Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Legfrissebb szám

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
4161 hozzászólás a témában

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

OFF: yobo: eddig is kicsit zavartak a J/LY betûket helyettesítõ Y betûid, de ez a szó már tényleg hazavágott: nyúytya ... milyen célból nyomod ezt?

hagyjad mar. o laza. erted? :mybad:
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Bár szerintem nem gáz, de ha ezt többen csinálnák...

Persze, marhára nem gáz, ha a Te ismerõsödrõl van szó, de persze gáz, ha téged akadályoznak, mi? Enyhén kettõs értékrend, nemdebár?
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
me yo, és menyõ! :)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
ha legalábba valami pluszt rakott volna hozzá, pl csináltat karbon bilincset, vagy akármi tudomisén, dehogy lereszeli és kész...

OFF: yobo: eddig is kicsit zavartak a J/LY betûket helyettesítõ Y betûid, de ez a szó már tényleg hazavágott: nyúytya ... milyen célból nyomod ezt?

yobo

yobo

törzsvendég

• fórumtag
  • 500 hozzászólás
Jorus ezt még bemehet a többi közé? :)
OfF
Szóval ha ninc szsabály arra hogy csak rajtszámmal mehetünk a pályán akkor pár hobby bringás aki csak az élvezetért jön maratonozni nem akar õ nyerni ...végigmegy nevezés/rajtszám nélkül....
Jót tekertek a hétvégén és még nem is került nekik 3-5ezer Ft-ba....

el tudom képzelni a szervezõk véleményét errõl....

amúgy nekem is egy csapattársam ment rajtszám nélkül egyik Pannon maraton futamon. Egy ifyonc tiátnnak tanítgatta a fortélyokat mivel 2. versenyén volt életében... ( a középmezõnyben voltak)
Bár szerintem nem gáz, de ha ezt többen csinálnák...
Nyilván be is nevezhetett volna ,dehát ha valaki kifizeti a nevezést akkor a tõle telhetõ legjobbat nyúytya elvileg.

ON

személyesen ismerem a fékkaros cikk szerzõyét, sõt a fékkart is láttam szeméyesen..szerintem még ugy ahogy pofás (az eredeti pl. nem tetszik) de én sem láttam sok értelmét, de tegyük hozzá még bele kell tanulnia gondolom a dolgokba.
amúgymeg szokott lenni más szerzõktõl még pár cikk ami háát.. feleythetõ...

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
a fékkar cikkre reagálnék én is, azt hittem, hogy ennél azért több kell ahhoz, hogy a bikemag-ba egy kétoldalas technikai cikk bekerülhessen...
vicc az egész, egy szép old-school fékkar, tök jó konstrukcióval, erre valaki szétreszelgette, ennek eredményeképp úgy néz ki mint egy rakás hányás, az egymás mellé tett két képen csak röhögni tudok, ahol az volt a cél, hogy ilyen volt, de húdejó lett....

iakudzs

iakudzs

vendég

• fórumtag
  • 92 hozzászólás
  • Location-
[quote name='kalaius'][quote name='iakudzs']

OFF; nagyon tetszetõs az avatarod!!![/QUOTE]

final fantasy......es ez a no meg hasonlit is ram:o
()_()
(. . )
. ° .

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
[quote name='iakudzs'][quote name='enté'] egy "versenyzõ" fickót várt a csaja és az meg szépen felvezetett neki egy hosszú aszfaltos emelkedõn, megetette, megitatta.

Tini koromban jartam triatlon versenyekre, es orszagos versenyeken is elofordult, hogy a motoros huzta a versenyzot:(((((
A ranglista besorolo versenyeken ez szinte termeszetes volt mar, de azert tetversenyen kicsit gaz.[/quote]

OFF; nagyon tetszetõs az avatarod!!!

Vinkler

Vinkler

törzsvendég

• fórumtag
  • 590 hozzászólás
Én nem tapasztaltam nagyon országúti versenyen ilyesmit...
Bár csapattársak haverok között valóban volt, de versenyzett az is!

iakudzs

iakudzs

vendég

• fórumtag
  • 92 hozzászólás
  • Location-
[quote name='enté'] egy "versenyzõ" fickót várt a csaja és az meg szépen felvezetett neki egy hosszú aszfaltos emelkedõn, megetette, megitatta.

