Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Legfrissebb szám

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
4161 replies to this topic

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,350 posts

Nekem tetszik a legutóbbi szám, de hiányolok pár dolgot.
- Lehetne cikk arrol, hogy hogyan csináljunk minél olcsóbban montit.
- Kéne valami tipp sorozat, hogy melyik háztartási gép használható védõfelszerelésként, s hogyan.
Ezek tényleg érdekelnének, de ha a jelenlegi cikkírók közül senki nem akarja megírni mert csúnyák akkor kéne valami nagyokost toborozni.
S a pixeles képek tényleg nagyon gázosak.

Igen, ezért nem egybõl az igazi, az egyetlen, hamasítatlan SS társaságnak címeztem az ötletemet.

Abba amúgy nem gondoltok bele, hogy ha esetleg vkinek még nincs SS gépe(teljesen érthetetlen módon persze), akkor nem mindjárt 30ezres agyakat és 100ezres vázat fog venni?
Viszont ha azt látja, hogy 5 ezer befektetéssel, plusz némi technikai érzékkel kipróbálhatja ezt a (ha némelyek szerint nem is hamisítatlan ) Singlespeed életérzést, akkor esetleg belefog az egészbe.
Ha nem tetszik, nem bukott sokat.
Ha tetszik, akkor pedig felemelkedhet és megdicsõülhet, szentté avatott SS bringás válhat belõle. A létezés egy eddig ismeretlen értelmével gazdagodhat. Csatlakozhat egy magasabb kaszthoz. Amit szeretnétek.
Nem lenne jó?

(Bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy ha túl sok ember világosodik meg, el fog tûnni a kiváltságosok magasztossága. És akkor mi értelme az egésznek....)Tisztelet a kivételnek.

kell egy régi bicó, némi mûszaki érzék, egy marék hézagoló meg 5000 forint kb...

Ha ilyesfajta válaszra lennék kiváncsi, akkor a techbe írtam volna.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
1. montit vagy montinak látszó tárgyat? montinak látszó tárgyat a tescoban, az auchanban, a metroban, a coraban, a különféle nagyáruházakban és a devecseri plázában kaphatsz.:D

ha montit, akkor bemész egy bringaboltba, kiválasztasz valami alapszintû magellant vagy meridát vagy bármit (50-70ért már lehet kapni olyat, amivel hétvégente lehe jóka túrázni a hegyen, azaz montizni..), és megveszed. vagy az apróban lõsz magadnak valami jót hasonló árban. de egy jó montit nem igazán kapsz manapság 50 alatt se használtan, se újonnan. persze vannak kivételek, meg akciók, de én általánosságról beszélek.

2. ezt mégis hogy gondoltad? hogy hogy lehetne felhasználni pl. a mosógép dobját bilibukónak vagy a réz padlófûtéscsöveket bowdenháznak, esetleg a húskloffolót és a bográcsot csengõnek, vagy talán kenyérpirítót zacskófûtõnek, hogy ne fagyjon meg télen?:D...

a védõfelszerelés egy komoly dolog, nem véletlen kel megfizetni egy direkt erre specializálódott cég jó minõségû bukóit/kesztyûit/protektorait...aki durván ugrál meg miegyéb, annak valószínûleg nem egy két forintos bringája van, tehát valószínûleg van még pár darab ötezrese jó minõségû védõfelszerelésekre. aki meg csak túrázik, annak is biztos van pár ezer forintja (5-6ért már lehet jó bukókat kapni, pl. prowell vagy decathlonos bukók) arra, hogy adott esetben ne haljon meg. max kétszer nem szik a héten a mekiben, hátistenem...de nincs az az Isten, amiért én védõfelszerelést gányolnék - mert ezt így hívják, amire te gondolsz.... (jó, egyszer beleragasztottam egy darab 2*5ös gyári szivacsdarabot a régi sisakomba, mert leszakadt a tépõzáras rögzítõje, de ezt még lehet, azt gondolom.)

