Jelentkezz be Regisztrálj
Legfrissebb szám
Posted 2006. January 29. - 17:55
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2006. January 29. - 17:50
ez ott bukik meg, hogy bevalottan nem veszi az újságotde ha akarsz, akkor lehetsz turelmesebb, es mondjuk konkret_peldakkal/idezetekkel illusztralva kivesezhetsz minden szamot ebben a topikban, hogy mi miert butasag, es mit kellett volna inkabb irni.
Posted 2006. January 29. - 17:02
ami a baj vele.
Az alapfelallas: szerinted az irok, meg a forumozok csak nagyjabol ertenek hozza, ami ezetleg egyenlo lehet azzal is, hogy nem ertunk hozza, mert igen, ez ilyen fekete vagy feher dolog. Nem lehet egy fizikai kepletet majdnem jol felirni, mert egy n-et ket szammal arreb irsz, es hulyeseget mondtal. Jogos.
Viszont azt nem varhatod el, hogy csak fizikat eleg magas szinten tanultak irhassanak barmilyen technikai temaju ujsagot. Mert annyi ilyen ember nincs. Ha kihagyjuk a fizikus dolgokat az ujsagbol, mert ugye ne irjunk mar olyat amihez nem ertunk, akkor meg visszaesik az egesz a buci maci szinvonalara, hogy ez a bicikli piros ez meg kek.
meg egy dolog: ez ellen nem sok mindent tehetsz, ez egy erzes bennem, es nem szemelyed ellen iranyul. Kicsit santit a hozzaallasod, mert egyreszt ha nem szimpatizalsz a Bikemag szinvonalaval, akkor az lett volna a korrekt, hogy a bringadat se mutatod be a lapjain. Mar szerintem. Jo ez egy kicsit szorszalhasogatas.
De a masik, hogy [es ezzel szerintem nem vagyok egyedul] hallottunk mar toled [pozitiv ertelemben vett] esz-osztast a tech-ben, ittott. Aztan bemutatsz egy ilyen biciklit amilyet csinaltal. Amirol en meg jot meg hallottam csak toled. Tudom hogy prototipus, tudom, hogy nem azert csinaltad, hogy masoknak tessen, tudom, ertem mindezt, csak
a sok ember azt latja hogy van egy srac itt, aki arcozik a fizikarol jobbrabalra, aztam meg egy halom ontvenyre azt mondja, hogy az a legjobb bicikli a vilagon. [erosen_sarkitottam]
na ez erosen ront a szavahihetosegeden.
de ha akarsz, akkor lehetsz turelmesebb, es mondjuk konkret_peldakkal/idezetekkel illusztralva kivesezhetsz minden szamot ebben a topikban, hogy mi miert butasag, es mit kellett volna inkabb irni.
Ez nem vesz sok idot igenybe, es ha tanito-okito jelleggel turelmesen csinalod, szerintem lesz foganatja.
Ha van kedved.
Amig ezt nem csinalod meg, addig csak a durrogo csavot latjak itt nagyon sokan, aki amugy osszehegesztett valami kek zartszelvenyeket, de semmi mas.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2006. January 29. - 04:52
zsm: akkor lássuk a fényt ... légyszí
szóval volt egy ilyen, mertmivelhogy kritizáltam az újság készítõinek szakmai hozzáértését, de az utóbbi idõben nem jellemzõen voltam jelen a fórumon, ezért késett a reagálás.
most persze jó lenne írni vmi konkrét kritikát, de az újságot sem veszem a fentebb említett ok miatt már elég régóta, ezért ez most mindenképp elmarad. ettõl függetlenül nem szeretném, ha csak így ennyiben maradna a dolog hogy "beugattam oszt' kussolok".
Korábban -jóval korábban, kb még 1-1.5 éve mikor még vettem az újságot- felhívtam a figyelmet konkrét hibákra, de mivel foganatja nem volt, így errõl is letettem és inkább a "ha nem tetszik ne vedd" szemlélet jegyében jártam el.
Persze mikor az elõzõ számban szerepelt a "halom ronda vas" mind a 25 kilójával, azt azért megvettem -hiszen mégsem történik ilyen minden nap az ember életében- ez az oka, hogy újból jött a szöveg.