Tini koromban jartam triatlon versenyekre, es orszagos versenyeken is elofordult, hogy a motoros huzta a versenyzot:(((((
A ranglista besorolo versenyeken ez szinte termeszetes volt mar, de azert tetversenyen kicsit gaz.
()_()
(. . )
. ° .

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Lassanként térjünk vissza az eredeti témához. ;)

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Vinkler

Vinkler

törzsvendég

• fórumtag
  • 590 hozzászólás
Hát igen!
Nekem semmi bajom a spinnel, de sajnos ma magyarországon ha csinálsz egy sportot, az annyi pénzbe kerül, hogy általában nem engedhetsz meg magadnak egyéb "kicsapongást". Persze ok, hogy mellette futsz, vagy korizol, de az koránt sem kerül annyi pézbe!
A Spin is egy sportág, és van aki azt csinálja elsõsorban, mert neki az bejön, de szerintem az az ember nem költ el több százezret egy jó bicajra. Aki viszont igen, mert évekig spórol rá, az sajnos nem tudja megengedi a terembérletet. Az szerencsés helyzetben van, aki meg tudja oldani és teljesen mindegy, hogy miért, akár pénze van, akár ismerõse! Soha nem vitatkoznék azzal, hogy jó-e a spin, mert szerintem is jó, csak el kell fogadni, hogy a mai magyar kerékpáros társadalom nagy része sajnos nem engedheti meg magának!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
pier - én a szivem mélyén egyet is értek Veled, de az, hogy ezt most, amikor a spinning cikk volt a téma, felhozod, nem több, mint kötözködés.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

vendég_pier_*

vendég_pier_*
  • vendég
Dante
Itt nem egészen arról van szó , hogy a felvezetõ motoros eltéved és kimarad az itatópont(Gyõrújbarát maraton).A segítõk meg rohannak és szabálytalanul(?) a frissítõ zónán kivül frissítenek.
Arról van szó , hogy elõre eltervezett külsõ segítséget kap vki.Nem az a probléma , hogy nincs rajtszám , érdekes is lenne lezárni egy erdõt , csak a verseny miatt , hanem a meg nem engedett elõny.És ez valójában teljesen mindegy , hogy a 50. helyért meccselsz v. az 5.-ért.Az egyenlõség sérül ezzel , talán nem véletlenül szabálytalan.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

egyelõre semmilyen szabály nem tiltja, hogy maratonpályán ne mehess rajtszám nélkül

Jól szétOFFoljuk ezt a topicit...de...szóval ettõl függetlenül nem érzem korrektnek, s szerintem Téged is zavarna. Van viszont UCI szabály arra, hogy a versenyzõk nem tarthatják fel egymást, meg pl az utolsó sprintben nem lehet nyomot váltani stb. Ezt tudom. Ezzel tök könnyû visszaélni. Be lehet építeni egy embert, aki mást nem csinál, csak bejön mellém, hogy a mögöttünk lévõ ne tudjon elõzni. Õt ugye hiába diszkvalifikálnák, nincs nevezve. Ne értsd félre, most ez nem egy feléd irányuló támadás, hanem általában a rajtszám nélkül pályán lõdörgõknek szól.

coacholi

coacholi

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
egyelõre semmilyen szabály nem tiltja, hogy maratonpályán ne mehess rajtszám nélkül. A pálya biztosított, de nem lezárt. XC -nél más a helyzet, ott csak rajtszámmal mehetsz.
Különben tényleg nem volt komoly segítségrõl szó az esetemben, mert nem végig, csak kb 60-70% ban mentem a lánnyal és kizárólag mögötte, enni, inni nem adtam (csak 1x segítettem a kerékfújásban mert bénázott), senkit nem tartottunk fel (viszonylag haladtunk abszolultban 20ban voltunk) és mivel több mint 20p kölönbség volt közte és az õt követõ lány köz,t aza a kis segítség nem osztott nem szorzott, így a kirendelt UCI bíró is csak legyintett, hogy ezzel nem foglalkozik.
Egyébként pont ezért (fiû/lány versenyzõ együttekerés)nemzetközi szinten egyre inkább különválasztják a nõi és férfi rajtokat 10-20p-el, hogy ne tudjanak a fiú csapattársak segíteni a lányoknak. Mert szabály nem tiltja, de tényleg világkupa szinten is volt hogy tolta a bringáját, meg ilyenek a csapattárs ami már azért limites a sportszerûséget illetõen.