"autót az autógyártóktól (az autókereskedésben), kerékpárt a kerékpárgyártóktól (a kerékpárboltban), védõfelszerelést a védõfelszerelésgyártóktól.." (kicsit módosítottam az eredeti közmondást..;))

vagy szerinted az a sok "XY minõségbiztosítási tanúsítvány", ami egy jobb bukónak a belsejébe valahova beel van ragasztva, az pusztán dísz?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Háztartási gép, mint védõfelszerelés? :D

A sebesség mindent megold.

inbred

inbred

vendég

• fórumtag
  • 27 posts
Nekem tetszik a legutóbbi szám, de hiányolok pár dolgot.
- Lehetne cikk arrol, hogy hogyan csináljunk minél olcsóbban montit.
- Kéne valami tipp sorozat, hogy melyik háztartási gép használható védõfelszerelésként, s hogyan.
Ezek tényleg érdekelnének, de ha a jelenlegi cikkírók közül senki nem akarja megírni mert csúnyák akkor kéne valami nagyokost toborozni.

S a pixeles képek tényleg nagyon gázosak.
[SIZE=1][/SIZE]

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
Nógrád megyében nem lehet már kapni májusi lapszámot,szomorú vagyok

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts

Ha a téma jelenlegi írója nem lenne hajlandó ilyen szentségtörésre, esetleg megírhatná valaki más.

hajrá

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,350 posts
Ez a szám összességében számomra elég unalmas, semmitmondó lett.
Grammániás cikk: Mi ez? Akinek van otthon net és érdekli a téma, az ismeri az oldalakat, akinek nincs az úgysem fogja. Két sorban le lehetett volna írni a weboldalak címét, annyi bõven elég lett volna. Ugyanis más hasznos infót nem találni a cikkben...
A reklámokban szereplõ pixeles képek ocsmányak.
A döntött pályabringás kép nem tudom miért jó.
Photosokk, Mont Blanc tetszett.

Repülõszõnyeggel dumáltuk, hogy SS témába mehetne egy olyan cikk, ami azzal foglalkozik, hogy otthon megtalálható, vagy egyszerûen és olcsón beszerezhetõ alkatrészekbõl hogyan lehet ss bringát építeni.
Aki még nem kóstolt bele az ss életérzésbe, annak ez egy kis segítséget nyújtana az elinduláshoz, anélkül, hogy egybõl több tízezer forintos cuccokat kéne vásárolni, ami sokaknál erõsen visszafogó hatású lehet.
Ha a téma jelenlegi írója nem lenne hajlandó ilyen szentségtörésre, esetleg megírhatná valaki más. Sztem sok érdeklõdõ lenne, aki szívesen venne egy ilyen cikket.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
nem lássátok a lényeget .......az természetes hogy egy fox teló elhomályosít 2 macát, meg holmi alsó kategóriás vázakat....:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts

Biztos könnybe lábadt a fényképezõgép objektíve a sok gyögyörûségtõl. ;)

Hát nem tudom. Én a jobboldali modell nevetésében, arcában semmi fotogént nem találok.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

mondjuk szerintem is gáz, hogy a címlapfotón csak a fox villa nem homályos :o vagy ettõl mûvészi?

Biztos könnybe lábadt a fényképezõgép objektíve a sok gyögyörûségtõl. ;)

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
mondjuk szerintem is gáz, hogy a címlapfotón csak a fox villa nem homályos :o vagy ettõl mûvészi?

Gabriel_MTB

Gabriel_MTB

vendég

• fórumtag
  • 45 posts

ahelyett hogy örülnétek hogy csajok vannak a boritón.
a fotó a specializedtõl származik nem én fotóztam. de örülök hogy témát adok annak hogy kötekedhess, remélem jólesett. talán ird meg nekik is.

Láttam már lányokat élõben, sõt az újságok 90%-át (meg minden mást) csajokkal akarnak eladni, tehát ez önmagában már nem ad okot az örömre. Nem attól lesz jó a fotó, hogy a nagy és szent Specializedtõl származik. Ha te fotóztad volna és azt írod, hogy villám csapott a CF kártyába amin a szuper képek voltak, másnapra pedig produkálni kellett egy borítót, akkor OK.
Kergesd már el a sértõdöttség felhõit a szemed elõl! Remélem így már látni fogod, hogy ez egy szar kép!

