Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Legfrissebb szám

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
4161 hozzászólás a témában

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

Folosleges tudni a kreszt, kerekparutak hasznalhatatlanok, es haladni is csak akkor lehet ha atmegy az ember a piroson, cikazik, padkazik stb.....
...biztonsagosabbnak erzem igy a bicajozast, mintha betartanam a kreszt...

hát igen. mentség megtalálva, probléma kipipálva.
tipikus viselkedési formája az olyan embernek, akinek vaj van a füle mögött.
pont _így_ nem fog ez a téma megoldódni, de felháborodunk, sírunk mint a fürdõs kurva, Critical Mass-elünk, miközben szarunk a szabályokra.

ezért ha megpróbálom a másik oldalról (a közlekedés többi szereplõje - autósok, stb szemszögébõl) szemlélni a dolgot, gyakran tökéletesen megértem az indulataikat, mert úgy néz ki, hogy a bringások mindennemû következmény nélkül leszarhatják a szabályokat és erre gyönyörû ideológiát is gyártottak.

;)

bocs az OFF-ért

rvilike_2

rvilike_2

vendég

• fórumtag
  • 181 hozzászólás
Hat, szerintem meg Pest nem igazan tamogatja a kerekparozast. Folosleges tudni a kreszt, kerekparutak hasznalhatatlanok, es haladni is csak akkor lehet ha atmegy az ember a piroson, cikazik, padkazik stb. Inkabb bicajkezelest kell tanulni, annak eleg nagy hasznat lehet venni Pesten :) Meg biztonsagosabb is tole a bicajozas. Annak aki nem teker sokat, eletveszely a varosban tekerni. Neha bicikliuton is. En gyakorlatilag egyetlen bicikliutat sem hasznalok, pirosok 80%an atmegyek, stb, es sokkal biztonsagosabbnak erzem igy a bicajozast, mintha betartanam a kreszt..

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
az ötlet nem rossz, de kezdésnek annyi is elég lenne, ha pl a piros lámpán nem rongyolna át majd' mindenki - mintha muszáj lenne ;)

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.350 hozzászólás
Nem tudom, hogy volt e már ilyen, e érdemes lenne egy kis kresztanfolyamos cikk az újságban. Akár egy nagy, vagy egy kisebb sorozat.
Nagyon sokan vannak, akik alig tudnak a közlekedésrõl vmi, vagy legalábbis hiányos a tudásuk. És ha már egy szakkönyvet nem is vennének a kezükbe, talán elolvasnak egy a témával foglalkozó cikket.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

hamarabb is szólhattál volna, mert nem tudjuk követni, hogy mikor éppen mi érdekel.... most tördelhetjük újra a júliusit :);)

oké, legközelebb elõre szólok ;)
de egyenlõre nem fog változni az izlésem, ugy október-novemberig.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

mivel technilai oldalról már csak a 130-150mm-t mozgó high-end össztelósok érdekelnek (meg a hozzájuk tartozó alkatrészek) ezért teszteket ritkásan olvasok, mert amugy is minden tök jó, közben meg nem érdekel.

hamarabb is szólhattál volna, mert nem tudjuk követni, hogy mikor éppen mi érdekel.... most tördelhetjük újra a júliusit :);)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
mivel technilai oldalról már csak a 130-150mm-t mozgó high-end össztelósok érdekelnek (meg a hozzájuk tartozó alkatrészek) ezért teszteket ritkásan olvasok, mert amugy is minden tök jó, közben meg nem érdekel.
egy kivétel van: jorus jól fogalmaz, õ akár egy kempinget is tesztelhetne, azt is végigolvasnám.
amit mindig elolvasok: az új és kúl. (vagy mi a f*szom a neve most) aztán ennyi.
ha vonaton kinlódok hazafelé, vagy nagyon unatkozom, énis nekiállok néha, de ugy vagyok vele mint az autó-motor-ral: mindegyik teszt ugyanolyan benne, szóval csak azt olvasom, ami nem sablon. (azt se tudom, minek veszek minden 2 héten autó-motort amugy, éljen a megszokás)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.715 hozzászólás
Persze, hogy jó lenne minden keresztezõdést lefotózni, de egy edzõkörön van egy rakás ilyen, és hát nem tehetem bele mindet, de majd igyekszem az eldugottabbakat valahogy belecsempészni, vagy még érthetõbben leírni, hogy merre menj. Örülök, hogy tetszik.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
nekem csak azt a Bringát sikerült elolvasni, amit Konán adtak, meg van pár jóval korábbi szám
és van, amiben tényleg jobbak (outi versenybeszámoló ill. CC keró teszt)
és nevezzük akkor már nevén az említett cikkírót, Zedrõl van szó :) - bár õ követte el a Merida termékbemutatót is, ami azért nem nagyon lépett túl egy jóóó hosszú reklám szintjén, bár az is igaz, h mit várjon az ember egy termékbemutatótól? :)
az is bejövõs volt, amikor Zerge vetette össze a 10 évvel ezelõtti paripáját a mostanival :)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
olvasnivaló témára annyit hogy van egy pár, és én személy szerint nem találom olvasnivalónak a maraton és cc verseny, na meg országúti versenybeszámolókat.. így az újság közel 90%a kiesik.(bringa)
viszont a bikemagban van mit olvasni azért... legalábbis én találok ált.

ennyit hogy miben mennyi olvasnivaló van;)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

te tudod..
én minden hónapban olvasom azt is (hisz ingyen van :)), de közel sem köt le annyira mint a bikkmakk.

mér a mostani brengába is volt 4 érdekes oldal /rm + cdale teszt/.......igaz azt is forumtársunk követte el :).....

