Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Legfrissebb szám

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
4161 hozzászólás a témában

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Kerékpározz velünk!

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

parej

parej

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
olvasom, h létezik különszám is. Ujságosnál kaphato? Van vmi extra elnevezése? Azért kérdem, mert még nem vok Mo-n, és a szüleimet küldöm ilyenkor az ujságoshoz, és hát ugye, nekik elmagyarázni... nem mindig egyszerü. :)
köszönettel, parej
now I lay me down to sleep
pray the lord my soul to keep

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás

A különszámban is errõl a bringáról írtunk, csak egészen más stílusban, és más formában. Egy azonos bekezdés szerepel ugyan mindkét írásban, de máskülönben két teljesen különbözõ cikkrõl van szó. A magazinban megjelent cikk irónikus hangvételû, humoros formában emeli ki a gép gyengeségeit, érdekességeit. Ezzel szemben a különszámban megjelent írás laikusoknak szól, szájbarágósan, nekünk kézenfekvõ szakszavak nélkül, mindent elmagyarázva (például, hogy miért rossz, ha csavarodik a villa, vagy 280 mm-es a monoblokkház magassága), lépésrõl-lépésre rávezetve õket a helyes megoldásra, vagyis arra, hogy bringát a bringaboltból vásároljanak.

Köszi akkor ma megveszem a magazint is és elolvasom,persze a többi írást is de majd ezzel kezdem.
Egyébként nagyon jó lett a különszám is legalább is nekem nagyon tetszik,a részemrõl gratula hozzá.:)
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
A különszámban is errõl a bringáról írtunk, csak egészen más stílusban, és más formában. Egy azonos bekezdés szerepel ugyan mindkét írásban, de máskülönben két teljesen különbözõ cikkrõl van szó. A magazinban megjelent cikk irónikus hangvételû, humoros formában emeli ki a gép gyengeségeit, érdekességeit. Ezzel szemben a különszámban megjelent írás laikusoknak szól, szájbarágósan, nekünk kézenfekvõ szakszavak nélkül, mindent elmagyarázva (például, hogy miért rossz, ha csavarodik a villa, vagy 280 mm-es a monoblokkház magassága), lépésrõl-lépésre rávezetve õket a helyes megoldásra, vagyis arra, hogy bringát a bringaboltból vásároljanak.

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás
Ha ugyan arról a 30.000 res DH gép cikkrõl van szó amely a külön számban is benne van akkor az szerintem is a legjobb cikk amit az ilyen és ehez hasonló gépekrõl csak írni lehetett volna vagyis nekem is nagyon tetszet már legaláb 3x elolvastam és nem tudok betelni vele.Én szívem szerint ha lehetne(tudom hogy nem lehet:wallbange :D ) még ki is plakátoznám mindenhova hogy minden átlag ember akikhez eme cikk szólna elolvashassa mielõtt bemegy egy hiper,super,giga market-be bringát venni.:wtf:
Szerintem már nagyon kellett egy ilyen cikk,még akkor is ha esetleg pont az a célcsoport nem olvassa akiknek vagy akikhez e cikk szólna.:wtf:
Sajnos a legtöbb ember nem a minõséget hanem sokkal inkább az árat nézi és nemigazán számol utánna hogy az esetek többségében amig ilyen 30.000 res gépbõl már a harmadikat veszi mert a másik 2 már széteset,ennek a 3 áráért már tudott volna venni egy sokkal jobbat egy kerékpár szakboltban amit még évekig használhatna.:chin:
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Remélem ma már csak megérkezik :)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
"elõfizetõként" amugy nálunk még sehol sincs az ujság :) biztos uj postásunk van.

a "DH" gép tesz az brutális :) nemhiába Jorus koma, van érzéked az íráshoz. néhol hangosan felröhögtem :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Jorus, szerintem nagyon visszafogottan bíráltad ezt a szerkezetet. A BikeMag standra kivihettétek volna a KTM mellé. :D

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.078 hozzászólás
Én már lapozgatom. Nagyon bejött a 30 ezres DH gép teszt, nagyokat vigyorogtam rajta. Aztán elgondolkodtam. Ennyi lenne az emberi élet ára? 30 rongy? és mégjobban elkomorodtam. Vajon hány gyerek "száguldozik" ilyen, vagy ehhez hasonló géppel? Nagyon kellett ez a teszt! Hogy TÉNYLEG elhiggyék, nem üres szócséplés, és én is nyugodtan odatolom ezt a tesztet a "mi kerül azon a bringán annyiba" kételkedõk orra alá. Köszönöm Nektek!
" A Cube el van vetve! "

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
az elõfizusok tegnap kellett, hogy megkapják + a postai "rugalmasság"

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Az elõfizusok akkor elõbb már nem kapják meg...:)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

elbandi2

elbandi2

törzsvendég

• fórumtag
  • 442 hozzászólás

tegnap már volt

Köszi én hétfõn délután néztem, akkor még nem volt. Most indulok is venni:)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás
ja, tegnap du én is utcai árústól vételeztem.

a nõknek szánt author montit mutattam feleségemnek. tetszett neki. felhívtam a figyelmét a virágmintás bovdenházra, ennyit reagált:
- ne akasszanak ki....
innentõl percekig dõlt a nevetéstõl. :)

:D :D :D

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Bringaboltokba, újságosokhoz kb. mikorra várható az új szám?

