Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Legfrissebb szám

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
4161 replies to this topic

kempelen

kempelen

kvázigazda

• admin
  • 189 posts

Nem. Mostanában meglepõen jó tapasztalataim vannak a postával. Egy csomagot adtam fel szerdán 18:50-kor. Má A többi 200 is hasonlóan gyorsan ment el. Remélem még jó ideig Királyi marad...

Nekünk meg katasztrófális tapasztalataink...
Legutóbb az ajándék szerszámkészletek postázása kapcsán tapasztaltuk, hogy 20%-a (!!!) a küldeményeknek nem érkezik meg...
Rájuk döntöttük az ajtót, mire kivizsgáltak, szánták-bánták, de a szerszámok nem kerültek elõ...

Persze nem csak nekünk vannak ilyen tapasztalataink:
http://index.hu/homa...1&c=1&tb=1&pb=1

Érdemes elolvasni a hozzászólásokat is, különösen a tiltólistánál...

Nekünk egyetlen dolog mûködik az újságoknál, ha barna nátronborítékba rakjuk és igyekszünk a legvisszataszítóbbá tenni a küldeményt.

Sajnos a szerszámos sztori elgondolkoztatott, lehet-e, szabad-e nyereményt adni az elõfizetés mellé, a jelenlegi postai helyzetben?

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Nem hiszem hogy Cruxosnak valamelyik boltban van a postaladaja ;)
Igy a holnap utan a jo szo, a postat ismerve :)
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

akarod mondani holnapután :) ahogy a magyar királyi postát ösmerjük

Nem. Mostanában meglepõen jó tapasztalataim vannak a postával. Egy csomagot adtam fel szerdán 18:50-kor. Má A többi 200 is hasonlóan gyorsan ment el. Remélem még jó ideig Királyi marad...

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
A boltokba futárok viszik tudtommal, így a holnap a jó szó:)
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
akarod mondani holnapután :) ahogy a magyar királyi postát ösmerjük
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Köszönjük az információt! Már éppen indultam volna a postaláda felé... Akkor holnap ürítem.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

kempelen

kempelen

kvázigazda

• admin
  • 189 posts
Hölgyek, Urak!

A magazin elkészült (lásd. Luca-széke...)
- Elõfizetõi példányokat ma postáztuk,
- a budapesti és vidéki Partnerboltokban holnap délután már kapható,
- újságosoknál szombaton keressétek.

Köszönjük a türelmet!

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
Öö.. megjelent tegnap? Vagy még ne várjam? :)

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,931 posts
ok, akkor te is félreértettél, egyáltalán nem veszem magamra.

amit írtam bárki véleményétõl függetlenül gondolom.

egyszerûen tisztában vagyok a hibáival és azzal is ami azok ellenére sikerült.
Too many times your body can't take
Too many times you've made a mistake
Too many times you haven't realized
Too many times your mind became paralyzed

A biciklim. Saját konstrukció.

vmi állást én is keresnék. esetleg ha vki tudna vmi testhezállót, egészen nyugodtan ne fogja vissza magát...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
en azert biztam benne, hogy nem erted felre es nem veszed magadra. Az egeszbol pont nem azt kellett volna kiragadnod, hogy szerintem szart takmanyoltal. tokre nem ezt mondtam.
de ez mar kulonben is off. ha akarod majd megdumalhatjuk msnen vagy akarhol, itt ezt en befejeztem.

beke ;)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,931 posts

Aztan bemutatsz egy ilyen biciklit amilyet csinaltal. Amirol en meg jot meg hallottam csak toled. ...aztam meg egy halom ontvenyre azt mondja, hogy az a legjobb bicikli a vilagon. [erosen_sarkitottam] ...aki amugy osszehegesztett valami kek zartszelvenyeket, de semmi mas.

halom öntvény, vmi kék zártszelvények. ezek azért inkább negatív jelzõk.

egyébként tökmindegy. persze, hogy egy kalap szar. én is tudom. nem kell mondani sem, viszont használható lett -mint az újság, használható de egy jó váz könnyû is; meg persze egykét varrat...
azért az mégis vmi. szal olyan lett amilyen, de nem cserélném le semmire, nekem csak a súlyával van bajom. aki próbált már ilyet összehozni tudja mirõl van szó, a többiek meg nem is sejtik.

vhol el kellett kezdeni. lesz majd jobb is ha lesz rá lehetõség. ebbõl legalább nem esik ki a kerék, a lánc is normálisan fut -nem kell plusz görgõ, hogy egyáltalán tekerni lehessen- nemismagas, nemishosszú, elisférekrajta.

sajnos én nem hallottam viszhangokat. nem egy olyan világban élünk ahol õszinték lennének az emberek. jó lett volna és nem is vagyok az a sértõdékeny fajta.

persze azt megnézem ki mondja. nemkell most mindenkinek okosnak lenni csak mert azt hiszi magáról, közben meg annyit hallott a hegesztésrõl, hogy van olyan.

