérlésre vonatkozik, akármilyen szerszámhoz hozzákapcsolhatják. Lehet galuskaszaggató is. Magyarul is CNC forgácsolónak hívják.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.653 hozzászólás
  • LocationCsömör
OFF

a CNC-zéshez szeretnék még annyit hozzászólni, hogy valószínüleg egy automata forgácsológép (nevezzük CNC-nek) sokkal pontosabban, sokkal gyorsabban, sokkal többet és sokkal olcsóbban tud legyártani alkatrészeket mintha emberek forgácsolnának kézi irányítású forgácsológépekkel ... innentõl kezdve a "CNC-zett" hozzáfûzés egy termék eladásához már csak marketigstratégia ...

persze a fentiek csakis nagy széria esetén értendõek!

/OFF
Mert tekerni jó!

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
http://www.pace-raci...o.uk/press.html

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

voltmár :D

de csak a kép adatok nélkül......akkor is a súlyára voltam kiváncsi......./bassza meg lehet grammos lettem, a mázsámhoz ? :)/
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás

Pld ezzel...
http://www.pinkbike....y-Ultimate.html

voltmár :D

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
fincsi :D
hope floating rotorral... hmmm :D álmodik a nyomor.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

Pld ezzel...

az tárcsával együtt 345 g ?

mert akkor ilyet kérek most a sárga vázamra ......:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás

és akkor most kanyarodjunk vissza a topik eredeti témájához. köszi

Pld ezzel...

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
és akkor most kanyarodjunk vissza a topik eredeti témájához. köszi

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

off

van benne igazság, amúgy thez az esztergálás is forgácsolás /meg a marás, fúrás köszörülés, fûrészelés, gyalulás stb / de asszem a marketing duma cnc forgácsolás szokott lenni.....de mellesleg kb 20 -25 éve minden közepes és nagy szériában forgácsolt alaktrész cnc gépen - n készül ......szal annyira nem nagy durranás, csak jól eladható jelszó....

csak azt nem tudom, hogy van bézbólsapi.
a fox pl úgy árulná a sapkákat, hogy CNC-zett, vajon rábuknának sokkal többen? hisz ez a varázsszó.. igaz minõségben semmit sem ad, de azért jó duma....

mindig is azok vették csak be az ilyen marketingdumákat, akiknem 1: ötletük sincs mit jelent 2: valami sejtésük van, de teljesen tévúton járnak:)

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
"szal hajra parasztok
cnc elore
ti vagytok azok akik a kover bacsik kovetkezo nyaralojat fizetitek."

Azert ez egy kicsit eros / tulzas volt, foleg hogy t is fizettel mar jo par nyalokat. Ergo te is egy vagy a sok "paraszt" kozul.

"nekem is vannak forgacsolt cuccaim, nem arrol van szo, hogy nincs."
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

és amúgy a cnc betûösszetételt kéne elfelejteni végre.
van forgácsolt, vagy esztergált, és van még ezer féle megmunkálási folyamat, de olyan hogy CNC-zés, olyan nincsen;)

off

van benne igazság, amúgy thez az esztergálás is forgácsolás /meg a marás, fúrás köszörülés, fûrészelés, gyalulás stb / de asszem a marketing duma cnc forgácsolás szokott lenni.....de mellesleg kb 20 -25 éve minden közepes és nagy szériában forgácsolt alaktrész cnc gépen - n készül ......szal annyira nem nagy durranás, csak jól eladható jelszó....

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
és amúgy a cnc betûösszetételt kéne elfelejteni végre.
van forgácsolt, vagy esztergált, és van még ezer féle megmunkálási folyamat, de olyan hogy CNC-zés, olyan nincsen;)

abotika

abotika

vendég

• fórumtag
  • 120 hozzászólás
Az nem baj, de olyan szépek.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.608 hozzászólás

De kár, én épp most szeretnék egy ultimate féket. Hát sajnos az full forgácsolt. De legalább jól néz ki!

Szerintem az Ultimate fék nem gyengébb mint az SD SL. Kicsit gyanúsak a új Avid fékek, gyanúsan öntvénynek tûnnek.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
jaja sima no addig kovacsolja amig ureges lesz. :-)

nekem is vannak forgacsolt cuccaim, nem arrol van szo, hogy nincs.

csak kifejtettem mar mi a dolog lenyege.
kesz

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

(Nem úgy van az okosság, hogy a jól tervezett CNC cucc ellensúlyozza a fém "erezetének" megbontását? Merhogy CNCvel komplexebb, üreges meg mindenféle absztrakt formát meg lehet csinálni, amit kovácsolni nemigen tudnának. De én bölcsész vagyok, nekem ezt csak mondták:D)

lor-nál a 8 pont, ilesmit mondtam én is a titán cuccos topikban, csak leoltottak :)

cnc -vel pont ugyanazt tudják forgácsolni mint a hagyományos szerszámgéppel, legfeljebb nagy szériában gazdaságossabban és pontosabban, de az elv ugyanaz, pont ugyanúgy elnyírodnak az elemi szálak.../nagy vonalban annyiban különbözik hogy nem józsi bácsi teker a nóniusz tárcsán 3 osztást, hanem a computer szól a léptetõ motornak hogy tolja elõrébb a szerszámot 3 század miliméterrel/
üregesre meg ippeg kovácsolni szokta pl a simano a hajtókarjait....

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
(Nem úgy van az okosság, hogy a jól tervezett CNC cucc ellensúlyozza a fém "erezetének" megbontását? Merhogy CNCvel komplexebb, üreges meg mindenféle absztrakt formát meg lehet csinálni, amit kovácsolni nemigen tudnának. De én bölcsész vagyok, nekem ezt csak mondták:D)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
Es ezert nem veszel pl hope feket lor? ;)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

abotika

abotika

vendég

• fórumtag
  • 120 hozzászólás
Viszont azért valami elõnye csak lehet, mert a lánctányérjait szinte minden gyártó cnc maratja. Legalábbis a jobbakat.