Jelentkezz be Regisztrálj
Legfrissebb szám
Írta 2008. január 25. - 17:51
Írta 2008. január 25. - 16:49
Írta 2008. január 19. - 12:32
Mostanában (vajon miért is) nézegettek a futó postásbringágat és úgy láttam van néhány variáció. Ha tesztelnétek az újat akkor a régieket is ki lehetne vesézni. Sõt úgy hallottam a régieket elárverezik. Talán szét is szedhetnétek egy-egy õsöreg darabot.
Más. Bringás munkák. Postás, újságkihordó, szórólapos, biciklis rendõr, halõr, futár, riksa, szerelõ, edzõ, cirkuszi akrobata, raktáros a nagykerben, csirketenyésztõ stb Viszonyuk a bringához. Hogy telik egy napjuk. Cikksorozat lehetne belõle.
Vagy csak szimplán egy mami, papi, aki piacozni jár a tanyabájkkal. Tök jó lenne.
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960
Írta 2008. január 13. - 13:08
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Írta 2008. január 13. - 12:18
ilyet szeretnék vásárolni, csak nemtudom hol lehet kapni, lehet hogy csak külföldön?
kösz: pipo
Írta 2008. január 13. - 10:04
Írta 2008. január 13. - 01:29
Még jó, h nem jelezte senki szocseknek, hogy ez itt OFF, rontotta volna a kompozíciót
.
Gondoltam, nem csak engem érdekel, úgyhogy én BikMag cikk témának (is) javasoltam a dolgot, ezért nem éreztem OFF-nak...
Sebaj, vissza a postás-bringákhoz, az most forróbb téma!
Írta 2008. január 08. - 22:45
Más. Bringás munkák. Postás, újságkihordó, szórólapos, biciklis rendõr, halõr, futár, riksa, szerelõ, edzõ, cirkuszi akrobata, raktáros a nagykerben, stb Viszonyuk a bringához. Hogy telik egy napjuk. Cikksorozat lehetne belõle.
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2008. január 08. - 19:53
A wiki még csak egy "váz", igazán durván január végén fogok/fogunk ráfeküdni.Függöny le, taps :clap:
Még jó, h nem jelezte senki szocseknek, hogy ez itt OFF, rontotta volna a kompozíciót
A wiki profi.
Én a technikai csiszolgatásának, többen pedig a tartalmi bõvítésének.
Mint minden wikinél a lényeg: szerkesztheted akár te is - egyelõre regisztrálni kell hozzá, nehogy "hülye gyerekek olcsó homokozójává" váljon seperc alatt...
Írta 2008. január 08. - 19:48
A wiki profi.
Írta 2008. január 08. - 19:23
Íme a válasz az összes kérdésedre (mindenki másnak is ajánlott!):
http://wiki.bikemag....zes_lap_listája
Használd!
üdv:
Atom
Bikemag, segíthetnél! Olvasom a dolgokat és sok mindent csak sejtek, de nem értek. Van, amit kb felfogtam (pl. DH, XC), van amit alig sejtek (street, trail), van ahol egész tanácstalan vagyok (pl dirt).
Szóval melyik mit jelent (DH, XC, maraton, freestyle, dirt, street, trail, BMX, slopestile - meg a másik tíz, aminek a nevét sem tudom); melyikhez milyen bringa kell, és miért (pl. mitõl más egy maraton bringa, mint eg XC, és miért más?!).
Nem mintha sok mást csinálnék az utcákon (idõnként ösvényeken) való tekerésen kívül (road-t hajtok) - de ha már megveszem a BikeMag-t, szeretném érteni a másik 80%-át is
... és persze az outis részekbe (pl. verseny riportok) is belecsúsznak olyan nem magyar szakkifejezések, amit egy késõn kezdõ amatõr nem ért...
Vannak olyan szakmai témák az edzésterveken kívül is, amelyek érdekesek lennének - versenytaktikák a különbözõ szakágakban, outiban pl. a csapat-taktikák; bringákra vonatkozó technikai-technológiai trükkök stb. Megkérhetnétek egy-két szakági öreg harcos gurut, hogy ossza meg az ilyen tudását velünk (ha lehet, megmagyarázott szakkifejezéseket használva...) - még azoknak is érdekes lehet, akik csak olvasnak a versenyekrõl!
üdv
Írta 2008. január 08. - 15:32
ennél korrektebben még sosem láttam ezt így leírva
grat
Írta 2008. január 08. - 10:32
Akkor röviden:
DH-downhill: egyesével, hegyrõl lefelé elöl hátul kb.180-200 mm-es rugóúttal bíró gépekkel történik, egy rövid 2-3 km-es pályán. Gyors, veszélyes, sprintszám.
