Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Legfrissebb szám

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
4161 hozzászólás a témában

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
na, kb a végére is értem a dolgoknak.. ez a szám se tartott sokáig.

örömmel látom, hogy imáink végre meghalgattattak és fix helyen van a cikkíró/fotós.

Novák Ferencnek pedig maximális tiszteletem. nem semmi.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
Daci: aki ilyenben nem tud különbséget tenni az késõbb a CS és a fegyveres iskolábajárás között fog tudni?
tudom az durvább, mégis megtörténik a nálunk ilyen téren "elõre? vissza? maradottabb" országokban

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
nem lehet h csak poénból írta fexem-nek a fekszem-et?
mert manapság az a trendi h pl lesz helyett is mindenki azt írja h lex..
mondjuk dogában más kérdés.. hozzászokott biztos az msn-es írásmódhoz ahol általában ugye nem jó helyesírás meg bõvített mondatszerkezet a jellemzõ..

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.715 hozzászólás
Sajnos nem. Most érkezett ki az országos mérés eredménye, és mi egy tökéletesen átlagos iskola vagyunk. Tudom, hogy könnyebb lenne nem elhinni, de sajnos bele kell törõdnünk, hogy tíz év alatt a gyerekek értelmi szintje a félhülyék szintjére zuhant. Az arcuk viszont hatalmasra nõtt.

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

Kisegítõ iskolában tanítasz? :)
Azért ennyire nem szörnyû a helyzet, de írni tényleg nem tudnak, a "fexem"-es gyereknek remélem mínusz pontot adtál.

biztos csak valami rapper-palánta volt, biztos még mutogatta is közben, hogy na õ ezt meg meri tenni... :D
Én is ilyen voltam (valamennyire) de szerencsére benõtt a fejem lágya... (talán) :D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Kisegítõ iskolában tanítasz? :)
Azért ennyire nem szörnyû a helyzet, de írni tényleg nem tudnak, a "fexem"-es gyereknek remélem mínusz pontot adtál.

A sebesség mindent megold.

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.715 hozzászólás
Húsevõ: ha ilyeneket írsz, akkor sajnos fogalmad sincs róla, milyen ma a nyolcadikasok helyesírása.:) Naiv vagy, ha azt hiszed, hogy valamit is tudnak.

Én ma is javítottam ki szódolgozat magyar részében x-et a fekszem szóban. És ez már középiskola. Ha egy többszörösen összetett mondatot mondok nekik magyarul, akkor a végét már nem értik.

Az érettségi elõtt álló osztályban a magyaros kolléga a tegnapi szülõi értekezleten könyörgött - elsõsorban - a fiús szülõknek, hogy beszélgessenek otthon a gyerekkel, és folyamatosan tegyék fel a Miért kérdést, mert a srácok nem használnak bõvített mondatot.

Alany, állítmány (amelyeket persze nem tudnak megnevezni, felismerni - még a nagy betûkkel írt németben sem) tárgy, b.meg. Ezt a négyet használják, csak a b.megbõl van a legtöbb.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

Nekem a kép kell ami nem kerülhetett be az újságba ! :D

Az sosem készült el! ;)

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás

Nekem kell a szõke csaj elérhetõsége a cseh kiállításról! Többet nem fûzök hozzá, beszûkültem

Nekem a kép kell ami nem kerülhetett be az újságba ! :D

Egyébként jövõ hét van. ;)

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.350 hozzászólás
Hbalage-nak üzenem, hogy a "tájékán"-t így írják helyesen, nem "ly"-nal. Legalább egy nyolcadikos magyar nyelvtant tanuló gyerekkel nézessétek át a cikkeket mielõtt kinyomjátok.

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Nekem kell a szõke csaj elérhetõsége a cseh kiállításról! Többet nem fûzök hozzá, beszûkültem:D
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
- Átlapozás szint -

+Kedvet csináltatok a sport kiállításra.. még a végén fel kell utaznom.
+velencei tó - (nekem) frankó képek
+öltözködés alapjában pozítiv (sapiknál 5-6 össze van cserélve. (és tényleg 5rugó egy kötött sapi csak mer SH feliratos ?!))
+Klikk - csak így tovább
+Meredek utcák - 5-ös megvalósítás :spoko:
+Hardy - új stílushangvételû, nekem tetszett.