A kedves gárdával sincs semmi bajom. Akikel volt szerencsém találkozni mind szimpatikusnak tüntek, így igazán haragudni sem tudok és nem is akarok rájuk, de vhogy ilyen a természetem, ha látok vmi hibát, és meg vagyok róla gyõzõdve, hogy igazam van, nem tudok elmenni mellette szó nélkül.
A konkrét hibák helyett ezért most inkább írok vmi általánosat.
A hiányos ismereteken alapuló rosz szemlélet. Látszik az igyekezet, de az mégsem elég, ha anyagismeretrõl, mechanikáról van szó. Ezek a tudományok tényeken alapúlnak, azokat pedig ismerni kell. Mechanika alatt aki vmi fogaskerekekre gondol nagyon téved. Statika, szilárdságtan, dinamika.
Hibásan levont következtetések. Az Eurobikeos beszámolókban pl orrba szájba -gondolok itt bizonyos, ha jól emlékszem "Zé" magyarázó szövegeire a képek mellett (és ez most nem személyeskedés akar lenni, de lehet azóta más írja ezeket) de volt egy-két emlékezetes- de a tesztekben is gyakran. Technológiákkal kapcsolatos tévedések, anyagjellemzõk ismeretének hiánya...
Ezek mind meghatároznak egy mûszaki szemléletet, ami az újság esetében majdnem jó -ha mondjuk százalékban kellene kifejezni akkor legyen 70, így talán érthetõbb, hogy mire is gondolok- de mivel tényekrõl van szó ezért a 70% mégis majdnem totál káosz. Mertpéldául van olyan is, hogy hibás gondolatmenettel magyaráznak olyan következtetést ami mégis megfelel a valóságnak. Utána meg tele fórum a sok önjelölt szakértõvel, mert olvasott vmit az újságban és egyébként is honnan tudná, de hiányzik neki, hogy okosnak érezhesse magát és osztja az észt én meg már ide sem írkálok, mert látni is rosz a sok hülyeséget meg szarrágást. Ezisbaj, meg azisbaj hogy nyomtatásban jelennek meg butaságok, amit ráadásul vki olyan írt, aki honnan-vette-hogy-érthozzá. Szóval, attól még, hogy a bicikli egy alapvetõen egyszerû szerkezet -legyen bármilyen hightech- bizonyos részleteinek formai kialakítása nem feltétlenül egyszerûen magyarázható, esetleg megfelelõ ismeretek hiányában -attól, hogy a szerzõ nincs tisztában bizonyos dolgokkal, azok léteznek és befolyásolják is egy alkatrész alakját- egyenesen lehetetlen, vagy csak hibásan kivitelezhetõ. Néha, az igénybevétel helyes felismerése sem egyszerû, fajtáinak ismerete nélkül pedig egyenesen felesleges bárminemû mechanikai értekezésbe belefogni, legyen az bármilyen egyszerû.
Amennyiben bárki sértõnek érzi a leírtakat, elnézést kérek tõle, nem állt szándékomban arrogánsnak, cinikusnak vagy kioktatónak lenni, bunkónak meg legkevésbé.
ha zavaros, azért is bocs. késõvan. ez persze nem mentség, de legalább kifogás...
Too many times you've made a mistake
Too many times you haven't realized
Too many times your mind became paralyzed
A biciklim. Saját konstrukció.
vmi állást én is keresnék. esetleg ha vki tudna vmi testhezállót, egészen nyugodtan ne fogja vissza magát...
Posted 2006. January 26. - 09:42
én ugy vagyok vele, mint a csajok: hogy mindig akkor örülök neki, amikor megjön
Erre tudok ellenpéldát
Aki másokat ismer, okos, aki magát ismeri, bölcs
Aki másokat legyõz, erõs, aki magát legyõzi, hõs
Lao-Ce
Posted 2006. January 25. - 17:24
csak azt nem szeretem, ha másnak már a postaládájában van, nálunk meg lenyúlja a postás...
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2006. January 25. - 17:18
Rossz hír van, a nyomdatechnika ördöge eléggé közbeszólt a mostani számnak, röviden erõteljesen csúszik a megjelenés...
Január 31-e elõtt semmiképpen nem lesz újság, sõt jó, ha akkor postázni tudjuk.
Amint pontos idõpont lesz, azonnal beírom ide.
Mindenkinek 1000 bocs, aki várja, de higgyétek el, nekünk a legkellemetlenebb...