ahogy atom írta "hommade bike". ami mégis használható.

vmi állást én is keresnék. esetleg ha vki tudna vmi testhezállót, egészen nyugodtan ne fogja vissza magát...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
nem mondtam, hogy szerintem szar a vaz, nem mondtam hogy te allitasod szerint tokeletes

azt mondtam, amit szerintem sokan gondolnak. Mert hallottam visszhangokat.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,931 posts
ja, és mégvalami: nem rángatja a pedált a lengõkar mozgása, és leghalványabban sem pogózik nyeregben ûlve vagy körkörös tekerésnél -ha ugrálok rajta, meg pumpálom persze igen.

szal azért van minek örülni.

az, hogy én nem tudok biciklizni nem a váz hibája.

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,931 posts
naésakkor a halom vasról ami szerintem a világ legjobb biciklije. hát lol. ezt azért nem mondtam. nekem tetszik és örülök neki, ennyi. rohadt nehéz, ezért sokan biztos gyakorlatilag használhatatlannak ítélnék. ez szinte így is van. és vannak is hibái.

De. otthon a mûhelyben, egyedi geo, ami pont olyan lett amit akartam, jólmozog -úgy ahogy az a célom volt- kerekek egynyomon, tagot nem töri -levegõs taggal lehet elõjött volna már a pontatlan kivitelezés, ugye?

mindezt totál nulláról, egy rohadt méretet nem vettem sehonnan, az meg hogy olyan nikolaios duplafelsõcsõ, hát bocs, mert õk olyat csináltak, most már senki ne csináljon olyat? annak az az egy oka, hogy mire a fejcsövet, forgáspontot, középcsapágyházat és a lengõkart összehoztam -azért ennyi cuccot pontosan, sablon nélkül összehegeszteni, hogy tényleg miliméterre helyesek legyenek nem olyan egyszerû, fõleg ha annyit foglalkozik ilyen dolgokkal az ember mint én (és itt megint ne legyen azért tévedésben senki, van néhány év tapasztalat már mögöttem a szerszámokkal azért. van aki tízévesen a mûhelyben játszik és nem kint focizik)- addigra már rohadtul belefáradtam az egészbe, és ez volt a legegyszerûbb megoldás. azt a részt egy kissé el is rontottam, de igazából addigra már nagyon nem érdekelt, hogy a nyeregcsõ tengelye vagy 3mm el van tolva. nem ferde.

azahelyzet, hogy kurvanagymunka volt, és megnézem ki az aki teljesen egyedül elsõre csinál egy olyan vázat ami minden szempontból használható.
lehet ez egy kicsit önteltnek tûnik, de valójában elég kevés embernek van érdemben köze a témához. lehet másnak nagy, lehet másnak nem tetszik a fejcsõszög, de én is magas vagyok és a saját igényeimhez készítettem a vázat. oda ahol én szeretek biciklizni. pont nekem. tudtam mit akarok, és olyan is lett. ha mást akartam volna, mást csináltam volna. és az is olyan lett volna amit akarok.

és a súly. tudnék én is megfelelõ szerszámokkal és hegesztõgéppel fele ilyen súlyú vázat csinálni, de nem voltak adottak a lehetõségek. és nem is hiszem, hogy olyan szempontból lenne érdekes, hogy veri a félmilliós vázakat. az egész szar, ha beleszámolom az elktródát és az áramot akkor sem került 10e forintba.

egyébkéntmeg acél. aluból ugyanez fele sem lenne. persze aluból kicsit másképp nézne ki, de errõl nagyon sokat lehetne beszélni, hogy mi meg miért és nem lesz ebbõl sem kiselõadás.

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,931 posts
most én nem fogok itt lektorálni, mert hogy igazán jó legyen rajzolni kellene, meg rászánni az idõt, nekem meg semmi kedvem. szal a kiselõadások most elmaradnak. ezenkívül én sem vok mérnök -még- csak vki akit érdekel a téma -és itt nem elsõsorban a biciklire gondolok- és vmit tudok is róla. ez persze tudom, hogy mennyire kevés, de mégis nagyságrendekkel több, mint a fórumozók 99%nak ismeretei. talán egy kicsit fellengzõsnek hangzik ez így, de mégis jó ezt tudni, miért veszem egyáltalán a bátorságot, hogy megszólaljak.

070
"ismét egy rövid és zárt végû felülhegesztés... így együtt tipikus tervezési hiba. nem lenne gond a zárt vég, ha hosszabb lenne, vagy az sem nem lenne gond, hogy viszonylag rövid, ha nyitott végû lenne. visont így együtt a tuti halál hírnöke..."

kona-monster párosítás... szal ez nem így mûködik.