ár értékbe a bikemag sokkal jobb.....700 pénzért azért van egy félnapi olvasnivaló.......másik meg vagy 400 ft és 15 perc......

még egy ....bár kitárgyaltuk már hogy hol készült a kép ,felirat nem lesz....de a cc edzõköröknél - ami nekem spec tetszik- annyit nem lehetne ? hogy olyan elágázásnál ahol a helyismerettel nem rendelkezõ béna láma /pl én/ el tudja baszni a direkciót....szal azokat setleg bele lehetne tenni egy kis képen, megnyilazva hogy ott azon az ösvényen kanyarodj le balfasz...átlag 30-40 kilcsis körben mondjuk 5 ilyen van,,a mostani cikkben 9 kép volt...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

En megvettem ebben a honapban a Bringat, es jobban tetszik mint a Bikemag. Kevesebb minden van benne, de az atgondoltabb. A Bringanak van egy profijla evek ota, minden evben fejlodik valamit, es egyre jobb lesz. Semmi baj nincs vele szerintem.

te tudod..
én minden hónapban olvasom azt is (hisz ingyen van :)), de közel sem köt le annyira mint a bikkmakk.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

rvilike_2

rvilike_2

vendég

• fórumtag
  • 181 hozzászólás

akkor a Bringát...
azse sokkal külömb.

En megvettem ebben a honapban a Bringat, es jobban tetszik mint a Bikemag. Kevesebb minden van benne, de az atgondoltabb. A Bringanak van egy profijla evek ota, minden evben fejlodik valamit, es egyre jobb lesz. Semmi baj nincs vele szerintem.

Andrew Wolf

Andrew Wolf

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.844 hozzászólás
Kb. ja..

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Most, hogy nézegettem a postokat eszembe jutott, hogy még el sem olvastam a mostani magot. Elkezdtem lapozni és rájöttem, hogy már olvastam.

Szerintem ezzel kábé el is mondtam a véleményemet.

Andrew Wolf

Andrew Wolf

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.844 hozzászólás
Amíg nincs igazi verseny, addig más szabályok érvényesek.. ha lenne egy hasonlóan színvonalas lap, amely normális cikkekkel, tesztekkel, érdekességekkel jönne, egybõl megosztaná az olvasókat és indulhatna a harc. És lehet elmaradnának a sötét képek, a félbemaradt cikkek. Ez most nem fikázás akar lenni a részemrõl, csak 'írásban' gondolkodtam.. Mindazonáltal, nagyon jó hogy van, de nem mindig létszükséglet megvenni..

vendég_pier_*

vendég_pier_*
  • vendég

én úgy vagyok vele, hogy kb 4-5 havonta elkap a hév és megveszem az aktuális számot aztán, kb max 2 óra alatt végig olvasom és megint pár hónap szünet.
Ha visszagondolok arra ,hogy 2-3 évvel ezelõtt minden számot megvettem és végig olvastam...
Lehet ,hogy én öregszem ? :)

Vagy az írott médiában a piacgazdaság nem érvényesül:a konkurens lapok teljes hiányából adódó minõségi romlás , vagy tíznapos késések ha az erre szakosodott helyen(újságosnál) akarom megvenni.

Lehet , hogy nem benned(bennünk) van a hiba?

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

OFF

Már megszünt

ON

akkor a Bringát...
azse sokkal külömb.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.555 hozzászólás
én úgy vagyok vele, hogy kb 4-5 havonta elkap a hév és megveszem az aktuális számot aztán, kb max 2 óra alatt végig olvasom és megint pár hónap szünet.
Ha visszagondolok arra ,hogy 2-3 évvel ezelõtt minden számot megvettem és végig olvastam...
Lehet ,hogy én öregszem ? :)
...a legrosszabb, ha a hülyeség szorgalommal párosul!!!

Andrew Wolf

Andrew Wolf

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.844 hozzászólás
Olyan dolgokon, hogy mennyi reklám van az újságban, nincs értelme vitatkozni, mert anélkül bizony minimum kétszer annyiba kerülne a lap. Más kérdés, hogy épp ezért fölösleges kiírni a borítóra, hogy hány oldalon jelenik meg, mert esetlegesen a lapok számának növekedése épp a plusz reklámok miatt van. Az is más kérdés, hogy azért szúrhatja egyes emberek szemét a reklámáradat, például nekem, mert a legtöbb hirdetés igénytelen, nem esztétikus, rossz és rontja az összhangot.
Az is igaz, hogy végre egyszer jó lenne már megtalálni az állandó rovatok helyét, mert az állandó kavarás nem viszi elõbbre az újságot, és csak az elégedetlenkedõk számát gyarapítja. Szerintem a külalakban is van mit fejlõdni, például nem értem, hogy az outis cikkek körül miért van a fekete keret? Gyászhirdetés vagy mi? Markánsabban is el lehet különíteni a két részt, monti és outi. Az ehavi lapszámban meglepve tapasztaltam, hogy még a végén is vannak olyan cikkek, amik szerintem elõrébb megfelelõbbek lehettek volna. Szóval egy kicsit összeszedettebb újsággal jobban meg lehetne tartani az olvasótábort. És tudom, hogy sokan dolgoznak mellette, és kvázi fizetett hobbiként tekintenek az újságírásra, de ettõl függetlenül, komolyan lehetne venni egy-két véleményt.