+- shopping guide.. más. nem jobb, nem rosszabb
+- brno - jó kis szövegbuborékos képek, de kicsik...

-photo - valóban még mindig probléma hogy bekerülnek a lapba védõ nélküli képek. és nem a flatande gondolok, mert az még.. najó. de a streeteseknél már gáz. tudom-tudom ezerfríí
-tartóstesztnél a "hatalmas" author reklám szerintem baromira nem illik oda.
-29" - én sem értem a sáros bringát...
-pedálteszt - komolyan nincs érdemleges tesztelnivaló pedál 17ezerforint alatt?
-olvastam már pár újságot, de _sehol_ nem láttam még olyat hoyg az elõzetes az újság "közepén" legyen... végére vele!
-a feketefehér képeket szerintem nem kéne anynira erõltetni. feeling, oké de ha már megteremté isten a színes patront...
gépmûhelyes cikknél még oké.. homológ környezet fém alkatrészrek..
de a JHG-nél engem zavar, hogy nem látok színeket.

összességében pozítiv Feltöltött kép
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
No, azt megnézném SS-el... Ez azért elég mogorvának tûnik...
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás

Még egy kritikai észrevétel: most látom, hogy nem is én írtam és fotóztam (részben) a meredekutcás cikkemet.
Pedig DE!

Unit! Tesztettek a meredek utcák! A Határ utca tetejétõl nem messze viszont rátalálhattál volna a Táltos utcára, ez asszem a legmeredekebb kitáblázott budapesti utca, a maga 35%-ával:
http://kep.tar.hu/pi...9289/10470978#2
A következõ sorozatban benne lehetne a Gül-baba utca is (a Margit hídtól 200 méter):
http://kep.tar.hu/pinyo/27622907#2

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.715 hozzászólás
Tudom, de én csak a magam nevében beszélhetek.

Edzõkörökhöz meg valószínûleg most már össze fog jönni a térkép is, meg talán a szinttérkép is.

A 90-100 mm-t meg félreértetted, mert ennyi kellett volna, hogy jól érezzem magam a gépen (villaszögszög, meg mozgás), amelyet a saját U-turn-ös rebámon is használok.

A 85 mm-vel viszont igazad van. A KTM osztrák oldala megvezetett.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Mivel még minden cikket nem olvastam végog, csak az elsõ impressziók:

-zavart engem is a Shopping Guide "lebutulása" - szerintem is kicsik a betûk, s habár elég izléses a laza elrendezés, egy kicsit legalább a cuccok képei lehettek volna nagyobbak (azonos effekt a 31. oldalon a téligatyáknál...)
-tetszett az edzésrõl írt cikk
-a KTM-es cikkben a Reba továbbra is 85 mm rugóúttal bír (az más kérdés, hogy mit mozog ki...), 90-re meg szintén nem állítható (hanem 15-ös lépcsõben - bár vágott távtartókkal minden kicselezhetõ persze...)
-nem tetszett a "vastag tenyérrész kritika" több téli kesztyûnél a ruhatesztben - az ezt megjegyzõ kollégának ajánlanék egy 6 órás menetet a 80 km/h szembeszélve szállingózó hóban a -5 fokban...elhihetitek, ha vastag a tenyérrész, az JÓ :) (az az igazság, hogy kell egy hosszúujjú kesztyû -10-5 fokra és egy 5-15 fokra is...)
-a 29"-es bike cikk tök jó - egy kritika - az ég szerelmére, legalább a részletfotókon (60. oldal) lehetett volna dágvány-mentes bicikliket fotózni...(az in-action képek viszont tök jók)
-tipológia - nem tetszik, hogy a 6-8-as betûméretet hatalmas címfeliratokkal nyitjátok - lehetne szelidebben is ("Zé gépmûhelye" pl lehetett volna vagy 10 betûmérettel kisebb...de ez sok más cikkre is igaz - szóval mi értelme a cikkek betûméretét lecsökkenteni, ha maga a cím meg lelóg a lapról?)
-Novák Feri, übammeg... :respect: :hajlongás:
-a Himachalos cikk nagyon jól sikerült
-nekem túl bõségesek és terjengõsek, sõt, specifikusak az edzõkör cikkek - szerintem negyedennyiben le lehetne egy területet zavarni - s a "befordulunk a negyedik cserje hatodik ágánál balra" meghatározásnál egy kis térképrészletecske ezerszer többet érne...
-a TDH cikk informatív, mostmár kezdek képben lenni
-a ruhatéma most kijött (mert Ádám farmerja üt! :) ) , de ez már régebben is igaz volt (s sokatokra) - lécci ne hûdelaza-freeridenaciban teszteljétek a fullkarbon-xtr-magátólördögoldalmászós xc csodákat! (max Jorus kaphat felmentést)