Más.
Többször szó volt a reklámokról, legutóbb a kis felbontású képek kapcsán. Bár bántja a szememet, de örülök neki, hogy a sok szervízt nem javítjátok ki szervizre, mert így legalább tudom, hogy azt a boltot el kell kerülnöm.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
ahelyett hogy örülnétek hogy csajok vannak a boritón.
a fotó a specializedtõl származik nem én fotóztam. de örülök hogy témát adok annak hogy kötekedhess, remélem jólesett. talán ird meg nekik is.

btw ma kaptam egy számot becsomagolva elõfizetõként, rajta a dátum: "feladva május 17" namost az elõfizetõk ilyenkor kapják meg? vagy kimaradtam a szórásból? vagy?

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Gabriel_MTB

Gabriel_MTB

vendég

• fórumtag
  • 45 posts

szeretném megjegyezni hogy a legfrissebb szám boritója a két hölggyel az én izlésemet dicséri :D

Én inkább megpróbálnám letagadni.
Vagy letörölni. A fényképezõgép kijelzõjén biztos jól néz ki, de monitoron csak észre lehet venni, hogy ez egy nagyon rossz kép.
Megkockáztatom, hogy ez az utóbbi 3-4 év legrosszabb címlapfotója. Rosszul beállított, téma nélküli és ráadásul rosszul fotózott kép.

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts
Megvettem életem elsö Bike mag-ját, ami túlnyomóan pozitív benyomásokkal szolgált. Hogy mennyire nem lehet mindenki számára jó magazint csinálni, azt mutatja az, hogy amit pl. Galuska kritizált az nekem kimondottan érdekes volt. Gondolok itt a fotós cikkre. A bemelegítés téma szerintem megfelelöen volt kezelve jól hasznosítható gyakorlati példákkal. Egy ilyen cikkben mindíg nehéz meghúzni a határvonalat, hogy ne legyen túl tudományos. Szerintem itt jól sikerült. Danténak teljesen igazat adok a pixelhibás nagyított reklámképeket illetöen. Nem illenek a lap színvonalához. Az akciós fotósanyagban is még nagy a fejlödési potenciál.

A lap még nem esett szét de annak a határán van és ez a rendkívül kíméletes bánásmód ellenére.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Nekem továbbra sem esett szét a lap! Sõt, eddig csak egy-két szám járt így nálam a hosszú évek alatt. Ellenben a lap egyre jobb, lassan, de fejlõdik! Én nem merülök bele a részletekbe, mert minden hónapban megveszem a lapot és mindig elejétõl a végéig kiolvasom.

vendég_galuska_*

vendég_galuska_*
  • vendég
A zenyém még nem esett szét és nem is úgy néz ki, hogy fog...

A MOnt Blanc OK
Fotós cikk, rendben van, csak éppen mondjuk a Digitális Fotómagazinban lenne a helye... egy fotóriporter módszerei, hitvallása, stb. nem értem, mit keres egy bringás magazinban, de mindegy.
XTR: tútambs dávn, kompatibilitás úgyszintén...
rekumbens: jópofa és épp elég ekkora terjedelemben
bemelegítés: õszintén szólva, a sárcipõm tele van már az efféle (mindenféle sportágban dívó) tudományoskodó szõrszálhasogatástól, hozzá a hasznos (kretén) tanácsok. ennél lejjebb csak a hülye spinning cikk volt (amibõl megtudhattuk, hogy ha nem bringás cuccban tartja az edzést a tréner, akkor lehet, hogy nem jó edzõ, hûbazzeg... ) Egyébként is halál idegesítõ a mindenfelé gombaként szaporodó szakedzõk állandó okoskodása. Persze sokszor nem is edzõ, hanem instruktor, vagy personal tréner, stb.

Amúgy elmegy az egész.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
elaludt a gépkezelõ.. Hiába a jó gép ha az ember a gyenge láncszem...

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Egy ismerõsöm szerint elfogyhatott a gépbõl a ragasztó. Megnéztem és tényleg, sok helyen alig van valami anyag. Másik újságban meg teljesen jól állnak a lapok.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
átok :)