coacholi

coacholi

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
várj, egy ezresért edzõi irányítást is kapsz, amit kint a hegyen nem. A know-how elvégre az egyik legfontosabb tényezõ ha fejlõdni akar az ember. Persze ha csak kedvtelésbõl teker a sporttárs, ez annyira nem biztos hogy izgatja. Egyébként van olyan hely ahol akár több órát is tekerhetsz naponta gond nélkül (igaz ezek nem vezetett órák, csak bemész, vagy mentek többen, zene be és hajrá).
Egyébként egy kis utánajárás, kapcsolatépítés és a bringás klubb, vagy versenyzõ általában meg tudja beszélni a közeli spin klubbal hogy milyen kedvezményes megoldást lehetne kitalálni hogy jól járjon mindenki. Az én csapatom pl már több éve együttdolgozik egy klubbal, de az összes helyen ahol órát tartok, vagy tartottam volt bringásoknak valamiféle kedvezmény a téli hónapokra.
Egyébként én különleges helyzetben vagyok, mert annit spinelek amennyit akarok. Viszont én nem mondtam soha, hogy csak spin-elni kell és tilos kimenni a szabadba. heti 2-3 alkalmat tartok megfelelõ edzéskiegészítõ alternatív megoldásnak.
Tavaly és tavalyelõtt tényleg egy centit sem tekertem kint november és március közt, viszont mozogtam a szabadban, sokat futottam. A bringás edzéseim viszont kizárólag spin bringán tartottam. plusz óratartás, de az nem edzés.
Különben egyszerû a dolog, kipróbálod, vagy bejön, vagy nem. (persze normális oktatóval)

Vinkler

Vinkler

törzsvendég

• fórumtag
  • 590 hozzászólás
Na ja!
Szivesen járkálnék én spinningre tekergetni, de sajnos nem tudok rá havonta 1000 forintjával sem 30-40 rugót szánni!
Addig marad a fagyhalál, vagy talán végre veszek egy görgõt...

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Azért én elvárnám, hogy egy pályán csak az tekerjen akinek rajtszáma van. A Mátra Maratonon egy "versenyzõ" fickót várt a csaja és az meg szépen felvezetett neki egy hosszú aszfaltos emelkedõn, megetette, megitatta. Én meg nem álltam be mert ennyi bõr nincs a pofámon.

Egy spinning órára és sem áldoznék kétnaponta egy ezrest annyit rendszeresen. Max annyit amennyi nyáron elmegy a versenyekre. Egy órába nem lehet 3 óra mozgást belepréselni.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Anno a DM-en pedig semmilyen szabálytalan dolgot nem követtünk el, csak volt aki felfújta a szitut. Nekem elhiheted, jól ismerem a szabályokat mint frissdiplomás UCI mtb bíró.

OFF Szerintem sem lényeges a cikk szempontjából, pier csak kötözködik, nem tartom sportszerûtlennek, mert ezzel az erõvel egy csapat, vagy duó, aki bolyozik, szintén sportszerûtlen. Bár engem speciel zavarna - de csak azért, mert zavar minden rajtszám nélküli bringás. Akire már energiát használok el, hogy kikerüljem, ideális elõzésbe belemenjek, vagy akár csak szólnom kelljen, hogy "kérlek engedj el", az tegyen már fel egy ajtszámot és kész. Tavalyi Zemplén Maratonon futottam bele 3ba, s legszivesebben letöltam volna õket az útról, grrrr... (nem elég, hogy nagy nehezen megelõzöm, de még neki áll meccselgetni...)