edit; Ádám, látom most vadul védekezel, de a többiek kritikája nem kizárólag neked szólt. Mindössze annyiról van szó, hogy egy hiteles öltözet hitelessé teszi a képet, ahogy a bringával pózolsz. De ez csak észrevétel, nem kell ultradefenzív módban reagálni.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.715 hozzászólás
Ez is vita tárgyát képezhetné. Kinek mi a csini ruha?

Én már a tíz-tizenöt évvel ezelõtti montiversenyeken (xc), vagy akár a 2003-as XC OB-n, de a tavalyi, tavalyelõtti maratonokon is rövidgatyában mentem taposópedállal, ráadásul egész jó helyeken, tehát, annyira azért nem kell kiakadni, ha valaki eltér az egyen elasztik naci/mez/könnyû patentcipõ vonaltól.

Valószínûleg régebb óta versenyzek mindenféle mûfajban (XC, maraton, 4X, DH) mint itt a fiatalabb fórumozók életkora, és ezalatt már nagyjából kialakult, hogy milyen cuccban érzem magam jól a bringán, még ha ez nem is az elfogadott (xc-s) kánonba tartozik.

De ígérem, ha majd megint egy ilyen csúcs gép kerül alám, akkor majd igyekszem az alakalomhoz illõbb öltözékben pompázni.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

Ez nem vitás. Egyszerûen nem lehet minden mûfajhoz egy pont abban kiváló ember alá adni a gépet, de köszi a kritikákat, legközelebb már erre is ügyelek.

Kellene egy testdublõr csini ruhában! ;)

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.715 hozzászólás
Ez nem vitás. Egyszerûen nem lehet minden mûfajhoz egy pont abban kiváló ember alá adni a gépet, de köszi a kritikákat, legközelebb már erre is ügyelek.

A súly adatok (szinte) mindig saját méréseink. Ennek nem is örül mindenki.:)

Gabriel_MTB

Gabriel_MTB

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás
A KTM-es cikk képeivel (taposópedál, gyalogos túrázó öltözet) az a baj, hogy hiteltelenné teszik a szerzõt az elsõ szó elolvasása elõtt. Az egész cikken is az érzõdik, hogy nem ez a cikkíró világa. Nagyobb bánatom, hogy szinte semmi olyat nem tudtunk meg, ami ne lenne benne a KTM prosiban. Érdekelt volna a középcsapágyház-magasság, legalább érzésre. A kis táblázatban - a váz tömegénél - végre fel volt tüntetve, hogy melyik méretre vonatkoznak az adatok, de nem zavart volna az a plusz információ, hogy ez katalógus-adat vagy saját mérés. Az sem derült ki, hogy integrált fejcsapággyal vagy anélkül... mert ebben a katagóriában nagyon nem mindegy és csak így tudja az olvasó összehasonlítani a többi gyártó termékeivel ezt a vázat.

Más.
Vagy én öregszem gyorsan vagy a képaláírásoknál kisebb lett a betûméret. Ez a méret olyasmi, mint a csak a tizenévesek számára hallható csengõhang.

Érdekes a TdH-s cikk, a Himachal Maraton élménybeszámolója pedig a kedvencem ebbõl a számból.