Posted 2006. January 25. - 16:40
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.
Posted 2006. January 25. - 16:38
Posted 2006. January 25. - 16:35
Lao-Ce
Posted 2006. January 25. - 15:58
addig még nyugság van..
Expinálom a pinarámát.
Posted 2006. January 25. - 15:52
Lao-Ce
Posted 2006. January 25. - 15:44
már várom
Expinálom a pinarámát.
Posted 2006. January 20. - 12:21
Posted 2006. January 13. - 17:40
Elõre is EZ A zöld RANDA!!!
Robnak igaza van (és volt is).
DE a töréscikkben a marzó dropoff mellé írt szövege aTomás bácsinak erõteljesen csípi a szememet és és ha rágondolok vagy ránézek erõteljes felháborodást vált ki belõlem!
Most nincs elõttem de valahogy így szól:
"Ezt mindenki anyaghibának mondaná de hidjétek el a gyártók nem akarnak ilyen villákat gyártani, de a xx?? (<-má' nemtom' mi vót' itt mondjuk "csóró")piac megköveteli az ilyen típusú villák gyártását és ebbe az árba már nem fér bele a jobb anyagból készült villanyak beépítése."
No most a mellette lévõ képen egy falon keresztül is jól látható anyaghibás nyakkiesés látható, Ez egy drop off aminek a nevében benne van az utalás mire való és 80E forint körül van az ára, ami ha nem is sok de bõven belefér egy normálisabb cro-mo csõ. (Fõleg, mert én itthon egy átlagos boltban kisker. áron be tudom szerezni max. pár ezresért) Azért van benne némi kerékpárkezelési hiányosság is. (Szoktam 30 centinél -vagy mennyi volt ott- is magasabbra emelkedni, és egy ezerszer gyengébb villám van amibe tényleg nem fér bele a jobb...de nemfényezem magam, az mások szokása...)
Ez, és ehhez hasonló dolgok zavarnak.
Meg ez a zöld is
Ride everywhere.
.
Posted 2006. January 10. - 23:54
Posted 2006. January 10. - 23:23
Hát, nem igazán biztos, hogy jó helyre szólok be, de ez az új fórummotor elég nagy visszalépés pár területen...pár (építõ) kritika:
-a "válasz" gomb nem mûxik Firefoxban (csak a lap alján lévõ fül)
-zöld szín is lehet szép, de hogy sikerült pont ezt kikeverni? (na ez szubjektív)
-a tech topic-ot nem látom értelmét, sõt zavaros, hogy kipakoltátok,
"váz", "teló" stb, akkor már miért nincs "bowden-pipa" és "középcspágy labirint-tömítés" egybõl a fõoldalra kirakva? mars velük vissza, ahol a helyük (szóval a régi "rend" bomlani látszon)
Szóval ne induljatok el abban az irányban, hogy az "újítási kényszer" jegyében minden tök jó dolgot is megváltoztassatok! (ha még nincs kész teljesen, akkor bocsi...de a zöld akkor is randa)
- böngészõ cache/cookie TELJES törlés után böngészõ újraindítás... (FF1.0x/IE6/Opera8.x alatt teszteltem - mûködik)
- TECH szétszedés: próbaképp, képlékeny a dolog; meglátom a reakciókat. Nem újítási kényszer, inkább a techben eluralkodó káosz és "homokozó" megregulázása érdekében.
- Zõd: ez ilyen. És az új apróhirdetõ és galéria (és majd a portál is) ilyen lesz.
Posted 2006. January 10. - 22:02
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Posted 2006. January 10. - 22:00
-a "válasz" gomb nem mûxik Firefoxban (csak a lap alján lévõ fül)
-zöld szín is lehet szép, de hogy sikerült pont ezt kikeverni? (na ez szubjektív)
-a tech topic-ot nem látom értelmét, sõt zavaros, hogy kipakoltátok,
"váz", "teló" stb, akkor már miért nincs "bowden-pipa" és "középcspágy labirint-tömítés" egybõl a fõoldalra kirakva? mars velük vissza, ahol a helyük (szóval a régi "rend" bomlani látszon)
Szóval ne induljatok el abban az irányban, hogy az "újítási kényszer" jegyében minden tök jó dolgot is megváltoztassatok! (ha még nincs kész teljesen, akkor bocsi...de a zöld akkor is randa)
Uff.
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás