A CNC annyit jelent hogy Computer Numerically Controlled. Ez így magában pedig csak a vezérlésre vonatkozik, akármilyen szerszámhoz hozzákapcsolhatják. Lehet galuskaszaggató is. Magyarul is CNC forgácsolónak hívják.valószínüleg egy automata forgácsológép (nevezzük CNC-nek)
Jelentkezz be Regisztrálj
2006 - Újdonságok
Posted 2006. April 26. - 14:52
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Posted 2006. April 26. - 10:02
a CNC-zéshez szeretnék még annyit hozzászólni, hogy valószínüleg egy automata forgácsológép (nevezzük CNC-nek) sokkal pontosabban, sokkal gyorsabban, sokkal többet és sokkal olcsóbban tud legyártani alkatrészeket mintha emberek forgácsolnának kézi irányítású forgácsológépekkel ... innentõl kezdve a "CNC-zett" hozzáfûzés egy termék eladásához már csak marketigstratégia ...
persze a fentiek csakis nagy széria esetén értendõek!
/OFF
Posted 2006. April 26. - 09:39
Posted 2006. April 25. - 08:46
de csak a kép adatok nélkül......akkor is a súlyára voltam kiváncsi......./bassza meg lehet grammos lettem, a mázsámhoz ? :)/voltmár
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2006. April 25. - 07:46
Posted 2006. April 24. - 23:56
hope floating rotorral... hmmm
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2006. April 24. - 21:03
az tárcsával együtt 345 g ?Pld ezzel...
http://www.pinkbike....y-Ultimate.html
mert akkor ilyet kérek most a sárga vázamra ......
Posted 2006. April 24. - 20:10
Pld ezzel...és akkor most kanyarodjunk vissza a topik eredeti témájához. köszi
http://www.pinkbike....y-Ultimate.html
Posted 2006. April 23. - 12:10
Posted 2006. April 23. - 11:57
csak azt nem tudom, hogy van bézbólsapi.off
van benne igazság, amúgy thez az esztergálás is forgácsolás /meg a marás, fúrás köszörülés, fûrészelés, gyalulás stb / de asszem a marketing duma cnc forgácsolás szokott lenni.....de mellesleg kb 20 -25 éve minden közepes és nagy szériában forgácsolt alaktrész cnc gépen - n készül ......szal annyira nem nagy durranás, csak jól eladható jelszó....
a fox pl úgy árulná a sapkákat, hogy CNC-zett, vajon rábuknának sokkal többen? hisz ez a varázsszó.. igaz minõségben semmit sem ad, de azért jó duma....
mindig is azok vették csak be az ilyen marketingdumákat, akiknem 1: ötletük sincs mit jelent 2: valami sejtésük van, de teljesen tévúton járnak:)
Posted 2006. April 23. - 11:46
cnc elore
ti vagytok azok akik a kover bacsik kovetkezo nyaralojat fizetitek."
Azert ez egy kicsit eros / tulzas volt, foleg hogy t is fizettel mar jo par nyalokat. Ergo te is egy vagy a sok "paraszt" kozul.
"nekem is vannak forgacsolt cuccaim, nem arrol van szo, hogy nincs."
I`m as fast as nobody!
Posted 2006. April 22. - 22:45
offés amúgy a cnc betûösszetételt kéne elfelejteni végre.
van forgácsolt, vagy esztergált, és van még ezer féle megmunkálási folyamat, de olyan hogy CNC-zés, olyan nincsen;)
van benne igazság, amúgy thez az esztergálás is forgácsolás /meg a marás, fúrás köszörülés, fûrészelés, gyalulás stb / de asszem a marketing duma cnc forgácsolás szokott lenni.....de mellesleg kb 20 -25 éve minden közepes és nagy szériában forgácsolt alaktrész cnc gépen - n készül ......szal annyira nem nagy durranás, csak jól eladható jelszó....
Posted 2006. April 22. - 22:29
van forgácsolt, vagy esztergált, és van még ezer féle megmunkálási folyamat, de olyan hogy CNC-zés, olyan nincsen;)
Posted 2006. April 22. - 22:21
Posted 2006. April 22. - 20:46
Szerintem az Ultimate fék nem gyengébb mint az SD SL. Kicsit gyanúsak a új Avid fékek, gyanúsan öntvénynek tûnnek.De kár, én épp most szeretnék egy ultimate féket. Hát sajnos az full forgácsolt. De legalább jól néz ki!
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Posted 2006. April 22. - 18:21
nekem is vannak forgacsolt cuccaim, nem arrol van szo, hogy nincs.
csak kifejtettem mar mi a dolog lenyege.
kesz
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Posted 2006. April 22. - 16:51
lor-nál a 8 pont, ilesmit mondtam én is a titán cuccos topikban, csak leoltottak(Nem úgy van az okosság, hogy a jól tervezett CNC cucc ellensúlyozza a fém "erezetének" megbontását? Merhogy CNCvel komplexebb, üreges meg mindenféle absztrakt formát meg lehet csinálni, amit kovácsolni nemigen tudnának. De én bölcsész vagyok, nekem ezt csak mondták:D)
cnc -vel pont ugyanazt tudják forgácsolni mint a hagyományos szerszámgéppel, legfeljebb nagy szériában gazdaságossabban és pontosabban, de az elv ugyanaz, pont ugyanúgy elnyírodnak az elemi szálak.../nagy vonalban annyiban különbözik hogy nem józsi bácsi teker a nóniusz tárcsán 3 osztást, hanem a computer szól a léptetõ motornak hogy tolja elõrébb a szerszámot 3 század miliméterrel/
üregesre meg ippeg kovácsolni szokta pl a simano a hajtókarjait....
Posted 2006. April 22. - 15:55
Posted 2006. April 22. - 15:06
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2006. April 22. - 14:13

Sign In
Create Account
This topic is locked
Back to top