072
"A drágább villáknál többnyire már sokkal erõsebb, ridegebb ötvözeteket szoktak használni, melyek ha elhasználódtak, akkor berpednek, majd eltörnek. a "hajlós" és " törõs" alapanyagok erõssége között 60-80%-os különbésg van - természetesen a "törõs" ötvözetek javára."

vannak szilárdsági és merevségi jellemzõk az biztos, de ez nem ennyire egyszerû.

"itt bizony a teló volta a gyengébb..." kezdetû. lehetne mit mondani... szal van ott baj a dizájnal is. feszültséggyüjtõ pontok... szal itt inkább az alakja a baj. rosszabb anyagból ésszerû formájú alkatrész tovább tart mint az akár sokkal erõsebb anyagból egy "kevésbé optimális" alakú

073
"hosszú út -patentszár"... sokkal inkább a nagyon szar híd. dehát mitvártok? vmibõl a marzonak is meg kell élni. tivagytok azok.

jobb oldali két komment. nem arra gondolok, hogy melyik mennyire dirt.

074
"mi a közös a következõ 3 képben?..." a cikk elsõ része szerintem tévedés.

sajnos 2005-01-31 az elsõ hozzászólás. ezért a régebbi kritikáimat nem tudom most idézni, innentõl nem vettem az újságot.

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,931 posts

en ertem amit mondasz, es tobbe-kevesbe igaza is adok neked.

ami a baj vele.

de ha akarsz, akkor lehetsz turelmesebb, es mondjuk konkret_peldakkal/idezetekkel illusztralva kivesezhetsz minden szamot ebben a topikban, hogy mi miert butasag, es mit kellett volna inkabb irni.

Ez nem vesz sok idot igenybe, es ha tanito-okito jelleggel turelmesen csinalod, szerintem lesz foganatja.

Ha van kedved.

nincsmár kedvem. csináltam egy darabig, egy válasz sem jött rá, hogy mittomén, oké, láttuk, hogy van vmi probléma. semmi. akkor meg minek tépjem a szám. megmondtam, nem volt reakció, nemveszem. magamnak irogassak? nemlátomértelmét.

most megvettem, látszik, hogy nem változott semmi, nemveszem.
és pl az alkatrésztörõs cikk.

lehet tényleg féreg vagyok, hogy berakták a szart az újságba, énmeg ennek ellenére beugatok, de a tévedés ettõl még tévedés marad.
énmeg féreg...
tudom

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,931 posts

akkor ezek szerint aki mondjuk heti 30 órát tölt a legkülönbözõbb kerékpárok nyergében, nem ért annyira hozzá, mint akinek több felsõfokú végzettsége van mûszaki vonalon, de még életében nem látott kerékpárt az egyetemi bringatárolón kívül?...
...egy mûszaki egyetemista kitûnõ anyagszerkezeti ismeretekkel jobban meg tudja mondani, hogy egy dirt váz jobb-e a másiknál...

"itt a pont"

persze ahhoz, hogy egy geometriát meg tudjon ítélni vki, ahhoz tapasztalat kell, de hogy melyik erõsseb, milyen részletek milyen célt szolgálnak -egyáltalán tényleg szolgálnak olyan célt...- ahoz kell a "tudomány"

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
Szerintem az lenne a legtisztább - és én csak ennyit szeretnék kérni:
Ha valamilyen info sántít, szakszerûtlen, hiteltelen, stb... az újságban, konkrét példát kérünk - ha már beszélünk róla - és akkor meg lehet dumálni, ezért IS van ez a topic.
Mert Zsm hozzászólásától kezdõdõen (akit kedvelek és respektálok egyébként és a véleményét is elfogadom) gyakorlatilag így semmi értelme nem volt a beszélgetésnek.
Az általánosításoknak csak flém a vége mindig.

Egyébként én is úgy gondolom, hogy az ilyen olyan végzettség, meg a papírra vetett tudomány nem helyettesítheti minden esetben a _tapasztalatokat_!
Az újság sem errõl szól.

Egy dolog az oktatott tudomány és egy másik a "való világ".

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
igazából arra gondoltam, hogy tesztelhetnél megint valamit, de ha már így fel (nem) ajánlottad :) de rugóútban is s-es lenne nekem :o cougar? az volt az elsõ szám amit megvettem. kb még idõszámításunk elött.

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

techen kívül bárhol ;) és ha viccelõdök használok smiley-t :)

zorg: nem akarsz valami mást venni a blur helyett? most olvastam nosztalgiából azt a számot és annak a cikknek volt hangulata, meg atom endurosának is. ilyesmire gondolok amikor azért sírok, hogy kiveszett az érzés a zújságból.

Köszi, de nem. 3 évig kerestem azt az össztelós gépet, ami úgy viselkedik, ahogy a Blur. (Annó egy Votec Cougar volt még ilyesmi...) Nagyon megszerettem ezt a gépet (és "S"-es, tehát neked kicsi lenne... ;))
"In idem flumen bis non descendimus"