XC-cross country: 4-8 km-es kör pályán általában hátul merev, 10 kg alatti, kb 80 mm-t mozgó bringákkal elkövetett hegyre fel, hegyrõl le körözés mezõnyben. A legõsibb monti ág.
Maraton: jellemzõen inkább teljes telós gépekkel (elöl hátul 80-120 mm körül) elkövetett hosszú távú (kategóriától versenytõl függõen 30-50-80-+100 km) többnyire A-ból B-be jutós verseny.
Dirt: erõs, bmx szerû montikkal, de eredetileg bmx-szel történõ ugratgatás, ahol az a lényeg, hogy minnél többet legyél levegõben, és közben szép figurákat (vázpörgetés, szaltó...stb.) csinálj, amelyet egy versenyen a zsûri pontoz.
Street: hasonló bringákkal, mint a dirt (lehet bmx is), de utcai elemeken (pad, korlát, lépcsõkk...) zajló trükközés.
BMX cross: kis méretû (20"), de hosszú biciklikkel tépnek egyszerre 8-an egymás mellett egy pár száz méternyi ugratókkal, döntött kanyarokkal tarkított, de sima talajú pályán.
4X: ugyanez, csak 4-en mennek egymás mellett, montival, és a pálya lejt, illetve ráz.
Freestyle (flatland): általában bmx, kizárólag sík sima talajon mutatványok végzése a bringával. Freestyle alatt egyébként elég sok mindet értenek. Versenytõl függ.
All mountain/Enduro/Trail: ezeknek a megkülönböztetése nem egyértelmû. Országról-országra más. A lényegük, hogy 120-150 mm rugóút van elöl hátul, és a fõ cél, hogy élvezd a bringázást, bárhol is mész. Fel tudj tekerni akárhova, és lehetõleg kompromisszumok nélkül le is tudj tépni. Igazi erdei örömbringázás határok nélkül.
Freeride: a dh/AM gépekhez hasonló bringákkal történõ ugrálás, figurázugatás erdei talajon, jellemzõen sziklafalakról leugrálás.
Slopestyle: a freeridenak épített elemeken (Nrothshore - vízszintes létra - ösvények, ugratók, ívek...) történõ változata.
Trial: a cél, hogy az akadály szekciót lábletétel nélkül abszolváld. Jellemzõen egyensúlyozás, helybõl ugrálás, pattogás. Tulajdonképpen gurulás nélküli haladás sziklákon, kábaldobokon, betoncsöveken, falakon, akármin, amin látszólag nem lehet biciklizni.
Persze ez így nagyon vázlatos, meg csak kb. korrekt, de remélem az eligazodást segíti.
Írta 2008. január 08. - 01:01
Szóval melyik mit jelent (DH, XC, maraton, freestyle, dirt, street, trail, BMX, slopestile - meg a másik tíz, aminek a nevét sem tudom); melyikhez milyen bringa kell, és miért (pl. mitõl más egy maraton bringa, mint eg XC, és miért más?!).
Nem mintha sok mást csinálnék az utcákon (idõnként ösvényeken) való tekerésen kívül (road-t hajtok) - de ha már megveszem a BikeMag-t, szeretném érteni a másik 80%-át is
... és persze az outis részekbe (pl. verseny riportok) is belecsúsznak olyan nem magyar szakkifejezések, amit egy késõn kezdõ amatõr nem ért...
Vannak olyan szakmai témák az edzésterveken kívül is, amelyek érdekesek lennének - versenytaktikák a különbözõ szakágakban, outiban pl. a csapat-taktikák; bringákra vonatkozó technikai-technológiai trükkök stb. Megkérhetnétek egy-két szakági öreg harcos gurut, hogy ossza meg az ilyen tudását velünk (ha lehet, megmagyarázott szakkifejezéseket használva...) - még azoknak is érdekes lehet, akik csak olvasnak a versenyekrõl!
üdv
Írta 2008. január 04. - 22:11
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Írta 2008. január 04. - 20:58
"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."
Írta 2008. január 04. - 20:45
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2008. január 02. - 23:42
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Írta 2007. december 29. - 13:24
A street gépeknél szándékosan nincs a ridereken sisak? :wtf:
vendég_Berger_*
Írta 2007. december 17. - 19:51
hány elõfizetõ van eddig?! van-e esély a Camelbakre? mármint nem minimális..
szerintem ezt nem fogod megtudni