naésakkor a halom vasról ami szerintem a világ legjobb biciklije. hát lol. ezt azért nem mondtam. nekem tetszik és örülök neki, ennyi. rohadt nehéz, ezért sokan biztos gyakorlatilag használhatatlannak ítélnék. ez szinte így is van. és vannak is hibái.
De. otthon a mûhelyben, egyedi geo, ami pont olyan lett amit akartam, jólmozog -úgy ahogy az a célom volt- kerekek egynyomon, tagot nem töri -levegõs taggal lehet elõjött volna már a pontatlan kivitelezés, ugye?
mindezt totál nulláról, egy rohadt méretet nem vettem sehonnan, az meg hogy olyan nikolaios duplafelsõcsõ, hát bocs, mert õk olyat csináltak, most már senki ne csináljon olyat? annak az az egy oka, hogy mire a fejcsövet, forgáspontot, középcsapágyházat és a lengõkart összehoztam -azért ennyi cuccot pontosan, sablon nélkül összehegeszteni, hogy tényleg miliméterre helyesek legyenek nem olyan egyszerû, fõleg ha annyit foglalkozik ilyen dolgokkal az ember mint én (és itt megint ne legyen azért tévedésben senki, van néhány év tapasztalat már mögöttem a szerszámokkal azért. van aki tízévesen a mûhelyben játszik és nem kint focizik)- addigra már rohadtul belefáradtam az egészbe, és ez volt a legegyszerûbb megoldás. azt a részt egy kissé el is rontottam, de igazából addigra már nagyon nem érdekelt, hogy a nyeregcsõ tengelye vagy 3mm el van tolva. nem ferde.
azahelyzet, hogy kurvanagymunka volt, és megnézem ki az aki teljesen egyedül elsõre csinál egy olyan vázat ami minden szempontból használható.
lehet ez egy kicsit önteltnek tûnik, de valójában elég kevés embernek van érdemben köze a témához. lehet másnak nagy, lehet másnak nem tetszik a fejcsõszög, de én is magas vagyok és a saját igényeimhez készítettem a vázat. oda ahol én szeretek biciklizni. pont nekem. tudtam mit akarok, és olyan is lett. ha mást akartam volna, mást csináltam volna. és az is olyan lett volna amit akarok.
és a súly. tudnék én is megfelelõ szerszámokkal és hegesztõgéppel fele ilyen súlyú vázat csinálni, de nem voltak adottak a lehetõségek. és nem is hiszem, hogy olyan szempontból lenne érdekes, hogy veri a félmilliós vázakat. az egész szar, ha beleszámolom az elktródát és az áramot akkor sem került 10e forintba.
egyébkéntmeg acél. aluból ugyanez fele sem lenne. persze aluból kicsit másképp nézne ki, de errõl nagyon sokat lehetne beszélni, hogy mi meg miért és nem lesz ebbõl sem kiselõadás.
Too many times your body can't take
Too many times you've made a mistake
Too many times you haven't realized
Too many times your mind became paralyzed
A biciklim. Saját konstrukció.vmi állást én is keresnék. esetleg ha vki tudna vmi testhezállót, egészen nyugodtan ne fogja vissza magát...