Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Legfrissebb szám

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
4161 replies to this topic

gabortom

gabortom

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Csak annyi, Gyerkõcök, hogy nagyon szépen összeraktátok az újságot! A dizájn, a tartalom, minden rendben, az egész hangulata hasonlít a régi, Dave -féle MBAH-hoz. Gratula!

Kkrisz

Kkrisz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,236 posts

Ha megnézed a bringakatalógusokat, akkor ott sem nagyon látsz már pedált, mert az annyira egyéni dolog, hogy inkább, már nem is adják a gépekhez.

Egy nyereg sokkal egyénibb dolog szerintem mint egy pedál.
Bármilyen pedállal el lehet tekerni, de egy nem megfelelõ nyereg csak zavar.

Szerintem pedál kell a képre.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
..."Te nyúl! Adj egy cigarettát!"...

/Hofi/

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
nem lattam a kepet, de ram is hivatkozhatsz, szerintem is inkabb legyen rajta barmilyen pedal es egy rovid magyarazo mondat, mint a tatongo lyuk.

pedal nelkuli kep talan csak ha mutermi akkor jo. de inkabb akkorsem.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,715 posts
Ha a köz így akarja, akkor legközelebb így lesz. A következõ kritikus hangnál a témában - mert lesz, tudom - Rád fogok hivatkozni!:)

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts
Olyat el tudnék képzelni, hogy felrakod a habverõidet még a fotózás elött, a tesztben meg megjegyzed, hogy nem az jár hozzá, csak mivel Te azt szoktad meg, azzal szeretsz tekerni, ezért azzal tesztelted.
Az alkatrészlistában meg úgyis ott van a hozzá járó pedál.
A bringakatalógus meg nem teszt. Akkor tegyetek be katalógus fotót, ugyanolyan hatása lesz.
De pedál nélkül ez a gép az erdõben vicces.
Mintha egy Ferrarit fotóznál Monzában kerekek nélkül. Szép kocsi jó helyen fotózva, de valahogy hiányzik róla valami, ami miatt használhatatlan az egész.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Véleményem szerinte fel kellett volna szerelni a felhasználáshoz megfelelõ pedált, az alkatrészlistába meg beírni ami be is van írva. Mert így tényleg vicces.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
szerintem nem probléma a pedál nélküliség.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,715 posts
És az miért lenne baj, ha a fotó meg a teszt nem egy idõben zajlana? Ezek alapján egyszer mehetnénk a bringával, és komplett fotócuccal a hátunkon.:)

Pont azért fotózunk a legelején, mert akkor még szép, karc, sár, pormentes a gép.

Meg jobban tetszett volna a gyári klipszes (!) pedállal? Mert az jár hozzá. Az aztán agyonvágta volna a képet rendesen, ahogy fityeg lefelé.

Pedál ügyben meg mindig van kritika, de nincs mindenkinek elfogadható megoldás: ha rajtahagyom a saját Habverõimet, akkor az a baja valakinek, hogy az alkatrészek közt nem az szerepel, akkor a fotón miért van más? Ha taposó van rajta az nem jó, mert egyesek szerint bizonyos stílusú és árú gépeket nem lehet akármilyen típusú pedállal használni ám. Neked meg így nem tetszik. Adj tanácsot, hogy mi legyen a sok lehetséges verzióból, amelyek közül eddig mindegyikre fintorog valaki.

Ha megnézed a bringakatalógusokat, akkor ott sem nagyon látsz már pedált, mert az annyira egyéni dolog, hogy inkább, már nem is adják a gépekhez.

Várjuk a mindenki tetszését elnyerõ megoldásokat.:)

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts
A Cannondale tesztnél (és a poszternél is) nekem nagyon zavaró, hogy nincs rajta pedál. Kint áll egy erdõben, fasorban, parkban, bárhol, egy hozzáillõ környezetben és nincs rajta pedál. Így olyan mintha nem is lett volna tesztelve, csak gyári állapotban kocsival kicipelve valahová, fotó és a teszt többi része a gép elõtt zajlott volna.

geya

geya

vendég

• fórumtag
  • 15 posts
Tavaly év végén mikor kikerültek az elsõ infók a leendõ Bikemag-ról bevallom kicsit be voltam tojva, féltem a minõség romlástól stb. Meg kell mondjam, kellemesen csalódtam! Szuper lett az új mag!
Talán kukacoskodás, de a shopping guide rovatban néha elõfordulnak hibák, ez sajnos most is elõjött. A HFS merida váz alá (15.old) Merida Carbon FLX 5000-D váz van írva, 69900 Ft-ért. Csepett zavaró.
Mellette 14. oldalon ugyenaz a váz (itt a fotó és a szöveg is stimmel) 269000 Ft a váz ára. Persze ez lehet nyomtatási hiba is. Mindenestre lelombozó, mikor rájössz nem kaphatsz, karbon vázat 69900 Ft ért.
De tényleg nem akarok kötekedni. Jó lett a magazin és kész!

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

Szia!

Fékolaj, fékfolyadék:

Mindkét kifejezés helyes, az ásványi alapúak (Shimano, Magura ) minden esetben olajok (lásd csatolt kép falkon feliratai) míg a szintetikus (Hayes, Avid) DOT-osokat szokták fékfolyadéknak nevezni.
üdv

ATom

Szia!
Köszi!
Láttam a túlfolyó tartály tetején az ásványi olaj feliratot, azért csodálkoztam.
Én még hozzá vagyok szokva a régi DOT-os dolgokhoz(szgk. stb) ezek szerint.

Eddig ebbõl a lapszámból olvastam el a legtöbbet :)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

kempelen

kempelen

kvázigazda

• admin
  • 189 posts

A tavalyi lapszámokról nem voltam túl jó véleménnyel, de ez a mostani tényleg jól sikerült, már majdnem végigolvastam és mind a design, mind a tartalom látványosan minõségibb lett, azt hiszem nem is jut az eszembe semmi érdemleges, amit kifogásolnék rajta :)

Köszönjük:-)) Akkor írd ami tetszett légyszi!

Atom

Atom

Kitaláló

• fórumtag
  • 43 posts

Tényleg nem rossz az újság :)
A hibákat már a többiek leírták.
De miért fékolaj?

Szia!

Fékolaj, fékfolyadék:

Mindkét kifejezés helyes, az ásványi alapúak (Shimano, Magura ) minden esetben olajok (lásd csatolt kép falkon feliratai) míg a szintetikus (Hayes, Avid) DOT-osokat szokták fékfolyadéknak nevezni.

üdv

ATom
Egyszerûsíts!

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
A tavalyi lapszámokról nem voltam túl jó véleménnyel, de ez a mostani tényleg jól sikerült, már majdnem végigolvastam és mind a design, mind a tartalom látványosan minõségibb lett, azt hiszem nem is jut az eszembe semmi érdemleges, amit kifogásolnék rajta :)

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

Gyönyörû lett a magazin. Szépek a színek, tetszik a tördelés, de könyörgöm figyeljetek oda a helyes elválasztásokra. Nagyon sokat ront az összképen, pláne zavarja azt, aki egy kicsit is kedveli helyesírást.
Tartalom 5+!

Nagyon jó lett az új szám. A tartalom és a forma is nagyon jól sikerült. Szinte olyan, mintha nem is lennének benne reklámok, míg korábban úgy tûnt, mintha csak az lenne benne (persze kis túlzással). Viszont most meg feltünõen sok volt benne az elválasztási hiba, voltak elkószált mondatok, bekezdések, szövegre rárakott kép, gépelési hibák. Ebbõl a szempontból szerintem itt most volt egy elég nagy visszalépés. De ez legyen a legkevesebb, ha egyébként a tartalom rendben van, engem különösebben ezek nem zavarnak. A bicajtesztek is sokkal jobban tetszettek, mint a korábbi számokban, pedig engem inkább a 15 centi feletti rugóút-tartományú bringák érdekelnek.

Szóval csak így tovább.

Még "csiszolódunk összefelé" az új tördelõ-szerkesztõnkkel, noha ez csak magyarázkodás és nem mentség. Sokkal jobban fogunk figyelni az elválasztásokra és a "kopipészt" ismétlésekre is.
"In idem flumen bis non descendimus"

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
Tényleg nem rossz az újság :)
A hibákat már a többiek leírták.
De miért fékolaj?

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts
Háát Summer Glau miatt kénytelen vagyok megvenni. :)

(Érdekes hogy kevesen vagyunk akinek a Serenity vagy a Firefly jut eszébe róla.)

Ride everywhere.

.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
a poszter tökéletes.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

deyso

deyso

vendég

• fórumtag
  • 19 posts
hát ez az új újság vmi baromi jó lett, grat, jó képek érdekes tartalom
és végre poszter
bár én vmi akcióképre pl dh-s száguldás xc-s mászik felfele pl egyes photosokk képek, na azok rohdt jók lennének
by deyso