Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Legfrissebb szám

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
4161 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
vagy setleg elõ kõ fizetni, akko nem kõ kersgélni.....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

Én annak örülnék ha legalább egy ember értene hozzá és nem kellene nyomozni az újságot az ország 4.legnagyobb városában.

errõl szvsz továbbra is a _terjesztõ cég_ tehet.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

vendég_pier_*

vendég_pier_*
  • vendég

annak örülök hogy nem csak a kerékpárforgalmazáshoz ért mindenki, hanem az újságszerkesztéshez, valamint ennek értékesítéséhez is.

Én annak örülnék ha legalább egy ember értene hozzá és nem kellene nyomozni az újságot az ország 4.legnagyobb városában.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
Annak örülök hogy nem csak a kerékpárforgalmazáshoz ért mindenki, hanem az újságszerkesztéshez, valamint ennek értékesítéséhez is.

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

kevés vagy sok? :)

100e/oldal rettenetesen soknak hangzik. Rendeltem már pár nyomdai dolgot igazán szinvonalas kivitelben grafikussal terveztetve de ehez köze sem volt. Ezek szerint a cikkírók és a fotósok honoráriuma magas:)

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

Kereskedelemben dolgoztam,tudom mi az a reklám/marketing tevékenység.

oké, de tanultad is? és ha igen, hol? mer oda ne menjen senki! ;)

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

Egyáltalán nem értek az újságkészítéshez (se :D), de az oldalanként 100+e mesébe illõ.

kevés vagy sok? :)

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Egyáltalán nem értek az újságkészítéshez (se :D), de az oldalanként 100+e mesébe illõ.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
lcs, persze, mivel amit egyszer kimondok, az úgy van, számomra legalábbis biztosan, és ez a lényeg asszem:)
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Lehetne mondjuk 2e ft az ujsag, es akkor nem kellenek reklamok. Ez is egy jo megoldas nem? ;) :D
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Ezek szerint nem vagy tisztában a költségekkel távolról sem. Egy újság (nem a BikeMag, szinte bármelyik) kiadási költségeit nem fedezi az eladásból származó bevétel.
Vegyünk egy elképzelt magazint, amely megjelenik 10.000 példányban, 700Ft-os áron. Ha mindet eladnák, az 7MFt bevételt jelentene. (Ha (!) mindet eladják - ritka az ilyen újság...) Egy tartalmi oldal legyártása tegyük fel 100eFt (grafikai munkák, levilágítás, nyomdai költségek, fotós, cikkíró munkadíja, stb.). Egy 160 oldalas magazinban tegyük fel van 30 oldal reklám, tehát a 130 tartalmi oldal elõállításához 13MFt-ra van szükség. A maradék 30 oldal reklámnak pedig elõ kell teremtenie minimum 4MFt-ot, ahhoz, hogy az újság nullszaldós legyen. Ez persze engem, mint olvasót nem érdekel, legfeljebb a sok reklám zavar. Ugyanakkor, ha ez annak az ára, hogy az újság ne 40 oldalon jelenjen meg egy iskolaújság színvonalán, hanem be tudjanak számolni külföldi eseményekrõl, kiállításokról, sajtótáborokról, és legyen egy pofás, igényes kinézete, ami megállja a helyét a mai magazinok között, akkor szerintem megéri.

A számok természetesen nem konkrét adatokat tartalmaznak, mivel azokat nem ismerem, ugyanakkor azt is hozzá kell tenni, hogy egy oldal elkészítése "kicsivel" több, mint 100eFt.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

De ha egy újságot megfelelõ példányszámban el lehet adni (mert veszik,mert jó az újság)akkor nem a reklámra építenek.De ez az én véleményem.Nyilván kell a reklám,mindenki pénzbõl él.

Szerintem ezzel az a baj, hogy itthon nincs meg az a széles sáv, aki bringás magazin(oka)t vásárol..
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás
[quote name='legszebbcsavo']cindercone82:
Köszönjük, hogy megosztottad velünk gondolataidat, hogy mi volt 2004-ben.
Gyere ki a kiállításra és ott akár ingyen is lapozgathatod az újabb számokat.

A hirdetésekkel kapcsolatban pedig csak Morpheus-t tudnám idézni: "welcome to the real world"
de ha gondolod, Te is beszállhatsz a költségek fedezésébe
remélem nem szívod mellre ;)
QUOTE]
Nem szívom mellre mert beszélgetünk nem veszekedünk.A kiállításon valszeg ott leszek megint.
A költségek fedezése:-Én azzal "szálltambe" a költségek fedezésébe hogy megvettem a magazint.Ennél jobban senki nem "szponzorálhat" egy újságot,lévén hogy nem alapítványról beszélünk.Kereskedelemben dolgoztam,tudom mi az a reklám/marketing tevékenység.De ha egy újságot megfelelõ példányszámban el lehet adni (mert veszik,mert jó az újság)akkor nem a reklámra építenek.De ez az én véleményem.Nyilván kell a reklám,mindenki pénzbõl él.

Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.

drunkpunk

drunkpunk

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Heló. Olvastam az ujságban, hogy a sportkiállításon lesz dirt verseny. Errõl mit lehet tudni? Pontosan melyik nap lesz? És mekkora dirt lesz?

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
cindercone82:
Köszönjük, hogy megosztottad velünk gondolataidat, hogy mi volt 2004-ben.
Gyere ki a kiállításra és ott akár ingyen is lapozgathatod az újabb számokat.

A hirdetésekkel kapcsolatban pedig csak Morpheus-t tudnám idézni: "welcome to the real world"
de ha gondolod, Te is beszállhatsz a költségek fedezésébe
remélem nem szívod mellre ;)

Dig: a bringatesztekkel kapcsolatban:
úgy gondolod, ha elégszer ismételgeted az igét, akkor az biztos úgy van? de ahogy gondolod... ;)

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Jó félig vicceltem, vagy nem;), amúgy sokat változott, mindegyik szám másmilyen, van jó meg van unalmas, ki mit tart érdekesnek, de azért sokat fejlõdött szerintem.
Meg mivel más nincs, így akkor is venném, ha szar lenne.:)
Szerintem vedd meg, vagy a sport kiállításon vegyél régebbieket!

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

Sokat változott azóta ám!
Nem esik szét, a reklámokat meg tesztnek hívják:D

Reklám=Teszt ?LOL Nem tudok párhuzamot vonni a kettõ között.De gusztustalan dolog a több bõr lehúzása.Már csak azért mert anno azért jött létre az újság mert mindannyian szerettünk volna olvasni a mi hobbinkat érintõ dolgokról, és nem azért mert Spam oldalakkal teletûzdelt nyugatias terndi reklámújságot akartam olvasni.OK!Tesztelje azt a bringát/alkatrészt amit a forgalmazótól kap.De nem reklámújságot akarok venni oldalas Fox,Merida stb hirdetésekkel.

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Sokat változott azóta ám!
Nem esik szét, a reklámokat meg tesztnek hívják:D

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás
Na üdv!Sokat gondolkoztam mostanában,hogy megint elkezdjem venni a magazint....2004-ben vettem utoljára BikeMagot,és el is árulom az okát.Elõre kijelentem nem tudom milyen színvonalú most az újság.A kaput töb dolog is betette számomra.Az hogy 600 forint körüli áron volt azt mondom OK,szeretem a brigázást,költök rá.De átlapozva a 150 oldalt tartalmazó magazint egyre több reklámot találtam benne az egyre magasabb ár ellenére.Számszerûsítve:26 teljes oldalas hirdetést és 30 féloldalast számoltam meg az újságban.Ezek gyakorlatilag érdemi információt nem tartalmaztak(nem versenykiírás volt),és ezért a lap üzemeltetõi jó kis pénzt szedtek be.A maradék lapok színvonala, a cikkek hangvétele kisebb-nagyobb mértékben elnyerte tetszésemet.Amit sajnáltam és amin dühöngtem hogy rengeteg téma/bringateszt felületesen lett kidolgozva.Annyi jó bringát teszteltetek!Miért kell egy bringa tesztelését 2-3 oldalra leszûkíteni?És végül de nem utolsó sorban, a magazin minõseége nem ütötte meg még a leg alapabb szutyok bulvárlap színvonalát sem.Sajnos soxor jártam úgy hogy az elõzõ nap vásárolt újság másnapra elengedte a lapjait és egy nagyobb szellõ vitte az igét a lapokkal együtt.Ellenben a régi idõk "eksön hángöri" újságjai még mindíg tartják magukat.Nem tudom mi változott azóta,hogy mi lett jobb/rosszab.Nem fikázásként vagy dühöngésként írtam amit írtam.Csak gondoltam megosztom veletek gondolataimat.Most az internet korában egyre kevesebb az igényem az újságokra,és próbálom a számomra fontos információt innen beszerezni.Na jó!Néha hiányzik hogy nincs mit lapozgatni a vonaton buszon.Remélem nem szíjja melre senki!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Szerintem számold meg a betûket ebben a számban utána meg az elõzõben és meglátod a különbséget. :)

A sebesség mindent megold.