tegnap már volt
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

elbandi2

elbandi2

törzsvendég

• fórumtag
  • 442 hozzászólás
Bringaboltokba, újságosokhoz kb. mikorra várható az új szám?

penczbike

penczbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 281 hozzászólás
Igen, értem a cikk lényegét! :)

A felsõ telóváll is a látványbringa estét támasztja alá, mivel semmi értelme nincs az égvilágon, csak mintha duplavállas teló lenne, pedig igy, az alsó híd vékonysága miatt még gyengébb is, mint a sima verzió, mert csak az tartja az egészet. Ez a gagyik gagyija, ha ilyet lehet mondani, sajnos ilyen is van... És bejön az ember a boltba, és "hú, az biztos egy komoly bringa" mondat alátámasztja, hogy sajnos azt hiszik, hogy az a jó... Ennél már csak az ugyanilyen olcsó, hulladék, de tárcsafékes szörnyetegek jobbak...:)

Azért minden tiszteletem, hogy ezt bevállaltátok, én már régóta gondolkodtam ezen:)

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Az írásban sehol sem állítottuk, hogy 30e-ért nem lehet épkézláb bringát venni. Ott, ahonnan az áldozat is kikerült, voltak hasonló gépek, mi azonban direkt a legvásáribb, leginkább vevõcsalogató, legbénább gépet választottuk ki, hisz ez volt a koncepció. Olyan gépet keresni, ami az átlagvásárló szemében "extrém" felhasználásra is alkalmas. Azt sem állítottuk, hogy nincs garancia, és nem állítják be (csak azt, hogy plusz pénzért, ez azonban ebben a kategóriában az összes nagyközértben így van, ezzel nem azt mondom, hogy ilyen kategóriájú gépeket is árusító boltokban nem állítják be helyben, mi a hipermarketekrõl írtunk).

A villa gyárilag olyan ferde volt, hogy a lábak majdnem beleértek a gumiba, ez olyan szinten megfeszítette a vállakat, hogy legfeljebb hidegalakítással tudtad volna bontani. (Egyébként szerintem optimista szemléletet tükröz, a feltételezés, hogy a felsõ vállat azért valami a helyén tartja, mivel, ha nem így van, akkor OMG, egyáltalán, minek van ott az a darab biliacél?)

Logikus kérdés lehet, hogy ha ekkora moslék, akkor miért vettük meg. Hát pont ezért. Amiért az átlag közérthiéna simán megveszi, amiért képes leszólítani a pénztárnál, hogy mennyi volt a gép, és maradt-e, mert õ is ilyet szeretne, stb. :)

A forgáspont esetében tiéd a pont, mi nem mertük megbontani, azt a szörnyû szerkezetet. :)

(Egyébként azt nem nagyon hiszem, hogy van olyan olvasónk, akit ez a cikk tántorított el egy 25-30k-s össztelós megvásárlásától.) Ja, és szerintem nem utálunk, mindig szeretjük, ha van visszajelzés, mert szinte csak építõ jellegûeket kapunk, legyenek akár pozitív, akár negatív tartalmúak is.

penczbike

penczbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 281 hozzászólás
Még mindig jó az újság, tényleg! De!
A ratyibike teszt számára nagyon igazságtalan volt, persze a bringa egy hulladék, de 30e-ért shimano váltós, alu V-fékes, "jó" bicajt lehet venni, ilyen (illetve jobb) össztelós, látványkivitelben is akár, garanciával, beállítva...
A telót szét lehet szedni, felsõ kupak ki, és egy méteres (!) 5-ös vagy 6-os imbusszal szét lehet csavarozni az alját a tetejétõl, a felsõ válla pedig csak rá van húzva a becsúszók végére, simán le lehet húzni, és lehet szerelni a csapágyat, vagy akármi, tehát ez kicsi túlzás volt, hogy csak flex-szel lehet szerelni...
És a forgáspont nem csapágyas, hanem sima perselyes, és a marha nagy erõkar miatt tényleg 1200-as rugó van benne, látszik is, hogy nagyon vastag.
(Ja, tizenegynéhány éve bringákat árulok, sajnos ismerem ezeket az ipari hulladékokat is, nem csak kitalálom az egészet.)
Néha találok ilyen hibákat a tesztek során, és most tudom, hogy utáltok ezért, de ilyen hibákat pont az újságtól nem várnék, és ez rossz pont! Sokan feltétel nélkül elhiszik, ami benne van (jól teszik), és ilyenkor ez rossz irányba vihet.

De elhiszem, hogy mindig becsúszhat valami, és jobban fognak figyelni az illetékesek!

tom_mirra

tom_mirra

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.889 hozzászólás
a lakattesztben a számozás van elírva.
nem egyezik a szöveggel a kép. 16; 17; 18.

amúgy baromi jó lett.
ratyi bike :spoko:
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 hozzászólás
nagyon jó hogy az áprilisi számot már lehetett kapni az expo-n. biztam bennetek és nem csalódtam:) a különszámot is megvettem mondván 200-at megér remélem rajtam kivül még sokan tették ezt föleg aki most kezd bringázni mert nekik tényleg nagyon hasznos olvasmány,mindkettöben tetszet a ratyi-bike cikk föleg mert Jorus irásait kiemelten kedvelem:D remélem pár ember lemond az áruházi bringa vásárlásrol eme teszt hatására
:D ...Nem,nem tündérke a kívánság,az kívánság. Térdelj csak le szépen!:D